ענייני דיומא: דירוג מאמני פרמייר ליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י alexshw, ‏25/9/21.

1. alexshw Member

כלום כסף? הוא בזבז לא מעט כסף בליברפול.

2. DRORIKO Member

בזמנו היתה בדיחה בטוויטר שבניטס התחיל לדעוך בגלל שפאקו עזב אותו. לא שאני אומר שיש בהכרח קשר אבל אם אני לא טועה זה שבאמת זה קרה באותו זמן.

3. Clichy COYG

קלופ (באינצ'ים), פפ, טוכל, רוג'רס, פוטר.

בניטז עשה דברים יפים אבל אף פעם לא ראיתי מהקבוצות שלו איזה ייחוד מסויים (למעט משמעת טקטית במשחקים גדולים). זה לדעתי בעיקר מבדיל אותו מהמאמנים בטופ.

4. DRORIKO Member

בנאפולי בהחלט נכשל. בזמן אמת זה לא נראה ככה(למרות שלא הצליח להחזיק יותר משנתיים) אבל אחרי שראו מה שסארי עשה עם אותו סגל בדיוק הבינו כמה שבניטס לא עשה שם כלום.

5. Raulito Madridista

לגבי רפא בניטס - אני חושב שהזכייה בגביע עם האזניים הגדולות ב-2004/05 עם סגל כזה בינוני וכל הסיפור מסביב, בדרך הם העיפו אימפריות כמו יובנטוס ובעיקר צ'לסי - שווה הרבה יותר מאליפות אנגליה. מסכים שהיו כל מיני 0:0ים מעצבנים נניח ב-2007/08 אבל התחרות הייתה מטורפת ויונייטד הייתה עדיין עם מאמן על, סגל מעולה וכיס פתוח. זה לא כישלון ולא כלום. ולנסיה של 2001/02 שונה מהקבוצה של כעבור שנתיים עם ויסנטה בעונת שיא, היא שיחקה כדורגל מרהיב והצליחה גם בגביע אופ"א, קשה לבקש ממנה יותר. יש הבדל של 20 שערי זכות וב-2003/04 היא גם סגרה פער של שמונה נקודות מריאל.

בגדול שני הגרוש שלי לגבי הדיון הנהדר שהתפתח כאן: אני חושב שהנסיקה המדהימה של יורגן קלופ (1) ומה שהוא עושה - שמה את ההישגים של פפ (2) בפרופורציות, נקרא לזה ככה. אחד משתולל כל הזמן ואחד מתון ברכש ומתמודד עם הנהלה שחושבת אחרת לגמרי. טוכל מדורג שלישי, רוצה לראות מה הוא מסוגל לעשות העונה כשהציפיות גבוהות הן ברמת מאבק האליפות בליגה וגם סגנון הכדורגל. רביעי אני מדרג את רוג'רס, הפעם אני לא חושב שנראה את לסטר כפסע מהצ'מפיונס במחזורי הסיום אבל מקווה שאם כן הוא ילמד לקח מסוים. לטעמי לפחות, ביילסה חייב לזוז כמה צעדים מהכדורגל שהוא מאמין בו, ככה הוא יצליח קצת יותר. אני בספק אם סולשיאר בעשירייה הפותחת שלי. הביקורות נגדו תמיד עדינות, לא ראיתי ממנו גם איזה משהו יוצא דופן. לא כריזמה, לא ניהול משחק, חילופים.

6. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

צריך להגיד שחלק מרכזי מהשלד המוצלח שרץ שם תקופה ארוכה נבנה במהלך ימיו של בניטס.

ניצלו את הכסף שקיבלו מפסז' על קבאני בשביל להביא את היגוואין, קאייחון, אלביול, מרטנס, ג'ורג'יניו, גולאם וזפאטה. קיץ לאחר מכן גם קוליבאלי חתם שם בגרושים. אני לא יודע מי היה שם אחראי יותר על ניהול הרכש - דה לאורנטיס, בניטס או איזה מנהל ספורטיבי אחר, אבל זה ראוי להערכה.

