עונת 2008-2009 בפרמיירליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Stretford Ender, ‏5/7/08.

1. George Best Member

בשביל נסיון יש את לאורסן ובשביל נסיון הביאו את פרידל(בין היתר).
    נכון שיאנג מביא נסיון, אבל אל תשכח שהמגן הימני הקודם של הקבוצה היה הקפטן של הקבוצה במשך כמה עונות, והיה קפטן(לא בטוח) נבחרת שבדיה, או בקיצור - שחקן עם פול נסיון.
    זט נייט מיועד לבלם מחליף, וגם את תשים את ההגנה המנוסה של מילאן סביבו הוא ימשיך להיות עגלון מספר 2 בכדורגל אחרי אהובך אנתוני גארדנר.
    לוק יאנג של לפני כמה עונות הייתי מבין.היה בגיל הנכון, תוקף יותר ובעל פונטנציאל.אבל הוא דעך במקום ואפילו התדרדר מאז.
    בכל מקרה בורו סגרה עסקה מדהימה(שיחק שם עונה אחת, ומכרו אותו בדיוק במחיר כפול),
    5 מליון על יאנג, עוד 3.5 על קטרמול,
    נייס.

או'ניל עכשיו צריך לשבור את הראש לעמדת המגן השמאלי(כבר חשבתי שבומה לא יזוז מההרכב),
    אני מקווה בשבילו שנראה שחקן יותר מבטיח ואחד שיודע גם לתקוף(אגב, ללוק יאנג יש בעיטה נהדרת, אשתקד הוא כבש מולכם אם אני לא טועה שער אדיר מרחוק).

2. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה היה אולי השער היחיד שלו בקריירה. גול אדיר, אבל חד פעמי לחלוטין. אפילו השדר שם אומר שהוא בספק אם אי פעם הוא יכבוש שוב שער כזה.
    אגב, גם הוא היה קפטן בחלק מהזמן בצ'רלטון (כשמאט הולנד לא שיחק).

3. Dimitar Berbatov Member

כנראה שלא..
    8.5 מיליון פאונד על שני שחקנים שבאים בעמדות שמאוד נחוצות לוילה, יופי של שדרוג. חסר לוילאנס עוד בלם לצד לאורסן וכמו שכבר אמרתי, העסקה של בארי נראת קרובה לסיום, ועם ה-18 פאונד שאוניל הצליח לסחוט מליברפול, בלם אחד או אפילו שניים צריכים לבוא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/8/08
  4. George Best Member

גיא,
    יאנג כבש עוד 4 שערים בתקופה שלו בצ'רלטון,
    ובכל אופן הייתי מעדיף ומצפה שתגיב ליתר התגובה שלי מאשר לאותו שער מולכם.

לגבי הלינק שהביא ברוכיאן -
    זה מגן שוילה צריכה.
    3.5 מליון על שורי, 5 על יאנג...אירוניה.

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/08
  5. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין את הקטע שאתה כל הזמן מצפה לתגובות לגבי חלקים מסויימים. מה רצית, שנמשיך לסבוב סביב העמדה שלי?
    אני לא תופס מיאנג יותר מדי, לא תפסתי ממנו ביום ששחררנו אותו לצ'רלטון ובטח לא אחרי שהוא לכלך את הפה עלינו (למרות שבדיעבד, הוא צדק שהקבוצה הייתה לא סבלנית ולא התנהלה חכם, למרות שזה כבר אז היה ברור לכולם), גם לא כשזומן לנבחרת (כברירת מחדל) ועדיין - וילה רוצה לרוץ השנה לאירופה, היא צריכה אדג' על היריבות וגם נסיון זה אדג', מגן ימני עמדה חשובה אבל לא קריטית, זה לא שאוניל הביא קשר מרכזי מעבר לשיא, בסך הכל תוספת נחמדה, המחיר אולי לא הולם אבל כולנו יודעים שכיום זו לא פונקציה ממילא, סתם חורים וגם הלך על הקונספציה שלו כמאמן לפיה מגנים לא צריכים לתקוף יותר מדי.
    מעבר לזה אין לי מה להוסיף ואני גם לא רואה הרבה טעם בלנהל סימפוזיון בגלל לוק יאנג...

6. KirkH Member

אם שני המגינים אכן מגיעים - שידרוג מצויין. לא צריך להסתכל על מה שאין או מה שקבוצות אחרות מביאות אלא על מה שהיה בעונה שעברה, ויחסית לבאומה ולמלברג מדובר ברמה אחרת לחלוטין.

לדבר על ברהמי שלא יודעים איך יתאקלם, על פאולו פריירה שחתם על חוזה חדש ולוילנס אין כסף או סיבה לנסות לגרום לו לעזוב את הגשר ועל סטיינסן שהיה נטו הימור זה לא רציני. יש להם במחיר סביר מאוד לשוק האנגלי מנייה יחסית בטוחה, אתה רוצה שהם ילכו על איזה שחקן שיכול להצליח בענק או ליפול בגדול? הם מחפשים יציבות!

ספק אם אוניל יביא עוד בלם להרכב. הוא כבר שם הקיץ מעל 8 מיליון פאונד על דיוויס מה שאומר שהוא גם די בונה עליו. כי אם הוא חיפש מחליפים הוא היה יכול להביא שחקן בחצי מחיר. מצד שני, היו שמועות על יונאס קאבול אז אולי בכל זאת.

7. Pipe Member

השמועות על קאבול גם קצת סותרות את החיפוש אחר יציבות... בטח כשהתענוג אמור לעלות בסביבות ה6 מיליון ליש"ט.

