נבחרת ישראל בכדורסל - במוקדמות המונדובאסקט

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י עומר, ‏27/7/10.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ice Cream חסה

אין לי שמץ איך עובדים הדרגים בגילאים השונים באירופה, אבל אתה לא רציני שאתה מתלהב מזה שהנבחרת חזרה לדרג א' אחרי שנים של נסיונות כושלים, כשהסיבה לכך שכל הנבחרות בכל הגילאים פתאום נפלו בדרג טמונה בחוק הרוסי? או שאתה חושב ששחקן ששיחק פחות מ-20 נק' וקלע 6.4 עם 2 אס' ואיבוד 1 למשחק בלאומית יהיה שחקן העתיד? לביא הבנתי פרץ השנה- אבל גם דורי אסף (או אסף דורי?) ובן רייס נתנו עונות לא רעות בבנה"ש, על דאוסן לא שמעתי למרות שאני משער שהוא הבן של ג'ו וסולומון שיהיה ניחא. עכשיו עברתי קצת על סגל הנבחרת המהוללת שלנו- ולמה יש לי תחושה שאם אני אעבור על זו של ספרד או טורקיה אני אראה יותר שחקנים מריאל, ברצלונה וקאחה או פנר/אולקר ואפס בהתאמה?

2. yakov_y YNWA

מה אתה משווה בכלל נבחרת כמו ספרד אלינו?

אור סולומון - ילד בן 18 ששיחק העונה 23 משחקי ליגה בקבוצה חזקה כמו ראשון לציון ופתח לא מעט בחמישייה, קלע העונה 12 נק' במשחק,10 נק' ו-9 נק' במשחק, בפלייאוף היה לו 14.8 דק' עם 7.2 נק', וזה ילד בן 18 (!). אתה בא להגיד לי שאתה לא מתלהב ממנו? אגב, גם בשנה הבאה הוא יישחק בנבחרת העתודה.

שון דאוסון - ילד בן 17 שנכלל בסגל של קבוצה בוגרת ונתן קמפיין מצוין.

גיא לביא - שחקו ששיחק את כל המשחקים של בני השרון העונה, קלע העונה 15 נק' במשחק, 13, 12 נק' במשחק. ואף אחד לא מבטיח לך שהוא יגמור כמו דורי אסף והלוואי שיהיה לנו 12 שחקנים כמו בן רייס בנבחרת העתודה.

בר טימור - ארז אדלשטיין הורס שחקנים מוכשרים כמוהו וכמו זליקוביץ' ויותם שירן בהפועל, זליקוביץ' נתן משחקים של 20 נק' ומשחק הבא לא קיבל דק', יותם שירן הגיע להפועל כשהוא קולע 20 נק' בממוצע למשחק ובהפועל הוא קלע בעונה האחרונה רק 2 נק' בממוצע, אדלשטיין הרס אותם, אם בר טימור היה משחק יותר בקבוצה אחרת, מבטיח לך שהיה קולע יותר.

בקשר לדאוסון יכול להיות שאני טועה, אבל סולומון, טימור ולביא הולכים להפתיע ובענק, אני בטוח, בגיל שלהם לעשות מה שהם עשו זה מעולה ואם הם רק ייקבלו את הצ'אנס, כולנו נרוויח.

נערך לאחרונה ב: ‏21/7/12
  3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לאחר 4 ניצחונות רצופים, הנבחרת הפסידה 100-94 לפורטוגל במשחק אימון
    למרות שהנבחרת עד עכשיו נראית סביר (בכל זאת לא שיחקנו מול יריבות יותר מדי חזקות), אני טענתי כבר אחרי היורובאסקט בשנה שעברה שזו תהיה טעות להשאיר את שיבק. אף פעם לא תפסתי ממנו אבל ניחא, אולי הוא מאמן ליגה לא רע. לגבי הנבחרת, נראנו ביזיון גם במוקדמות ליורו וגם ביורו האחרון, על אף שקיבלנ באמת בית קשה בטורניר עצמו. ועדיין, לטעמי לא חסרים לנו מועמדים לא פחות ראויים ממנו לתפקיד. קטש, דן שמיר, אין לי ספק שלכל הפחות היו עושים אותה עבודה כמו שיבק אם לא יותר טוב. לי אין בעיה לראות שוב את שרף, נראה שהוא כנראה באמת היחיד שיכול לעשות משהו עם הנבחרת, בלאט מן הסתם כבר לא יגיע ופיני לא ייכנס לכאן מלכתחילה למקום שהוא יודע שהוא ייכשל בו. לא יודע, אני עדיין מצפה לשיפור, אבל קשה לי לראות את שיבק כאחד שיוליך אותנו לטורניר כמו שצביקה ומולי עשו עם הנבחרת.

