נבחרת ישראל בכדורסל - במוקדמות המונדובאסקט

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י עומר, ‏27/7/10.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. shlomydavid מנהלים

2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ניצחון חשוב שיחזיר קצת מהביטחון לשחקנים וזה בעצם היתה המטרה של המשחק וטוב שזה נגמר ב-27 ולא ב-10. מה שכן, אומנם אתמול לא היתה בעיה בקו האחורי (כמובן שהקליעות ייכנסו מול איסלנד ולא מול מונטנגרו), אבל אני כלל לא הייתי פוסל לצרף לסגל את מאיר טאפירו. אם מאיר אחד המצטיינים בליגה שלנו בגילו, אני חושב שהוא יוכל לתרום מניסיונו הרב לשאר הסגל, אין מתאים ממנו להיות הקפטן וךהנהיג והקליעה תמיד היתה שם. חומר למחשבה לשיבק.

3. ייא Member

מה צריך לקרות הלאה כדי שנעלה ממקום 3 הכי טוב?
    אנחנו צריכים אסטוניה או מונט שינצחו עד הסוף?
    תוצ אמש טובות לנו קצת?
    \אשמח לספקולצ'

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפילו המקום הראשון עוד יכול להיות אקטואלי...זה כן אומר שנצטרך לנצח פעמיים את סרביה ולנצח את מונטנגרו בבית בהפרש יותר גדול מאשר ההפסד בחוץ. בכל מקרה כרגע זה לא רלוונטי. הנבחרת צריכה באמת לחיות ממשחק למשחק. בלי ניצחון בסלובקיה לא עשינו דבר...

עידן, טפירו? לדעתי יש בנבחרת הזאת כבר מספיק אגו. ההרגשה שלי היא שכספי, הלפרין, אליהו ואוחיון לא ממש יתלהבו אם טפירו יצטרף אליהם. אל תשכח הוא גם לא איש מכבי. במכוון או לא, אני מרגיש שזה כן יכול להשפיע על הנבחרת. אחרים יגידו אם זה נכון, אבל טפירו בעיניי לא בדיוק איש של חבורת מכבי.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שי, לא הבנתי מה הקשר של איש מכבי קשור לזה...חוץ מזה, דווקא בגילו, אני משוכנע שהאגו זה הדבר האחרון שמעניין את מאיר. מעולם לא הייתי מחסידיו, אבל חייבים להודות שהוא כן שחקן טוב אפילו בגילו ולהזכירך הוא הוליך את קבוצתו לסגנות הליגה. אגב, לשים אותו בסגל לא בהכרח אומר בחמישייה, ובכל מקרה לדעתי לפחות מבחינת הניסיון וגם כשתצטרך אותו במאני טיים, יהיה לו את הביצים לקחת את הכדור האחרון בביטחון. להזכיר לך מה קרה מול אסטוניה בשניות האחרונות? אני לא איש של בדיעבד, אבל יש לי הרגשה סופר חזקה שאם מאיר היה במקום האידיוט, זה לא היה קורה...כספי? מעולם לא תפסתי ממנו ואפילו די סלדתי מסעיף דקות המשחק במכבי. החיסרון בגבוהים מונע ממני לרשום את המשפט הבא: שיעזוב אותנו לנפשנו ויילך לשמור על מקום העבודה שלו בקליבלנד. הוא שחקן טוב שעלה לו השתן לראש, לא מעבר לזה. הלפרין? עד שהוא לא קלע שלשה אתמול בחצי הראשון, לא שמתי לב שהוא בנבחרת. האגו לא מעניין, יש מאמן והוא קובע רק שבמקרה של שיבק אני חושב שהוא מםחד מהשחקנים במקום שהם יפחדו ממנו.

נערך לאחרונה ב: ‏22/8/12
  6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן, לא יודע, אם טפירו בן אדם עם אופי נוח אז אולי אין בעיה, אבל אם הוא יגיע לנבחרת ומיד ידרוש יותר מדי דברים אז ברור לי שמישהו כמו כספי רק יגדיל את הבעיות החברתיות שאולי יש לנו כבר בנבחרת.

