נבחרת ישראל - פותחים את ליגת האומות עם שתי תוצאות תיקו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י EsheD, ‏7/9/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. yedidel Member

אני (כרגיל) לא מתחבר לתזמורת הקבועה של להחליף את המאמן. שלא עובד לך האור אתה מפסיק להחליף רק את הנורה באיזשהו שלב.

מה שכן, מלבד כמה משחקים ראשונים בליגת האומות, באמת לא נראה שהרצוג הצליח להוציא יותר מהמינימום ההכרחי. ההחלטה (שבכלל לא היתה צריכה להיות בסמכותו) להחזיר את זהבי היא גם טעות לחובתו

2. EO11 בפה אליל היכל התהילה

להאשים את המאמן זה טמטום ולהתעלם בפעם המיליון מכך שהכדורגל כאן פשוט חלש.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מובן לי איך יש אנשים שבאמת מאמנים שעם מאמן אחר התוצאות היו שונות. כולנו רואים מדי שבוע את המשחקים בליגת העל ונחרדים בכל פעם מחדש מכמה שהרמה ירודה.

הכדורגל הישראלי הוא תעשייה של משכורות שממומנת על ידי קהל שבוי, הן באופן ישיר (מינויים, כרטיסים) והן באופן עקיף (הימורים, חסויות) ובתעשייה הזו אין שום קשר בין רמת העניין של הקהל במוצר לבין איכות המוצר.

מציע לכולם לנצור משחקים כמו זה שהיה נגד מקדוניה בחוץ, לא בגלל התוצאה, אלא בגלל האכזבה מהתוצאה, כי בקצב שהכדורגל הישראלי הולך אחורה, עוד כמה שנים הפסד בחוץ לנבחרת כמו מקדוניה ייחשב למשהו הגיוני ומתקבל על הדעת.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  4. Butragueño מנהלים

שני הגרומים רלוונטים. הכדורגל חלש והמאמן חלש לא פחות.
    לא ציפיתי ליותר ממקום 4, וגם מקום 5 לא מאכזב אותי.

אבל כן הייתי מצפה ממאמן, שאחרי 6-7 משחקים + צפייה במשחקי הליגה, יבין שרמת ההגנה שהישראלים מציגים היא מהחלשות בעולם. ושיבין שאם ירוץ עם 3 בלמים, זה לא יהפוך את ההגנה לטובה יותר. לא חסרים לנו שחקני הגנה, חסרים לנו שחקנים שיודעים לעשות הגנה. וגם אם נעלה עם 10 בלמים, זה לא יפתור את הבעיה.
    אפשר גם לעלות עם 2 בלמים ולבנות תכנית משחק טובה ולנצל את שחקני הקישור וההתקפה שהם עוד ברמת הסביר.

נכון, הפסדנו למקדוניה וסלובניה כי אנחנו עוד לא ברמות האלה. אבל אנחנו גם לא ליכטנשטיין, סן מרינו, אנדורה או מלטה.
    אנחנו נכון להיום יכולים להוות יריב שקול לאזרבייג'ן, לטביה, אלבניה וארמניה. זו הרמה שלנו, ועד שלא יהיה מנהל מקצועי ומאמן (ואיגוד) שיבינו את זה, אנחנו בבור עמוק.

עם מאמן אחר לא היינו מגיעים ליורו, אבל לדעתי כן היינו יכולים להחזיק בכדור יותר ב-2 המשחקים האחרונים מול פולין ומקדוניה. כולנו רוצים לראות שינוי חיובי, ולא תוצאות מיידיות. אבל גם את השינוי לא ראינו.

קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  5. קשר שמאלי Member

הרצוג הוא לא הבעיה אבל גם לא הפתרון. לבזבז עליו זמן + מיליונים זה טמטום גדול. צריך להיות חסר הבנה מינימלית בכדורגל כדי לא להבין שמדובר באיש מקצוע ברמה נמוכה מאוד.

