אני לא המלצתי, רק בישרתי על הרכישה. אם הייתי כותב לאחר קריאה לעולם לא הייתי ממליץ עליו, אולי ממליץ לא לקורא, ממש ממליץ לא לקרוא. ספר משעמם בטרוף! מאז מלחמה ושלום לא קראתי משהו מייגע כל כך. במהלך הקריאה שלו חיפשתי רק תירוץ לא לקרוא אותו, העדפתי אפילו לקרוא מאמרים קאנוניים על חקר התקשורת במקום.
איזה סדרה? לאירווין וולש יש עוד שני ספרים בולטים בארץ להוציא את טריינספוטינג האלוהי - אקסטזי(ניסיתי להשיג בכל כך הרבה חנויות, יש רק בחנויות יד שנייה), ואסיד האוס(אחלה ספר, זה משהו כמו 15 סיפורים קצרים ועוד אחד ארוך).
אסיד האוס אכן ספר נעלה. קראתי אותו בשפת המקור והלוואי שזה היה אנגלית. הוא כתוב בסקוטית. וזה קטע ממש מעניין שגם בביטוי של המילים בראש תוך כדי קיראה זה נשמע בעל מבטא. שווה לנסות.
סלח לי אריאל, כמה חודשים שטריינספוטינג הספר על המיטה שלי ואין לי כוח לחזור אליו. באמת שלא מצליח להנות מהחידה של לקרוא אנגלית משובשת ספר שלם.
אני קראתי את הספר בעברית. מניח שהאנגלית שלך מצוינת, אבל בטח ובטח לא מספיק ברמה של לקרוא ולהנות בצורה המקסימלית מספר עצום שכזה. תאמין לי שאם היו מבטיחים לי ספר שאני אהנה ממנו באותה הצורה כמו טריינספוטינג, הייתי משלש מחיר ספר ממוצע.
אריאל, זה לא קשור לידיעת אנגלית בכלל. זה כמו כתב סתרים, כי הוא כותב את המילים כמו שהן נשמעות במבטא סקוטי, ואולי מילה פה ומילה שם זה סבבה, אבל כשזה כל מילה זה פשוט הופך לכתב סתרים.
אני מבטיח לך שאם היית קורא את הספר בעברית, היית נהנה מאוד. עדיין לא יצא לי לפגוש בנאדם שקרא את הספר ולא התחבר. מדהים.
מקפיץ וגם עוד שאלה חיפשתי לאחרונה ספרים על ספורט ובמיוחד כדורגל מישהו יכול להמליץ על הספרים: ליברפול: כדורגל חיים ומוות, כדורגל באור ובצל, ההולנדי של עכו, ועוד ספרים אחרים? תודה מישהו יודע איפה אפשר להשיג את האוטוביוגרפיה של פרנץ פושקש?
אם אני לא טועה, אז גם הסרטים שיצאו בעקבות אותם שני ספרים הם נהדרים. במיוחד אסיד האוס. לטריינספוטינג אני יודע שיש המשך, שנקרא אירוטיקה.