ענייני דיומא: בכר GOAT בארץ?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏30/5/21.

1. alexshw Member

אם כבר בצ'לסי הנוכחית לטוכל היה יותר קל באירופה מאשר בליגה.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  2. DRORIKO Member

למה נשבר לך הלב על ידי הדנים?

אגב באותו טורניר עשו שלב בתים וישר עברו לחצי גמר. ביורו הקרוב יגיעו לחצי גמר רק עוד שנתיים.

3. yedidel Member

אני לא יודע כמה אפשר להשוות את עבודת האימון למה שהיה לפני 30 שנה. שלמה שרף עשה פה חיל שכל מה שהוא יודע להגיד זה "תכניס חלוץ"

4. DRORIKO Member

מילא שלמה שאימן בתקופת הדינוזאורים. אלי גוטמן רק לפני עשור היה ה"ברק בכר" של אז. אני לפעמים שומע אותו מפרשן ואני לא מבין איך הדביל הזה הצליח כל כך? מה מסתירים מאיתנו?

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הפסד שובר לב בפנדלים בחצי הגמר. ואן באסטן :-(

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

6. DRORIKO Member

אתה לא אוהד אנגליה? אתה לא מההולנדים פה אני חושב

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא פריק כמו חובבי הליגה פה, נטו הנבחרת. זה לדיון אחר.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הגיל עושה את שלו, שלמה עשה דברים אדירים ובסיום הקריירה כבר היה אפשר להבין לאיפה השכל שלו הולך עם קדנציות מבדרות במכבי ת"א ובאר שבע.

oranfu ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

על מה אתה מדבר? על אירופה או על הליגה? כי בשניהם אתה טועה.

מכבי של זהבי שסיימה כסגנית באליפות הראשונה שלנו הייתה אחת הסגניות הכי טובות שהיו כאן.
    באותה שנה עשתה שלב בתים בליגת האלופות, הציגה את אחת העונות הכי גדולות של שחקן בישראל (זהבי), וכמובן סגל עם ראיקוביץ', דסה, טיבי, גארסיה, אלברמן, מיכה, דור פרץ, בן חיים וכמובן זהבי.

באירופה הפועל באר שבע עברה את סאות'המפטון של ואן דייק וטאדיץ' ולא הפסידה לה בשני משחקים, וניצחה פעמיים את אינטר של הנדונביץ', ברוזביץ' וכמובן איקרדי (שכמה ימים אחרי ההפסד לנו ניצחה עם 9 שחקנים מההרכב שעלה מולנו את יובה), מדובר בשתי תוצאות מהטובות בהיסטוריה של קבוצה ישראלית באירופה.
    גם לעבור את אולמפיאקוס (אז 6 פעמים רצוף אלופת יוון, שלוש פעמים מהם דאבל, השתתפה ב-17 מתוך 19 העונות לפני בצ'מפיונס כשעונה לפני אותו סגל כמעט עלה משלב הבתים של ליגת האלופות כולל ניצחון חוץ על ארסנל 3 - 2), כולל 0-0 בהר הגעש ביוון (קבוצה עם קאמביסו, פורטינה ומיליוויביץ), הוא לדעתי הישג גדול לקבוצה ישראלית.

10. Raulito Madridista

אני לא חושב שזה מהות הדיון ובכל מקרה זה גדול יותר מאשר עונהX משנות ה-90 לעומת עונה Y והמאבק בשנת 2016, אבל מכבי ת"א של ערן זהבי הייתה קבוצה חזקה מאוד לא רק בזכותו, הקבוצה בשנתיים לאחר מכן הייתה נפילה. מכבי ת"א של השנה הזו איבדה חלק משחקני המפתח והיא קבוצה טובה וזהו-זה, בתחילת העונה הגנת הברזל האופיינית קרסה. זו לא יריבה שאי אפשר לעבור מבלי להוריד מהישגיו. לא חושב שמכבי הנוכחית גדולה ממכבי חיפה מודל 1999/00. אם נלך על הקמפיין של ב"ש באירופה אז כל הכבוד לה אבל הפועל ת"א של קשטן הפסידה פעם אחת בלבד - בסן סירו, אולי אם המשחק הראשון ברבע הגמר היה בבלומפילד אז היינו יכולים להשיג יותר מ-0:1 נגד מילאן נטולת עניין. גם הקמפיין של מכבי חיפה בליגת האלופות טוב יותר ובהרבה. זה היה עם יצחק שום כמובן אבל קצת פרופורציות.

לדעתי הנבחרת ממש לא רלוונטית לקביעה עד כמה גדול בכר, הייתי ממליץ לו להימנע ממנה אלא רק לקראת סוף הקריירה. חשוב להגיד שבכר גם מגיע לקבוצות שבעמדת זינוק טובה, כמו שאמרו כאן, אבל הוא לא אשם שהוא מצליחן והפועל ת"א או בית"ר ירושלים בשעתו לא היו רלוונטיות.
    מרן בן שמעון חשבו שייצא מאמן מצליח ותראו איפה הוא היום. כישלון בהפועל ת"א, כישלון במכבי ת"א, כישלון בבית"ר ירושלים. הרבה-הרבה-הרבה-הרבה דיבורים, זה כן, והתרעננות מעבר לים.