7. DRORIKO Member

לא יודע מי הביא שחקנים, לדעתי הספורט דיירקטור לא זוכר את שמו, אבל בניטס עשה שם עבודה לא טובה. מאמן מאד מיושן.

נערך לאחרונה ב: ‏27/9/21
  8. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה היה כ"כ מעולה ב-2006? אני זוכר את ליברפול חוטפת רביעייה באנפילד מדרוגבה והחבר'ה, משלשלת בכל משחק גדול, מסתכלת על המקום הראשון במשקפת כבר באוקטובר ומרביצה ריצה בגארבג' של סוף העונה (במקביל לריצה של יונייטד. שם זה ניבא את הבאות...).

בניטז הוציא לא מעט כסף בליברפול, הביא לא מעט פלופים ולא ממש שיפר את הקבוצה ככל שחלפו השנים. הסגל שהוריש לבא אחריו היה מלא בלא פחות נגרים ושחקנים שבינם ובין ליברפול לא צריך להיות שום קשר מאשר זה שקיבל.

בנוסף יש לו פרצוף תחת. מעדיף להסתכל על דשא צומח מאשר לראות משחק של הקבוצה שלו.

Gianzola01 ו-VAR אוהבים את זה.
  9. Raulito Madridista

היו שלוש עונות טובות - 2006/07, 2007/08 ו-2008/09, הראשונה עם גמר ליגת האלופות. הספסל לא היה מספיק איכותי כדי לשלב בין המפעלים, וכמה ליברפול הייתה רחוקה מאליפות בעונה השלישית למשל? השחקנים שהגיעו בהרבה כסף הם פרננדו טורס, צ'אבי אלונסו ואולי חאבייר מסצ'ראנו. אלה בטח לא סכומים גבוהים. צ'לסי אמנם הבריקה עם באלאק בחינם אבל שבצ'נקו לא היה רכש זול באותו הזמן. איזו ירושה הוא קיבל, אגב? או.קיי, היה ברור שג'רארד יהיה תותח. ומה עם זה שאואן אהוב הקהל עזב לריאל מדריד?

כן לגבי פרצוף תחת אין מה להגיד, אתה צודק. אתה משוכנע שמאמן אחר היה מביא אליפות מול צ'לסי ומוריניו ויונייטד ופרגוסון עם שחקנים רובם בשיא הקריירה? ארסנל של אז גם לא הייתה בדיחה, אמנם נחלשת מדי עונה אבל עד הפציעה הטראגית של אדוארדו היא הוליכה אפילו את הטבלה סביבות מחזורים 27-28.

10. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

ליברפול הייתה רחוקה מאוד מאליפות ב-09'. הם רצו מול יונייטד של רונאלדו ורצף אלפיים המשחקים ללא ספיגה ושמרו על איזו אשליה של מרוץ צמוד בחסות שני משחקים חסרים שיונייטד סחבה איתה כמה חודשים, אבל באפריל-מאי זה לא באמת היה קרוב.

בניטז הביא גם את אקילאני, גלן ג'ונסון, רובי קין, באבל, קויט וסיסה ב-20 מ' לראש, פחות או יותר, וזה לא מעט באותם ימים. הוא בזבז עוד הרבה על כל מיני אלברט ריירות וג'רמיין פנאנטים כאלה. יש לו עין נוראית לשחקנים.

אני לא יודע אם ליברפול הייתה זוכה באליפות תחת מאמן אחר. כנראה שלא. אבל זה לא שמדובר באיזו אובר-אצ'יבריות משוגעת. בלעדי בניטז היא לא הייתה משיגה פחות בליגה ונראית קצת פחות כמו קבוצה ששונאת כדורגל.

VAR אוהב/ת את זה.
  11. alexshw Member

סיסה עוד מילא. הוא היה אז חלוץ מאוד מבטיח. אבל כן הוא מילא את ליברפול בהרבה בינוניות ובזבז יותר מיונייטד בתקופה המקבילה.

