ניוקאסל יונייטד 2010/2011

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Magpie22, ‏27/7/10.

1. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

הישג משמעותי ראשון לאלן פארדיו - סטיבן טיילור האריך את חוזהו במועדון ב-5 וחצי שנים. אחרי שכבר היה נראה כאילו טיילור בדרך לעזוב את המועדון זוהי בשורה נהדרת למגפייז. בכל זאת מדובר בסוג של סמל, שחקן בית ומותיקי הקבוצה במונחי נסיון, על אף גילו היחסית צעיר. מה גם שמבחינה מקצועית נטו הוא לדעתי עדיף גם על וויליאמסון וגם על קולוצ'יני במרכז ההגנה.

2. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנדי קארול התחייב בפני פארדיו שהוא רואה את העתיד שלו בניוקאסל, לפחות בטווח הקרוב. אומנם בשנים האחרונות למדנו שמילותיהם של הכדורגלנים כיום לא שוות כלום, אבל בכל זאת אני מניח שאוהדי ניוקאסל ישמחו לשמוע את הבשורות האלה. במיוחד לאור היכולת של קארול בשבועות האחרונים והעניין שהוא מעורר באופן טבעי אצל הגדולות בליגה.

ועוד עניין שפארדיו מעלה בכתבה ושבלט מאוד במשחק של המגפייז היום - הם חייבים לגוון את המשחק ההתקפי ולהפעיל את אנדי קארול גם בדרכים אחרות. ספרס באו מוכנים היטב היום למשחק ההפגזות האוויריות של המגפייז ושיתקו את קארול באופן כמעט טוטאלי. ולקישור של ניוקאסל לא היו תוכניות מגירה, שום נסיון לגוון, לעשות משהו אחר. גם לא ביתרון מספרי שמטבע הדברים מאפשר יותר שליטה בכדור והנעת כדור יותר מסודרת. אפשר לראות שאצל ניוקאסל מתפתחת אותה בעייה שיש לקבוצות שפיטר קראוץ' משחק בהן - הקיבעון המחשבתי על שליחת כדורים ארוכים לעברו בכל מצב, תוך זניחה של אפשרויות התקפיות אחרות. אפשר להבין למה זה קורה, זה מפתה לשלוח את החצים האלה לעבר קארול כשהשליטה שלו באוויר היא כל כך אבסולוטית, אבל צריך גם לדעת לגוון.

נערך לאחרונה ב: ‏28/12/10
  3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זו בעייה שבולטת עוד מתחילת העונה ועדיין לא נמצאה לכך תשובה. לניוקאסל ברוב המשחקים היו שתי אופציות התקפיות ולא אחת לטעמי: כדורים ארוכים לקארול מחד, או מצד שני דרך השילוב חוסה הנריקה את חונאס באגף שמאל. הראשונה התגלתה כיעילה ומועדפת יותר ככל שהעונה התקדמה, בעוד השנייה הצליחה בהתאם למצב הרוח של הצמד על קו שמאל ולעתים לא נדירות הייתה סתם ראש בקיר (בעיקר של חונאס). אבל גם עם שתי אופציות, עדיין זה קל להתכונן למשחק נגד ניוקאסל.

עם הכלים שיש לה היום אין הרבה ברירות, האופציה היחידה שאני רואה בשביל להוסיף עוד גיוון למשחק ההתקפה עם הסגל הקיים, היא לא אידיאלית: בארטון צריך לשחק באמצע וראתלידג' בימין. ככה תהייה אפשרות של פריצה, במידה מסויימת, משני האגפים, כמו גם הטסת כדורים למפלצת. אבל יש חסרונות, חוסר הדיוק של בארטון במרכז השדה קריטי יותר מאשר באגף (שם יש את הפלוס של הקרוסים הנהדרים שלו), ומס' 10 החביב הוא כנראה לא יותר משחקן כשרוני במידה מסוימת שממעט להשיג תאכלס...

ללא הצרפתי הפצוע שלא הספיק כמעט לשחק, או רכש שהבנתי שלא יגיע, ניוקאסל תמשיך לסחוב עם משחק ההתקפה השבלוני יחסית שלה עד לסיום העונה. לדעתי זה מספיק בשביל להשאר בליגה.

4. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

קו ימין של המגפייז בעייתי גם כי סימפסון המגן שלהם הוא חמור די רציני. לבקש תרומה התקפית מהמוגבל הזה זה באמת טו מאץ'.

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זה נכון לדעתי. אבל אולי דווקא שיש מגן כמו סימפסון, שלדעתי בטוח יותר הגנתית מפרץ' (שהצטרף להתקפה לא מעט), עדיף להמר יותר על שחקן קו טבעי והתקפי יותר מבארטון (שכמובן יוסט לאמצע). לצערי, די התחברתי לקבוצה ולא יודע למה, אני לא רואה אופציה ממש טובה לתפקיד מלבד ראתלידג'.

זה לא שהמצב עכשיו קטסטרופלי, יש לניוקאסל משחקים טובים לא פעם העונה, אבל יכל להיות יותר טוב באמת. כמו שציינת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/12/10
  6. ARSI Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx
    זה הרבה סבל לאהוד ניוקאסל, אבל בגדול קבוצה כייפית. קהל מצויין, איצטדיון יפה וסגל מספיק טוב בשביל להשאר בפריימיירליג.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שאתה מצוטט ככה, ללא המשפט השלם, אתה מוציא את דבריי מהקשרם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

זה לא שלצערי התחברתי לקבוצה, זה לצערי שאני לא רואה מישהו יותר טוב מראתלידג' לעמדת הקשר ימני בעל אורייטציה התקפית של שחקן קו.

8. Strawberry Fields Member

אז היית צריך לשים נקודה ולא פסיק. חבל כי זה יותר מצחיק ככה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אה, וקוראים לקשר הימני וויין ראוטלדג'.

9. ARSI Member

לא בכוונה. רק אל תשלח אליי בתור עונש את בארטון ואלן סמית'.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

נסתפק בצמד עבריינים אחר, קארול וריינג'ר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx תמיד אני מתקשה לזכור נכון את שמו...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/12/10
  11. fenerbahce Member

אף אחד לא כותב על הניצחון הענק של ניוקאסל על אברם??
    5-0 מדהים... בכלל העונה הזאת ניוקאסל מפתיעה את כולם [חוץ ממני] שידעתי שהיא תאבק על מקום בעשיריה למרות שכולם חשבו שהיא תאבק על ירידה...
    נקווה רק שתמשיך ככה! :aaarse:

12. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה תמשיך לבחון אותו תחת חוקי ההיגיון שלך אז אתה תתאכזב בכל פעם.
    יש כאלה שהאופי שלהם הוא פשוט כזה, הוא אחד מהם.

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

גיליתי היום שראוטלדג' הושאל לקבוצה אחרת. למרות שלא תרם יותר מדי עד כה, ובארטון מסתדר יפה מאוד בימין, אני חושב שלאור העדרו של שחקן קו ימין התקפי טבעי עם תכונות כמו של ראוטלדג' בסגל (שאני מודע אליו לפחות), זה חבל. אבל אני לא מכיר את הדינמיקה ומה השחקן והמאמין חושבים אחד על השני ובכלל, ככה שאני לא יכול לבקר.

15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

בארטון הוא העונה הקשר האנגלי הכי טוב בליגה. אני לא רואה סיבה לגעת בתפקיד שלו כרגע. הוא עובד פנטסטי כקשר ימני ושם הוא צריך להישאר.