אוהדי מכבי חיפה הם לא גאוני הדור, דור ההצלחות ההוא היה מאוד-מאוד-מאוד מפונק. גם כשהיה סיבוב שלם בו הם ניצחו בכל המשחקים ב-2006 וההפסד הראשון הגיע רק במחזור ה-18 - היו תלונות. ניר קלינגר זכה באליפות עם 66 שערים-שניים בממוצע למשחק וזכה לכינוי "בונקר-ניר" בעוד קשטן למשל היה זה שסירס את השחקנים באותה שנה והיה הגנתי הרבה יותר ממנו. אני חושב אגב להיפך ושאף אחד לא יקח אישית - גם בעונה כזו, עונה גדולה שלכם, היה לא מעט בכי. גם על בכר, גם על רודריגס. 90% מהתגובות כאן היו 'אנחנו נפסיד לבאר שבע שבשליש הרכב". אתם רגילים לזה אפשר לומר שנעשה שינוי מאז המעבר לסמי עופר אבל בימים הפחות טובים ב-2007 וב-2008 אני לא חושב שהיה מגרש מלא כל הזמן, ממש לא. משה, אני חושב שאם תחזור ל-1999/00 למשל תראה שלבית"ר ירושלים היה גם כן סגל אדיר, הפועל חיפה עם השחקנים שזכו באליפות וכמובן מכבי חיפה. לא הימרו על הפועל תל אביב בתחילת העונה. בכל מקרה באותו בזמן מאמן היה צריך גם לנצח אושייה אחרת על הקווים. קשטן לצורך העניין 'ניצח' את גרנט שהיה במכבי, את גוטמן בהפועל חיפה, את אלי כהן השריף שהיה מהמאמנים הטובים בארץ (ותודה ליוסי בניון שלא הסכים לצאת).
אוהדי מכבי חיפה התחילו להיות אנטי רוני לוי בגלל שהוא עשה במשחקים באירופה חילופים הגנתיים שעלו לנו בהדחות כואבות . רק לבכר הם מסכימים לעשות חילופים הגנתיים
https://scontent.ftlv1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/194146500_339117760961638_5969476513133306390_n.Xxx?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=Q5sVmE728fAAX8LXH1Q&_nc_ht=scontent.ftlv1-1.fna&oh=a4b93921954abdc868a40c10c49dbae1&oe=60DC53FE
כן יודע. בהודעה המקורית שלי גם צירפתי כתבה על הקריאות ״אליפות בלי מאמן״ אבל אחרי ששלחתי רואים רק את התלונות של בנאדו לאוהדי חיפה על הקריאות אז ערכתי והורדתי - בנאדו: "התנהגות אוהדי מכבי חיפה - בושה וחרפה"
רוני לוי היה רק בן 37 אז ב-2003/04, עונה ראשונה מלאה בבוגרים, עשה את הטעויות שלו אבל היה קשה להתמודד עם הרבה אגו בחדר ההלבשה ושחקנים כמו ג'ובאני רוסו, עידן טל ואחרים. עובדה ששתי האליפויות אחר כך היו מרשימות מאוד. על אלישע לוי זרקו מוטות ברזל באחד המשחקים כשהוא הביא שתי אליפויות בשלוש שנים, הגיע לשלב הבתים בליגת האלופות (והסגל לא היה מדהים אז) ותמיד כתבו פה את השורה הידועה "שלוש אליפויות בלי הקיזוז". אז "כי הקהל של מכבי חיפה החליט" זה לא טיעון מספיק טוב. היו צריכים כבר באמצע העונה, כשראו שזה הולך טוב, כצפוי - להכריז על ברק בכר כמאמן לעונה נוספת, אני לא אומר שהוא היה דוחף לשם וזה בער לו אבל הוא בטח לא היה מתנגד ואומר 'נדבר בסוף השנה'. עצם זה שמראש הגיע לשנה אחת זה מראה על הגדולה שלו בעוד מאמנים בינוניים נתקעים פה לקבוצות כמו עצם בגרון. אגב אם באמת היה אמת בדיווחים שיוסי בניון העדיף את רוני לוי במקומו ב-2019 זה בלתי נשכח (למרות שלבכר היה חוזה בבאר שבע).
