ספרד מחזיקת גביע דייוויס 2019

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏9/2/07.

1. shlomydavid מנהלים

זה כבר לא וילאנדר, זה Thomas ENQVIST. ואיזה ברירה הייתה לו ? יוהאנסון יותר טוב ?
    גם מבחינת דירוג וגם מבחינת ניסיון בדייויס, וינסיגוורה עדיף עליו..

2. Selby Member

אהה, לא ידעתי, מעניין למה וילאנדר עזב. אנקוויסט יחסית צעיר. יכלו למנות גם את תומאס יוהנסון.
    לא פשוט מסיבות של מאצ'אפ אני חושב שוינסיגוורה יותר קל לנלבנדיאן מאשר יוהנסון(השני), הסרב של יוהנסון הרבה יותר טוב.
    בינתיים ג'ון איזנר מאבד ארבע נקודות שבירה שהיו מעלות אותו ליתרון של שתי שבירות ועכשיו אולי יישבר בחזרה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

3. דקו Member

איזה כיף לראות את נלבי
    פשוט מתנה מהשמיים נפלה בשביל האגנטינאים והוא משחק ממש טוב עכשיו(לקח מערכה ראשונה 7-5 )
    שחקן שאני כל כך התגעגעתי לראות אותו והכישרון שלא נעלם.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא ראיתי את המשחק של נלבי עד כה ויש לי רק כמה דקות לראות כרגע, אבל כנראה זה פשוט נלבי של הדייויס, משהו טוב עובר עליו שהוא עולה במסגרת הזו.

בקשר להחלטות הקפטנים, מעשית הקפטן הארגנטינאי לא היה זה שקבע שנלבי יעלה, זה היה נלבי, טיטו רק חיכה לאישור מהבלונדיני שהוא מרגיש כשיר. אני גם מצטרף להערה של סלבי, מבחינת מצ' אפ ובהתחשב במצבו הפיזי של נלבי יוהנסון נראה כבחירה עדיפה. אני גם חושב שמול מאז'ר והסרבים שלו היה אולי עדיף את וינסיגרה...

5. דקו Member

מזל טוב לנלבי כאשר מצליח להיות אס של ארגנטינה ולנצח את המשחק. בסיבוב הבא זה רוסיה עם אני לא טועה ועם דלפו ונלבי מגיעים לרוסיה לא רואה שום סיכוי לחברה של טרפישוב.
    איזה דרמה בסרביה כאשר אייזנר מצליח להגיע לסט חמישי (הבחור הזה יגיע עוד רחוק כמות הכישרון שיש לו פשוט מדהימה)

עריכה:
    איסנר הזה פשוט לא ניגמר
    הצליח להציל לפחות חמש נקודות משחק אצל נובאק
    נובאק כבר משחק את המשחק יותר מארבע שעות
    ומתחיל כמעט לבכות בגלל כאבים בברך (כל משחק אחר היה פורש)
    אני פשוט מוריד תכובע בפני אייזנר שנתן את כולו למשחק הזה מול המדורג שני בעולם(זה מספר 2 תגידו לי?)

נערך לאחרונה ב: ‏8/3/10
  6. Selby Member

נשבר הלב על ג'וני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
    אבל יש עתיד!

7. shlomydavid מנהלים

http://www.daviscup.com/shared/images/header/headergraphic_right.Xxxhttp://www.daviscup.com/shared/images/header/headergraphic_left.Xxx

סיקור היום השלישי (מלבד המפגש של צ'ילה - ישראל):

ספרד 4 - 1 שוויץ (תוצאת סיום)
    * ספרד משלימה ניצחון במפגש כולו !

ספרד הצליחה להכריע את המפגש כבר במשחק הראשון של היום.
    דויד פרר (16) ניצח 2:6, 4:6, 0:6 את סטאניסלאס וורינקה, והעניק לספרדים את הכרטיס לרבע הגמר !
    במשחק נוסף שהיה לפרוטוקול בלבד, ניקולאס אלמגרו ניצח בקלות 3:6, 1:6 את מרקו קיודינלי, וחתם את תוצאת המפגש - 1:4 לספרד.
    ברבע הגמר, ספרד תתארח בצרפת.

צרפת 4 - 1 גרמניה (תוצאת סיום)

משחקים לפרוטוקול:

ג'ו-ווילפרד צונגה - סימון גרול: 6:4, 2:6, 0:1; צונגה פרש.
    ג'וליאן בנטו - בנג'מין בקר: 2:6, 5:7.

רוסיה 3 - 2 הודו (תוצאת סיום)
    * רוסיה משלימה ניצחון במפגש כולו !

