נבחרת ישראל בכדורסל - במוקדמות המונדובאסקט

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י עומר, ‏27/7/10.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. DRORIKO Member

הוא כן נלחם על דקות איתו כי שניהם 2. אפיק בשום פנים ואופן לא רכז.

2. VAR Member

ברור שהוא לא רכז, אבל טימור כן. המחשבה של ארז היא שטימור יהיה רכז שלישי והאמת שאני לא מבין בשביל מה, קשה לי לראות מצב שמקל ואוחיון לא מחלקים ביניהם 40 דקות על העמדה הזאת וטימור ישחק רק בגרבג' טיים.

3. DRORIKO Member

טימור יכול לשחק רכז,אבל הוא מביא את המיטב מעצמו בעמדה 2

לא חושב שטימור ישחק רק בגרבג'. אל תשכח שמדובר בלו"ז מאד צפוף ויש גבול לכמות הדקות שמקל/אוחיון/לימונד יכולים לשחק בק טו בק

4. VAR Member

80 דקות ל5 שחקנים בהנחה שכולם ברוטציה יוצא מאוד מאוד מאוזן. גם אין כמעט הבדל בין השחקן שיפתח למחליף שלו מבחינת רמה, כך שאני מאמין שמקל ואוחיון יתחלקו 25-15 והשאר ישחקו אפילו פחות פר משחק. זה מאוד נוח מבחינת חלוקת דקות. אם כבר כספי נראה כמו זה שהולך להיטחן כי אין לו מחליף! כנראה שארז יזיז את דוסון לעמדה 3 ואז נוצרת לנו בעיית מיסמצ' בדקות שכספי על הספסל. שלא נדבר על זה שאין כמעט אפשרות להזיז את כספי ל4 ולרדת לסמול בול, משהו שעבד לא רע בסקרמנטו השנה. ואם זה עבד לא רע מול גורילות הNBA אין סיבה שזה לא יעבוד מול שחקנים ברמה שלו.

5. DRORIKO Member

אין ספק שהחיסרון של פניני צועק

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אז אולי קצת הגזמתי עם העצבים על ארז כי באמת שאני לא מבין איך אפשר לזמן את גרין על סמך העונה האחרונה ולא את צ'וברביץ' (דרוריקו, אם כבר דיברת על הצערה), אבל במקרה של אפיק אני כן חושב שהוא יכול לתרום יותר מטימור (שממנו אני בכלל לא מחזיק), או לחילופין לקבל את ההצעה של ליאור ולהאיר את שניהם בבית ובמקומם להכניס את בלייזר.

@DRORIKO הטיעון שאפיק היה חלש בהכנה הוא גרועף כי כל הנבחרת הזו נראתה זוועה בהכנה.

7. DRORIKO Member

אז לא הבנת את הטיעון שלי. יש 2 בעיות קרדינליות-הראשונה שבהם זה בעיית הגבוהים(אבל זה לדיון אחר) והשניה והטיפה פחות חמורה זה בעיית הגיל. הנבחרת שלנו מבוגרת מדי, אתה חייב להצעיר אותה באופן בהול, אגב אני גם שומע עכשיו שארז אומר את זה ובגלל זה היה חשוב לו לזמן את בר. עכשיו ברגע שהנבחרת שלך מבוגרת מדי אין ברירה אלא לטאטא את הזקנים,וכדי לעבור את גיל 30 ועדיין להישאר בנבחרת צריך נסיבות מיוחדות. לגרין למשל יש נסיבות כאלה כי הוא הישראל היחיד שיכול לשמור על גבוהים, לאפיק אין, הוא לא איזה כוכב על שהנבחרת לא יכולה בלתו, הוא לא כספי ולא מקל ואפילו לא אליהו. לכן גם אם לא בטוח שבר יככב באליפות הזאת עדיין הוא צריך לקבל קדימות על אפיק,בטח אחרי היתה לו עונה הרבה יותר טובה.

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אז הנה, לגבי גרין לדעתי אתה טועה. בכושר הנוכחי, בגילו ולאחר שהיה פצוע חצי עונה, אני חושב שאלכס עדיף על יניב. ועדיין הצעיר מביניהם נשאר בבית והמבוגר שבאמת עשה שירות אדיר לכדורסל ממשיך לקבל זימון למרות שהוא כבר בקושי עומד על הרגליים.

9. DRORIKO Member

לאלכס צ'וברוביץ' לא הייתי נותן לשמור על מחזיק מפתחות. מה גם שהוא לא כזה צעיר. הילד יהיה השנה בן 30.

