FUCKING YES!!! זה לא פרדוקס כי זה מתאזן בגלל שלא כולם צריכים לאהוד את הפועל ירושלים (ואז יש 98% אוהדי הפועל ירושלים) יש הרבה קבוצות בארץ. ג'ורג'י, דיברתי על אוהדי כדורסל בגלל שהתחלתם לדבר על אוסישקין, זה בטח שלא קשור לכדורגל נכון? אני לשניה לא דיברתי על מכבי בכדורגל.
אה... אז אתה בחרת לאהוד קבוצה, שמעטים אוהדים אותה? ואיך אפשר בכלל לבחור קבוצה? אהדה מגיעה בטבעיות, כמו שאתה נדפקת להיות תרנגול, אני בר מזל להיות תותחן. אהדה למועדון מקבלים (או נולדים איתה), לא בוחרים.
אני אמרתי שצריך "לבחור" לא להיות אוהד מכבי? אם אתה באמת מתעקש להיות קטנוני, אז איך שזה לא קורה שבנאדם הופך להיות "אוהד" של הגועל נפש שנקרא מכבי תל אביב בכדורסל, זה לא צריך לקרות. התרבות ספורט בארץ כפי שפורטינייר ציין זה אחד הדברים שגורמים לזה. לי זה פשוט לא היה קורה, ועובדה שזה לא קרה. אתה חושב שלי התקשורת לא טחנה במוח את המושג הגועלי "מדינת מכבי" מגיל 0? ואתה התחלת להיות אוהד של צרפת איפהשהוא בשנים האחרונות אני מנחש, אפשר לראות למה אתה אוהד גם את מכבי. אתה בטח שלא "בחרת", התקשורת וההצלחות בחרו בשבילך.
תסביר לי בבקשה, מה הקשר בין זה שאפשר להבין למה אני אוהד את ארסנל ומכבי ת"א? קודם כל, אני אוהד את מכבי ת"א בכדורגל, ולא בכדורסל (לא אוהב כדורסל, רק NBA שזה כבר משהו אחר). בוא נאמר שאני בעד מכבי ביורוליג, ומעדיף שהיא תיקח את הליגה, בגלל שקבוצת הכדורסל מתשייכת לאותו מועדון שנקרא "מכבי" (מה גם שארגוני האוהדים בכדורגל - כמו 'השחקן ה-12', מגיעים לעודד גם בכדורסל, כדורעף וכו'). חוץ מזה, מי אתה שתבקר אנשים אחרים לגבי העדפותיהם? תקשורת שמקשרות, אין לך זכות להצביע על אנשים ולומר שהם לא אוהדים אמיתיים. מה הקשר מתי התחלתי לאהוד את ארסנל? נכון, בתור ילד קטן נמשכתי לכדורגל יפה ואטרקטיבי ומכאן זה התחיל. התחלתי לאהוד את מכבי ת"א בכדורגל? אני לא זוכר כמעט כלום מהדאבל ב-96, מה שיותר זכור לי זה השנים העלובות שבאו אחרי זה, כל הגרנטים למיניהם שביזו את הקבוצה.
אני צריך להגיד עוד הפעם שאני מדבר על כדורסל ורק כדורסל? כי אמרתי את זה 700 פעם בפוסטים האחרונים (בלי להגזים), באמת שלא חשבתי שאני צריך לחזור על זה שוב. אני יכול לשפוט בהחלט מי הם אוהדים אמיתיים כמו שאני מניח אתה שפטת בעצמך הרבה פעמים אנשים לגבי מי גלורי האנטר ומי אוהד אמיתי. אין שום דבר רע בזה.
נכון, יש כל מיני גלורי האנטרס למיניהם, אבל מאיפה הבטחון לומר שכל מי שאוהד את מכבי תל אביב בכדורסל הוא גלורי האנטר? ועוד הוספת ואמרת שזה אומר משהו על האישיות של הבנאדם, ואני שואל... wtf?
זה בהחלט אומר משהו על הבנאדם, ועזוב אני לא מדבר על האוהדים של מכבי בכדורגל שתומכים גם בכדורסל (הם, מניסיון, הכי נורמלים) כן, מישהו שנכנע בפני התקשורת ובפני ההצלחות. אם זה לא אומר משהו עליו שלא אכפת לו "לאהוד" קבוצה ביחד עם 98% מהמדינה, אז מה כן? כל פסיכולוג מתלמד יגיד לך- בנאדם כזה הולך עם העדר, קונפורמיסט. כששואלים אותך את מי אתה אוהד בכדורסל- באמת שהכי קל להגיד מכבי. איזה התנגדות אתה תקבל? אתה תהיה אחד מהחבר'ה, כמו כולם. ככה הרבה מאד מאד אנשים הופכים ל"אוהדי" מכבי.
TheLane, כמה שטויות אתה מדבר ? ילד שאבא שלו אוהד מכבי מילדות, יהפוך מטבעו גם כן לאוהד מכבי, וכך גם הילדים שלו. אין שום קשר לגלורי האנטר במקרה הזה, לילד לא הייתה ברירה, הוא לא נחשף לקבוצה אחרת, השם הראשון ששמע בהקשר לספורט היה "מכבי עלית ת"א" ובאופן טבעי וברור הפך להיות אוהד מכבי. אין קשר לא לתקשורת ולא לאוהד הצלחות.
זה הדבר הכי מגוכך ששמעתי בחיים שלי . אני תל אביבי מבטן ומלידה,ואת האהדה שלי לשם הזה "מכבי" רכשתי באופן טבעי,והכי יפה שיכול להיות בלי קשר לשום תקשורת או פאקינג צלחת .
http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/goodpost.Xxx בדיוק, מסכים בכל מילה. מגיל 5 אבא שלי סחף אותי לאהוד מכבי ת"א בכדורגל ובדרך גם כדורסל. אין שום קשר להצלחות.
אממ, בוא נראה. נניח ויש מישהו שבאמת אוהד ואוהב את מכבי תל-אביב בכדורסל, מסור אליה ומכביסט בכל רמ"ח אביריו. אסור לו לאהוד בפומבי את הקבוצה, כי זה יראה עליו שהוא הולך עם העדר? מאיפה השטויות האלה? כמו שזה דבילי "לאהוד" (הכוונה לתופעת הגלורי האנטרס) קבוצה כי כולם אוהדים אותה, אז זה דבילי לא לאהוד קבוצה שאתה באמת אוהב ואוהד, כי אתה אמרת שזה מטופש ומראה על כמה הבנאדם עלוב. שוב, אין לך זכות לשפוט בן אדם עפ"י העדפותיו הספורטיביות, זכותו של כל אחד לאהוד את מי שהוא רוצה, כי אין דבר כזה שאוהד של קבוצה שהיא פופולארית - הוא לא אוהד אמיתי. תעשה טובה.
מעניין שארבעה אנשים הגיבו לי וכולם "אוהדי" מכבי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx what a way to prove my point...
ואני אוהד את מכבי ת"א בכדורסל? כמו שאמרתי, אני בכלל לא מתעניין בכדורסל בארץ, אני סתם תומך במידת הצורך במכבי ת"א בכדורסל, בגלל שאני משתייך למועדון שנקרא "מכבי" (כמו שארגוני האוהדים בכדורגל, מגיעים לתמוך במכבי ת"א בכדורסל, כדורעף וכו'). בקטע הזה אני supporter, ולא בגלל התקשורת בארץ אלא בגלל שאני אוהד של מכבי ת"א בכדורגל. איזו נקודה הוכחת?