ספרד חולפת על פני צרפת

הנושא בפורום 'פורום יורו 2012' פורסם ע"י HapoelFan, ‏23/6/12.

1. JR-Riquelme Member

הפוסט של היורו

2. aloneli Member

תקרא לזה איך שבא לך הכוונה שלי היא שנבחרת ספרד משחקת לא יפה והכדורגל שלה בשבילי הוא בדיוק כמו הבונקרים הגדולים ביותר רק בדרך אחרת.אגב גם פה כמו בכמה בונקרים מוותרים על חלוץ ובועטים שתי בעיטות למסגרת.גם שם המטרה להעביר את הזמן רק בצורה אחרת מבונקר.
    אני ממש לא מוריד מהגדולה של ספרד ומזה שהיא עשתה בית ספר לצרפת היום,רק שבנוסף אני חושב שמותר לפעמים לתת ביקורת גם לנבחרת ספרד.

3. אלי מתחן Member

ספרד מגעילים את המשחק בזה אין ספק, הם לא הראשונים שעושים את זה, בטוח שהם הראשונים שעושים את זה עם החזקת כדור. אסור לבוא בטענות לצורת משחק של אף נבחרת בשום זמן, קצת חורה לי העובדה שבכל מאבק על כדור הם נופלים ומקבלים עבירה, אבל זאת זכותם המלאה גם להניע כדור 120 דקות ולהגיע לפנדלים אם הם היו חושבים שזה יתן להם את הניצחון.

האצבע המאשימה על המשחק המביך שראינו היום צריכה לבוא אך ורק לצרפתים שרק הזיכרון של הטורנירים האחרונים מונע מבלאן לעוף. ריברי ובנזמה כאילו משחקים בשתי קבוצות שונות על אותו מגרש, אני בספק אם עברה ביניהם איזשהי מסירה כל המשחק. נאסרי היה צריך לפתוח במקום מאלודה, ואי אפשר שבנזמה יורד אחורה כי אחרת הוא לא רואה כדורים ואין אף אחד שיתפוס את המקום שלו.
    דווקא ההגנה תיפקדה לא רע, למרות האכזבה האישית שלי מדבושי.

4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

תפסיקו להכניס את המילה בונקר לכל מקום. ספרד משחקים כדור משעמם. זה הסגנון שלהם, זה יכול לתת להם את הגביע, אבל זה עדיין משעמם. גם בונקר סביר להניח ישעמם את רוב הצופים בעולם, וזה סגנון אחר לגמרי.

הבעיה שלי עם ספרד היא שהיא מצליחה להיות הכי משעממת שיש, עם השחקנים הכי טובים בעולם כמעט בכל עמדה, ובמיוחד בהתקפה. אי אפשר להגיד שיש להם פחות כלים מגרמניה, ואיפה הכדורגל שלהם לעומת זה של גרמניה (מבחינת אטרקטאיביות, כמובן, לא יכולת)

נערך לאחרונה ב: ‏23/6/12
  5. Raulito Madridista

http://s4.as.com/prom/201206/pro_photo1340485765.Xxx

בעל המאה. הופעה מס' 100 בנבחרת במשחק חשוב ולא קל - בידיוק הזמן המתאים עבור צ'אבי אלונסו להראות משהו חדש - "הוא גם שחקן התקפה" כמו שאמר דל-בוסקה, ולהתגנב מאחורה בקלאסה לא אופיינית ולסיים בנגיחה מעולה, נגד התנועה של הוגו לוריס, גול שחלוץ היה מתגאה בו. חוץ מזה היה לו משחק מצויין. אגב, ירדן עד שבמחצית אמרתי לו שאלונסו גם 'דופק צמד' והוא צחק ושאל אותי "איך בידיוק?" ועניתי לו - "בפנדל, מה נראה לך"...

לגבי נבחרת ספרד ככלל- מילים קצת (הרבה) פחות טובות. לא בועטים חלליות למעלה כי אנחנו לא האנגלים - אבל הרבה מסירות סתם ובזבוז זמן. ברור שקשה לנצח משחקים ברמה הזו ו-2:0 זו תוצאה יפה - אבל הנבחרת פשוט אפורה והיא לא צריכה להיות כזאת. היה שיפור במוטיבצייה, הסגירה ההגנתית טובה(משחק שלישי שלא סופגים) מאוד והיו משולשים בלי שצרפת תיגע בכדור - אבל כל-כך חסר המחץ. המערך בלי חלוץ בכלל לא מובן והנבחרת מסוגלת לשחק הרבה יותר טוב. כל-כך הרבה שחקנים בסגנון דומה זה קצת לא טוב.

ספרד משעממת. כשפדרו עלה מהספסל וסחט את הפנדל הייתה תחושה שיש עוד מהירות, שהנבחרת יותר ממזרית. השאלה מי צריך לפנות את המקום. ג'ורדי אלבה בישל בצורה נהדרת. אתמול ראינו איך להאם עולה לעזרת ההתקפה ופורץ את הדרך עבור המגנים והיום עשה זאת המגן השמאלי שלנו שנתן גם כמה ספרינטים לא רעים בכלל.

