לא עקבתי אחרי שכטר שם אז לא יודע, אבל האכזבה היא כי ציפו שהוא יפגיז את הרשת כמו בהפועל. יכול להיות שהוא היה שם שחקן ״טקטי״ כמו שהוא במכבי. כאמור, לא עקבתי אחריו שם, רק זוכר שבנבחרת הוא זייף והתחילו הדיבורים על זה שגוטמן מרכיב אותו בגלל הפועל.
במילים יותר הגיוניות היכולת שלו בתקופה ההיא בהפועל הייתה היוצא מהכלל. הוא לא שחזר אפילו קרוב לזה בשום שלב בקריירה שלו אח"כ. כנ"ל לגבי ורמוט. פשוט מדובר בשחקנים לא שהם באמת טובים כמו היכולת שהם הציגו באותו פרק זמן ספציפי.
מתבקש לומר יניב קטן כי זה השחקן הכי אירופאי שגדל כאן מבחינת יכולות פיזיות בנוסף לטכניקה(תמיד היה ג'אבר ובתחילת הקריירה גם היה מהיר והיה משחק באגף לא פעם) אבל אחרי ששמעתי את הפרק שלו עם יוסיפוביץ' אפשר להבין את הסיבות שגרמו לו לרצות להישאר קרוב לבית, כל העניין עם אחותו. יש דברים שהם מעבר לכדורגל, גם הרצון שלו להיות שחקן של קבוצה אחת זה לא משהו שהייתי מזלזל בו בעידן שכירי החרב. רוב השחקנים האחרים הם שחקני ליגה ישראלית מצוינים וחלקם אגדיים אבל בוא נאמר שאף אחד מאיתנו לא נפל מהרגליים שהם לא הפכו להצלחה ענקית מעבר לים, עניין של אופי וסגנון משחק שלא התאימו לרמות האלה ולקבוצות שעברו אליהם שרובן קבוצות תחתית. בחרתי בטב"ח. בשיא הקריירה, ליגה צ'כית, מועדון דומיננטי שם, סכום שיא שולם עליו ובא כשחקן בכיר ואפילו גול לא נתן שם בעונת הבכורה, לאחר מכן הגיעה גם הפציעה והירידה למילואים, באמת שמדובר בפלופ שידברו עליו בפראג בעוד 20 שנה. אני הייתי מאלה שבטוחים שמדובר בשחקן שיצליח בצורה מינימלית לפחות ברמת הליגה בלגית/הולנדית. כישלון מפואר בהחלט.
להגנתו 1, הוא שיחק בהולנד כקיצוני באגף, ועבור קשר אגף אלה לא מספרים רעים (הם גם רצו שימשיך אצלם אבל השכר היה נמוך יותר ממה שאנחנו הצענו לנו). להגנתו 2, הוא דווקא התחיל בקפריסין טוב אבל ברגע שהקבוצה התחילה להיכשל הוא (ואצילי דרך אגב) הסתכסכו עם המאמן, כשהשיא היה שהם לא שיחקו בגלל יום הכיפורים מה שהוביל לפיצוץ (כשמאז שהר קבוע בספסל ואצילי מתנדנד בין ספסל ליציע). עכשיו כשהמאמן פוטר, יהיה מעניין לעקוב אחריהם, למרות שדי ברור שבכל מקרה שהר מודל 2020 הוא לא שהר מודל 2014.
סיפור עצוב עם אחותו של קטן, אבל עם כל הכבוד אני לא חושב שזו הסיבה. צריך לזכור שבקיץ 2005 קטן למעשה עשה בדיוק מה שעשה גולסה 8 שנים מאוחר יותר. הבטיח להאריך חוזה ולא עשה זאת. אז די ברור שהוא חיפש לצאת לחו"ל. הוא נמכר לווסט האם תמורת 100 אלף פאונד בלבד, כי נשארה חצי שנה לחוזה שלו. ההסבר הוא מנטלי לחלוטין - קטן היה פרימדונה גדולה. היה אהוב על שחר אישית עוד בהיותו שחקן נערים. המועדון ליטף אותו תמיד. זה שחקן שלא היה מסוגל לתפקד בשום מקום חוץ ממכבי חיפה - הוא גם נכשל בנבחרת ונבחרת צעירה. אין לי ספק שהוא היה גם נכשל בבית"ר, אם היה מתפתה לחתום שם ב - 2006.
