ספרד מחזיקת גביע דייוויס 2019

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏9/2/07.

1. shlomydavid מנהלים

אני יודע, אבל עדיין מאמין.
    ד"א, גונסאלס סובל ממתיחה קלה בשריר הארבע ראשי, בעקבות תנועה לא טובה שביצע לקראת סוף המערכה הרביעית במשחק אתמול נגד לוי.
    אם דודי יתן את משחק חייו (או לפחות יותר טוב ממשחקו מול מאסו), אז יש סיכוי..

נערך לאחרונה ב: ‏8/3/10
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא ממעיט, ריאלי. בעשרה חודשים הוא שיחק שני משחקים של הטוב משלוש, שבראשון המשחק התפרס על יומיים ובשני הוא סיים פצוע. בסדרה של הטוב מחמש זה הימור גדול, מה גם שנלבי לא התאמן פעם אחת לפני שנחת בשבדיה מאז קופה טלמקס בו נפצע.

גם אם נניח שנלבי כשיר והנקודה שלו ביום השלישי בטוחה, ארגנטינה הייתה צריכה לקחת את הזוגות ועל הנייר הזוג השבדי עדיף גם עם סודרלינג במקום הקבוע השני.

כמו שניסיתי להסביר קודם, ברגע שנלבי נחת אי אפשר היה לדעתי לקבוע מי הפייבוריטית.

קודם כל אני לא אומר שארגנטינה פייבוריטים, אני אומר שהם יכולים. גם אם נדאל זה 2 נק' בטוחות יש עוד 3 בקופה שבזוגות יש סוף סוף לארגנטינה עתיד.

אם גם ננתח לעומק את השתי נק' של נדאל נראה שהן לא בטוחות בהכרח, גם בגלל הכושר של נדאל (שאמנם יכול להשתנות) שאף אחד לא יכול להבטיח שיחזור לעצמו וגם בשל היריבים. אמנם הם כמעט לא נפגשו על חימר אבל לדלפו יש מצ' אפ טוב מולו ומאזן יפה בהחלט, בעוד אם אני לא טועה נלבי מוביל עליו במפגשים בינהם (אמנם לא על חימר). שלזה אפשר להוסיף את ההתעלות של נלבי בדייויס לרוב.

מול שאר הספרדים גם מונאקו לא אנדרדוג מובהק על חימר במקרה הצורך

הכל תלוי בנסיבות אבל באופן כללי ספרד כמובן פייבוריטית מול כל נבחרת בעולם על חימר, אבל כמו שאמרתי: ארגנטינה יכולים להתמודד עם כל נבחרת על כל משטח (כולל ספרד על חימר), לא אמרתי שהם פייבוריטים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/3/10
  3. shlomydavid מנהלים

לדעתי עם נלבי, השבדים לא היו כ"כ פייבורטים בזוגות. נלבי יודע לשחק בזוגות והוא הוכיח זאת גם הפעם..
    בלי נלבי, השבדים היו פייבורטים לנצח במפגש כולו. איתו, הסיכויים לדעתי נטו לארגנטינה..אולי 40:60.
    כנראה שזה רק אני, אבל הייתי בתחושה חזקה שהוא ינצח בזוגות וגם במשחק החמישי והמכריע.

גם הספרדים האחרים הם אשפי חימר, במיוחד עם ורדאסקו ולופז בזוגות. כלומר בסגל מלא וכשיר (נאדאל, פרר, ורדאסקו ולופז), לדעתי לאף נבחרת אין סיכוי לנצח אותם על החימר. להתמודד כולן יכולות, אבל התוצאה הסופית היא הקובעת..

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ורדאסקו ולופס דווקא מעדיפים משטחים מהירים למיטב ידיעתי, לכן הם עלו מול ארגנטינה בגמר הדייויס לאחר שארגנטינה הימרה על משטח מהיר מול נדאל שהבריז בסוף. זה גם היה בתקופה לפני הפריצה הגדולה של ורדאסקו אם אני לא טועה. צריך גם לזכור שהם ניצחו את נלבי וקאניאס, שכבר היה אז הרבה מעבר לשיא ובוודאי לא שחקן זוגות מבריק.

ברור שהספרדים הם אשפי חימר, הרבה יותר מהארגנטינאים שמעדיפים קשים (נלבי ודלפו), אבל דלפו ונלבי יכולים לגבור על כל שחקן בעולם בכל משטח לדעתי.

