הוגו סנצ'ס אומנם פרש ב - 1997 אבל מכסיקו הגיע עם נבחרת חזקה ודי אטרקטיבית לצרפת. היא הקדימה את בלגיה בשלב הבתים ובשמינית פגשה את גרמניה. נבחרת מבוגרת ומאוד מנוסה עם שחקנים עוד מהזכיה של 90 וכמובן גם אלופת אירופה המכהנת. אפשר להגדיר את זה כאחד מאותם ניצחונות "גרמניים" ביותר. תאריך: 29.6.1998 מעמד: שמינית גמר איצטדיון: דה לה מוסון, מונפליה הרכבים: גרמניה: אנדראס קופקה, לותאר מתיאוס, מרקוס באבל, כריסטיאן וורנס, יורג היינריך(57' אנדראס מולר), מיכאל טרנאט, דיטמר המאן, תומס הלמר(37' כריסטיאן ציגה), תומס האסלר(73' אולף קירסטן), אוליבר בירהוף, יורגן קלינסמן. מאמן: ברטי פוגטס מכסיקו: חורחה קמפוס, פאבל פרדו, דואיליו דווינו, קלאודיו סוארס, ראול לארה, חרמן ויליה, אלברטו גרסיה אספה(86' ריקרדו פלאאס), מרסלינו ברנאל(46' סלבדור קרמונה), קווהטמוק בלנקו, פרנסיסקו פלנסיה(53' חסוס ארליאנו), לואיס הרננדס. מאמן: מנואל לפואנטה
שום שחקן בסגל המקסיקני הכל כך מוכשר באותו מונדיאל לא שיחק באירופה! אני עד היום לא מבין איך שחקן ענק כמו לואיס הרננדס לא הגיע לאיזושהי קבוצה אירופית בכירה.
אנגליה הגיעה לצרפת 98 אחרי היעדרות של 8 שנים מהמונדיאלים ועם סגל איכותי שכלל כמובן גם נציגים בכירים של קלאס 92 כמו בקהאם וסקולס, גם עילויים צעירים כמו אואן ופרדיננד(האחרון לא ממש ישחק), גם אחד הסקוררים הגדולים שירר וכן גם בלם אסטון וילה גארת סאותגייט שמו. על החבורה הזו ניצח מאמן צעיר שנחשב באותה תקופה לדי מבטיח - גלן הודל. ממש כמו במונדיאל הנוכחי, גם אז אנגליה פתחה את הופעותיה מול תוניסיה. תאריך: 15.6.1998 איצטדיון: ולודרום, מרסיי מעמד: שלב בתים הרכבים: אנגליה: דיוויד סימן, סול קמפבל, גארת סאותגייט, טוני אדמס, דארן אנדרטון, גראהם לה סו, פול אינס, דיוויד באטי, פול סקולס, טדי שרינגהאם(85' מייקל אואן), אלן שירר. מאמן: גלן הודל תוניסיה: שוקרי אל עואר, סמי טרבלסי, מוניר בוקדידה, חאתם טרבלסי(79' טארק תאבט), ז'וזה קלייטון, חאלד בדרה, קאיס גודבן, סירז'דין שיחי, סקנדר סועייה(46' זובייר בייה), עדל סלימי, מהדי בן סלימן(65' עימד בן יונס). מאמן: הנריק קספרצ'ק מתוך הנבחרת התוניסאית הזו כמובן השחקן המוביל שיצא ביי פאר זהו חאתם טרבלסי. המגן הימני הזה שיחק אז עדיין בליגה התוניסאית וב - 2001 חתם באיאקס שם היה שותף לקבוצה של ואן דר וארט, זלאטן, סניידר וואן דר מיידה. עונת הפרישה שלו הייתה בפרמייר ליג במדי סיטי בעונת 2006/07. סאותגייט הוא האדם הרביעי שהגיע למונדיאל גם בתור שחקן וגם בתור מאמן נבחרת אנגליה. קדמו לו אלף רמזי, בובי רובסון וגלן הודל.
שרינגהאם עלה אז לצד שירר בניסיון לשחזר את תהילה יורו 96. במשחק שאחרי הודל כבר הבין שזה לא זה ונתן את המושכות לאואן.
