ניוקאסל יונייטד 2011/2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Dyer, ‏30/5/11.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לשדרג? את מי? את מה? באילו אמצעים? כשאשלי הבעלים אוהדי ניוקסאל קודם כל נל מפנטזים ששחקנים כמו נולאן, בארטון ואנריקה שהיו מהבולטים בשנה שעברה ישארו. למעשה, חוץ מטיוטה נראה שכל עמודי התווך של ניוסקאל ימכרו הקיץ (מצטרף לעזיבה של קארול בשנה שעברה).

מי שחושב שאשלי ישתמש בכסף שהתקבל על קארול בזמנו כדי לשדרג את ניוקסאל הקיץ טועה. הכסף נכנס עמוק לכיס וכניראה ישאר שם.
    לניוקסאל אין את הפריבלגיה לוותר על נולאן (בטח במחיר מגוחך של 1.5 מיליון בלבד). לא מבחינה מקצועית ולא מבחינת התרומה הנוספת שנולאן מביא מבחינה חברתית ומבחינת מנהיגות.

עם כל השמות שעלו לאחרונה צריך לזכור שבסופו של דבר מדובר בניוקסאל תחת אשלי, מה שאומר שהסיכוי שנראה מחליף איכותי לנולאן הוא אפסי ובכל מקרה, נולאן לא היה בעיה ולא היה חלק בעיה. המטרה של ניוקסאל הייתה צריכה להיות להביא עוד שחקנים טובים לידו ולא לשחרר אותו במחיר מגוחך.

אני לא אוהד ניוקסאל אבל אפילו אותי מכעיס לראות את השחרור של נולאן וההתנהלות של אשלי.

2. KirkH Member

איזו היסחפות. מישהו אשכרה ראה את קווין נולאן העונה?

עם כל הכבוד וההערכה (ואני באמת אוהב את הבחור), הוא החוליה הכי פחות חזקה בקישור והוא העמדה הראשונה שהמגפייז יכולים להשתדרג בה כי את ה-12 שערי גארבג' שלו אפשר בכיף לחלק בין עוד חלוץ וקשר יצירתי במרכז.

ונניח לרגע שפארדיו עוצם עיניים ולוקח לעונה הבאה את אותו הסגל עם נולאן כשחקן הרכב? למי הוא ימסור עכשיו כשהתורן ברח לליברפול? נולאן בשנתיים האחרונות שחקן צ'מפיונשיפ קלאסי. בעט ורוץ פלוס בינוניות מול קשרים באיכויות של קבוצות טופ 4.

פארדיו מנסה לשנות. אם הם מביאים במקומו את קריג גארדנר הם מרוויחים מכל הכיוונים. הם יכולים גם לדחוף את בארטון חזרה למרכז כדי לשחק מאחורי החלוצים או לפני קאבאי וטיוטה - יש להם לא מעט אופציות. נולאן לא וויתר כל כך מהר על כדורגל בליגה הבכירה. עם כל הכבוד לווסט האם.

אם זה להושיב את נולאן על הספסל או רכש דוגמת בארנטה או גארדנר - זה ברמת נו בריינר.

נערך לאחרונה ב: ‏15/6/11
  3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

עבור 1.5 מיליון לא משחררים שחקן כמו נולאן בקבוצה כמו ניוקסאל. כניראה אתה ועדי שוכחים שלא מדובר בצ'לסי או ארסנל שיכולות להרשות לעצמם לשחרר שחקן כמו נולאן ולהיות בטוחים שיכנס מישהו במקומו שיתן את אותה תפוקה. אפשר היה להשאיר אותו ולהביא לידו שחקנים איכותים.
    באותה מידה שאתה חושב שהתפוקה שלו תתחלק בין עוד חלוץ ועוד קשר יצרתי אני חושב שיכול להיות שתפוקה שלו תהיה חסרה כי קשה לי לראות את ניוקסאל מביאה מישהו שיתן את התפוקה שלו.

