היום המורה שלי אמר לי (אני שיעור 26) שהוא כנראה לא יגיש אותי לפני השיעור ה30. הוא אמור שאני פזיז ובלה בלה ושאני לא רגוע בנהיגה ובלה בלה בלה... הוא סתם מזיין תשכל כדי שאני אשלם עוד כסף או מה? כי אני לא רוצה לגשת לטסט סתם ולהיכשל.
תשמע, אני ניגשתי לטסט רק לאחר 35 שיעורים. יש אנשים שניגשים גם אחרי 50... אני, אישית, חושב שכן צריך להקשיב למורה נהיגה, כי תחשוב לבד מה עדיף לך להוציא: נגיד עוד 180 ש"ח על שיעור כפול עם המורה וככה תרגיש יותר מוכן, או בערך 1000 ש"ח על שני הטסטים יחד(במידה ותיכשל ב-1), במקום פשוט ה180 ש"ח למורה+440 ש"ח של טסט ראשון שתעבור.
יש לי שאלה באמת חשובה. נניח וקיבלתי רשיון בדצמבר 2005, וביולי 2007 אני אהיה בן 21, אז אני אמור להיות יכול לקחת כמה אנשים שאני רוצה איתי באוטו, נכון? עכשיו לחלק החשוב של השאלה. הבנתי שהחוק שבמסגרתו מותר לקחת רק 2 אנשים באוטו עד גיל 21, מסתיים תוקפו ב-1 נובמבר 2006. זה אומר שעד שיאריכו את תוקף החוק או יחוקקו חוק אחר, אני יכול לקחת כמה אנשים שבא לי? או, שזה אומר שמי שיוציא מה-1 נובמבר 2006 והלאה רשיון נהיגה יכול לקחת כמה שבא לו ורק אני אדפק עד גיל 21...? תודה מראש לעונים.
כמה תשובות.. כשימלאו לך 21 אתה תוכל להסיע יותר מ2 אנשים באוטו. החוק של ה2 אנשים אני לא יודע מתי מסתיים תוקפו, ואין הרבה מידע ואין שום אתר נורמלי שראיתי שרשום בו משהו. בינתיים אסור יותר מ2. אם החוק באמת מסתיים בזמן הזה, אכן תוכל לקחת כמה אנשים שתרצה אבל אל תעז לפני שתראה לפחות כתבה בעיתון או אישור של משרד התחבורה. ובקשר לשאלה האחרונה, לא, כמו שאמרתי אם החוק באמת מסתיים גם אם אתה בדיוק יום אחרי המלווה אתה תוכל לקחת כמה שתרצה.
לא http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx אבל עזוב אני לא דוגמה טובה... נלחצתי בגלל שלא הצלחתי לעשות חניה טוב ואז עשיתי 2-3 פניות לא מהמקום שצריך.
הוא רוצה עוד כסף ולמשוך אותך. המורה שלי, כבר מושך אותי ארבעה שיעורים שאני אומר לו שאני רוצה טסט ושיקבע לי בסוף בשיעור ה32 שהגעתי אליו שאני כבר משיעור 22 נוהג בלי טעיות ומושלם, הוא אומר לי תתקשר אלי ביום ראשון בערב ואני אקבע לך תאריך(תודה לאל) וחשוב להגיד שזה קרה רק אחרי שאמרתי לו שבנתיים אני לא אקח שיעורים עד שהוא יקבע לי תטסט כי אני נוהג מושלם כבר. לסופו של דבר, כל המורים רוצים למשוך ולקחת עוד כסף,לפחות אם אני אכשל בטסט הראשון אני לא אצטרך לקחת שיעורים לטסט השני אלא רק שני שיעורים.
שטויות ! במקרה אני מכיר מספר מורי נהיגה והם ברובם אם לא כולם אנשים טובים שרק רוצים שתלמידיהם יעברו במהירות האפשרית ושיצליחו כמה שיותר, הרי שהצלחתו והרקורד של מורה נהיגה נקבעים על פי איכות תלמידיו, אם המורה שלך לא שולח אותך בשיעור ה-28 אז אתה פשוט לא טוב מספיק כדי לעבור נקודה, הוא בעצם חוסך לך כסף שלא תלך סתם לטסט ותיפול.
יש גם מורים כאלה לא אמרתי שאין אבל אין הרבה כאלה,כי האינטרס של המורה זה להרוויח עוד כסף ועוד שיעורים כי הם עובד עצמאי ומזה הוא חיי. למרות שגם עכשיו אם אני לא אעבור תטסט(מקווה שאני אעבור) שיש לי בקרוב בגלל שאני אגש בשיעור 35 בדיוק לטסט ועכשיו אני בשיעור 33 אני לא אצטרך לעשות עוד שיעורים עד לטסט הבא. אבל אם לומר בהגינות שעוד שיעורים עושים לי טוב ולא מפריע לי לעשות 35 שיעורים ולגשת הכי מוכן שאני יכול ולעבור בפעם הראשונה. דרך אגב האם לעשות טסט ב7:10 או 8:15 זה טוב מה החסרונות והיתרונות?
8 ורבע יש הרבה ילדים בדרך לבית ספר, פירוש הדבר הוא שעליך להיות ערני מאוד לילדים שקופצים לפתע לכביש, למעברי חחצייה וכו... ב7 ועשרה פחות סואן בכבישי העיר
7 ועשרה זה אחלה, היה לי שלשום טסט כזה וממש היה לי טסט קליל, ואפילו הייתי עובר אותו אם לא היה לי טסטר שניסה דפוק.