ברור שתוצאה קובעת, וארגנטינה יכולה לנצח, היא לא תהייה פייבוריטית אבל היא יכולה. לגבי כולן יכולות להתמודד - אני לא חושב, כולן יכולות להופיע לא כולן יכולות לתת מאבק אמיתי שזו כוונתי...

אני בטוח שהרבה חשבו כמוך וסמכו על נלבי, אני לא יודע איך אפשר לקבוע את האחוזים על פי שחקן שאתה לא יודע בכלל מה מצבו, ווהיו הרבה גורמים שהעלו חשש:

הופעת בכורה למאז'ר בדייויס ביחידים
    הופעת בכורה בכלל לסבאז'וס שהשיג את הדירוג הגבוה שלו דרך צ'לנג'רים ודי נכשל בטורנירים יותר רציניים.
    פעם ראשונה שנלבי וסבאז'וס משתפים פעולה אי פעם בזוגות.
    שוואנק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    נלבי לא כשיר ואחרי עשרה חודשים כמעט ללא אימונים ומשחקים.
    קהל בייתי שבדי
    סודרלינג בכושר מצויין
    לשבדים שחקני זוגות שזה התחום שלהם (בסוף אחד לא עלה)

בסופו של דבר בארגנטינה הטילו הכל על משחק הזוגות, בו אולי לדעתך שבדיה לא הייתה פייבוריטית אבל אני חושב שבוודאי היא לא הייתה אנדרדוג מכל הסיבות שציינתי למעלה (אלו שקשורות לזוגות כמובן). נלבי אמנם הביא כבר נקודות בזוגות לארגנטינה, אבל לאורך השנים מדברים רבות על החיסרון בזוג "קבוע" לנבחרת הארגנטינאית שזה תחום ההתמחות שלו, או שלפחות משחק יחד במשך העונה.

5. shlomydavid מנהלים

בוא נסכם ששנינו מרוצים ? אני מהחזרה והניצחון הכפול של נלבי, ואתה מהעתיד של ארגנטינה בדייויס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    יאללה תנצחו במוסקבה ושוב נשמח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    ואם כל הכבוד לחברה החדשים, שם תהיו חייבים את דלפו בכושר..ושישלים כבר עם נלבי.
    מעניין איפה הם יבחרו לשחק, בטח על משטח מהיר באולם..

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

ברור שחייבים את דלפו, כל מה שאמרתי לגבי הנבחרת זה רק עם דלפו ונלבי בכושר.

לגבי המשטח שהרוסים יבחרו, אני משער שהם יעשו זאת על פי ההעדפות של השחקנים שלהם, כי מול נלבי ודלפו (אם יהיו שנייהם) אין מגרש קלאסי לבחירה.

נלבי אוהב מאוד משטחים מהירים באולם, אפילו יותר מחימר, בעוד שגם אצל דלפו אני לא בטוח שהוא יסבול מכך (הוא נראה מצויין מול צ'כיה שנה שעברה).

מה בכלל הטניסאים הרוסים מעדיפים?

7. דקו Member

אין להם הרבה ברירות
    יבחרו באולם בלוז'ניקי
    אותו אולם שהם מארחים בו כמעט תמיד

8. shlomydavid מנהלים

בוא נשאל את טרפישב, בסופו של דבר הוא הכל-יכול בטניס הרוסי, והוא זה שבעצם יקבע..
    לדעתי זה יהיה באולם האולימפי במוסקבה על משטח שטיח. לנלבי יש טראומה משם, מקווה שיתגבר על זה..

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

באתר של ה-ATP רשום הערה שמשטחי שטיח אסורים החל מ-2009, זה תופס לדייויס גם?

10. shlomydavid מנהלים

איפה ראית ? יש מצב שזה תופס. אבל בטח יהיה איזה טריק לשים משטח קשה עם עוד שכבה שתאיץ את הכדור מעבר לרגיל..

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כנס לסטטיסטיקת קריירה של כל שחקן באתר של ה-ATP, ליד המאזן על שטיח יהיו שתי כוכביות, למטה רשום שלא משתמשים בשטיח מאז 2009.

או פה: http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_World_Tour_records בקטע של תארים לפי משטח, גם כתוב את זה.

הטריק הזה זה מה שארגנטינה בהתחלה רצתה להכין לספרד בגמר 2008 (בסוף האטו את המשטח בגלל שנדאל לא הגיע). אבל אני לא מכיר את השחקנים הרוסים מספיק בשביל להביע דיעה מה עדיף להם, אם אחד מנלבי ודלפו יחסר אז זה בוודאי הגיוני (מונאקו נראה כמו דג מחוץ למים על משטח מהיר), אם שנייהם שם...לא יודע.

