ספרד מחזיקת גביע דייוויס 2019

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏9/2/07.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מלצר כצפוי נתן לסלע בראש, ודי בקלות, הראל לוי כרגע נראה טוב מול פישר שלא נראה אחד שהראל לוי לא יכול לנצח. להראל לוי אסור לפקשש את המשחק הזה.

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

איך ממצב של ייתרון ברור לוי הפך את המשחק הזה לכל כך קשה אני לא יודע.
    פתאום פישר מראה שהוא לא כל כך זר לענף כמו שהיה נראה בתחילה, יש לו יכולות לא ראות בכלל, בשילוב של עייפות של לוי, ואנחנו מקבלים משחק די שקול עם נטייה לאוסטרי.

3. דקו Member

מה קרה פתאום להראל???
    קשה להאמין שנמצא את עצמנו מחוץ לבית העליון
    אבל מתישהו זה היה צריך להיות ועכשיו מתחיל כל העסק באמת לעבוד
    חילוף הדורות הזה היה אחד הקשים ואנשים פה יבינו כמה מזל היה לדור הענק הזה.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הראל לוי הכי לוזר בספורט הישראלי...המומחה מספר 1 בלהפסיד לשחקני פח

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

די כבר עם דברי ההבל האלה מעולם הכדורגל. תביט בדרוג העולמי. הראל לוי שחקן ותיק בירידה ועל סף הסוף, האוסטרי שחקן צעיר יותר, בהתקדמות מסוימת, ומדורג קרוב ל-100 מקומות מעליו בדרוג העולמי. אתה יודע מה, בוא נגיד שפישר שחקן פח. אז מה לוי? אין שום בושה בהפסד הזה ושום סממן של לוזריות. שחקן הפסד לשחקן עדיף. ברוך הבא לספורט.

הנבחרת הזאת עשתה יותר ממה שהיא שווה. כרגיל בספורט הישראלי, כשמרגילים את האוהדים לטוב, לטוב מדי, הם לא יודעים לתת כבוד כאשר יש ירידה.

6. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אז בתור מי שלא בדיוק מוגדר כחובב טניס מושבע, את הראל לוי, דודי סלע ואנדיוני אני מן הסתם מכיר. עכשיו, כשלא צלחנו לשמור על הדרג העליון, יש לא מעט ספורטאים, ביניהם, הראל לוי ויוני ארליך שאולי חושבים על פרישה. עכשיו כמובן שמדברים על הזמן לחילוף הדורות, ומתן הזדמנות לחבר'ה היותר צעירים.
    משהו כאן יכול קצת לפרט על הדור הצעיר יותר של הטניס? מי שנחשב ליורש, לכישרון העתיד?

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין לעומק בטניס הישראלי, אבל ככל הידוע לי, אין כלום. יש את אמיר ויינטראוב, שהוא כבר בן 24 ומדורג במאייה הרביעית בעולם. ועוד כל מיני חבר'ה צעירים יותר הרבה מאחוריו, שאף אחד מהם לא נראה גם הראל לוי בפוטנציה. מדבר.

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

היו דיבורים, לפחות בתקשורת, על איזרוח של טניסאי יהודי מארה"ב שגם הוא לא נמצא גבוה מדי בדירוג. מעבר לכך, כמו שאמיר כתב, עושה רושם של מדבר. הדור הזה הגיע להשגים נפלאים, להראל לוי לא צריך לשכוח גם קריירה נהדרת בלי קשר לנבחרת הדייויס, עכשיו עושה רושם שישראל תשאר בקרוב מאוד רק עם דודי סלע.

9. shlomydavid מנהלים

http://www.daviscup.com/shared/images/header/headergraphic_right.Xxxhttp://www.daviscup.com/shared/images/header/headergraphic_left.Xxx

* מצטער שלא סיקרתי את חצאי הגמר בגביע דייויס, להלן התוצאות הסופיות:

צרפת 5 - 0 ארגנטינה

סרביה 3 - 2 צ'כיה

* סרביה תארח את צרפת בגמר גביע דייויס 2010.

