ספרים מומלצים

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ofer16, ‏14/1/03.

1. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש דיון לספרים.. לא המצאתם את הגלגל.

2. h2z Member

אחד ש90% בטוח קראו וגם המליצו עליו כבר כאן - "בעל זבוב". מראה לנו עד כמה אנוכי ואכז יכול להיות האדם.
    "The Testament" של ג'ון גרישם. לא יודע מה השם שלו בעברית אבל גם הוא סובב סביב המערכת המשפטית - יותר בקטע של הרפתקאה.
    "Ender's Game, Speaker for the Dead, Xenocide, Children of the Mind, Shadow of the Hegemon, Ender's Shadow" - כולם כמובן מהסדרה (מדע-בדיוני) אודות אנדר. קראתי את כולם באנגלית והרמה של הספרים היא כזאת שלא כל אחד יכול לקרוא אותה אבל מי שלמד לפחות 4 יחידות אנגלית בתיכון יוכל להסתדר. כל ספר מרתק מחדש, דרמה, מתח, הרפתקאה, ועוד. עבודת גאונות פשוט.

3. Julian Joachim Member

הנה דיון הספרים הישן, וברשותכם אוסיף כמה ספרים לרשימה:

1. "הנעלמים" של הרלן קובן. חבל להיות פלצן ולהגיד שזה סתם ספר ושהוא מאוד מיינסטרימי ובגלל זה כולם אוהבים אותו. תצאו מנקודת הנחה שכולם אוהבים אותו כי הוא פשוט מצויין.
    2. "כדורגל נגד האויב" של סיימון קופר. רק עכשיו יצא לי לשים את ידי על הספר ואני קורא אותו בקטעים, ואני מאוד נהנה. הכדורגל מעולם לא נראה רלוונטי כ"כ...
    3. "מלך החומוס ומלכת האמבטיה". יכול להיות שכבר המלצתי בעבר. ספר פשוט עצום. ההערה שנתתי בסעיף הראשון רלוונטית לאללה גם פה. פשוט כיף לקרוא.
    4. "מלכוד 22". רק התחלתי לקרוא, אני עדיין בהתחלה ולמען האמת מתקדם די לאט, אבל בעיקר בגלל שאני פשוט מתענג על כל עמוד.
    5. "משחק המושבעים". ספר מעולה מבית היוצר של ג'ון גרישם. מומלץ גם למי שכבר ראה את הסרט המעולה עם ג'ון קיוזאק ג'ין הקמן ודסטין הופמן. פשוט ספר מעולה. עלילה ברורה אמנם, אבל עדיין סוחף באופן לא-מסובר.

עכשיו מחכים לי גם "נקודת ההונאה" של דן בראון, "דיו חיוור" של הרלן קובן, "להדליק את הבנות" של שריל בנראד.

4. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

הראשון משעמם מאוד לא כדאי, השני מעולה! ואם לא יצא לכם אז תקראו מהר את המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה. פשוט מצויין.

5. Schultheiss Member

פולדש, רק עכשיו אתה קורא על הרפתקאותיו של יוסיריאן?

6. Engel Del Madrid Member

"השותף" ו"הפירמה" של ג'ון גרישם מצוינים.

7. Julian Joachim Member

יונתן, למה אתה מקשה עליי את החיים ומשנה שם?

לא יודע למה עד היום לא קראתי את הספר, אבל זו באמת פשלה שלי.

ויניב לא הבנתי מה מהספרים טוב ומה לא, לדעתך...

8. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

התכוונתי לספרים שציינת בשורה האחרונה. נקודת ההונאה ספר משעמם לדעתי לעומת השניים הקודמים של בראון, "דיו חיוור" ספר באמת נהדר ויותר טוב מהקודם של קובן "ההזדמנות האחרונה".

9. Julian Joachim Member

אה... הבנתי. "ההזדמנות האחרונה" באמת היה קצת פחות טוב מ"הנעלמים", אבל עדיין נהניתי מאוד. אחרי שאני אקרא את שני הספרים אני אחזור עם חוו"ד.

10. city Member

אני ממליץ לכולם לקרוא את "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה" של מארק האדון.
    ספר חמוד מאוד שמסופר מנקודת מבטו של ילד אוטיסט. אני אהבתי אותו.

11. ליהי Member

"מלכוד 22" הוא ספר שקראתי בבכי מרוב ששנאתי אותו, אבל קולטורה זאת קולטורה. אני לא מצליחה להחזיק מעמד מולו, הוא פשוט משעמם אותי.

"המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה" באמת מרגש. מומלץ ביותר.

אבל אם אתם באמת באמת רוצים לקרוא את ספר חייכם, זה "כל החיים לפניו". ספר ענק, מדהים, מרטיט, אין שני לו. הוא התנ"כ שלי. קוראת אותו לפחות פעם בשנה כבר מגיל 12.

12. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

"מלכוד" ספר קשה לקריאה, אבל יש שם קטעים שפשוט קורעים מצחוק. צריך לדעת לקרוא אותם.
    "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה" קראתי לפני שנה, ונזכרתי בהתנדבות שלי אצל ילדים מוגבלים שלחלקם היו בעיות תקשורת.

ספר מומלץ שקראתי לאחרונה... "פרוטוקולי TCP/IP" נרדמתי פעמיים והטחתי בקיר עוד חמש.

13. ליהי Member

יש לו שם של רוצח תאים אפורים, למה ציפית?

מלכוד 22 פשוט הרג אותי. לא נגעתי בספר כל החצי שנה אחרי שקראתי אותו. הוציא לי כל חשק לקרוא. דודה שלי תפסה אותי מהאוזניים והקריאה לי אותו דף דף בשביל שאסיים אותו. מצד שני אני גם לא אהבתי את "התפסן בשדה השיפון" ו"הנסיך הקטן" כך שהדה בושס אני כבר לא אהיה על בטוח.

14. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

מישהו כאן קרא את "מיי פרסט סוני" של אורי ברבש? התכנית הייתה לא רעה (יורם חטב שחקן ענק), הספר מעולה.
    אם כבר מדברים על ספרים מתסכלים, "הבשורה ע"פ ישו" מאתגר אותי חודשים ארוכים.

15. ליהי Member

לא קראתי את הספר שלו
    וגם לא ראיתי את הסדרה.
    מצד שני, ראיתי כמה פרקים של "מילואים" שהוא כתב וביים והם היו לא רעים.
    מכל מקום הוא מורה בבית ספר שלי ואפילו ילמד אותי שנה הבאה.

(סתם משוויצה),
    ליהי.