נעבור רגע למבט על הצרפתים - איכזבו בגדול. התעוררו בערך בדקות 60-75 אבל חוץ מכדור רוחב של ריברי ואיזה נגיחה סתמית פשוט לא יצרו כלום. המערך של בלאן היה אנטי כדורגל היום, כמעט נותן פייט לדל-בוסקה. צרפת הייתה אמורה בכלל להתחמק מספרד אבל היא פישלה בענק בשלב הבתים. הציפיות מצרפת היו יותר גבוהות. שחקנים כמו בן-ארפה ומנז לא שיחקו מספיק. אבל שיהיה ברור - אחרי הפיאסקו עם דומאנק שאימן 6 שנים(!) - בלאן ראוי ואף יותר מכך לעוד קדנצייה. צרפת לפחות הפסידה בגלל כדורגל ולא בגלל מאבקי אגו.

מדד שחקני ריאל מדריד ביורו - 7 שערים. רונאלדו עם 3, אלונסו עם שניים וגם פפה וחדיירה(בגדול) ברשימה. נתראה בדרבי מול הפנומן כריסטיאנו בחצי הגמר. יהיה מעניין זה בטוח. עוד יותר בטוח שספרד צריכה להשתפר. אבל עוד יותר בטוח - אף-אחד בפורטוגל לא יכחיש שספרד פייבוריטית.

6. Ice Cream חסה

רוצחים את היריב ורוצחים את המשחק והמתח? אה, מזכיר לי משהו שנמשך כבר 60 שנה... אבל זה כבר לפורום אחר ודיון אחר של ספורט אחר ביבשת אחרת.

רבע הגמר הזה היה לא פחות חד צדדי מ-2 האחרים. ספרד אולי עושה צחוק מעצמה ומהכדורגל עם הנעת הכדור המגוחכת הזו והמשחק בלי החלוצים (נראה לי שזו הנבחרת והקבוצה הראשונה אי פעם שעושה כזה דבר). הדרך לעצור את זה היא לדעתי במשחק חזק- כל פעם שהם מתחילים להתעלל במשולשים באמצע המגרש לרדת ישר לגליץ' והכי חזק שאפשר, לפורטוגל יש את השחקנים בשביל זה (או שבעצם רק פפה מתאים למשימות כאלה?). * יפגע בכדור ועל הדרך יעיף שמוק ספרדי? נהדר. רק יחלץ כדור? גם טוב. לא יפגע בכדור ויכאיב קצת ברגל לאינייסטה או צ'אבי? גם לא סוף העולם. ילמדו לקח. וזה לא פחות ספורטיבי לדעתי מלהפוך כדורגל ל-21, בטח מנבחרת ממש לא מסכנה.

* כל התכנית הזו לא תקפה אם ספרד תחליט לשחק עם בוסקטס...

7. Raulito Madridista

רוב הביקורת כלפי ספרד מוצדקת, סגל השחקנים הנוכחי שווה הרבה יותר. רק דבר אחד לא מדויק - אין לספרד את השחקנים הטובים בעולם בכל עמדה. העמדה בין הקורות סגורה, הבלמים מהטובים ביותר, על מרכז השדה והקשרים ההתקפיים אין מה להרחיב. אבל טורס בכושר נוראי ונגרדו ויורנטה לא באמת מהטופ. ויאה חסר, בטח ויאה מודל 2010; ולנבחרת אין שחקן קו איכותי ברמה של ריברי או רובן למשל, בלי קשר לעובדה של-בוסקה מוותר על השחקנים בכנף.

אגב, זרקו כאן את נבחרת ספרד מונדיאל 2002 - נבחרת מוכשרת מאוד שמאוד אהבתי. ספרד בהחלט הייתה יכולה לקרות תיגר על ברזיל(למרות רונאלדו-פנומנו). אני באמת מתגעגע למערך ה-4-4-2 המסורתי עם משחק שבנוי על קיצוניים(חואקין נכון לאותו מונדיאל, פיגו בריאל מדריד בזמנו). אבל זה היה טורניר מכור שעדיף לשכוח, חוץ מהקאמבק האדיר של רונאלדו.

8. שער 7 Member

נסכם את המשחק במשפט אחד - אם אפילו אחותי, שהתלהבה מספרד במונדיאל, כמעט נרדמה היום מול הטלוויזיה, זה אומר הכל.
    אני לא מפנה את האשמה על דל-בוסקה למרות שמקובל לחשוב כך. מה לעשות שהשחקנים לא מתאימים לתבנית שלו. זה לא מאמן כמו מוריניו שבונה שחקנים לפי התבנית שלו. כל תבנית של דל-בוסקה לא תתאים לשחקנים שנמצאים כרגע בסגל. מעניין אם גם האימון המוזר של ספרד אתמול נקבע לפי התבנית של דל-בוסקה (רמז : לא, גם אם הוא היה מאוד רוצה בכך).
    לעומת זאת, שמח שפדרו קיבל סוף סוף דקות.
    זה לא יספיק מול גרמניה וכולם יודעים את זה.