נערך לאחרונה ב: ‏20/11/19
  6. DRORIKO Member

ציוץ שמתאר במדיוק את מה שאני חושב על הרצוג

cheddar אוהב/ת את זה.
  7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מרקוס ברג נתן קמפיין אחד באמת טוב בנבחרת, מיד אחרי פרישתו של איברהימוביץ', בקמפיין הנוכחי הוא עם שני שערים לשני בישולים, דומה מאוד למה שעשה כששיחק לצידו של זלאטן, שמטבע הדברים היה בולט יותר בהתקפה, אופציה ראשונה תמיד. לשבדיה יש שחקנים צעירים יותר שמתבלטים, כולל שחקן כמו איסאק שיש לו מעל עשור לתת ברמה גבוהה, זה דור מהטובים שהיו להם.

הנבחרת שלנו הייתה טובה קבוצתית גם עם זהבי בתחילת הקמפיין, אחרי שאץהייתה טובה קבוצתית גם בלעדיו בליגת האומות. אין לך שום אינדיקציה אמיתית שבלעדיו היא טובה יותר מבחינה הזו, זו מקריות לטעמי, ולי נראה שפשוט הייתה תקופה טובה, ומאז ירידה.

כיאל זה שם שראוי לציון, כי הוא בצניחה, גם מבחינת המסגרת שבה משחק. היה משמעותית טוב יותר לפני שנה.

8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

שני הגורמים רלוונטים אבל לא באותו סדר גודל. זה כמו שנדבר על הבעיות במערכת הבריאות הישראלית ואז נפנה אצבע מאשימה למנהל בית החולים איכילוב. לפספס לגמרי את מקור הבעיה ולהתעסק בזוטות שלא באמת ישנו שום דבר. ולצערי רוב השיח בתקשורת מתרכז סביב המאמן, בראשות ספורט 5 ששופכים ביום כמויות מלל ברמה של ערוצי חדשות כמו 12 ו13, ולא עושים עם זה שום דבר טוב. רק לכלוך, רק התעסקות בחרא, נותנים במה לכל מיני טיפוסים אלימים וחשוכים, אף פעם לא מתעקשים לקבל תשובות לשאלות קשות, מכפישים את הקהל שהוא הדבר הטוב היחיד בכדורגל הישראלי. שילמדו מתוכניות כמו הצינור איך אפשר לשנות מציאות באמצעות טלוויזיה. יש כל כך הרבה תחומים קטנים שאפשר לדרוש מההתאחדות/מנהלת תשובות לגביהם - אופן מכירת הכרטיסים בכדורגל הישראלי(הגבלה על כמות כרטיסי נוער, עמלה של 15 שקל על קניית כרטיס באינטרנט), עניין חריגי הגיל בנוער שלא תורם כלום, הקטע ששחקן שמגיע לגיל 18 צריך לשלם סכום כסף מופרז כדי לקבל את הכרטיס שלו(גם אם הקבוצה לא מחתימה אותו על חוזה) ויכול לשבת בבית חודשים בלי לשחק כדורגל מקצועני בעקבות זה, ההכשרה שעוברים מאמנים צעירים. אפשר להמשיך עם הרשימה הזו עוד הרבה. וכל אחד מהדברים האלה יעשה יותר טוב מאשר מאמן אוסטרי או צרפתי או ישראלי.

ולצורך העניין אני חושב שהרצוג טעה גם בבחירת המערך לאורך הקמפיין וגם בבחירת השחקנים, אבל זה פשוט לא מעניין.

Maccabi Diamond, EO11 ו-EuropeGuy אוהבים את זה.
  9. Telkiyski Member

מדהים אותי שהנבחרת לא מצליחה להפעיל לטורניר ראשון, שני, שלישי....שישי, עשירי, 14! ועדיין אנשים פה חושבים שהבעיה זה המאמן.

כשכל ה"מובילי דעת קהל", כל הפרימואים, הללים ושרפים למיניהם יגידו שהבעיה היא פשוט שהסגל של הנבחרת הזו שווה מקום 4 או 5 בכל הגרלה אולי ישתנה משהו.

עד אז ימשיכו לבלבל את המוח כמה פרננדז/הרצוג/אלישע/המאמן הבא ש"ייכשל" גרועים וימשיכו לעשות לנו פה תעמולות וספינים שהנבחרת שלנו אמורה לנצח בבית נבחרות כמו סלובניה או רומניה.

הם כבר עכשיו מבלבלים במוח שישראל יכולה לעלות מהאומות.