12. shlomydavid מנהלים

http://www.daviscup.com/shared/images/header/headergraphic_right.Xxxhttp://www.daviscup.com/shared/images/header/headergraphic_left.Xxx

גונסאלס מנצח את דודי סלע, וצ'ילה מעפילה לרבע הגמר !

כואב, אבל צפוי.
    פרננדו גונסאלס גבר 4:6, 4:6, 3:6 על דודי סלע, ונתן לצ'ילה את הכרטיס לרבע הגמר, למפגש ביתי מול צ'כיה.

* כל הכבוד לנבחרת על המלחמה והנקודה שלקחו בזוגות. מקווה למשחק בית בפלייאוף כדי שנוכל להישאר בבית העליון.

* כעת, ישראל תחכה לאמצע חודש יולי כדי לדעת את יריבתה בקרב ההישרדות בבית העליון.
    בעניין האופציות, זה עדיין רחוק אבל כבר ידוע שישראל תהיה מדורגת בהגרלה, ולכן אציג לכם את האופציות ע"פ האפשרות הזאת (בסוגרים מיקום המפגש):

אוקראינה (בית), אוסטריה (בית), דרום אפריקה (חוץ), איטליה (חוץ), פינלנד (חוץ), רומניה (חוץ), ברזיל (הגרלה), קזחסטן (הגרלה) וקולומביה (הגרלה).

* המפגש יערך ב-21-19 לספטמבר.

13. Selby Member

שמתם לב איזו הזדמנות פדרר פספס לזכות בגביע דייויס? ספרד באו בסגל חסר מאוד ואני חושב ששווייץ איתו היו פייבוריטים ואם הם היו מדיחים את ספרד זכייה בגביע הייתה אפשרית בהחלט.

האמת מתאים לי מאוד שנבחרת הדייויס תהיה הנבחרת של איזנר וקוורי ובהנהגת האחים בריאן, אני גם מאוד רוצה שפטריק ימשיך בתפקיד. אני חושב שהם הוכיחו שהם מספיק טובים להשאיר את ארה"ב בבית העליון ובעוד כמה שנים אם הקריירה שלהם תמשיך לנסוק כמו שמצפים אז אני חושב שהם גם יגיעו להישגים יפים.
    לגבי ההגרלה של ארה"ב, אני לא יודע איך תלך הביתיות אבל כל אחת מאוסטריה, רומניה, ברזיל ובמיוחד איטליה על חימר זה לא פשוט בכלל אבל אני חושב שצריך להיות תסריט גרוע מאוד ושלא מעט דברים צריכים לקרות כדי שארה"ב לא תחזור לבית העליון.

גם ישראל תרצה להימנע ממפגש בחוץ על חימר. 
    ההישרדות לפעמים יכולה להיות בעייה פחות בגלל השחקנים שאתה משחק נגדם ויותר בגלל המקומות שאתה יכול ללכת אליהם, קזחסטן, קולומביה ועוד מקומות "מפתים".

14. shlomydavid מנהלים

אל תדאג, ברגע שפדרר באמת ירצה לזכות בדייויס, הוא ישתתף מהסיבוב הראשון עד הסוף.
    ועכשיו שהאופציה של ספרד בחוץ ירדה מהפרק, קשה לי לראות נבחרת שתהיה באמת פייבוריטית מולה.

האופציות של ארה"ב הם:

אוסטריה (בית), ברזיל (בית), דרום אפריקה (חוץ), איטליה (חוץ), רומניה (חוץ), פינלנד (הגרלה), אוקראינה (הגרלה), קזחסטן (הגרלה) וקולומביה (הגרלה).

אני מאמין שבכל הגרלה ארה"ב צריכה לנצח, למרות שמפגש חוץ באיטליה יהיה לא פשוט.

* במשחק נוסף שהיה לפרוטוקול בלבד, חורחה אגילר גבר 6:7 (3), 1:6 על הראל לוי, וחתם את תוצאת המפגש - 1:4 לצ'ילה.

נערך לאחרונה ב: ‏9/3/10
  15. צהוב שחור בנשמה!!!! Member

הגרלת הפלייאוף לבית העליון:

קולומביה - ארה"ב
    ישראל - אוסטריה
    גרמניה - דרא"פ
    שבדיה - איטליה
    הודו - ברזיל
    אוסטרליה - בלגיה
    קזחסטן - שוויץ
    רומניה - אקוודור