בחרתי בטל בן חיים. כשהוא יצא לאירופה חשבתי שהוא הולך ממש להצליח שם. בשיאו היה רמה אם לא שתיים מעל הליגה.
שמע, שורה תחתונה גוטמן הביא 5-6 שחקנים בו זמנית לעונת שיא בקריירה. עונה שאותם שחקנים לא הצליחו לשחזר רבע מהיכולת שלהם בה לאחר מכן. ורמוט, שכטר, ידין, דה סילבה, אפילו קנדה, דדי בן דיין, מהרן לאלה. כל אלה לדעתי יגידו לך בפה מלא שהעונה הטובה בקריירה שלהם היא 2009/10. אולי לאלה יגיד 2008/09. אניימה נשאר שוער מדהים גם אח"כ ואת הסיפור של זהבי אנחנו מכירים. אבל בגדול היה פה מקרה יוצא דופן של אוסף שחקנים שמתקבצים לעונת שיא ביחד. את זה אי אפשר לקחת מגוטמן.
היה לו פיזיות ומהירות שאתה לא רגיל לראות פה. זה מה שהפך אותו לרמה אחת מעל הליגה. מסכים איתך שהוא היה הכי יציב ואת זה ראינו בחו''ל.
אבל חוסר היציבות הוא חלק מהחבילה, הוא גם לא היה שחקן חכם במיוחד. בעשור האחרון היו רק שניים שהיו רמה מעל הליגה ואלה זהבי ו-וואקמה.
את הסיפור עם אחות של קטן לא הכרתי, הוא כן מהשחקנים שהכי מזוהים עם הכדורגל הישראלי מהדור שגדלתי עליו אבל אני פה כדי להטיל ספק מסוים בפן המקצועי. אני חושב שקטן בהחלט סמל, היה שם בכל הרגעים הגדולים של מכבי חיפה אבל הוא בעיקר היה שותף בעצמו וכתב רגעים אייקוניים - בין הרגליים של בארטז באולד טראפורד, השער בבעיטה לחיבור בקפריסין - כנראה הגדול בקריירה שלו, משחק העונה נגד הפועל ת"א כשקיבל ציון 10 והוא גם היה הקפטן של חבורת צעירים בליגת האלופות 2009/10. לטעמי פרט לחצי העונה ההיא לפני שהמריא לחו"ל - הוא מעולם לא היה השחקן הכי טוב במכבי חיפה. בהתחלה זה היה בניון, ומרכז השדה האימתני, אחר-כך יעקובו, את רוסו אתם זוכרים? מיכאל זנדברג להט לפני שעבר לבית"ר, היו שם גם את בוקולי ועוד.. ורמוט תמיד היה שחקן של פעולות עוצרות נשימה ושחקן עם סגנון משחק מאוד מיוחד, ההבדל הוא שרק בעונת הדאבל הוא סיפק גם מספרים, דומה קצת לקוסם אחר - מאור מליקסון. והוא גם הראה למה הוא מסוגל במשחקים באירופה. מודה שאם הייתם שואלים אותי הייתי אומר ששכטר יהיה עם עוד איזה 40 גולים בליגה. היה לא טוב כשחזר להפועל ת"א (הוא נפצע אגב ב-2010/11, הגיע לחו"ל די בזחילה), במכבי חיפה בכלל נראה כמו שחקן מת...
זה לא "חוסר יציבות" (במקרה של טבח). הוא פשוט אף פעם לא היה שחקן באמת טוב. אז הוא היה מהיר. וואו. נו ו...? איך הוא מול שוער? איך יכולת הבעיטה שלו? איך יכולת המסירה שלו? איך הטכניקה שלו? הוא יכול לעבור שחקן על מטר? אז הוא מהיר ועובר שחקים מדי פעם על מהירות. נו אז מה.