נבחרת ספרד - אלופי אירופה!

הנושא בפורום 'פורום יורו 2008' פורסם ע"י Raulito, ‏29/5/08.

1. Raulito Madridista

עמרי,

אז זהו שלא, דויד ויאה הוא לא חלוץ שפיץ שרק מסיים את המהלכים. אם כבר הבאת דוגמא לשחקן מיובנטוס, אז ויאה הוא על המשבצת של דל-פיירו. ויאה בוולנסיה שותף מלא להנעת הכדור ולא מעט שערים הוא יצר למעשה בעצמו, כמו את השער המדהים אמש או השער האחרון שלו נגד רוסיה. בנבחרת ספרד ויאה משחק בכלל בעמדה שונה - לרוב בצד שמאל. ארגוניס רוצה שהכל יעבור דרכו ושהוא יעזור גם להפעיל את טורס, ואני חושב שזה רעיון לא רע, כאשר הקישור של הנבחרת מקרטע ואין לנו שחקן בסגל שהוא יותר טכני מדויד ויאה.
    חלק מהסיבות שהמשחק תקוע זה שאין לך קיצוניים טבעיים בהרכב.

עמי, אתה שובר שיאים...

גוטי שבישל 14 שערים והיה אחד מהמצטיינים העונה בליגה הספרדית, בכלל לא חסר לך, לעומת זאת, את ויסנטה(!) היית מזמן לסגל. אני מניח שלא אחדש לך הרבה, כשאומר שהוא בילה יותר זמן על מיטת הטיפולים מאשר על המגרש, אבל האם ידעת שהוא שיחק רק 716 דקות במשך כל העונה? הוא פתח בהרכב רק שבע פעמים ונכנס כמחליף עשר פעמים. זאת-אומרת שלפחות חצי מהמשחקים הוא החמיץ בגלל פציעה. אני בכלל לא בטוח שעכשיו הוא כשיר.

חואקין? ריירה? דייגו קאפל בלט השנה יותר משניהם, שערורייה שהוא לא זומן.
    חואקין חווה את העונה הגרועה בקריירה שלו, אבל למרות זאת הייתי מזמן אותו, כי בוולנסיה השנה משהו התקלקל לחלוטין. קומאן בכלל לא האמין בו והוריד לו את הביטחון.
    אלברט ריירה פתח את העונה באספניול בצורה פנטסטית, אבל לא הגיע לחצי השני. כל שלושת שחקני אספניול שהיו בסגל המורחב - ריירה, לואיס גארסיה וטאמודו, הודחו מהסגל ואין אף נציג של אספניול בנבחרת.

בוודאי...אז על מי אתה מוותר? על ויאה או טורס?; איך-אפשר בכלל לחשוב על להפריד ביניהם עם שיתוף הפעולה האדיר שלהם. או שאתה חושב שארגוניס יעלה עם שלושה חלוצים...לא נשמע הגיוני. אם גויזה לא שיחק אתמול כאשר הנבחרת הייתה חייבת גול ולטורס נגמר האוויר כבר בדקה ה-60, קשה לי לראות שארגוניס ישתמש בו.

Preator

כאשר צ'אבי הוחלף אמש, כל ניהול המשחק היה בידיים של ססק. הוא לא משחק בעמדה אחרת בנבחרת, זו שטות של אוהדי ארסנל שבאה לתרץ את הדקות החלשות שלו אמש. ססק בארסנל לא משחק 30 מטר מהשער, גם שם הוא מתחיל את ההתקפות במרכז המגרש. שחקן ברמה שלו לא אמור להיות חסר ביטחון גם אם המאמן מספסל אותו ולא חושב שהוא מתאים ל-11. אם ארגוניס וויתר על צ'אבי והכניס אותו, זאת-אומרת שהוא מאמין בו. אני לא בטוח שלססק מגיע מקום בהרכב לפי היכולת הכללית שלו בנבחרת ולפי מה שראינו ממנו גם ביורו הזה. זה שהוא לא רץ זו בעייה שלו, ואם הוא ימשיך ככה הוא לא ייראה דשא.

RiKi

לא מסכים איתך. במונדיאל 2006 ארגוניס תירגל מערך מיוחד שיכלול בו את ראול. על טורס וויאה כמובן שהוא לא היה מוכן לוותר, לא אחרי העונה המדהימה של ויאה שכמעט סיים כמלך שערים, או על טורס שהראה הרבה יותר מראול שהיה פצוע גם חצי שנה. ראול תורגל בידיוק בעמדה שציינת, מעין הפליימקר של הנבחרת במערך היהלום. זה היה במשחק שמינית גמר המונדיאל נגד צרפת, בידיוק ביום-הולדת של ראול. ראול היה חלש, כמעט ולא נגע בכדור והוא סיים את חלקו במחצית. אולי פעם, לפני חמש שנים, כשהרגליים היו קלילות וזריזות יותר, הוא יכל להיכנס למשבצת הזו. מצד שני, אם היכולת הייתה אותו דבר כמו מלפני חמש שנים, מי לא היה ממקם אותו בעמדת החלוץ?