אלי גוטמן לקח רק שתי אליפויות אבל כמה פעמים הוא היה בקבוצה הכי טובה לדוגמא ואפילו בשנייה הכי טובה. אליפות עם הפועל חיפה של אז לא מרשים לא פחות מאליפות עם מכבי חיפה העונה? לכו תדעו מה היה קורה בבית"ר ירושלים אם הקהל לא היה מתהפך עליו. הוא הצליח באירופה פעמיים וגם הקמפיין שלנו ב-2009/10 מטורף.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

דרך אגב, קשטן לקח גם בהפועל תל אביב גם במכבי תל אביב וגם בבית״ר י״ם (שלקחה גם אליפות בלעדיו עונה אחרי שעזב עם אלי כהן) אליפויות בקבוצות עם סגלים אדירים, ואני לא רואה מישהו שאומר טוב הוא לקח אליפות עם הקבוצה אולי הטובה במדינה מבחינת איכות אז זה מוריד מההישג.
    אסור לשכוח שבכר התמודד גם עם קושי מנטלי גדול מאוד בבאר שבע ובחיפה. אצלנו עם 40 שנה בלי אליפות כלומר מועדון שרוב מי שקשור אליו גם שחקנים גם הנהלה גם אוהדים לא חווה אליפות וגם לא מאבקי אליפות אמיתיים, ובחיפה מועדון שמחשיב עצמו מועדון ענק אבל כבר 10 שנים בלי אליפות מה שגורם ל10 שנים להראות כמו 40.
    כלומר עמד בשני מבחנים מנטליים אדירים בבאר שבע ובחיפה.

Telkiyski אוהב/ת את זה.
  12. רוברטו באגיו31 Member

בכר אחלה מאמן, אבל הוא רחוק שנות אור מאברם גרנט ודרור קשטן לצורך העניין .
    צריך לזכור שהשניים האחרונים אימנו בתקופת הזהב של הכדורגל הישראלי, כשהרמה והשחקנים היו הרבה יותר טובים .

רוני לוי למשל זכה באליפות השלישית שלו כבר בגיל 39 והיה נראה בדרך הבטוחה להפןך לאחד המאמנים המצליחים והגדולים שהיו פה, ומאז כולנו רואים איך הוא התרסק .
    אני לא פוסל את זה שגם לברק זה ייקרה ותיהיה לו תקופה של כמה שנים בלי תואר .

דבר נוסף שחשוב לזכור זה שבכר הגיע לקבוצות מוכנות ובעיתוי מושלם מבחינתו .
    לבאר שבע הוא הגיע אחרי 2 עונות טובות בצמרת עם אלישע לוי ועם סגל טוב מאוד, שידרג את הקבוצה ועשה כמה התאמות וזכה באליפות ( 3 ליתר דיוק ) .
    אותו דבר עם חיפה : הוא הגיע לקבוצה שבלבול החייה אחרי כמה שנים נוראיות, ולסגל מצויין .( דרך אגב לדעתי לבלבול מגיע קרדיט עצום על השנה וחצי הנהדרות שלו בחיפה ) .

אברם גרנט לצורך העניין ממש הפך את מכבי תל אביב לאימפריה בתחילת שנות ה 90, וקשטן זכה באליפות עם כפר סבא הקטנה ועם ביתר עונה אחרי עליית ליגה .
    מה שאני מאוד מעריך אצל בכר זה שכל ההחלטות שלו הן מקצועיות לגמרי, הוא לא מחשבן לכל מיני אנשי תקשורת, סוכנים ויועצי אחיתופל והוא גם שומר על כבוד המאמן ולא מתראיין לכל דורש תמורת סיקור אוהד .
    הוא בדרך הנכונה ואני מקווה שהוא ישמור על זה .

קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  13. alexshw Member

אוהדי מכבי חיפה שרו לרוני לוי אליפות בלי מאמן. מי שמבין כדורגל ידע שהוא מצליח בזכות איכות הסגל ושהוא מאמן בונקריסט באופיו.
    רק פרשני תוצאה חשבו שהוא מאמן גדול.

14. oranfu Member

לא יודע מה יהיה העתיד של בכר, אבל איפה הוא ואיפה רוני לוי...
    רוני לוי לא מאמן. הוא פשוט קיבל קבוצה פחות או יותר מוכנה שהיתה גדולה על הליגה ולא הרס יותר מדי.

כמו שאלכס ציין, כבר בזמן אמת רוני לוי לא הוערך על ידי הקהל.
    הרבה ביקורות הושמעו על הקהל שלנו לאורך השנים, שאנחנו מפונקים ולא מבינים כלום.
    נראה לי שהשנים האחרונות מוכיחות שאנחנו מבינים טוב מאוד, אולי יותר מאוהדי שאר הקבוצות פה.
    אוהדי ב"ש כבר מבינים את הטענות שלנו לאורך השנים.

rivaldo, Bluekipper, alexshw ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  15. yedidel Member

רק מציין שבכר הגיע לבאר שבע יחד עם שישה שחקנים חדשים, שכל אחד מהם היה בינגו (כמה הוא היה מעורב בבחירתם אני לא יודע, לפחות נוואקמה אחד סגר לפניו)