10. Ori8 Member

מישהו שואל את עצמו למה אנחנו רוצים שהנבחרת הזו תעלה בכלל לטורניר גדול?
    בשביל שנחטוף שם השפלות מביכות בכל משחק ונשבור שיאים שליליים? בשביל מה זה טוב אני לא מבין..כדי שנוכל להגיד "היינו"?

די, שחררו. זו הרמה שלנו והכל בסדר גמור. אין מה לשחוט את השחקנים בכל קמפיין כאילו הם "לא סיפקו ת'סחורה".
    תביא מאמן כריזמטי וצעיר שמבין את הכדורגל של היום ולאן הוא הולך ומתפתח, ישחק כדורגל התקפי עם שחקנים צעירים שמסוגל לרוץ קצת ולשחק אותה כאילו אכפת להם מספיק בשביל שלא יהיה שעמום המחץ ואולי אפילו נחמד לבוא פיזית ולראות את הנבחרת ותודה רבה.

אבל לא, בואו נשחק אותה כאילו זו חרפה שלא הצלחנו לעלות לטורניר גדול, נריב אם זהבי יותר טוב מהזיבי של ברקוביץ ובנתיים כולם יקללו אחד ת'שני ברדיו ושחקני עבר פחים ישמיצו שחקני הווה פחים. בשביל מה?

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  11. Telkiyski Member

אני מסכים בהכל חוץ מזה שזה בסדר גמור שזו הרמה שלנו.
    זה ממש לא בסדר גמור.
    כמה תושבים יש פה? 9-10 מיליון?
    כדורגל ענף ספורט מאוד פופולארי פה. זה לא שאנחנו איזה מדינה שכדוריד, כדורסל או טניס פופולארים יותר (נניח איזה לטביה או ליטא).

זה שזו הרמה של הכדורגל פה, ביחס בכמות התושבים פה ובפופולאריות של הענף זה די בלתי נתפס.

Sturridge ו-EuropeGuy אוהבים את זה.
  12. Raulito Madridista

אני מסכים שזו הפעם הראשונה אולי שזה מעבר ל-'אנחנו אפסים' אלא שבאמת אין בי את התשוקה הזו שישראל תגיע גם אם תגנוב טורניר אחד חד פעמי וברור שלא יהיה כאן שינוי בכדורגל. אנחנו בינוניים מאוד וההגנה חלשה אבל אלה נתונים גרועים שלא היו כאן שנים. רק שלושה שחקנים כבשו לנבחרת! שיא ספיגה! ומה היה קורה אם היינו משחקים נגד אנגליה והארי קיין או פורטוגל של כריסטיאנו רונאלדו כשהוא בזון? ניצחנו שני משחקי בית בלבד - ופעם היינו טובים בבית. באמת שאם היה מאמן נורמלי בחוץ הייתי אומר שהרצוג, שהנבחרת שלו קרסה ככל שהקמפיין התקדם ונהנה מקמפיין מדהים של זהבי - צריך לשלם את המחיר. סימפטייה זה לא מספיק, הוא היה מקובע והפלייאוף? תוצאה של השיטה המוזרה.
    אגב, שיא השערים של שחקן בנבחרת בקמפיין הוא שישה נדמה לי, ערן זהבי כבש כמעט כמות כפולה, אמנם לא הבקיע נגד פולין אבל בהחלט נגד אוסטריה וגם נגד סלובניה, אי אפשר לבוא אליו בטענות.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

יש פה מעט מאוד שחקני כדורגל ביחס לאוכלוסיה, הגודל של המדינה והפופולריות היחסית של המשחק לא רלוונטיים כשזה המצב.
    הענף לא באמת פופולרי פה בעיני, כמו שספורט בכלל לא פופולרי פה. תרבות ספורט זה לא קלישאה, אין פה.

14. Scouser Member

כדורגל לא פופולרי פה? באמת?
    כדורגל פופולרי מאוד בישראל אבל הקהל די "מפונק". תן לו קצת אבק כוכבים כמו יורו צעירות והוא ימלא אצטדיונים. כל סופ"ש אלפי ישראלים ברחבי אירופה רואים כדורגל איכותי ותהיה בטוח שאם ישראל תעפיל ליורו בטעות אז עשרות אלפי ישראלים יסעו יחד איתה.

15. Telkiyski Member

אם הנבחרת תהיה בטורניר גדול חצי מדינה תיסע.

מצב נושא:
הנושא נעול.