אני משוכנע שבמוקדם או במאוחר עניין 'איפה אתה משחק' יכול להכריע לגבי המנהיגות. שחקן של מכבי תמיד יכול לטעון שמישהו שמעולם לא שיחק שם לא יגיד לו מי הבוס בנבחרת. שוב, אולי העניין הזה לא אקטואלי, אבל זו לא הפעם הראשונה ששחקנים גם לא מעריכים מאמן. לך תדע אולי זה גם הבעיה עם שיבק. אני בקלות יכול להבין אם שחקן זה או אחר יגיד: "למה מי שיבק שיגיד לי משהו, האיש הזה אימן רק בקבוצות קטנות...אז מה אם הוא היה אלוף הולנד?"

לגבי כספי אני ממש מסכים איתך. הרושם עולה שהוא ה'מנהיג' בנבחרת, אבל שחקן שאולי נמצא כבר בדרך החוצה מהנ.ב.א לא בהכרח אוטמטי מקבל את הכבוד אותו הוא רוצה.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא נראה לי שבגילו טפירו ידרוש דברים מסויימים, אני בכלל לא חושב שהוא רואה עצמו כמועמד. אגב, אני גם לא חושב שהגארדים שיש לנו כיום נופלים ממנו, אבל בקטע המנהיגותי, המנטלי וגם להוסיף ביטחון, אני חושב שהוא האיש המתאים, גם מבחינה מקצועית. הקטע של איש מכבי או לא זה שטויות, לא חסרים שחקנים שלא שיחקו מעולם במכבי כמו טפירו עצמוף עדי גורדון, שטיינהאואר (הוא לא ממש נקרא שיחק במכבי) ואמיר כץ ועדיין היו שחקנים מובילים ואף מנהיגים של הנבחרת. אגב, גם החומר החברתי למעט אולי כספי הוא סה"כ טוב בנבחרת, אין שם ערסים חסרי תרבות כמו הכדורגל ולמרות שגם להם לפעמים עולה השתן למוח, עדיין לא נראה לי שמישהו שם בקטע של להגיד למה מי זה שיבק. לגבי כספי, כולי תקווה שהוא יפנים שגם אם הוא שחקן ממוצע מינוס באחת הקבוצות הגרועות בליגת ה-NBA, לא עושה אותו אוטומטית לכוכב הנבחרת, הבעיה שאין בצוות המקצועי מישהו שיוריד אותו לקרקע כשהוא יחליט להתרומם.

8. AFCA Member

מתי המשחק מול סרביה(יום+שעה)?

ראיתי דברים סותרים באתרים שונים.

9. ייא Member

28/8
    20.00

10. AFCA Member

נערך לאחרונה ב: ‏23/8/12
  11. shlomydavid מנהלים

* המשחק מול סרביה יתקיים ב-28.8 ב-20:30.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/f6/EuroBasket_2013_logo.Xxx/152px-EuroBasket_2013_logo.Xxx

שיבק: "בבית סלובקיה היא נבחרת מסוכנת".

http://p2pic.com/images/r4.Xxx
    משחקי המחזור הרביעי

* משחקה של נבחרת ישראל ישודר בערוץ 1 החל מ-19:00.

12. RiverPlate#35 Member

בטוח שהמשחק היום ב 19:00?...., זה לא מופיע בערוץ 1

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

סרביה ומונטנגרו ישייטו היום בבית, ככה שכל תוצאה פרט לניצחון שלנו לא מתקבל על הדעת.

14. shlomydavid מנהלים

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עכשיו מתחילים המשחקים על אמת...איסלנד וסלובקיה היו פשוט ניצחונות חובה כדי לא לאבד את המגע עם המובילים. עכשיו נראה אם הנבחרת התאוששה מהביזיון מול אסטוניה.

מצב נושא:
הנושא נעול.