2. Landon Donovan Member

אני לא מבין על מה את תמה. הרי אתה אמרת בעצמך, באותה הודעה, ש-
    גוטי לא חסר כמו שראול לא חסר - היה להם כנראה מקום בנבחרת, אבל בוודאי שלא בהרכב. חואקין וויסנטה חסרים מאוד לספרד, שיש לה קיצוני ורבע בסגל.

ספרד כבר הבטיחה את עלייתה - מה הבעיה שגויזה ישחק במשחק חסר כל משמעות מול יוון?

3. xavi6 Member

היי, דור, אני מבין את עמי. יותר כיף לראות את ויסנטה על פני חואקין. בעצם, לא ראינו את ויסנטה העונה. יותר כיף לראות את חואקין על פני גוטי...בעצם, גם לא ראינו את חואקין העונה.

עמי דיי. אם הייתי חושב על שחקן לאמצע אתמול שיתן את הפוש, זה לא ראול, לא ססק, רק גוטי. בימיוחד בוכושר הנוכחי שלו.

אתה מדבר על פרינססות, שונא אותו בגלל שהוא נופל מכול דבר אעלק, אבל מלקק כל עוד אתה יכול לפרינססה יותר גדולה-אלבס. הצביעות....
    תהיה לפחות אחיד בדעות שלך, אם אתה שונא שחקן בגלל שהוא פרינססה-תשנא את כל הפרינססות.

נערך לאחרונה ב: ‏15/6/08
  4. Engonga Member

לטורס ולויאה צריך לתת קצת מנוחה מול יוון, לדעתי במשחק הזה שיהיה לפרוטוקול בלבד מגיע לגויזה לשחק.
    אני מניח שכבר ענו לך, אבל בכל זאת..גוטי שחקן בינוני פלוס?! מה יהיה הסוף איתך??

5. Raulito Madridista

תגובות השחקנים אחרי הניצחון אמש

http://www.as.com/prom/200806/pro_photo1213520841.Xxx

הקפטן, איקר קסיאס:"אם היינו רגועים זה בוודאי היה עוזר לנו להכריע את המשחק קודם. הנבחרת משחקת כדורגל טוב, אבל אנחנו חייבים להיות יותר חדים בהתקפה וזהירים בהגנה. ניצחנו בסופו של דבר ועלינו לרבע הגמר, אנחנו נחגוג עכשיו אבל צריכים לחזור לפוקוס מהר מאוד, אסור לנו להיות באופוריה יותר מדיי זמן, זו רק תחילת התחרות".

כובש השער הראשון, פרננדו טורס:"אני שמח מאוד. גם ניצחנו(כל הכבוד לויאה) וגם כבשתי את השער הראשון שלי ביורו, ידעתי שזה יבוא ולא הייתי לחוץ. נראינו פחות טוב מהמשחק הראשון, אבל מה שחשוב זה לנצח בסופו של דבר. הנבחרות האחרות יפעילו עלינו לחץ ולא ייתנו לנו שטחים רבים בניגוד לרוסים, כך שיהיה הרבה יותר קשה בהמשך, אבל אנחנו בוטחים בעצמינו".

צאבי גילה לנו שאתמול הוא הוחלף עקב פגיעה מכניסה מכוערת בברך שלו מצד השבדים. הוא אמר:"הניצחון הזה נותן לנו אמונה גדולה. כמובן שזה מאכזב שנאלתי לעזוב את המגרש, נכנסו בי בצורה ברוטאלית, השבדים לא הלכו לכדור בכלל, אבל הכי חשוב שניצחנו. התגברנו על נבחרת קשה מאוד. היו לנו הרבה הזדמנויות וויאה עשה צדק. היורו יוכרע מהדברים הכי קטנים ואני מאמין שאנחנו מסוגלים לזכות".

חואן קאפדוויליה כבר חושב על רבע הגמר:"אני מעדיף לקבל את רומניה מאשר צרפת או איטליה. הן שתי נבחרות חזקות מאוד גם מבחינת הכשרון וגם מבחינת הצד המנטאלי. זה שהן התחילו לא טוב את התחרות לא אומר שום דבר לגבי הסיום, אחת מהן תדע להתאושש. ארגוניס הזהיר אותנו מאפשרות של בונקר שבדי אם התוצאה תיהיה תיקו ועשינו הכל כדי לנצח, בסוף הצלחנו".

קרלוס מרצ'אנה פירגן לחברו לוולנסיה ולנבחרת, ראול אלביול:" פויול שחקן מאוד חשוב אצלינו ואלביול נכנס לנעליים גדולות מאוד ועשה משחק מצויין נגד שחקנים פיזים וגבוהים כמו זלאטן ולארסון. הראנו לשאר הנבחרות מאיזה חומר אנחנו עשויים, הפגנו הרבה אופי למרות שצריך להודות שהיה לנו מזל לכבוש בדקה האחרונה. אם נגיע בכל משחק לכמות מצבים דומה, אני בטוח שנעשה את העבודה כמו שצריך".

