קלינגר לא נכשל במהפכה.אוחנה כן. קלינגר עם שחקנים צעירים וחסרי ברק הגיע למקום 2 ,העפיל לליגת האלופות שם פגש 3 אלופות אירופה לשעבר ,וזכה בגביע המדינה. המהפכה הצליחה היא הביאה תארים והישגים,אבל היה חסר להם צבע,ברק,עניין.ואת כל זה יש לנימני.
איזו עונה שמסתיימת בליגה במקום 8 נחשבת הצלחה? מכבי היו מאוד חלשים העונה... אוחנה או בית"ר לא ניסו לעשות שום מהפכה, מצב של כאילו מהפכה נוצר בקבוצה ואוחנה פשוט מונה לתוך כל החרא הזה, איזה מהפכה אוחנה עשה?
מקום 8 עם גביע המדינה והופעה בליגת האלופות ,מבחינה הישגית זה הצלחה . אם בעונה כזאת הם ניצחו את אייאקס,עשו תיקו עם יובה וזכו בגביע המדינה אז יש להם כמה הישגים בעונה העלובה הזאת . אתה טועה בגדול,אוחנה ובית"ר הכריזו מספר פעמים על מהפכה של צעירים ,כי ככה היה להם יותר קל . הרי אם אוחנה נכשל תמיד יש את התירוץ שזה תהליך של בניה.וזה מה שקרה.
אני חושב שעם הכניסה של פדרמן למכבי ת"א, נסללה דרכו של אבי נמני לקבוצה. מעמדו של לוני כמספר אחד במועדון התערער ומכן שגם הגיבוי למר בונקר נחלש. אני לא חושב ששאלו את קלינגר כשהחזירו את נמני לקבוצה, לדעתי לא היה לו מילה בעניין הזה, הוא פשוט שתק וקיבל את גורלו. קלינגר יודע, שאין לו יותר יד חופשית בבחירת השחקנים לקבוצה, הוא לא חסין מפיטורין. הולך ותם לו עידן קלינגר במכבי. לדעתי הוא יפוטר בערך במחזור העשירי, כשלפדרמן יימאס.
אוחנה עצמו לא ניסה לעשות מהפך לליצור לבית"ר קבוצה צעירה אחרי כל סיפור זאבי וההתרסקות של בית"ר זה המצב שהיה והצעירים הגיעו לבית"ר באילוץ ובית"ר הצליחה להישאר הליגה בסוף עם שחקנים בשקל מקיבינימט וצעירים מבית"ר והפועל בכל מקרה, העונה בית"ר צריכה להיבנות בצורה טובה ולחזור אחרי העונות הדפוקות שלה... הבעיה היא שהניהול והרכש שמביאים נעשה בטיפשות...
בית"ר הכריזה בתקשורת על מהפכה צעירה ,אוחנה הכריז,פניג'ל הכריז. המהפכה הזאת באה כדי לסתום פיות אבל המהפכה נכשלה עוד הרבה לפני שהתחילה. הזיכרון שלכם נורא קצר .
נמאס לי לטחון את זה... "המהפכה" התחילה באילוץ, אף אחד לא יצר אותה במכוון זה שאוחנה ופרשנים אחרים משתמשים בזה כתירוץ זה מש'ו אחר
שום אילוץ ,לבית"ר היה כסף כדי להביא את נימני ועזו בסכומי עתק נכון? ופתאום לא היה להם כסף בקיץ אז הם שיחררו את כל השחקנים היקרים.מה קרה פתאום?ראשי בית"ר זכו בטוטו?בלוטו?בווינר? לא קרה כלום.הכל בלוף תקשורתי שתומכי אוחנה אכלו .
גם לי יצא לחשוב על מהפיכת הצעירים של אוחנה ועל חוסר ההצלחה של השיטה הזאת בכמה עונות שבית"ר עובדים לפיה.. לאוחנה שחקנים כשרוניים פי כמה,ובכל זאת קלינגר עם שחקנים בינוניים מאד הגיע לפי 2 הישגים,אני מודה שהכדורגל של מכבי היה מגעיל אבל לצערי לא כל אוהדי מכבי מעריכים את קלינגר כפי שצריך.. מלבד הקטע המקצועי,נמני הובא כדי לאחות את הקרע עם הקהל,ואולי יותר מזה,ככלי שיווקי.
אין מה להעריך אצלו. הוא לא היה חייב להגיע למקום שני עם שחקנים אפורים כאלה. אנחנו מכבי ת"א, לא הפועל מעלות. האוהדים בכל עונה שואפים לאליפות, לא למקומות 2-5 כמו בשנתיים האחרונות. אני לא מעריך מקום שני, אין לי כזה דבר בלקסיקון, מצטער. לא, הגביע לא נחשב "הישג" בשבילי.
אין אוהד של מכבי שנהנה מהכדורגל הזה,כל אוהד מכבי רוצה לחזור לימים של הכדורגל הטוב בהם מכבי היתה קבוצת צמרת ששואפת לאליפות. בנו את הקבוצה על שחקני בית,שמה לעשות בינונים..
מה רצית שחודידה ינהיג את הקבוצה? מליקסון, יצחקי, ברוכיאן, בן שושן, ששון, עטיה, דנין, בנטו, אינדיו 9 שחקנים 5 פותחים קבוע 4 מתנדנדים בין ההרכב לספסל וכולם בכלום כסף!