איך אני רואה את גרנט מוריד את ניוקאסל ליגה אחרי כ"כ הרבה שנים בליגה הבכירה ומציין ש"קיבלתי את הקבוצה במצב אנוש.פיטר רמאג' וסטיבן קאר עזבו". http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_scratch.Xxx הסמיילי הזה משחק עם הראש בדיוק כמו התחת.
זה בדיוק מה שאני אומר אף מאמן לא יכול לעבוד בצורה הזאת. לאוהדים יש מספיק כח להתחיל להפעיל לחץ וכבר עכשיו זה צריך לקרות.
http://sports.timesofindia.indiatimes.com/...how/3453570.cms הלוואי וזה יצא לפועל! האוהדים כעת נכנסים למצב מהקשים בשנים האחרונות ורק הם יכולים להשפיע. בינתיים מתגלה כי אשלי שהה בחול וביזבז לא פחות מ-220 אלף דולרים ביציאה. המון שמפניה וראש טוב וכמובן לעוף באויר עם החברים. אני מתבייש בכל המצב הזה. פשוט ליצן מייק אשלי.האיש הזה פוגע במועדון ובאוהדים יותר מיום ליום.
כן. הרי עדיף איזה חובב צ'אפאטי בלי שום קשר לכדורגל. "זיהה את קיגאן כיחיד שיכול להוביל את הקבוצה קדימה"... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx האוהדים של ניוקאסל דווקא מאוד שקטים עד עכשיו. אגב, אשלי בן אדם פרטי ומה שהוא עושה בזמנו הפנוי הוא לא עניינם של האוהדים. הרי אם הקבוצה הייתה נראית קצת יותר טוב אף אחד לא היה מדבר על זה.
כן הרי הכל פוליטיקה. אשלי הביא את קיגן קודם כל בשביל להרגיע את האוהדים. אחר כך אמר נבנה תוכנית. האוהדים מאוד שקטים אבל כמה אפשר. הם כבר מוכנים לשבוע החדש ולמיטב ידיעתי מתכוונים לפעול בנושא.אני מקווה שיעשו השבוע הרבה מעבר להפגנות. יש כאלה שיגידו למה הוא הביא את קיגן מלכתחילה אם כבר הוא עוזב. אשלי תחמן לא קטן. הוא ידע שהחזרת קיגן תאחד את האוהדים סביבו. עכשיו הכל משתנה והגיע הזמן להגיב. אני מתאר לעצמי שגם הבטיח לא מעט לקיגן.יהיה רכש וכו וכו. הבנאדם נותר כבר ממוטט מכל המצב ונאלץ להרים ידיים ומכאן נובעת השאלה של אנשים למה הוא לא התפטר כבר בפגרת הקיץ וכאן שוב חוזרים להבטחות של מייק אשלי שכרגיל לא עמד בהן. ולגבי קיגן..אתה לא צריך בכלל להעיז לומר עליו איזה מילה רעה. מה שהוא עשה עדיין עוד אלפים שואפים להגיע לזה. מאמנים גדולים לא תמיד נזכרים בתארים שהם זכו.ישנם עוד קריטריונים וכל קבוצה תאחל לעצמה לשחק כמו הקבוצה של קיגן מהשנים היפות. וכל מילה נוספת מיותרת! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx מייק אשלי והחבר'ה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx אין מה להגיד
פחח, אלפים אולי שואפים להגיע להישגים של קיגאן בתחום האימון. רק חבל שמאות כבר עברו אותו. אף פעם לא היה הצלחה מסחררת. מאז אותה עונה בניוקאסל ירד הרבה גשם בצפון אנגליה והרבה פחם עלה מהמכרות. לא בדיוק הראה ניצוצות של גאונות בקדנציות האחרונות שלו. לא בסיטי ולא בניוקאסל. מעניין אם בלידס כבר קיבלו את כל המיליונים שהוא התחייב לשלם להם על רובי פאולר חמש שנים אחרי שהסקאוזר סיים את הקריירה.
