מבלי קשר לעובדה שאני מסכים עם ההבדלים העצומים בין השנתונים ובמיוחד בליגות ששם יש אמריקאיים ממגוון גילאים שזה שלעצמו שונה מכל טורניר נבחרות אירופאיות ללא אמריקאיים ותחום בגיל. אבל פה אתה פשוט מוכוון מהתוצאה ומחטיא את המטרה. אין ולא היה לישראל כנראה דור מוכשר יותר שבקנה יש את נועם יעקוב, דוברת ושרף בנוסף לצעירים הקיימים בנבחרת. זה אפילו לא אני אומר, מספיק לשמוע פודקאסטים אירופאיים וניתוחים ממדינות אחרות שהתייחסו לישראל כנבחרת חזקה שבוודאי תעלה מהבית המוקדם. הקורלציה של תזכה באליפות בעתודה ואז תזכה בבוגרים היא מן הסתם באמת לא על אותו קו אבל אין שום סיכוי שנבחרת כזו צריכה להתרסק ככה בבית המוקדם והחלש שקיבלו כש 4 מתוך 6 עולות והיא מתחילה גם עם 0-2 חיובי. כל מה שקרה הטורניר ומוזמן לקרוא גם את מה שפורסם עכשיו על ידי מנהיים רחוק מאוד מבכלל כדורסל ועניימים מקצועיים. שיש חדר הלבשה מפורק, חוסר אמון בצוות המקצועי ויריביות פנימיות גם הנבחרות הטובות בעולם אובייקטיבית יתרסקו. מה שקרה פה הוא שערורייה אדירה שהאיגוד יצטרך לתת עליה את הדעת (והוא חלק מהבעיה). יש מקרים (בטח בכדורגל) שאנחנו אוהבים לדבר גבוהה ותכלס מקצועית אנחנו לא ברמה. זה לא המקרה. ממש לא המקרה. Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
בושה גדולה וכישלון גדול . בכל משחק בטורניר הזה הגענו לא מוכנים לחלוטין . איך אני יודע את זה ? בכל משחק פתחנו בצורה נוראית ובפיגור גדול . זה סימפטום של נבחרת לא מאומנת ושל "מאמן" חלטוריסט שרואה באימון נבחרת ישראל חלטורה שלא צריך לקחת במלוא הרצינות . האשמה היא גם על האיגוד . חילופי המאמנים בין קטש חסר האחריות לגודס עשה כצפוי רק רע לנבחרת . אסור למאמן נבחרת להתעסק באימון קבוצה בו זמנית . זה גורם לכך שהוא עסוק כל העונה בקבוצה שלו ונבחרת ישראל פחות מעניינת אותו . שישלמו למאמן נבחרת משכורת מכובדת וש 100 אחוז מהזמן שלו יוקדש לנבחרת ישראל . לגבי דני אבדיה : טורניר טוב שלו אבל אני מזהה אצלו זחיחות והרגשה שהנבחרת קטנה עליו . גם הדברים שהמקורבים שלו ( כלומר אבא שלו והוא עצמו גם ככל הנראה ) אומרים גורמים לי לחשוב שהנבחרת לא כל כך מעניינת אותו והוא לא מעוניין לקחת מנהיגות בנבחרת . אגב, המשחק הבא שאבדיה ישחק בנבחרת יהיה ככל הנראה עוד 3 שנים בטורניר היורובאסקט הבא . בגלל שהוא ב NBA הוא לא משחק משחקי מוקדמות ולאליפות העולם כאמור לא עלינו .
שטויות, רלף קליין אימן את מכבי בזמן שהוליך את הנבחרת למקום שני. צביקה שרף אימן את מכבי בזמן שאימן את הנבחרת ועשה איתה אחלה הישגים, בין היתר הוביל אותה למונדובסקט. גם ביורובאקסט הנוכחי אתה רואה מאמנים כמו עטמאן ואיטודיס שמאמנים גם בקבוצות. זאת לא הבעיה.
ברגע שהראש של המאמן לא עסוק 100 אחוז מהזמן בנבחרת ישראל, אלא רק 10 אחוז מהזמן - מלכתחילה הוא מגיע בעמדת נחיתות . נבחרת ישראל חייבת מאמן שעסוק אך ורק בה, ולא מתייחס לנבחרת כאל חלטורה . בנבחרות יותר טובות ומוכשרות זה אולי עובד, נבחרת כמו ישראל חייבת מאמן במשרה מלאה . אגב, למה בכדורגל אין את החלטורה הזאת של אימון נבחרת וגם קבןצה תוך כדי ?
מזיינים לי את המח על צאצאשווילי, אם כן היה צריך להזמין אותו אם לא היה צריך להזמין, צרפת משחקת עם פאקינג רודי גובר.