4. burning soil Member

מסכים אתך לגמרי idans
    ההפסד המביך אתמול והתוצאות החלשות בטורנירי ההכנה המצ'וקמקים האלה רק ממחישות
    ששיבק אינו מתאים לתפקיד, כמובן בתוספת ליכולת מהשנים הקודמות.

יש לנבחרת סגל מוכשר ביותר שלא היה הרבה שנים, הנבחרת של קצורין לדוגמא מ-2003,
    היתה מוכשרת, אך לדעתי לא כמו זאת של היום, ועדיין ירקה דם והגיעה עד רבע הגמר של
    אותה אליפות.

אני מקווה שאתבדה לגבי שיבק במוקדמות הקרובים, אבל אני לא אופטימי.

5. Ricky van Wolfswinkel Member

אבל השחקנים זה משהו.

6. LIVERPOOL87 Member

אתם צודקים אבל צריך לשים לב לנתון משמעותי לטובת שיבק, אין לו סנטר.
    אני לא ראיתי קבוצת כדורסל שמסוגל להסתדר ללא סנטר ושיבק נאלץ להסתדר עם מה שיש.
    טיוס שחקן טוב אבל הוא 4 בגובה שלו ובתפקוד שלו מול הסל.
    גרין עם כמה שהוא נגר היה שחקן הגנה מהטובים ששיחקו כאן ובנוסף מרקוביץ וקוז'יקרו שהיו בריאים היו סנטרים לגיטמיים לנבחרת, את כל זה אין לשיבק בניגוד לקודמיו.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שי, זה נכון מה שאתה אומר, אומנם גם גרין, קוז'י ןמאקוביץ אלו תירוצים עלובים לסנטרים, אבל זה מה שיש לנו וכרגע גם את זה אין לשיבק. אבל בכללי, גם אם ניקח אותו כמאמן בקבוצות, אני לא מסתדר עם שיטת ניהול המשחק שלוף בנבחרת זה נראה כאילו אין לו היררכיה והוא לא ממש יודע איך לנהל את המשחק. אני לא מדבר על היורובאסקט אלא על המוקדמות. אבל כרגע הוא המאמן ובו ניתן לו עוד צ'אנס. בכל מקרה, הנבחרת סוגרת את המחנה עם ניצחון מרשים על גרמניה 96-82, כשטיוס ממשיך לשחק נפלא ורק מדליק אותי עוד יותר הפדרמנים, שלא התאמצו להביא אותו.

8. shlomydavid מנהלים

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/f6/EuroBasket_2013_logo.Xxx/152px-EuroBasket_2013_logo.Xxx

אמש התחיל שלב מוקדמות אליפות אירופה 2013 שתיערך בסלובניה.
    הנבחרות שהבטיחו את מקומן באליפות: סלובניה (המארחת), ספרד, צרפת, בריטניה, יוון, ליטא, מקדוניה ורוסיה.
    הנבחרות הללו העפילו אחרי שהשתתפו באולימפיאדה או בטורניר הקדם אולימפי.
    אל 8 הנבחרות הללו תצטרפנה 16 נבחרות משלב המוקדמות.

שיטת המשחקים:

31 נבחרות מתחלקות לחמישה בתים של 5 נבחרות בכל בית, ועוד בית אחד של 6 נבחרות.
    כל הנבחרות משחקות אחת עם השניה בשיטת בית וחוץ.
    2 הנבחרות הראשונות מכל בית יעלו לאליפות אירופה ואליהן תצטרפנה 4 הנבחרות בעלות המאזן הטוב ביותר מבין אלו שיסיימו במקום ה-3.
    כל המשחקים יתקיימו בין ה-14 באוגוסט ל-11 לספטמבר.

הבתים:

בית A

סרביה
    ישראל
    מונטנגרו
    אסטוניה
    סלובקיה
    איסלנד

בית B

גרמניה
    שבדיה
    בולגריה
    אזרבייג'ן
    לוקסמבורג

בית C

אוקראינה
    קרואטיה
    אוסטריה
    הונגריה
    קפריסין

בית D

גיאורגיה
    בוסניה הרציגובינה
    לטביה
    הולנד
    רומניה

בית E

פינלנד
    פולין
    בלגיה
    שוויץ
    אלבניה

בית F

טורקיה
    איטליה
    פורטוגל
    צ'כיה
    בלארוס

להלן לוח המשחקים המלא.