אלן שירר אומר את מה שאנחנו(חלקנו לפחות)אומרים: Surely when you are trying to make a football club successful, you look at the best and try to mirror that. The best over the last 20 years has been Manchester United. They have owners there who supply the money for players, stay in the background and let the manager manage. The results speak for themselves. They have one of the best managers in history. Can you imagine someone at the club telling Sir Alex Ferguson who he should buy and sell? Sir Alex identifies the players, then the chief executive buys them and sells them. Thats the only way a manager can work. We know everyone has budgets and if a manager wants a director of football then fine. But he has to choose him. When a board picks someone, it is a recipe for disaster and I think the result is inevitable.
לדעתי עמדת הדיירקטור אוף פוטבול מאוד מאוד מפוספסת בפרמיירליג והסיבה המרכזית לכך היא שברוב המקרים שראינו עד היום - הדיירקטור הזה מונחת על המנג'ר וככה זה לא יכול לעבוד. היות והדיירקטור הוא מעל המנג'ר ויותר קרוב להנהלה, המינוי של המנג'ר צריך להיות מינוי של אותו מנהל. אז גם ימנעו כל האי נעימויות של חוסר בתקשורת או מצבים לא ברורים של עירבוב סמכויות.
לדעתי זו עמדת בעייתית גם אם הדירקטור היה זה שמינה את המנג'ר, כי בסופו של יום,המנג'ר הוא זה שצריך להחליט את ההחלטות הקובעות בהקשר המקצועי וזה אומר לגבי שחקני רכש גם כן, וברגע שיש מישהו נוסף,מעל,המנג'ר מאבד חלק נכבד מהיכולת שלו להעביר את האני מאמין שלו באופן מושלם, נניח ויש דירקטור והוא ממנה מנג'ר מסויים,שניהם רואים את הכדורגל באותה עין פחות או יותר, בשלב מסויים הם מחפשים חלוץ,הדירקטור אוף פוטבול נעול על שחקן X אבל המנג'ר ממש אבל ממש לא מאמין בו ולא רוצה אותו אלא את שחקן Y, למי יש את המילה האחרונה? אם לדירקטור אז זו פגיעה בסמכות של המנג'ר שאני מאמין,כמו שביונייטד וכמו ששירר אומר,צריך שתהיה לו הסמכות הבלעדית בנוגע לזה, אם למנג'ר יש את המילה האחרונה אז בשביל מה צריך את הדירקטור אוף פוטבול? אסור שיהיה אף אחד מעל למנג'ר בכל הנוגע לקטע המקצועי הרחב בכל פינה ופינה במועדון, ההנהלה צריכה לנהל את המועדון, המנג'ר צריך לנהל את השחקנים,הקבוצה ושתהיה לו סמכות גם על הדרגים שמתחתיו כולל אלה באקדמייה, השחקנים צריכים לשחק את המשחק והאוהדים לעודד את השחקנים, לכל אחד יש תפקיד ואסור לערבב חלב ובשר כי אז יש כאב בטן.
סמכות מקצועית אחרונה היא רק של המנג'ר, לטעמי גם כן. אבל... התפקיד של הדיירטור אוף פוטבול אמור להיות הרבה פחות בצד המקצועי נטו ויותר בתחום האדמינסטרטיבי והפיננסי. יש לא מעט מנג'רים שהם בהחלט ראויים בתחום המקצועי של העמדת קבוצה כל שבת אבל פשוט מסוגלים למוטט קבוצות מבחינה כלכלית בצורת ההתנהלות שלהם בשוק. שתי דוגמאות שקופצות לי לראש גם אם הן לא אבסולוטיות הן מר אדון קיגן הנכבד, נניח בתקופת מנצ'סטר סיטי עם סדרה מגוחכת של החתמות. כמו גם דיוויד אולירי בזמנו שיחד עם רידסדייל הביאו שחקנים מצחיקים בסכומים עוד יותר מצחיקים. בשורה התחתונה זה לא מדע מדוייק. אבל היום כשהכדורגל הופך כל כך מקצועי בתחום הפיננסי, לא תמיד שווה לקחת את הסיכון ולסמוך על המנג'ר בעיניים עצומות. לפעמים עוד זוג עיניים על פרטי העיסקה עושה את כל ההבדל. כמובן שזה בעייתי אבל אי אפשר לקחת כדוגמא את המקרה של אלכס פרגוסון שהוא אחד הגדולים ועם כל הניסיון שלו כבר שולט גם בצד הכלכלי וגם בצד המקצועי באותה רמה...