תקשיבו הוא פשוט לא נורמלי האיש הזה. ספרד וליטא כבר היו עם התיקים בעליה לאוטובוס, מאיפה הוא הקריץ את ההארכה הזאת?
בקושי מצליח לראות את האליפות, איזה כישלון, גודס עדיין בתפקיד. הגענו שחצנים לפולין ובגלל זה הפסדנו, הפסדים לצ׳כיה ופינלנד הייתי יחסית מקבל, לא לפולין. זלמנסון ממש היה מנודה בטורניר, אני דווקא שמח, שחקן רע. נמרוד לוי לקח 3 זר׳ לשלוש בממוצע כשקלע ב-14 אחוז מהשלוש, עניין של קבלת החלטות, בנוסף קטף רק 2 ריב׳ בממוצע למשחק, מדד 4.5 בלבד, טורניר מאכזב. מקל נראה על סף פרישה מבחינה גופנית. ים מדר עם טורניר טוב, הוא ואבדיה היחידים עם דאבל פיגרס בנק׳, הכי צעירים בנבחרת, תקווה לאופטימיות. אבדיה: 33 דק׳, מדד 18, 14.5 נק׳, 4.5 אס׳, 8 ריב׳, 3 איב׳, חט׳, חס׳ למשחק. 2/6 בממוצע מהשלוש, 5/12 מהשדה, 3/4 מהעונשין. כמובן שהוא ראשון בנבחרת בנק׳, חס׳, אס׳, ריב׳ ועוד ועוד. טורניר מפלצתי שלו, בטח כשהוא סתם שחקן באן בי איי ולא אחד כמו לארי מארקנן לדוגמא, ניצח במאני טיים, הופיע נגד סרביה החזקה, כמעט טריפל דאבל, הופעת ענק מול פינלנד, המספרים מדברים בעד עצמם. נכון שהוא לא הכי נוח עם הכדור, נכון קבלת החלטות אבל טורניר אדיר, בשני צידי המגרש (!). מתי היה לנו דבר כזה ? רק רודי גובר לקח יותר ריב׳ במשחק בודד מאבדיה. אבדיה 7 באליפות בריב׳, 5 בחס׳, בשאר הנתונים הוא בעשירייה השנייה.
והנה . וולה לפנים. פולין (שלישית בבית שלנו) מנצחת את אוקריאנה בשמינית ועולה לרבע הגמר נגד סלובניה. שום סיבה שזאת לא הייתה ישראל. נבחרת (נחמדה, כן? ) עם סוקלובסקי זר אחרון בהפועל חולון בשנה שעברה , שהוביל אותה אגב בקליעה באליפות הזאת, ועוד כמה שחקנים נחמדים, ללא שחקן נ.ב.א בכלל - מעפילה וזה לגמרי על חשבון ישראל לרבע גמר.
אני לא אומר שישראל לא יכולה לנצח את פולין ולא יכולה לעלות לשמינית הגמר מבית כזה. ברור שיש בנבחרת קלקולים שהפכו את הביצועים ואת התוצאות שלה לפחות ממה שהיא שווה. עם זאת, ישראל סיימה שתי אליפויות אירופה רצופות במקומות 24-17. זה לא מקרי. יכול להיות שהיא שווה קצת יותר מכך, נגיד מקומות 16-13, אבל זה אומר שעלייה לשמינית הגמר היא לא דבר מובן מאליו עבורה - גם מול פולין, פינלנד וצ'כיה, ואולי בייחוד מול פולין, פינלנד וצ'כיה. הפיכת סגל לקבוצה של ממש זה לא מדע מדויק, ואם ישראל לא מתחברת ממש טוב - אז היא נשארת בחוץ. והיא נשארת בחוץ כי בכל הנוגע לכישרון, יש הערכת יתר של השחקן הישראלי, הן הוותיקים יותר והן יוצאי נבחרות הגילים בשנים האחרונות. רוב השחקנים האלה הם גם לא יודעים מ"נחמדים", בדיוק כמו הפולנים. ועם כל הכבוד לשחקן NBA, לא מדובר באולסטאר. בסך הכל שחקן משלים בקבוצה די מעפנה, וכזה שלא עבר קיץ בנבחרת הבוגרת עד עכשיו.