4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא רק שקשה להביא מישהו שייתן את התפוקה שלו, מה לגבי עומק הסגל? ניוקאסל מועדון עם שאיפות להיות הרבה יותר גבוה מאיפה שהוא היה רגיל בשנים האחרונות תחת אשלי, איך אפשר לבנות ככה קבוצה כשהוא מוכר את השחקנים הטובים כל פעם שמגיעים לנקודת ההארכה של החוזה כי זה לא משתלם לו כלכלית? אין שום הצדקה במכירה הזאת, היא פוגעת בניוקאסל. נחכה ונראה האם בכלל יבואו המחליפים כמו אלה שציינתם. אשלי חושב שאפשר לבנות הרים וגבעות על בן ארפה (שיחק 3 משחקים, מי יודע איך הוא בכלל יחזור מהפציעה, יש שמועות שהוא בכלל יחזור רק בנובמבר+) ועל הצרפתי שהביאו מליל שלא ברור בכלל איך הוא יסתכל לליגה האנגלית. נוסף לזה על דמבה בה שקירק, אתה בעצמך אמרת שהוא סיכון כי הוא נכשל בבדיקות של סטוק. ממש לא רואה איך אפשר למהר ולמכור פה מנייה טובה שיש לך כבר בסגל.

אגב, המחיר לא יהיה 1.5 מ', לפני שבוע ניוקאסל דחתה הצעה בגובה של 3מ' עבורו. זה יהיה 4-5.

נערך לאחרונה ב: ‏15/6/11
  5. KirkH Member

אתם מערבבים בשר וחלב.

מה יעשו הלאה בסגל זו שאלה אחת. לא אני ולא אתם יכולים לדעת את זה. אבל אם כבר מתבססים על שמועות - אז כן, יש שמועות שלפארדיו יש לא מעט כסף להוציא.

אני חושב שקל מאוד להחליף שחקן ברמה בה קווין נולאן שיחק בעונה שעברה. עצם זה ששחקן העונה בצרפת הגיע ופחות או יותר תופס את מקומו בסגל מדברת בעד עצמה. פוטנציאל ההשתפרות של נולאן נמוך כמו ים המלח. הוא הולך לאחור כבר שתי עונות. הוא בנקודה בה צריך להחליט אם לוקחים 4-5 מיליון וקונים שחקנים אחרים, לא פחות רעבים ומוכשרים, או נשארים עם מה שהוא מביא לצלחת. לטעמי זה הימור מאוד קטן.

אני חושב שעושים עוול לתהליך הנוכחי של ניוקאסל. לנגח את אשלי על רקורד השטויות האין סופי שלו זה אחלה - להאשים אותו בדברים שאין לו שליטה עליהם כמו הרצון של אנריקה להתקדם או הטימטום של ליברפול זה מוגזם.

נולאן שחקן בן 29 שלא יכול לקחת את הקבוצה הזו קדימה ושיש קבוצות שמוכנות לשלם עליו מספיק כסף. לתת לו חוזה בשביל רוחב הסגל כשברור שאיך שהדברים מתהווים, בין כה וכו' יש כוונה לצרף עוד שחקני קישור, זה לוקסוס שאין למועדון ברמה של ניוקאסל.

עובדתית אפשר היה בקלות להשאיר את נולאן בסגל ואני בטוח שלהשאיר אותו יעלה לקבוצה פחות מלהחליף אותו - עצם זה שבחרו באופציה הזו מראה שהשיקול הינו מקצועי נטו ולא כלכלי.

