לא מכיר את הספר של מאור, אז אענה רק בשמי: הספר "תיק ספוקלטיבי" הוא על פרשיה ישראלית כביכול, שמערבת ריגול מצרי, חברת הייטק ישראלית, תככי בורסה, ואת ניפלאות השב"כ. ספר מאוד מרתק לקריאה. הסופר, היה איש מודיעין , וכתב לפחות חלק מהספר במהלך לימודיו לתואר עורך דין וכלכלן.
אני עכשיו קורא את הסנדק של מריו פוזו או בשמו העברי - 'דון קורליאונה איש המאפיה' (אני קורא תרגום ממש ישן, אני לא יודע אם יצא עוד תרגום מאז, אם לא אני לא מבין מה אני עדיין עושה במדינה הזאת). בכל אופן, התרגום ישן ולפעמים זה מעצבן: "הוליבוד, אקדוחן, אקדוח (אקדח)" ועוד הברקות שכאלה. ועדיין, ספר ע-נ-ק.
חוכמת הסריס זה רומן מתח היסטורי אקזוטי, התמרחש בשנת 1836 באימפריה העותמאנית, שקורות בו כל מיני רציחות בחצר הסולטן, והרציחות הללו מאיימות לערער את את מאזן הכוחות בחצר הסולטן. וסריס בשם יאשים נשלח לחקור את הרציחות, והחקירה מסתעפת וכו'... ספר מרתק ומומלץ בחום!
"נשל הנחש" של מאיר אריאל אמנם החלק הארי בו הוא שירים ידועים שגם הוקלטו, אבל לא חסרות בו פנינים נסתרות כמו סיפורים קצרים, הברקות, מכתבים וכדומה
עוד ספר ממולץ: "חשבון פתוח" של ד"ר קליין. ספר שמספר את הסיפור המלא של רצח 11 הספורטאים במינכן, אח"כ מספר את הסיפורים המלאים של המבצעים שישראל הוציאה כדי לחסל את המעורבים בפרשה. מומלץ ביותר.
קראתי השבת את הספר הראשון של הסופר אביעד גבעון שנקרא "התמונה מסתכלת עליי". לפני מס' שבועות, פורסמה כתבה על הספר של אביעד, שחזר בשאלה, וכיום חי חיים חילוניים לגמרי. ממליץ בחום.
טוב, אני חושב שאני אתחיל לקרוא ספרים, דבר שלא עשיתי פרט למשימות בית ספריות. אם תוכלו, בבקשה, להביא המלצות לספרי מתח/קומיים מכל הסוגים. בלי ספרים כבדים, לפחות כרגע...