שמע אני שומע עכשיו שסרביה קיבלו בעיטה מאיטליה הבינונית, וזאת נבחרת שכולם הימרו שהיא לוקחת את הטורניר. זה די שם בפרופורציות את הכשלון של גודס. פשיץ', שהוא מאמן גדולה בכמה רמות מגודס, נכשל הרבה יותר ממנו. מה נגיד על המאמן של קרואטיה שעם בוגדנוביץ', זובאס והזוניה הפסיד לאותה פינלנד שגודס חסר-המושג-שכל-השחקנים-כפכפו-אותו-באימונים הצליח לנצח? אני לא נכנס עכשיו אם גודס צריך להישאר או לא להישאר, סביר להניח שהוא ילך הביתה, אבל הבעיות הרבה יותר עמוקות מזהות המאמן, ואמיר נגע בזה יפה. מי שמצפה שהישועה תבוא מאריאל בית הלחמי שיצא קצת מהסרט שהוא חי בו.
@אמיר ע אני כבר לא רואה את האליפות, לא מרוכז, בלי חשק ולמרות ההפתעות ראיתי שפולין ניצחה ועלתה לרבע גמר. בוא רק נסביר לך מהי פולין ואיך נכשלנו בענק כי לקבל בבתים בית קליל ולקבל בשמינת גמר יריבה שהיא 50/50 איתך זאת הדמנות חלומית שלא תחזור. נבחרת פולין הייתה עם ישראל בבית במוקדמות אליפות עולם ה-1, היא הודחה ע״י ישראל ואסטוניה שהמשיכו לשלב המוקדמות השני, תבין את האבסורד. נבחרת פולין לא תהיה באליפות אירופה הבאה (!) ב-2025, היא כרגע בשלב המוקדמות ה-1 והיא לא תעלה לשם לפי ניחוש ולפי המצב בטבלה, ישראל עלתה אוטומטית לשלב המוקדמות ה-2 במוקדמות. נבחרת פולין זאת נבחרת בלי שחקני אן בי איי, עבר באן בי איי או בלי שחקני יורוליג. נבחרת ישראל עם שחקן בליגה הטובה בעולם, עוד אחד שהיה שם, 3 שחקני יורוליג שהם חלק משמעותי בקבוצות שלהם כולל דאבליסטית גרמניה ועוד כל עלי התאנה של מכבי ת״א למעט רומן סורקין שהוא שחקן יורוליג לדעתי והישראלי הכי טוב בליגה. הזעם הוא על בניית הסגל... הזעם על היכולת... הזעם על למה טי ג׳יי ליף לא זומן, למה טי ג׳יי קליין שמשחק בספרד לא זומן ? למה ג׳ונדי או יפתח זיו לא זומנו ? למה מקס היידגר, שחקן שקלע 17.5 נק׳ בממוצע בגרמניה ולפני שנתיים בישראל קלע 17.5 נק׳ בממוצע לא זומן. אולי אולי אלכס טיוס שהתרייאן לא מזמן ואמר שהוא רוצה להיות בנבחרת היה צריך להיות כאן, שיחק בקבוצת צמרת בטורקיה שזאת ליגה סופר חזקה. סוקולובסקי מפולין לא מספיק טוב לחולון לדעתי למרות שאהבתי אותו כאן, יש שם סגל אנונימי לחלוטין. אתה קולט כמה הפולנים גרועים ??? הם לא עלו לשלב השני של המוקדמות באליפות העולם, הם כנראה לא יהיו באליפות אירופה הבאה כי הם לא עוברים את שלב המוקדמות ה-1, לא השני !!! שוב... אנחנו, צ׳כיה, פינלנד זה 50/50 אבל להפסיד לפולין לא מקובל. למעט סרביה לא פגשנו ולא היינו אמורים לפגוש יריבה עדיפה. נכשלנו באליפות אירופה הקודמת ולכן המאמן הודח. אותו מאמן אגב הביא אותנו לשמינת הגמר מהמקום ה-2 בבית וסיים 10 באליפות, אגב פולין ופינלנד היו איתנו באותו בית מסתבר ועלו ממקומות 3-4. ואני חוזר... אדלשטיין עף הביתה אחרי הכישלון. אני גם חושב שאין קשר בין נבחרת הישראל הנוכחית לנבחרת ישראל 2017 לדוגמא, מה שהיה ב-2017 ו-2007 לדוגמא לא קשור, הנבחרת הזאת צעירה ומוכשרת הרבה יותר. ים מדר ואבדיה מובילים אותנו, אי אפשר להגיד שלאליפות אירופה בעתודה אין אפקט.
בוודאי שלאליפות אירופה לעתודה יש אפקט, במובן הזה שנבחרת העתודה מצמיחה שחקנים שפה ושם מגיעים לנבחרת הבוגרת. אין לה את האפקט שהיו כאלה שפנטזו שיש לה, בנוסח "וואלה, אולי אנחנו בין הכי טובים באירופה". לגבי פולין, כנראה שנקודתית בקיץ 2022 דברים התחברו לה וכך אוסף שחקנים לא מדהים הצליח להפיק מעצמו יותר מחומר שחקנים טוב רק במעט שיש לישראל.