6. Magpie22 Member

אשלי לא חושב כלום. הוא לא איש כדורגל. הוא איש עסקים סופר מצליח שמומחה בלעשות כסף.
    ככה הוא רואה את הקבוצה. מכניס מדיניות שכר טיפשית במועדון גדול שאוהב לחשוב קדימה. הוא פשוט הפך את הכל. ניוקאסל כבר לא חושבת קדימה- האוהדים כן אבל המועדון כבר לא. זה לא יכול לקרות עם אשלי במצב הנוכחי.
    אני לא יודע מי יגיע אבל התרחישים שקורים בשבוע האחרון מרמזים על עוד שחקנים שעומדים לעזוב,לא רק אנריקה.
    רק האוהדים יכולים ליצור מהפך רציני שיביא לשינויים אבל כנראה שהג'ורדיז לא ממהרים.
    אין לי בעיה עם זה שגם נולאן וגם בארטון יעזבו- הבעיה מתחילה שאין אופציה להחתים שחקנים כי המדיניות לא מאפשרת.
    המטרה של אשלי היא להשקיע בעיקר בשחקנים זולים+מציאות+חופשיים בשוק כדי לקצץ עוד ועוד עלויות למועדון.
    אם אתם שואלים אותי-שורה תחתונה אני דיי סקפטי בעניין ניצול הכסף ממכירת קארול. 25 מיליון פלוס כסף ממכירות של אנריקה נולאן ועוד. קשה לראות איך אשלי מוציא את ה-35 מיליון ומעלה האלה ונותן לפארדיו את הגב לבצע עיסקאות.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מסכים איתך, גם כי אתה בוחר לתת את האמון שלך באשלי, וגם כי אתה לא מעריך מספיק את נולאן.
    לנולאן היה חלק חשוב בעובדה שניוקסאל הייתה רחוקה בשנה שעברה ממאבקי הירידה. האם זה אומר שאם תשים לידו שחקנים איכותים הוא לא יוכל לתרום לשידרוג נוסף של ניוקסאל? לא מבין איך הגעת למסקנה הזאת.
    ממתי שחקן שכובש 11 שערים בפריימר לייג הוא שחקן שמתאים לליגה שנייה או שחקן שיעצור את ההתקדמות של ניוקסאל?
    ניוקסאל היו צריכים להשאיר את נולאן גם בגלל הניסיון שהוא נותן וגם בגלל שהוא נותן לה איכות שאפשר להתבסס עליה גם בשנה הבאה.
    זה לא שניוקסאל לא רצו את נולאן, העובדה שהציעו לו חוזה חדש לפחות בשני מקרים שונים מלמדת שכן רצו אותו. הבעיה שאשלי מחזיק בדעה מסוימת לגבי שחקנים שמתקרבים לגיל ה30 ולכן גם מציע להם הצעות בהתאם.

הבעיה גם שאתה בוטח באשלי. אני לא. אנריקה היה נשאר אם אשלי היה מראה סימנים שהוא רוצה לקחת את ניוקסאל למקומות גבוהים יותר. אפשר לדבר מכאן ועד מחר על העובדה שליברפול הציגה מחיר אסטרונומי על קארול, חבל שאתה שוכח לציין שלמרות שאשלי ידע הרבה לפני המכירה שקארול עוזב (היו להם עוד לפני הצעות גבוהות מטוטנהאם וקבוצות אחרות) הוא החליט לא לשחרר כסף כדי להביא לו מחליף.

קבוצה שרוצה להגיע למקומות הגבוהים קודם כל משאירה את השחקנים האיכותים שלה (אנריקה, נולאן, בארטון וטיוטה), לאחר מכן היא דואגת להוסיף עליהם שחקנים איכותים נוספים שיקחו אותה קדימה.

לדבר על התקדמות בקיץ שבו אנריקה ונולאן הולכים כשיתכן שגם בארטון בדרך, לא ככה עושים את הדברים. בטח אם מדובר בקבוצה שרק לפני עונה חזרה לפריימר לייג.

8. KirkH Member

סליחה, אבל המטרה של ניוקאסל העונה לא הייתה צ'מפיונס ליג. מה זה הקישקושים האלה על אשלי בקשר לכסף שהוא סחט מליברפול בהקשר לחלון ההעברות בינואר?! מה רצית, שבשעה שנותרה לו לחלון ההעברות אחרי שהוא הביא את המכה האדירה הזו, כשכל העולם ואחותו הכי לחוצים ומשלמים אקסטרא כסף על כל פלוץ - דווקא אז רצית שהוא יוצא את הכסף על חלוץ מחליף?

עם כל השינאה אליו - הוא גם שדד את הסקאוזרס וגם הוכיח שהעובדה שלא הביאו חלוץ מחליף לא פגעה בקבוצה. הוא השיג את המטרות שלו העונה מעל ומעבר.

לגבי נולאן, אני חושב שהוא היה מאוד בינוני. הוא אף פעם לא היה מהיר, אבל הוא היה אפקטיבי בלחץ על הכדור וביכולת שלו לשלוט במרכז המגרש. הוא כבר לא עושה את זה. הוא כבש כמה שערים, ביג דיל. אני חושב שאם היה שם מישהו אחר במקומו הוא היה כובש לא פחות. אולי ניוקאסל דווקא היו סופגים פחות.

אם הם מביאים למשל את סבסטיאן לארסון (בחינם, אז כל שונאי אשלי שוב יכולים לעקם פרצוף) כמחליף לנולאן אני בטוח שהם לא נפגעים. הפוטנציאל של לארסון גדול מזה של נולאן פי כמה.