עד היום לא הבנתי מדוע אנדי קול שהיה אחרי עונה פורייה מאוד במנצ'סטר יונייטד לא זומן לאותו מונדיאל. נכון ששרינגהאם,שירר ואואן היו חלוצים אדירים שהרוויחו את מקומם במונדיאל הזה ביושר אבל היה מקום לזמן גם את קול לפחות במקום לס פרדיננד(שהיה רוב המונדיאל הזה על הספסל). אנגליה של המונדיאלים 98 עד 2006 הייתה פוטנציאל אדיר שלא מומש וספק אם בעשור הקרוב נראה בשורות הנבחרת האנגלית חומר שחקנים שמתקרב לחומר המשובח של אז.
סנגל מחר פותחת את המונדיאל השני בתולדותיה וזה זמן טוב להיזכר בהופעה הקודמת שלה ב-2002: מונדיאל בכורה קסום היה לה עם רגלו הארוכה של פאפה בובה דיופ שהימם במשחק הפתיחה של הטורניר את צרפת אלופת העולם ואירופה הגאה. סנגל המשיכה עד רבע הגמר והנה כתבה(באנגלית) שמסקרת את מה שעשתה באותו טורניר: תקציר של המשחק נגד צרפת:
פורטוגל הגיעה למונדיאל 1986 אחרי היעדרות של 20 שנה והפתיעה את גרמניה במחזור הפתיחה, במחזור השני כבר הפסידה לפולין וכך המשחק שלה מול מרוקו(שהגיעה למשחק עם 2 נק' והפרש שערים 0:0) היה מכריע לגבי עליה לשמינית תאריך: 11.6.1986 איצטדיון: טרס דה מרסו, ספופאן מעמד: שלב בתים הרכבים: מרוקו: באדו זאקי, לאביד חליפה, עבדלמגיד למריס, מוספה אל ביאז, נורדין בויהיאוי, עבדלמג'יד דולמי, מוסטפה אל הדאוי(71' עבדלזיז סוליימני), עזיז בודרביה, מוחמד טימומי, עבדלקרים מרי, עבדראזק חאירי. מאמן: ז'וזה פריה פורטוגל: ויטור דמאש, אנטוניו סוזה(69' דיאמנטינו), אלברו(55' רואי אגואש), פרדריקו, אוגוסטו אינסיו, ז'יימה פצ'קו, פאולו פוטרה, ז'יימה מגלייאש, קרלוס עמנואל, אנטוניו אוליביירה, פרננדו גומש. מאמן: ז'וזה טורס מרוקו הפכה לנבחרת האפריקאית הראשונה שמעפילה לשלב הנוק אאוט של המונדיאל.
הצגה של ברזיל בדרך למקום ראשון בבית עם 11 שערי זכות ובדרך לזכיה במונדיאל עם מאזן של 100% הצלחה תאריך: 13.6.2002 איצטדיון: סובון, סובון מעמד: שלב הבתים הרכבים: ברזיל: מרקוס, לוסיו, אנדרסון פולגה, אדמילסון, קאפו, ז'וניור, ז'וניניו פאוליסטה(61' ריקרדיניו), ז'ילברטו סילבה, אדילסון(57' קלברסון), ריבלדו(72' קאקה), רונלדו. מאמן: לואיז פליפה סקולרי קוסטה ריקה: אריק לוניס, חילברטו מרטינס(74' וינסטון פארקס), מאוריסיו רייט, לואיס מרין, הרולד וולאס(46' סטיבן ברייס), מאוריסיו סוליס(65' רולנדו פונסקה), וילמר לופס, וולטר סנטנו, קרלוס קסטרו, פאולו ונצ'ופה, רונלד גומס. מאמן: אלשנדרה גימראש
אני זוכר מפגש אחר בין הקבוצות, אולי מ-94. אז השוער הקוסטריקאני התפלל לפני שריקת הפתיחה וכאילו כישף את השער. אבל ברזיל בכל זאת ניצחה, 1:0 משער עצמי.
נפגשו בשלב הבתים ב - 1990. מונדיאל ראשון לקוסטה ריקה. המאמן הקוסטה ריקני ב - 2002 היה אז שחקן והוא בכלל ברזילאי במקור.