רוסיה הצליחה להכריע את המפגש כבר במשחק הראשון של היום.
    מיכאל יוז'ני (13) טייל עם 2:6, 1:6, 3:6 על סומדב דברמן, והעניק לרוסיה את הניצחון הביתי ה-17 ברציפות ואת הכרטיס לרבע הגמר !
    במשחק נוסף שהיה לפרוטוקול בלבד, רוהאן בופאנה גבר 6:7 (5), 4:6 על תיימוראז גאבאשווילי, וקבע את תוצאת המפגש - 2:3 לרוסיה.
    רוסיה תארח את ארגנטינה ברבע הגמר.

שבדיה 2 - 3 ארגנטינה (תוצאת סיום)
    * ארגנטינה משלימה ניצחון במפגש כולו !

ארגנטינה משיגה ניצחון גדול בשטוקהולם, הרבה בזכות חזרתו של 'חיית הדייויס' - דויד נלבנדיאן.
    רובין סודרלינג (7) הצליח לאזן את המפגש, כשגבר 5:7, 6:7 (5), 5:7 על לאונרדו מאז'ר.
    ואז דויד נלבנדיאן (127), שכזכור הגיע ברגע האחרון לשטוקהולם, גבר 5:7, 3:6, 6:4, 4:6 על אנדראס וינסיגוורה, והעניק לארגנטינה את הכרטיס לרבע הגמר !

קרואטיה 5 - 0 אקוואדור (תוצאת סיום)

משחקים לפרוטוקול:

אנטוניו ויץ' - חוליו-סזאר קומפוזאנו: 4:6, 6:7 (4).
    איבו דודיג' - איבן אנדרה: 1:6, 3:6.

* קרואטיה תארח ברבע הגמר את סרביה.

סרביה 3 - 2 ארה"ב (תוצאת סיום)
    * סרביה משלימה ניצחון במפגש כולו !

סרביה משיגה ניצחון יוקרתי על ארה"ב בבלגראד, ומעפילה לראשונה בהיסטוריה לרבע הגמר !
    נובאק ג'וקוביץ' (2) נזקק ל-4 שעות ו-15 דק' כדי להכריע את המפגש כבר במשחק הראשון של היום, אחרי שגבר על ג'ון איסנר - 5:7, 6:3, 3:6, 7:6 (6), 4:6.
    במשחק שהיה לפרוטוקול בלבד, סאם קוורי גבר 5:7, 2:6 על ויקטור טרויקי, וקבע את תוצאת המפגש - 2:3 לסרביה.

בלגיה 1 - 4 צ'כיה (תוצאת סיום)

משחקים לפרוטוקול:

סטיב דרסיס - יאן האצ'ק : 6:7 (6), 6:1, 4:6.
    כריסטוף רוחוס - לוקאס דלוהי: 1:6, 7:6 (3), 7:5.

* כעת צ'כיה מחכה ברבע הגמר למנצחת במפגש בין צ'ילה לישראל. אם זו תהיה צ'ילה, מיקום המפגש יקבע בהגרלה. אם זו תהיה ישראל, אז צ'כיה תארח.

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מפגשים מעניינים צפויים ברבע הגמר, קרואטיה מול סרביה, ארגנטינה ורוסיה להן היסטוריה עשירה של מפגשים חמים בשנים האחרונות (מראדונה והשטויות שלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ).

איסנר הפתיע בגדול, כל הכבוד לו על המלחמה שלושה ימים ברצף על המשטח הלא כל כך אהוב עליו מול שחקנים מצויינים.

9. shlomydavid מנהלים

http://www.daviscup.com/shared/images/header/headergraphic_right.Xxxhttp://www.daviscup.com/shared/images/header/headergraphic_left.Xxx

רם וארליך מנצחים את משחק הזוגות, ומשאירים את ישראל בתמונת המפגש !

הקפטן הצ'יליאני, האנס גילדמייסטר, החליט לתת מנוחה למחבטים הבכירים שלו, פרננדו גונסאלס וניקולאס מאסו, ולעלות למשחק הזוגות את המחבטים 3 ו-4, פול קאפדוויל ו-חורחה אגילר.
    אנדי רם ויוני ארליך אמרו תודה, והשאירו את ישראל בתמונת המפגש בתום היום השני, כשגברו עליהם - 7:6 (5), 6:7 (9), 6:2, 1:6, 0:6.

* מחר יתקיים היום המכריע, כשדודי סלע יעלה למשחק הראשוןן וינסה לאזן את המפגש כשיתמודד מול פרננדו גונסאלס,
    * אם הוא יצליח, אז הראל לוי יעלה למשחק המכריע מול ניקולאס מאסו.

שידור ישיר בספורט 5, החל מ-16:00.

כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של גביע דייוויס

10. Selby Member

משהו קרה במשחק בצ'ילה אחרי המערכה השלישית? איזו תוצאה הזוייה, בעצם על החימר הכל אפשרי.
    הניצחון של קוורי רק מעצבן יותר כי אני בטוח שהוא היה מנצח גם אם המשחק היה מכריע.
    בכל מקרה, לשניהם יש המון דברים חיוביים לקחת מהסופ"ש הזה והדבר היחיד שיכול למנוע מהם להגיע רחוק באינדיאן וולס ובמיאמי זה עייפות. אה וגם החלפת המשטחים תהיה לא פשוטה. עכשיו אני מצפה מהם לשחק עונת חימר מלאה באירופה(למה לא בעצם?) ואם הסופ"ש הזה גרם להם לשנות את הגישה שלהם כלפי חימר אז שניהם הרוויחו לכל הקריירה.