לא יודע על איזה פלנטה אתה חיי, ניוקאסל אף פעם לא תיכננה לבצע מעבר מקבוצה שעלתה ליגה לקבוצה שנלחמת על אירופה תוך שנתיים. אנריקה לא עיוור. יש לו הצעות מקבוצות טופ 4 או ברמה שכזו, הוא לא היה נשאר בניוקאסל בכל מקרה. את מי חשבת שניוקאסל יביאו בדיוק? איזה שחקן מהרמות הגבוהות רוצה ללכת לשחק בניוקאסל?! בפולהאם משלמים לא פחות ואתה גר בלונדון.

9. Strawberry Fields Member

לא שאני מחבב או תומך באשלי אבל יש לי תחושה בלתי מבוססת שהוא עושה דברים עם עין לעבר ה-FFP של אופ"א.
    כלכלית הרבה יותר משתלם להעניק חוזה ל-5 שנים עבור שחקן בן 25 מאשר חוזה ל 4-5 שנים לשחקן בן 29.
    צריך לזכור שניוקאסל הציעה לנולאן הארכת חוזה, הוא זה שסירב. בין אם הבעיה הייתה שכר, אורך החוזה, חוסר הבטחה להרכב או כל התשובות נכונות זה היה שיקול של נולאן. במצב כזה אני תומך במקבלי ההחלטות למרות 2 עונות עם תפוקה מצויינת. במידה וניוקאסל באמת תשקיע את הכסף ממכירות שחקנים בחזרה בסגל זה אחלה מסר לתת - אף שחקן לא גדול יותר מהמועדון. רוצים להישאר? תחתמו על הארכת חוזה - לא חותמים? נמצא אלטרנטיבות טובות לא פחות מכם.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני הייתי רוצה בשביל ניוקאסל שנולאן יישאר, אבל כשחקן ספסל ולא יותר. אני מסכים עם הפוסטים של קירק ועדי לגבי נולאן והאיכויות שלו כשחקן ולא רואה טעם לחזור עליהם. כמות השערים שכבש קצת מסנוורת, היכולת הרבה פחות. הקשר הצרפתי שהגיע, יחד עם בן ארפה שחוזר מפציעה והאפשרות שיגיע עוד קשר חיזוק (לפי הדיווחים), הופכים את נולאן לדי מיותר.

לעניין בארטון - אני חושב שזו תהייה טעות לשחררו מכיוון שזה מסוכן לפזר את כל הבסיס (נולאן, אנריקה, קארול), אבל גם אם בארטון יעזוב לא הייתי מתאבל יותר מדי. כשהוא שיחק במרכז השדה הוא איבד המון כדורים ולא הבריק, כשבאגף הוא נראה טוב בהרבה אבל מלבד הקרוסים אין לו כמעט מה להציע בעמדה הזו, מה שהפך את המשחק של ניוקאסל לשבלוני מדי ולממש לא יעיל אחרי העזיבה של קארול.

בכל מקרה, אני עדיין מחכה ומקווה בשביל ניוקאסל לשני חלוצים חדשים, הכי קריטי כרגע.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/6/11
  11. Magpie22 Member

האמת שגם אני לא מתרגש כל כך מעזיבה של נולאן ובארטון. הבעיה היא תחליפים.
    נולאן ובארטון יוצרים בהחלט שבלוניות ובכלל מביאים איטיות.
    בעזרת שני תחליפים מהירים יותר על המגרש בעלי יכולת יצירה הקבוצה יכולה רק להרויח למרות שמדובר בבסיס שעזב. עדיין לדעתי זה לא קריטי.
    יכול להיות שבקבוצה יודעים דברים שאנחנו כרגע לא ובכלל כבר מצאו תחליפים למרות שזה נראה דיי הזוי בכל מה שקשור להתנהלות אשלי. קשה לקשר דבר שכזה שכבר נעשו פעולות מאחורי הקלעים להבאת תחליפים וזה רק עניין של ימים עד שנראה את זה ונקבל דיווחים רישמיים.