ברור שצריך שתהיה הפרדה בין הצד הפיננסי פרופר או האדמינסטרטיבי שלא נוגע לאיזור המקצועי(גם לא בנוגע לעוזרים של המנג'ר)לבין תפקיד המנג'ר, אני לא חושב שזה מתפקידו של המנג'ר להתחיל ולנהל משא ומתן כספי עם קבוצות אחרות או לדון בשכר של השחקן(למרות שהוא יכול לתת את הדעה שלו), אני לא חושב שפרגוסון מחליט ליונייטד על גובה הסכום המדוייק עבור שחקן רכש, בוודאי שבמעמד והנסיון שלו יש לו מילה אבל לא האחרונה, בגדול המנג'ר צריך לקבך גובה סכום מסויים לרכש והוא צריך להעביר רשימת שחקנים שבהם הוא חפץ,מי שכבר מנהל את כל המשא ומתן עם הקבוצות,זה כבר מישהו אחר.
עוד זוג עיניים זה דבר טוב, אבל אני לא חושב שאפשר לתלות התמוטטות כלכלית של מועדון במנג'ר. אם פיטר רידסדייל נתן לדייויד אולירי להוציא כספים שללידס פשוט לא היו, אז זה אומר שמדובר ביו"ר מטומטם. גם אם ללידס היה דיירקטור אוף פוטבול אני לא מניח שהוא היה מתעסק במעקב קבוע אחרי הנתונים הכספיים של המועדון, אלא מתעסק בלעשות את המקסימום במסגרת התקציב שניתן לו. אם מי שנותן לו את התקציב חמור, נו, מה לעשות.
THE STRETFORD END, לא כל המועדונים התברכו במנג'רים איכותיים כמו וונגר ופרגוסון, שני אנשים שמשלבים כ"כ הרבה יכולות ניהוליות, מיומנויות פסיכולוגיות, ראייה אסטרטגית וחזון ביחד עם היכולת שלהם להעמיד קבוצה על המגרש ולנהל משחק. אין שום סיבה שבמקום לחפש את האנשים הנדירים האלה, קבוצה תחלק את הנטל בין שני אנשים שמסוגלים לעבוד בינהם. עם תקשורת טובה ועם אגו שמונח בצד אפשר להגיע לגדולות בעבודה עם דיירקטור אוף פוטבול. הנה, תראה איזה עבודת קודש גרנט עשה בצ'לסי....
אני אתייחס לחלק הראשון והלא ציני, גם פרגוסון וגם ונגר התחילו מאפס,התחילו כשלא היה להם את הרזומה שיש להם כיום, כשאתה ממנה מנג'ר אתה צריך להאמין שהוא האיש שיכול לעשות את העבודה בכל המישורים שעליהם הוא אחראי,אתה חייב לתת לו את הגב,זמן ואמונה,אחרת,בשביל מה אתה ממנה אותו? אמיר ע כתב לפני כמה ימים שלא כל מה שמתאים לאירופה צריך להתאים לאנגליה ואני מסכים איתו במאה אחוז לגבי זה, עד היום כל נסיון של דירקטור אוף פוטבול שנכנס לאנגליה היה מלווה בכשלונות או בתככים וסכסוכים, כשמשהו לא עובד כמו שצריך אפשר לנסות לתקן אותו אבל אפשר גם באותה המידה פשוט לחתוך אותו. תקשורת טובה ולשים את האגו בצד,זה קל לדבר על זה אך קשה לעשות ובמיוחד כשמדובר ברמה ביותר של הכדורגל ושל אנשי המקצוע. איך אלן שירר אמר,צריך להסתכל על הטוב ביותר ולנסות להעתיק ממנו, אני מוסיף,זה הרבה יותר חכם מאשר לנסות להמציא נוסחה חדשה.