9. shlomydavid מנהלים

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחצית באולם ה'מפחיד והביתי' של מונטנגרו. משחק רע מאד של שתי הנבחרות וישראל יורדת בפיגור 3 להפסקה. הביתיים לקחו 10 ריב' מתחת לסל שלנו ולמרות שהם לא קולעים מבחוץ ברור שבצורה הזאת אי אפשר לנצח. גם הדהים אותי כמה איבודי כדור משני הצדדים. אם להשוות את זה לכדורסל באולימפיאדה אז מה שראיתי היום זה כדורסל של ליגת למקומות עבודה...

נערך לאחרונה ב: ‏15/8/12
  11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שראיתי היום במונטנגרו צריך לבייש את שחקני ישראל. התמוטטות מזעזעת ברבע האחרון עם הגנה נוראית, החלטות בהתקפה גרועות, החטאות עונשין רצופות ומה לא. בצורה הזאת עדיף בכלל שלא נעלה ליורו. אני באמת רוצה להאמין שיש יותר בנבחרת הזאת למרות שלפחות היום אין לי מושג איך טיוס בכלל משחק בנבחרת. ליאור אליהו החזיק אותנו ברב הזמן במשחק, אבל כמה טיפוסי שברגע הכי קריטי שחקן מקדוני שם עליו גג. כספי? עאלק שחקן נ.ב.א, עכשיו אני מבין למה הוא לא מצליח להשתפר ובקרוב יחזור למכבי.

חבל, היינו היום לקבור את מקדוניה ששיחקה ללא כוכביה. אפילו את ההזדמנות הזאת אנחנו לא מסוגלים לקחת. מאד מאד מתסכל.

12. shlomydavid מנהלים

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שי, שיחקנו מול מונטנגרו ולא מקדוניה.

אני לא מסכים איתך. אני כן מסכים שההתפרקות הלא ברורה ברבע האחרון היתה ביזיון ואני הייתי נותן את רוב "הקרדיט" לשיבק שלא ידע לעצור ולכוון את הנבחרת בזמן, אבל בסה"כ שיחקנו מול נבחרת טובה עם או בלי כוכביה והיינו יותר טובים מהם ב-35 דקות. קבלת החלטות לא טובות של יוגב בתוספת הפאול הכ"כ מיותר של טיוס בניסיון השלשה של המונטנגרים, נתנו למקומיים את הניצחון, אבל אני ראיתי הרבה נקודות אור גם כן, כמו משחק הפנים שלנו שהשתפר עם צירופו של טיוס (לא יודע למה אתה חושב שהוא לא טוב), כשגם ליאור ועומרי במשחק טוב מאוד נתנו את הטון ופתאום לא רק הקו האחורי שלנו מחזיק את הנבחרת. די ברור שנעלה, אנחנו צריכים לקחת את המקום השני כשהסרבים יקחו את הראשון וגם אם לא ניקח את 1-2, האליפות גם ככה הורחבה ל-24 (פיב"א http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx ) ככה שבכל מקרה נמצא עצמנו שם.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע עידן, הרבע האחרון פשוט גרם לי לכל כך הרבה כעס מיותר. הרבע השלישי היה כל כך טוב שזה היה מדהים לראות את ההתמוטטות ברבע האחרון. לדעתי יש לנו נבחרת לגמרי לא רעה, אבל משום מה הנבחרת התעקשה גם לא לשחק על הדברים החזקים שלנו. למרות שאני לא בדיוק אוהד של ליאור אליהו הבחור קלע אתמול באחוזים מצויינים. זה שאין לו ג'אמפ שוט נורמלי לא אומר שאתמול כספי בכח ניסה להיות האיש שינצח לנו את המשחק.

אין לי מושג לאן אוחיון נעלם ברבע האחרון. לי היתה הרגשה שהגנת המקדונים היתה חדירה, אוחיון משום מה לא עשה עם זה שום דבר. אגב, כמה אחוז היה לנו מהקו? גם זה משהו שנורא הפריע לי. המקדונים צלפו בסוף הכל מתי שאנחנו החטאנו בלי הפסקה. זכור לי לפחות 3 שחקנים שהחטיאו שתי זריקות ברצף.

אני מסכים איתך שההפסד הזה לא ממש היה אסון, אבל הוא כן היה מעצבן. הפסדנו נגד נבחרת שבאמת לא יותר טובה. כך לפחות ההרגשה שלי.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אבל למה אתה ממשיך לקרוא להם מקדוניה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

מצב נושא:
הנושא נעול.