ברכות אליאס, יש עוד דרך ארוכה אבל אתם יכולים לזכות עכשיו. זה יהיה הוגן להגיד שהשוודים איכזבו ונכשלו? כולל סודרלינג(בזוגות)?

11. shlomydavid מנהלים

כנראה הצמד הצ'ילאני הלא מנוסה דיי התעייף ואנדיוני התעוררו וניצלו זאת. סה"כ היה משחק דיי פושר שלהם..

ארגנטינה יהיו חייבים לשבור את המחסום במוסקבה, ולהכניע את רוסיה בביתה לראשונה אחרי 18 מפגשים...

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

תודה

לגבי כישלון\אכזבה - ברגע שנלבי הגיע למשחקים המפגש נהפך לנעלם גדול. אי אפשר להגיד שארגנטינה הייתה פייבוריטית כי אין לה שחקן זוגות מנוסה כמו לשבדים וכי נלבי לא בכשירות מלאה. מצד שני אי אפשר להגיד ששבדיה פייבוריטים עם טניסאים במאייה השלישת והחמישית כמחבט שני.
    לשבדיה אולי היה יתרון קל על הנייר בזוגות, אבל סבאז'וס הראה למה הוא כבר ניצח את ה"אחים" ונלבי הביא מהנסיון והלב.

מעבר לנלבי וללב הגדול שגילה, תוך כדי סיכון עצמי לא פשוט, ארגנטינה יוצאת מחוזקת מההופעה המרשימה של מאז'ר בבכורת דייויס ביחידים (איזה סרב יש לילד, אבל חייב לשפר את המשחק שלו) ושל סבאז'וס בזוגות.

עם דלפו ונלבי לנבחרת יש יכולת להתמודד עם כל נבחרת על כל משטח, בנקודה החלשה בשנים האחרונות, הזוגות, יש תקווה בזכות היכולת המצויינת של סבאז'וס (בדייויס ובכלל) ושל מאז'ר (בסבב, גם ניצח את "האחים").

אתה בטח מבסוט שהמדד הארגנטינאי לשחקני זוגות זה האם הם ניצחו את צמד הינקים הא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/3/10
  13. דקו Member

סלבי מה אפשריות של ארה''ב לגבי היריבות שהם יכולים לקבל כדי להישאר בבית העליון?
    יש מצב שרודיק יחזור? או שהנבחרת מעכשיו היא של ג'וני ושל סאם?

14. shlomydavid מנהלים

אליאס, זה רק נדמה לי, או שאתה ממעיט בעניין נלבי ?
    ברגע שידעתי שהוא הגיע לשטוקהולם, הייתי בטוח שהוא יעלה למשחק המכריע וינצח אותו..

ד"א, לגבי היכולת של ארגנטינה להתמודד עם כל נבחרת על כל משטח, אני מסכים איתך, אבל בוא נשאיר את ספרד על החימר (עם נאדאל כשיר) מחוץ לעניין. לאף נבחרת בעולם אין את היכולת להתמודד עם ספרד ונאדאל כשיר על החימר...
    והמפגש הזה יכול לקרות אם תעברו את הרוסים, וספרד תתגבר על צרפת בחוץ (משחק קשה מאוד).

ד"א, אם לא יקרה הנס ונפסיד מחר לצ'ילה, אז האופציות בפלייאוף ההישרדות יהיו (סלבי, זה תקף גם לארה"ב, רק המיקום יכול להשתנות).

בית:

אוסטריה
    אוקראינה (אם תנצח את רומניה)

חוץ:

פינלנד/דרום אפריקה
    איטליה (אם תנצח בהולנד)
    רומניה (אם תנצח את אוקראינה)

הגרלה:

אוסטרליה (אם תנצח את יפן)
    קזחסטן (אם תנצח את סין)
    ברזיל (אם תנצח את אורגוואי)
    קולומביה

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לדעתי החלטה נבונה של צ'ילה, חבל להסתכן בפציעה או התשה של מאסו וגונסאלס על משחק הזוגות שהוא גם ככה לא פשוט מבחינתם מול הצמד הישראלי המנוסה.

מחר ככל הנראה צ'ילה תגמור את הסדרה כבר במשחק הראשון, ברגע שגונסאלס הודיע שיגיע ולהתחשב בסוג המשטח וכושרם של הטניסאים הישראלים, הסיכוי היה נמוך מאוד. אחרי החוויה של שנה שעברה הפעם ישראל נפלה על הגרלה בעייתית... חבל.