רוני לוי סירס לנו כל מה שיכל, ולמרות זאת, הצלחנו לקחת אליפויות. בעיקר כי לא באמת הייתה תחרות. השאלה הייתה רק אם נצליח לשבור את שיא הניצחונות הרצופים או לא. אליפות בלי מאמן.
סבבה אז כל אחד יזרוק פה את הסיסמה "אליפות בלי מאמן" ויהיה אחלה דיון. אני חושב אחרת ממך ושאי אפשר לקבוע אחרי עונה אחת שהוא חרא של מאמן. יש דרך ללטף לשחקנים הצעירים הכוכבים ויש כאלה שלא, אני כן חושב שההתעקשות על רפאלוב וזה שהוא היה קשה איתו - זה עזר לטווח הרחוק. תשאל את מיכאל זנדברג על רוני לוי גם ונראה מה תקבל. אולי גם הציפיות שלכם היו 0:3 בכל משחק. למיטב ידיעתי הוא הביא את רוברטו קולאוטי ואת חאבייר דירסאו שהם שני זרים סופר-דומיננטיים. הוא גם לא אשם ב-"אוי דוידוביץ'". היה מאמן מבטיח בזמנו, זה כל מה שאני אומר. לא כזה עלוב כמו שעשו ממנו.
לא ססמא, לא היה ערך מוסף לרוני לוי פה. הוא מאמן הגנתי באופיו, עיוור לצעירים לגמרי, לא מסוגל לקדם שחקנים, רב עם שחקנים סתם.
ברגע שהוא היה צריך לחדש את הקבוצה ולא להשתמש במה שקיבל בירושה - סיימנו מקום 6 (אם אני זוכר נכון). לא מאמן, אף פעם לא היה מאמן.
מצד שני צריך לומר ביושר שגם כשברק היה צריך לחדש את באר שבע זה נגמר בכשלון. מנגד בחיפה הוא גם קיבל אחלה ירושה. אגב כמו רוני גם הוא קיבל קבוצה שסיימה מקום שני עונה לפני.
5 פעמיים, אבל סיים שיט. לא פלא שעם הסגל האפור של כל הגזלים הוא הצליח באירופה ועם סגל יותר התקפי ויצירתי נכשל. הוא לא יודע באמת משחק התקפה.
ב-2006/07 מכבי חיפה הגיעה לשמינית גמר גביע אופ"א ועוד פה ושם שיחקה בסדר, לא הייתי מזלזל בזה. מעבר לכך שהליגה של אז הייתה עם שלושה סיבובים ויותר קשה: הפועל ת"א משמעותית טובה יותר עם כישרון גדול בהתקפה ולא אשפתות כמו היום, בית"ר ירושלים עם הכסף הגדול של גאיידמאק שכשלה באירופה והיה לה זמן רב לנוח ממשחק למשחק; כעבור שנה מכרו לו את רוברטו קולאוטי בדקה ה-90 וזה לא פשוט אבל זו הייתה עונה איומה ולכן הוא הועזב ובצדק. מכבי חיפה 2007>הפועל ב"ש 2019. הכישלון של הקבוצה מהדרום היה הרבה יותר גדול. ואם בכר לא היה עוזב ב-2019, לא שאני חושב שאבוקסיס קוסם ושהוא סימאונה כי הוא הביא גביע - אולי הייתה נרשמת לו עוד עונה שחורה ברזומה. בכל מקרה הדיון קצת פוזל הצידה, רוני לוי הוא לא העניין וגם לא הקהל של מכבי חיפה. ברק בכר מאמן מצוין, הכי טוב בעשור האחרון ובפער, הקריירה שלו מבטיחה מאוד ואני לא חושב שזה אסון אם מישהו חושב שהוא הגדול מכולם כבר היום. הוא גם הכי דומה לדור הסמכותי של פעם, למאמנים הרציניים. אבל - האליפות הנוכחית היא לא סיפור סינדרלה. הוא הוביל את מכבי חיפה לאליפות, אחרי עשור אמנם - אבל לא את אשדוד ולא את קריית שמונה.