ראול אלביול, שהחליף את פויול לאחר 24 דקות:" הניצחון היה פרי של מאמץ. לא הפסקנו לתקוף במשך המחצית השנייה, החלטנו שאנחנו לא מאבדים את המשחק. ככה צריך לשחק כדורגל, עם אמונה, ואני מאוד גאה במה שעשינו. היה לא קל להחליף שחקן ברמה של פויול ולשמור על שחקנים כמו שיש לשבדים, אבל אני שמח שההגנה עבדה טוב וניצחנו את המשחק".

נערך לאחרונה ב: ‏15/6/08
  6. riquelme1 Member

גוטי כבר 10 שנים שחקן ספסל בריאל מדריד, וזה שהשנה שוסטר מאמין בו זה יפה, אבל הוא תמיד ישאר סתם שחקן בינוני עם הברקות פה ושם, אין לו מקום בסגל הנבחרת שיש לך מגוון כזה של קשרים באמצע, כמו פברגאס, צ'אבי, סנה, אלונסו, וכו' וכו'. לספרד חסר קיצוניים בסגל, והיתי הרבה יותר שמח לראות את חואקין בסגל, לבי ויסנטה אני לא באמת חושב שיש לו מקום, סתם געוגעים לשחקן המדהים מלפני 4 שנים.

7. yonmu Member

יש לגוטי מקום בסגל, אך ורק בתור שחקן ספסל. הרי יכול לקרות שבמשחק קריטי ההתקפות המסודרות לא יעבדו לספרד (עם צ'אבי, אינייסטה, אלונסו, פאברגאס, ומי שבא לך), ואז יהיה כדאי להכניס אותו (אגב, עם ראול) כדי לנסות לגמור את המשחק עם הברקה אחת שלו. זה בקלות יכול לקרות.

8. תומר22 Member

9. REAL MADRID Member

10. Igi Member

11. Ohad_Glr Member

לגוטי הייתה עונה יותר טובה מאלונסו והוא לא ירד בכל כך הרבה מצ'אבי או אינייסטה, אם בכלל...

חוץ מזה גוטי הוא שחקן שונה לגמרי מכל שחקני האמצע של ספרד והוא לא שחקן בינוני. חוץ מזה הוא שחקן שיודע לתרום מהספסל ויכל לגמור משחק בהברקה אחת.

נערך לאחרונה ב: ‏16/6/08
  12. xavi6 Member

מה זה משנה?! 50 שנה שיהיה בספסל! הוא משחק מעולה עכשיו, מה זה משנה כמה שנים הוא היה בספסלס וכמה בהרכב? לוקה טוני היה נהג משאית ושיחק בליגות נמוכות באיטליה. מה הקשר בכלל? למי אכפת?! מה זה אומר שעכשיו הוא לא טוב?! לפי איזה דברים אתה קובע זה לא יאומן.

עם הברקות פה ושם אתה לא מגיע ל-14 בישולים, ועוד לכאלה בישולים. גם על פירלו אני יכול להגיד יש לו הברקות פה ושם, דיי נו תהיה רציני, או מציאותי.

אוהד, אם מסתמכים לפי העונה ולפי מה שהם עשו בקבוצותיהן-לא רק שגוטי לא נפל מצ'אבי ואיניסטה, הוא עלה עליהם בהרבה. גם יותר מססק. ואוהדי ארסנל אל תבואו ותגררו לוויכוח, זאת דעתי-14 בישולים, כל משחק נתן קונצרט, לדעתי הקשר הספרדי מס' 1 כרגע שיש.

נערך לאחרונה ב: ‏16/6/08
  13. oFiRzZz Member

14. פול סקולס Member

15. S.Eto'o Member

לגוטי יש לפחות מקום בסגל של ארגוניס,לנבחרת ספרד חסר מאוד מנוע וגוטי לפי דעתי הוא הקשר הספרדי הכי קרוב להגדרה הזאת.לגוטי הייתה העונה הכי טובה מבין הקשרים הספרדים,הוא שמר על יכולת טובה לאורך כל העונה כמעט אולי חוץ מהתקופה הפחות טובה של ריאל באמצע העונה וגם במשחקים חלשים יחסית שלו תמיד היו לו כמה הברקות.אם ארגוניס היה משתמש ב4-3-3 אני בטוח שגוטי היה מזומן לנבחרת ואפילו היה פותח בהרכב,אבל הבעיה שב4-4-2 של ספרד צ'אבי וססק מתמודדים על עמדת הקשר הקדמי מבין השניים שצ'אבי אלונסו שכביכול מיועד לעמדת הקשר האחורי יכולת גם לשחק בעמדה הקדמית יותר ו3 שחקנים שמתחרים על עמדה אחת זה יותר מדי למרות שאני חושב שלגוטי יש מקום בסגל.