* הגמר יערך בסופ"ש בין ה-5-3 לדצמבר.

תוצאות משחקי הפלייאוף:

קולומביה 1 - 3 ארה"ב
    גרמניה 5 - 0 דרום אפריקה
    שבדיה 3 - 2 איטליה
    הודו 3 - 2 ברזיל
    אוסטרליה 2 - 3 בלגיה
    קזחסטאן 5 - 0 שוויץ
    רומניה 5 - 0 אקוואדור

* הנבחרות המודגשות ישחקו בבית העליון 2010.

ביום רביעי ב-12:30 בצהריים תיערך הגרלת הבית האיזורי האירופאי-אפריקאי מ"ס 1 בו תשתתף גם ישראל, ולהלן האופציות שלה בהגרלה:

המפגש יערך בבית: פורטוגל, סלובקיה, פולין, הולנד ואוקראינה
    המפגש יערך בחוץ: דרום אפריקה ופינלנד
    הביתיות תקבע בהגרלה: לטביה

* ישראל מדורגת ולכן תקבל סיבוב ראשון חופשי, ויש סיכוי שתדע את יריבתה רק בתום משחקי הסיבוב הראשון שיארחו בסופ"ש בין ה-6-4 למרץ.

* קרוב לוודאי שישראל תשחק בסופ"ש בין ה-8-6 למאי.

* לשידור ההגרלה ברדיו באתר הרשמי של המפעל לחצו כאן

נערך לאחרונה ב: ‏20/9/11
  10. shlomydavid מנהלים

http://www.daviscup.com/shared/images/header/headergraphic_right.Xxxhttp://www.daviscup.com/shared/images/header/headergraphic_left.Xxx

גביע דייויס 2011: נבחרת ישראל הוגרלה למפגש ביתי מול פולין.

המסע אל הבית העליון בגביע דייויס יחל במפגש ביתי מול פולין, זה מה שנקבע היום בבריסל בהגרלת הבית האיזורי האירופאי-אפריקאי מ"ס 1.
    המפגש אמור להיערך בסוף השבוע שבין ה-6 ל-8 במאי 2011. יש סיכוי קטן שישראל תרצה להקדים את המפגש לסופ"ש שבין ה-4 ל-6 במרץ.
    מאחר ולא מדובר ביריבה אטרקטיבית במיוחד, האיגוד צפוי להחליט על חזרה לבית הקבוע של הנבחרת בעבר, מרכז הטניס ברמה"ש.

קצת על פולין:

פולין לא הופיעה מעולם בבית העליון בגביע דייויס.
    פולין שיחקה 139 מפגשים בגביע דייויס, ומאזנה הוא 68 ניצחונות ו-71 הפסדים.
    פולין שרדה בבית האיזורי מ"ס 1 אחרי שניצחה בסופ"ש 2:3 את לטביה.
    שחקני הסגל צפויים להיות: לוקאש קובוט (63 בעולם), מיכאל פריזייז'ני (89), ובזוגות הצמד - מריוס פירסטנברג ומרסין מאטקובסקי (11 בעולם).
    יש לציין שפירסטנברג ומאטקובסקי משחקים כבר זמן רב בנבחרת הדייויס בזוגות, ומשתפים פעולה גם בסבב העולמי. המאזן שלהם בגביע דייויס הוא 3-12.

* תזכורת: יש לנצח את פולין ונבחרת נוספת בפלייאוף, כדי לחזור לבית העליון ב-2012.

התגובות להגרלה:

דודי סלע: "זאת הגרלה קשה מאוד. הנבחרת הפולנית טובה מאוד ולא נופלת מהנבחרת האוסטרית. הולך להיות מפגש קשה מאוד אבל אני מרוצה שנשחק שוב בבית".