שלא תבינו לא נכון,לא תפסתי מגרין אפילו לפני הפציעה, סנטרים שלא יודעים לקלוע ממטר מביאים לי את הסעיף ואני שמח שבירושלים התפטרנו ממנו סוף סוף. אבל עדיין הוא הישראלי היחיד שיודע להרביץ בצבע. פישר(שהוא יותר 4.5 מסנטר) רוטבארט ואלכס ביחד לא עושים הגנה כמו גרין,וזה לא כי הוא כזה שומר טוב כמו שהם כאלה שומרים גרועים. אם כבר נכנסו לדיון על הגבוהים,אז הדיון לא צריך לא צריך להיות גרין-כן או לא אלא איך לעזזל אנחנו חוזרים לייצר סנטרים טובים, כי אני לא רואה כאלה באופק וזאת בעיה שאמורה להדיר שינה באיגוד (המנהל המקצועי פיני גרשון דיבר על זה לא פעם ולא פעמיים)

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

חוזרים(?) לייצר סנטרים טובים??הסנטר האמיתי האחרון הטוב שהיה לך זה לבאן מרסר ותסלח לי אם אני לא מתייחס לשטיינהאואר ופליישר כסנטרים טובים. לישראל מאז ומעולם היו בעיות חמורות של גבוהים. זה לא שפעם ייצרנו סנטריפ ועכשיו כבר לא.
    ואני חולק איתך בנושא אלכס צ'וברביץ'. לא שומר גדול, גם לא כזה גרוע כמו שעשית ממנו.

11. DRORIKO Member

שטינהאור היה סנטר גדול,תתן כבוד. נכון היה רך בהגנה אבל החזיר על זה בגדול בהתקפה. תן לי היום אפילו 5 דקות שלו על המגרש ואני לוקח. היה גם את אמסלם שאמנם התפקיד הטבעי שלו היה פורוורד אבל גם בתור סנטר לעת מוצא היה אחלה ולבטח עדיף על מה שיש היום.

נכון אף פעם לא היו לנו דובים כמו ברוסיה או בסרביה, אבל המצב גם לא היה כל כך בקנטים כמו היום. אתה קולט שאנשים אשכרה מתגעגעים לעידו קוזי'קרו? עד כדי כך המצב בקנטים.

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/15
  12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

זה שהיו סנטרים שבניגוד להיום נראים כמו שאקיל אוניל, ממש לא אומר שאנחנו ייצרנו סנטרים טובים. ייצרנו סנטרים בינוניים, סבירים, יו ניים איט (כולל תומר). ממש לא גדולים. ונכון שהמצב בקאנטים יותר מבעבר, אבל זו בעיה כרונית של הכדורסל הישראלי.

13. DRORIKO Member

אני לא אומר שתייצר לי קווין מגי או ארל ויליאמס. ישראל היא לא אמריקה ולא יכולה לייצר כאלה סנטרים. אבל כן תייצר משהו סביר כמו ב-90 שאפשר לרוץ איתו,ממילא הכח שלנו תמיד בא מהגארדים. פעם ייצרנו כאלה סנטרים היום אפילו על זה אנחנו חולמים.

14. DRORIKO Member

ארז ממשיך עם ההתבכיינות שלו על זה שהליגה הסתיימה מאוחר מדי. מתעלם מזה שכספי,מקל,פישר,דוסון ואוחיון בכלל לא שיחקו בגמר.

אגב עומס, פארקר הוביל את צרפת לאליפות ב-2013 אחרי שבאותה שנה הגיע עד הגמר ב-NBA, זה "קצת" יותר עומס מלהגיע עד הגמר בליגה.

15. Hapoel_Tel_Aviv Member

הוא צודק.
    יש יותר מידי סיבובים והליגה נמרחת יותר מידי זמן על כלום, לנבחרת אין מספיק זמן להתאמן לעומת נבחרות אחרות ופחות זמן להתחבר, זה שכמה שחקנים לא שיחקו לא אומר שאפשר להכין איתם לאימונים.
    הליגה הישראלית נגמרה הכי מאוחר בעולם, כולל הNBA שהתחילה אחריה ומשחקים שם 82 משחקים.
    הרבה מהיכולות הגבוהות של ישראל באופן יחסי לעומת האיכות שלה היה שישראל התחילה לפני כולם ועברה את טורניר הבדיחה שנקרא ההזדמנות האחרונה וזה נתן לה הזדמנות להתחבר.
    מאז 2009 ישראל לא עלתה מהטורניר הזה שבוטל ומאז היא גם לא עברה שלב באליפות.

ויותר מזה - בהנחה שישראל עוברת שלב תוך פחות משבועיים יש לקבוצה גביע ווינר מבלי לדבר על משחקי הכנה שמתחילים ממש שבוע הבא במקביל לאליפות. זה פשוט הזוי.

נערך לאחרונה ב: ‏3/9/15
מצב נושא:
הנושא נעול.