מונדיאל 2006, המארחים צועדים בבטחה לעבר שלבי ההכרעה גם מול השוודים בשמינית תאריך: 24.6.2006 איצטדיון: אליאנץ ארנה, מינכן מעמד: שמינית גמר הרכבים: גרמניה: יינס להמאן, פר מרטזקר, כריסטוף מצלדר, ארנ פרידריך, פיליפ לאהם, ברדנ שניידר, טורסטן פרינגס(85' סבסטיאן קל), מיכאל באלאק, בסטיאן שווינשטייגר(72' טים בורובסקי), מירוסלב קלוזה, לוקאס פודולסקי(74' אוליבר נויביל). מאמן: יורגן קלינסמן שוודיה: אנדראס איזקסון, אולוף מלברג, טדי לוצ'יץ', ניקלס אלכסנדרסון, אריק אדמן, מטיאס יונסון(52' כריסטיאן וילהלמסון), טוביאס לינדרות, קים צ'לסטרם(39' פטר הנסון), פרדי ליונגברג, זלאטן איברהימוביץ'(72' מרקוס אלבאק), הנריק לרסון. מאמן: לארס לגרבאק
מונדיאל מסויט של האלופת המכהנת צרפת, שהתחיל עוד לפני הטורניר עם הפציעה של זיזו ונמשך עם אפס שערים והדחה משפילה. דנמרק שמה את החותמת הסופית במחזור השלישי ועלתה לשמינית מהמקום הראשון תאריך: 11.6.2002 איצדטדיון: אינצ'ון מונחק, אינצ'ון מעמד: שלב הבתים הרכבים: דנמרק: תומס סורנסן, מרטין לאורסן, רנה הנריקסן, תומס הלבג, ניקלס ינסן, סטיג טופטינג(79' בריאן סטין נילסן), כריסטיאן פואולסן(76' קספר בוגלונד), תומס גראבסן, דניס רומדאל, מרטין יורגנסן(46' גספר גרונקיאר), יון דאל תומסון. מאמן: מורטן אולסן צרפת: פביאן ברטז, לילאן תורם, מרסיי דסאי, ונסן קנדלה, ביקסנט ליזרזו, פטריק ויירה(71' יוהאן מיקו), קלוד מקללה, סילבןו וילטור(83' יורי דג'ורקף), זינדין זידאן, כריסטוף דוגארי(54' ג'יבריל סיסה), דוד טרזגה. מאמן: רוז'ה למר מסורת המפגשים של ניגריה וארגנטינה במונדיאלים החלה ב - 1994. הנבחרת נפגשו במחזור השני שלב הבתים אחרי תבוסות שהנחילו לבולגריה ויוון. תאריך: 25.6.1994 איצטדיון: פוקסבורו סטדיום, פוקסבורו הרכבים: ארגנטינה: לואיס איסלס, חוסה צ'אמוט, נסטור סנסיני(88' הרנן דיאס), אוסקר רוג'רי, פרננדו קסרס, פרננדו רדונדו, דייגו מראדונה, דייגו סימאונה, קלאודיו קניג'ה, אבל באלבו(72' אלחנדרו מנקוסו), גבריאל בטיסטוטה. מאמן: אלפיו בזילה ניגריה: פיטר רופאי, אוגוסטין אגואוון, מייקל אמנלו, אוצ'ה אוקצ'וקוו, צ'ידי נוונו, פינידי ג'ורג', עמנואל אמוניקה, סנדיי אוליסה(88' ג'יי ג'יי אוקוצ'ה), רשיד יקיני, סמסון סיאסיה(57' מוטיו אדפוז'ו), דניאל אמוקצ'י. מאמן: קלמנס ווסטרהוף זה היה משחקו האחרון של מראדונה במונדיאל ונבחרת ארגנטינה מפני שאחרי המשחק הוא נזרק הביתה אחרי שנכשל בבדיקת סמים. למרות ההפסד ניגריה עלתה מראשות הבית, ארגנטינה כאחת הנבחרות שסיימו במקום 3 עם המאזן הטוב ביותר.