בכל אופן הפעם אני מסכים לגמרי עם קירק בעניין נולאן ואשמח לראות קישור בסגנון אחר ואפקטיבי יותר אך עדיין סקפטי לגבי כל העניין. כנראה שאשלי הצליח להרדים אותי.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

רגע, אז אני לא מבין אותך. מצד אחד אף שחקן מהרמות הגבוהות לא רוצה להגיע לניוקסאל, מצד שני ניוקסאל יכולה להרשות לעצמה לוותר על קשר שכבש מספר דו ספרתי של שערים בעונה האחרונה?
    כבר אמרתי שאני מחזיק בדעה שונה ממך לגבי נולאן. אני חושב שהניסיון שלו בתוספת לעובדה שניוקסאל יודעת מה תקבל ממנו הייתה צריכה להשאיר אותו בקבוצה. אבל השאלה האמיתית היא ממתי נולאן הוא הבעיה בניוקסאל?
    יש לניוקסאל כל כך הרבה עמדות לחזק, החל מהעובדה שאין להם חלוץ אחד ראוי, עד לעובדה שהם חייבים לפחות בלם אחד איכותי, דרך העובדה שהם כניראה יצטרכו מגן שמאלי חדש, אפילו מגן ימני היא עמדה שנחוצה יותר לחזק, והם מתעסקים בהחלפה של נולאן, נו טוב. אם אתה רואה סרט שאשלי מוציא מיליונים ובאמת מחזק את הקבוצה בכל העמדות הנ"ל כניראה שאני ואתה רואים את הדברים אחרת.

הטענה שלי לגבי ינואר הייתה פשוטה - אשלי ידע שקארול הולך הרבה לפני שההעברה נסגרה ועדיין לא הביא חלוץ במקומו. אז ניוקסאל לא ירדה ליגה, זה עדיין לא אומר שההחלטה שלו הייתה נכונה. מה בנוגע לדרך? מה בנוגע לעובדה שאולי אם ניוקסאל הייתה מביאה חלוץ בינואר בשנה שעברה, היה לה שחקן רכש אחד פחות להביא הקיץ, שחקן אחד פחות שיהיו לגביו סימני שאלה?

בשורה התחתונה, ניוקסאל יכולה להתקדם. לא למאבקים על אירופה אולי, אבל למקומות 7-8 היא בהחלט יכולה להגיע. לטעמי כקבוצה שהיא עדיין טרייה בפריימר לייג היא קודם כל צריכה להשאיר את השחקנים הבולטים שלה, אלה שהיא יודעת שיכולים להיות הבסיס שלה בשנה הבאה. לאחר מכן היא חייבת להתחזק בעמדות החלשות שאותם ציינתי. לאחר מכן, אם אפשר להביא עוד שותף איכותי לנולאן, אם אפשר להביא יותר מבלם אחד, אם אפשר להביא יותר מחלוץ אחד איכותי, מצוין. אבל לא מתחילים מהסוף. לא מתחילים משחרור של אנריקה, נולאן ואולי בארטון ואז מתחילים להביא שחקנים. אין לניוקסאל בסיס מספיק איכותי בכדי להתנהג בצורה כזאת.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבנתי שהמחיר הסופי יהיה 1.5 מיליון -
    http://www.teamtalk.com/news/2483/6990574/...to-join-Hammers

14. Magpie22 Member

בטח נדע מחר או מחרתיים.
    אם מדובר במחיר כזה זה סופר זילזול בנולאן.
    קשה להאמין שאשלי יסכים לדבר כזה.

15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

חושב שהמקור הזה ספקולטיבי, זה יהיה מוזר אם זה יהיה המחיר, נחכה ונראה.
    לניוקאסל יש פוטנציאל גבוה מאוד כמועדון, עד שאשלי לא יעוף משם הם לא יממשו שום דבר שקרוב למיצוי הפוטנציאל הזה.
    לא חוקי הפייר פליי, ולא מחשבות להצעיר את הסגל הם מה שמניעות אותו אלא רק רווחים אישיים, בטבלת ההוצאות ב5 השנים האחרונות ניוקאסל תהיה אי שם בתחתית עם רווח גדול מאוד ממכירות לעומת הוצאות על שחקנים.
    היום היה רק עוד צעד קטן במלאכה שלו להגביל את הצלחת המועדון רק בשביל לשמור על חשבון הבנק שלו. יבוא מחליף? אשרי המאמין. נולאן שחקן שהיה צריך להשאיר, בטח ובטח כשיודעים מי הבעלים וכמה שהוא יחשוב 600 פעם לפני שהוא חותם על עסקה להביא שחקן חדש. הסגל היה קצר לפני העזיבה של נולאן, עכשיו הוא קצר יותר והוא לא יהיה רחב מספיק כשיסתיים אוגוסט, מבטיח לכם.