9. Ice Cream חסה

"מהטופ" אפשר לומר רק על שחקן ריאל מדריד או ברצלונה? יורנטה שחקן מספיק טוב, חסוס נאבאס יעיל ואם דל בוסקה היה רוצה אפשר להשתמש באינייסטה בתור קשר שמאלי. וזה לא שריברי הוא שחקן אגף קלאסי..

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/6/12
  10. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

כשנבחרות בסדר גודל של צ'יכה ויוון עושות את זה, זה לגיטימי.
    כשספרד עושה את זה (בחסות החזקת כדור רוחבית ולא מאיימת כלל), זה מראה שמשהו פה לא בסדר.

מתי הכדורגל שלנו נדפק, שהחליטו שהמטרה בכדורגל זה לא לספוג? צריך להבקיע אנשים...
    עכשיו נכון, תגידו לי שזה לגיטימי, שקבוצה שמחזיקה ככה בכדור ועוקצת זה מספיק לה.. אבל ספרד היא לא יוון, ואם זה הכדורגל - אז מוטב שנפסיק אותו כאן ועכשיו.

גרמניה בכל הכוח!

11. viValencia Member

Riquelme1 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

כאחד שתמיד היה בעד ספרד בטורנירים העולמיים(ולא אוהד מושבע)
    אני מקווה שפורטוגל תנצח אותם, שזה יהיה גם סוג של צדק כי באמת הדרך
    לא טובה למרות התוצאות החיוביות, אני מאמין שדל בוסקה עושה את זה מפחדנות
    והולך על הבטוח עם הכלים הכי חזקים שלו אבל זה לא יכול להימשך ככה, הדבר האחרון
    שחסר לנו זה לראות את ספרד הורסת גם את ברזיל 2014.

12. סדרו קייטע Member

אני אחרון התומכים בסגנון של דל בוסקה (לא רק מסיבות של אטרקטיביות המשחק, גם מעשית הסיכויים של ספרד גדולים יותר לדעתי במשחק יותר פתוח) אבל לטעון שזה בוודאות לא יספיק מול גרמניה, בגלל שהם נראים טוב מול פאקינג יוון, זה מוזר מאד.

לספרד יש שחקנים יותר טובים משל גרמניה בכל עמדה במגרש כמעט. שחקנים כמו אוזיל קידרה נמחקים על ידי הקישור של ברצלונה כמעט בכל משחק בין שתי הקבוצות ופיקה וראמוס כבר הסתדרו עם שחקני התקפה יותר טובים משיש לגרמניה.

מאד יכול להיות שהגרמנים ינצחו במפגש ישיר אם יתקיים, אבל אחרי שני הטורנירים האחרונים הייתי מגלה קצת יותר צניעות. אל תבלבלו בין משחק לא אטרקטיבי לבין משחק שקל להתמודד איתו.

13. סדרו קייטע Member

בופון:

שאלה לא צינית. אם אתה מתנגד לכדורגל שהמטרה שלו היא ניצחו בכל מחיר, למה אתה אוהד כדורגל איטלקי? זה לא ה-מאפיין שלו לאורך השנים? או שאיטליה היא עבורך נבחרת בסדר גודל של צ'כיה ויוון?

אין לי בעיה עם דרך הזו ויש לי הרבה כבוד וסימפטיה לכדורגל האיטלקי, פשוט יש סתירה בין הדברים שאתה כותב לאהדה שלך.

14. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

ההרבה פעם כבר רציתי לשאול ושכחתי
    למה צאבי משחק בנבחרת עם 8 ובברצלונה עם 6
    ואינייסטה ההפך? ( 6 בנבחרת ו8 בברצלונה? )

יש לזה משמעות כלשהי בינהם?

15. skyday20 Member

איטליה עצרו אותם, וגם קרואטיה כמעט עשו את זה, אז אולי בכל זאת עם טיפה מזל, אפשר לעמוד בדרכם ולהפריע, כמו שבליגת האלופות עצרו אותם בסוף, למרות שזה היה ממש קשה, ובקושי הם עפו, בסופו של דבר השחקנים האלו נכנעו.
    הגרמנים מתקשים מול ספרד, נבחרת גרמניה במגמת השתפרות.
    אבל גם להם יהיה קשה מאוד לשבור את ההנעת כדור האין סופית הזאת.
    לגבי השאלה האם יזכרו את הדרך של ספרד,
    אני לפחות יזכור שהם בחרו לשחק בצורה הרבה יותר משעמעת ממה שהם מסוגלים, גם אם הם יזכו בסופו של דבר.
    והיום אפילו לא היה לי כוח לראות את המשחק, זה כמו משחק של יוון, בגירסא הרבה יותר איכותית, אבל מאכזבת באותו רמה.