אצלנו עוד לא חילקו תעודות נראה לי שזה יהיה בתחילת פברואר,אבל אני לפחות יכול לנחש: אזרחות:בסביבות ה-60-65 תושב"ע:65 (משעמם) ספרות:הפתעת העונה בסביבות ה-80 ולמה הפתעה ? כי עד השנה ניכשלתי בכל המבחנים בספרות (חוץ מאחד בסוף השנה שעברה שקיבלתי בו 55!!) ספורט:65 (ריצת 2000 10:50,ובנוסף אני גם לא מגיע הרבה פעמים לשיעור). וזה בסה"כ המיקצועות כי פשוט אני בי"ב ועוד חודשיים אני מסיים לילמוד ובתקווה גדולה שבבגרות במתמתיקה הצלחחתי לגרד את העובר שזה אומר 49!!.
יש לי את התעודה הכי טובה שלי מכתה ז', יש לי רק חצי נכשל, וזה במחשבים (מחשבים מחולק ל2 מקצועות, אקססופאסקל, בפסקאל יש לי נכשל) בכל מקרה כל הציונים בין 65-55 ככה המחנכת שלי אמרה לי, ואני מרוצה! ומי שמעוניין: אני כתה יא'
שיעור לא חשוב. באמת שזה שיעור לא חשוב, אתה יוצא לכל מיני סיורים מפגרים, לומד על ממקצב העונות למקצב החיים ועוד כל מיני שטויות, ובסוף מקבל 100 בתעודה. אבל באמת זה שדה לאום חברה. אצלנו קוראים לזה שלום לך חיים, על שם המורה האגדי לשלח.
אני כל כך מתגעגע ליסודי.... הכל היה אז טוב.... לא הייתי לומד למבחנים ומקבל 100 והיינו מבריזים מהשיעורים ומשחקים כדורגל או הולכים הביתה אחרי שעתיים.... הכל היה שם כל כך שכונתי.... ילדים היו אומרים למורות יבת זונה כוס אמא שלך ולא היו עושים להם כלום. הכי שכונה היה בכיתה ד.... הייתה לי מורה זקנה מעאפנית. אף אחד לא עשה שיעורים אף פעם וזה לא הזיז לה. היא אפילו לא טרחה לבדוק. היא נתנה לכולם מצוין בתעודה בלי להתחשב בכלום.... עכשיו אני בכיתה ח וזה גהינום... פעם אחת בתחילת השנה הברזתי עם עוד כמה ילדים וכולנו קיבלנו אזהרה שאם נבריז עוד נעוף מהבית ספר. והמורות כאלה זונות פעם אחת אתה לא עושה שיעורים-נידפקת לכל החיים. שנה שעברה מישהו אמר למורה כוס אמק והוא קיבל שבוע השעייה
אצלנו בכלל קורים לזה לא"י. לימודי ארץ ישראל. אבל אחרי שיטוטים רבים ברחבי האינטרנט הבנתי שרק אצלנו זה ככה, ובכל שאר העולם זה של"ח...
מדברים על שכונה ביסודי? למי יש כוח בתיכון?! גם אני בקושי משקיע, לא מגיע לשיעורים ולא מכין שיעורים. התוצאות אולי בהתאם, אבל ביננו זה לא ממש משנה כל עוד זה לא מגיע לבגרות. התעודה: ספרות 70 תנ"ך 70 תנ"ך 5 יחל 85 אנגלית 70 ספורט 70 מתמטיקה 85 היסטוריה 80 אזרחות 55 והשוס הגדול: ביולוגיה: ציון 40, חיסורים 25.
חחחח אמיל הרגת אותי!!! הורדת ידיים עם המורה!!! הימים של היסודי... אני נשבע לכם, עד כיתה ג' היה לי ממוצע 100 בתעודה, כיתה ד' 98, כיתה ה' 96 וכיתה ו' 97. הגעתי לז', ודפקתי ממוצע 70. זה באמת הלם להתרגל לרמה הזאת. אני גם זוכר איך הנקבות האלה מהכיתה שלי התלוננו שעשו להם שני מבחנים בשבוע...אם הם היו יודעים שהם הולכים לקבל 8 מבחנים בחודש... שמעו, יש ילדה אחת בכיתה שלי - הכי חרשנית בעולם, נראה לי תמיד הכינה שיעורים מאז היסודי - ממוצע 92! ויש ילד אחד שלא עשה כלום כל השנה, קיבל 93! בתכל'ס, כיתה ח' זה באמת לא עד כדי כך מסובך (למרות שהחומר במתמטיקה, לשון וכימיה מאד קשה), אבל אם אני אמשיך להשקיע ככה בלימודים, יעיפו אותי בתיכון. נ.ב אתם לא מתגעגעים ליסודי שהיה אפשר ללכת בו מכות חופשי ולקבל א' בהתנהגות בתעודה? חחח אצלינו שברו לילד אחד את האף ופתחו לא את הראש - והמורה אמרה לו שהוא באדום (סתם מערכת מפגרת כזאת של רמזורים, ירוק זה בסדר, צהוב זאת אזהרה, כתום יוצאים ל-5 דקות ואדום זה לכל השיעור...).
טוב, התכוונתי שהם התלוננו על שני מבחנים בשבוע, מה שקרה רק פעם אחת בשנה. יעני הכי הרבה היה תמיד שלושה מבחנים לחודש.
זה ממש כלום! ההנהלה הנחמדה שלנו החליטה לעשות מספר מבחנים כמספר השעות השבועיות בכל מקצוע. מה שאומר, שהסמסטר יהיו לנו 2 מבחנים כמעט בכל המקצועות. הם גם החליטו, ברוב נחמדותם, שכל המבחנים יידחסו לתקופה של 5 שבועות, כשבכל שבוע יהיו 3 מבחנים. זאת בנוסף למחויבות אישית שלנו, עבודות, ש"ב, וחיים שאמורים להיות לנו. החזירו את פיצי! דוד חרותי בחזרה לעירייה!