יוני ארליך: "שמח מאוד שיצא לנו שוב מפגש ביתי, כי מבחינתנו הדבר החשוב ביותר זה קודם כל לשחק בבית. זאת יריבה לא פשוטה בכלל, עם שני שחקני יחידים במאייה הראשונה ושלושה שחקני זוגות ב-20 הראשונים. אני בטוח שמפגש הזוגות יהיה מרתק, צמוד וקשה.
    כבר מעכשיו אני מחכה למפגש הזה ומקווה שהפעם זה ייגמר לטובתנו, אך אני גם יודע שנצטרך לעבוד קשה בשביל להשיג ניצחון במפגש".

הראל לוי: "זאת הגרלה קשה אבל אני שמח שמשחקים שוב בבית".

הגרלת הבית העליון:

סרביה - הודו
    שבדיה - רוסיה
    צ'כיה - קזחסטאן
    ארגנטינה - רומניה
    צ'ילה - ארה"ב
    בלגיה - ספרד
    קרואטיה - גרמניה
    אוסטריה - צרפת

* המשחקים יערכו בסופ"ש שבין ה-4 ל-6 במרץ.

נערך לאחרונה ב: ‏22/9/10
  11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

שחקני היחידים שלהם לא משהו, אבל לא נופלים מהישראלים, ומצד שני יש להם בזוגות צמד שיכול להוות אתגר רציני לרם וארליך. בקיצור, זאת נראית כמו הגרלה של 50/50, אולי הביתיות תכריע.

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הביתייות אכן חשובה מאוד לישראל, אבל לגבי השאר עדיף לחכות כי 6-8 חודשים זה זמן בו הרבה יכול להשתנות.

ארה"ב נתקעה עם חימר עוד פעם, בכושר הנוכחי של הטניסאים הצ'יליאנים זה לא יהיה אתגר גדול, אבל על הנייר אם גונסו ושות' בכושר טוב יותר זו הגרלה קשה למדי.

13. shlomydavid מנהלים

אליאס, קראתי באיזשהו פורום ששוב היה בלאגן בנבחרת ארגנטינה אחרי ההפסד בחצי הגמר.
    תוכל להרחיב בבקשה ולחוות דעה ?

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

האמת שאני לא כל כך אוהב להכנס לכל התקשורת הצהובה יותר מדי שזה נוגע לויכוחים כאלו. בגדול אומרים שנלבי התאכזב מכך שפתח נגד מונפיס וחשב שהיה צריך לשים אותו מחבט 1 כדי שיפתח במשחק הקל יותר (נראה לי שזה אפשרי אם מונאקו לא היה נבחר לשחק ביחידים). הקפטן, טיטו ואסקס, זרק הערה מצידו לכיוון נלבי בעקבות הביקורת שלו. משם התקשורת התחילה לנפח בעוד נלבי לא מגיב בינתיים (נכון לפעם אחרונה שבדקתי, כמו שאמרתי אני מתרחק מהסיפורים האלו לרוב).

בגדול יש אכזבה מההופעה בצרפת אבל מעמדו של ואסקס עדיין סביר לקראת העונה הבאה, חלק מהעסקנים והשחקנים הצעירים (סבאז'וס לדו') בעדו, כשהעמדה של נלבי תתברר רק שהרוחות ירגעו טיפה.

בהתאחדות המקומית מאוד מתוסכלים, הם נורא רוצים לזכות בגביע ויודעים שיש להם את הכלים לכך (את דעתי בנושא, שתומכת בכך, כתבתי בעבר), אך כל פעם יש פציעה או סיפור אחר עם דלפו או נלבי. כשמסביב לשניים האלו הרמה לא מספקת (שוואנק וסבאז'וס נוצנים תקווה בזוגות). ככה שאני מעריך שלקראת העונה הבאה וחזרתו של דל פוטרו הם יחפשו את הדרך להרגיע את הרוחות ובעיקר את נלבי. ששניהם כשירים ארגנטינה היא לדעתי אחת הפייבוריטיות לזכייה בגלל שמעבר לכך שהם טניסאים מצויינים, המשטח לא משחק אצל שניהם תפקיד.

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כרגע אין בכלל גונסאלס באופק, הוא עובר ניתוח וייעדר תשעה חודשים.