12. DRORIKO Member

חייבים גם לציין שהזכיה באלופות היתה די אנומלית. מילאן היתה קבוצה טובה יותר מליברפול ביי פאר. ההתפוצצות של ליברפול במחצית השניה זה משהו שקשה להסביר במונחים של כדורגל. אני מניח שמילאן גם עלו שאננים למחצית השניה, לזה תוסיפו תצוגה הזוייה של השוער שלהם בפנדלים. אבל תואר זה תואר ואין מגיע בכדורגל. מה שכן ליברפול שזכתה לפני שנתיים בגביע היתה טובה בהרבה ויותר ראויה לזכיה מבחינת הכדורגל.

13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוייה הביא את סיסה, לא בניטז.
    בניטז הצליח מאוד באירופה, בליגה לא היה קרוב מספיק לאליפות, רוב העונה רחוק מאוד.
    כסף היה, לא כמו צ'לסי ומנ יו אבל כסף סביר עד שהיקס וג'ילט חטפו בראש ב2008.

בגדול הוא מאמן לא רע, הוא שיפר את העמידה ההגנתית שלנו, הוא העביר את קאררגר לעמדת הבלם אחרי ששיחק כל הזמן מגן אצל הוייה. הוא קלט שג'ררארד לא ממושמע לשחק 50-50 ולא כדאי להגביל אותו ושיחק איתו על קו ימין וכמספר 10 שם הוא נתן עונה אדירה ב08-09, הוא שיפר אותנו בהשוואה למאמנים קודמים שהיו לנו.
    איפה הבעיה? הוא עקשן והגנתי. אני לא זוכר חילופים התקפיים כמעט אף פעם. תמיד תפקיד על אותו תפקיד.
    התעקשות על רוטציות ורעננות גרמו לזה שכמה פעמים טורס יצא באמצע משחקים שצריך גול רק כי יש אלופות עוד כמה ימים..
    המון תוצאות תיקו נגד נמושות באנפילד בגלל התעקשות על אותו מערך הגנתי.

שורה תחתונה, יותר טוב ממה שהורגלנו אז, הוייה אוואנס סונס...אבל תשימו אותו ליד קלופ למשל והפערים פשוט עצומים.

@DRORIKO
    קמפיין האלופות היה מרשים מאוד.
    זאת הייתה קבוצה עם סגל בינוני שנתנה הופעות ענק בהרבה משחקים חשובים, יובנטוס בית חוץ,צ'לסי בית חוץ, מילאן. מחצית 2 נגד אולימפיאקוס.
    זה טורניר נוק אאוט ותמיד צריך מזל וכו' אבל זה שיחוק של בניטז העונה ההיא.
    מסכים שליברפול של 2019 הרבה יותר טובה...בכלל ליברפול של 2005 יש מצב שהיא מחזיקת הצ'מפיונס הכי חלשה בהיסטוריה.

14. alexshw Member

ההתמחות שלו הייתה הכנה טקטית מדוקדקת בשביל לנטרל יריבה עדיפה במשחק נתון. הוא ממש הצליח בכך. יש לו הרבה קבוצות עדיפות שהוא נטרל ובגלל זה הוא היה בליברפול מאמן גביעים מצליח, אבל הוא לא ידע לעשות התאמות בשביל לעשות קפיצת מדרגה בשביל להיאבק על אליפות, שם צריך ליזום הרבה יותר ולקחת סיכונים.

Walkon, VAR, oranfu ו-2 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  15. DRORIKO Member

אין ספק. בגלל זה אמרתי שאם הולכים באוברול בניטס הוא בטופ 5 של המאמנים בפרמייר ליג(קלופ ראשון). גם אם נניח ש"הצדק היה נעשה" ומילאן היתה לוקחת את הגמר עדיין בניטס הביא את ליברפול לשני גמרים שזה לא דבר של מה בכך, תשאלו את אלגרי.

Liverpool-Forever אוהב/ת את זה.