וסך הכל יאנג הוא לא שוס אבל אני יכול לחשוב על רכישות הרבה יותר גרועות ממנו ובמחירים הרבה יותר מופרזים מ5 מיליון ליש"ט. בהתחשב בתקציב, בהעדר אופציות קורצות יותר ובמחסור במנהיגות וניסיון בהגנה (עם כל הכבוד ללאורסן), אני חושב שהמהלך הזה לא רע בכלל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/8/08
  8. ManUtd Fan Member

הבאת יאנג לדעתי מהלך לא רע בכלל. עם הכסף שיקבלו עבור בארי, אז הם יכולים להוציא סכומים שכאלה על שחקנים בינונים, אבל לעמדות שהם בהחלט זקוקים לחיזוק בשבילם. בסך הכול יאנג זה שידרוג ממלברג. חוץ מזה שאם מחברים את סכום העברה של שורי גם כן, היא לדעתי יוצאת מורווחת מכול הסיפור.

9. Dimitar Berbatov Member

הושלם המעבר של לוק יאנג ושורי לוילה
    אני מאוד מתרשם מהרכש של הוילה עד עכשיו. הביאו שוער נהדר, עם ניסיון גדול בפריימרליג, הביאו בהעברה חופשית יופי של מחליף לבארי ועכשיו גם ההגנה משתדרגת עם שני מגנים טובים (בעיקר שורי) שישכיחו את הימים האפורים של מלברג ובומה. וזה עוד בלי ה-18 מיליון שוילה צפוייה לקבל על בארי.

10. KirkH Member

אלא אם פיספסתי משהו, ההעברה של סידוול הייתה חופשית במחיר של חמישה מיליון פאונד. עדיין עיסקה נהדרת, אגב. צמד הרכישות האלה לוקח אותם לכיוון העשרים מיליון פאונד על רכש הקיץ. לרנר אמר השבוע שיש כסף ושהוא מוכן לשים גם עשרים מיליון על שחקן אחד אם הוא שווה את זה. ואני אומר - קדימה.

בכל מקרה, יופי של רמונט לחולייה האחורית. פרידל, יאנג, דיוויס, לאורסן, שורי - נראה מבטיח.

אני חושב שמה שיכול לשדרג מאוד את הקבוצה הזו כעת זה רכישת חלוץ מהרמות הגבוהות כדי שיסיים את המבצעים של יאנג ואגבונלהור אבל לא נראה לי שזה הכיוון של אוניל.

11. Stretford Ender Member

גם אם זה לא איזה שם נוצץ, אחרי העזיבה של מור חייב להגיע לכל הפחות גיבוי לקארו.

12. George Best Member

13. Pipe Member

לפני שנה הוא חתם בקול תרועה בולנסיה תמורת 16 מיליון יורו ושיחק בליגת האלופות, עוד שנה הוא כנראה ירד לצ'מפיונשיפ עם סטוק וישחק מול ברייטון...
    הדבר היחיד שיותר הזוי מזה הוא שכרגיל יש קבוצה אנגלית שתכסה את כל ההפסדים של קבוצות מאירופה שתשדוד אותם במחירים. עבור שחקן שעבר עונה מחרידה ושהערך שלו בכל מקום אחר היה יורד פי 2, סטוק תשלם לולנסיה סך הכל שני מיליון יורו פחות מהסכום בו הוא נקנה לפני שנה.

בכל אופן, בעיני לזיגיץ' מגיע הרבה יותר.
    הוא לא קיבל את ההזדמנות להוכיח את עצמו בולנסיה אחרי שהיה פצוע חלקים גדולים מהעונה וגם ככה סביבת העבודה הייתה בלתי אפשרית עם כל מה שהלך שם בהנהלה והצוות המקצועי. אני מאמין שיש לו מה למכור ואם פיטר קראוץ' מסתדר באנגליה אין סיבה שזיגיץ' לא יעשה את זה. שישתמש בסטוק כקפיצת מדרגה ואולי בעוד שנתיים נראה אותו במועדון קצת יותר מכובד.

14. George Best Member

עם כל הכבוד לזיגיץ', הוא הרשים בראסינג,
    לא אימפריית כדורגל, והנה עונה אחרי שעזב הקבוצה חוותה את העונה הטובה ביותר שלה בליגה.
    נכון, כשרוני הוא כן,
    אבל אתה דואג לקריירה שלו ולשדך לו קבוצות גדולות יותר באנגליה -
    קודם כל שיוכיח את עצמו בסטוק/קבוצה אחרת.

15. Pipe Member

אויש אריאל, אתה מדבר כאן על שחקן שכבש מספר דו ספרדתי של שערים והיה אחד השחקנים המצטיינים של קבוצת אמצע טבלה בליגה הספרדית. הוא גם הספיק לכבוש 7 שערים ב14 משחקים בולנסיה עם כל מה שקרה שם. זה שחקן שהרקורד שלו מתאים לפחות לקבוצות אמצע תחתון, לא לקבוצה הכי חלשה בפרמיירליג. ממש פשע לחשוב שמגיע לו קצת יותר מפאקינג סטוק סיטי ודייב קיטסון.

וראסינג סיימה אמנם במקום הכי גבוהה שלה בהיסטוריה, אבל מספר השערים שהיא כבשה בעונה שעברה היה זהה לזה שהיא כבשה ב06/07 עם זיגיץ' (42). יש מגוון של סיבות (ובראשם המאמן המצויין) שהקבוצה הגיע לאופ"א, המכירה של זיגיץ' היא לא אחת מהם.
    בנוסך לכך הליגה הספרדית וקבוצות הבטן שלה בעונה שעברה היו כל כך פתטיות (לראיה המרחק הקטן בין המקומות שמובילות לירידה והמקומות שמובילות לאירופה) שלייחס את המיקום הגבוהה שלה לשיפור בהתקפה או המכירה של זיגיץ' זה שגוי מהיסוד.