אני דווקא חושב שבן גביר זה כמו כפפה ליד בשביל נתניהו, מהבחינה שאם אתה בא על תקן ״להחזיר את השקט ברחובות״ הסיכוי שלא תפגע בדעת הקהל הוא אפסי, בטח מול תקשורת עוינת
עמית סגל בשירות נתניהו once again. אין לדברים האלו שום התכנות והם רק כדי להסית את האש לכיוון החרדים שהציבור הכללי לא מעניין אותם וכנראה על מנת לעשות משהו אחר שאף אחד לא ידבר עליו.
אני לא מדבר על הדקירות, אלא על זה ששאשא ביטון מאשימה את בן גביר בדקירות. הטמבלים הם אלה שאוכלים את השיח המסית של גוש רל"ב ומצביעים לו, מה שהבאתי זאת דוגמא לשיח הזה. ככה שלהגיד שמצביעי רל"ב הם אינטיליגנטים שמצביעים אחרי חשיבה מעמיקה בעוד מצביעי הימין הם טמבלים שאוכלים את כל מה שדוחפים להם לפה זה מנותק לחלוטין מהמציאות.
זה לא בשירות נתניהו, זה בשירות הציבור. השאלה היא לא רק מה יקרה בפועל אלא גם לאן מושכת כל מפלגה. זה בדיוק סוג המידע שעיתונאי צריך לחשוף לציבור.
אגב, הנרטיב בשמאל לפיו נתניהו שבוי של שותפיו גרוע מאוד לדעתי. קודם כל כי זה שגוי ברמה האוביקטיבית - הליכוד יהיה חצי מהממשלה במנדטים ומבחינת התיקים והמדיניות כנראה שיהיה לו הרבה יותר מחצי (שלא לדבר על ראשות הממשלה, תיק הביטחון ותיק החוץ). מספיק להשוות את זה למה שהיה ללפיד בממשלה הקודמת או אפילו לכל הממשלות הקודמות כדי להבין שבאופן יחסי הליכוד תהיה מפלגת שלטון חזקה מאוד. מעבר לזה כי זה פשוט מבלבל את כל ולא מציע שום אלטרנטיבה. פעם זה 'ביבי הדבר הכי נורא בעולם ורק אני יכול להביא ממשלה עם החרדים', פעם זה 'החרדים הכי נוראים בעולם ואני יכול להקים ממשלה עם חצי מהליכוד', פעם זה 'סמוטריץ ובן גביר הכי נוראים בעולם כי הם גזענים'. אפשר לסלוד מביבי בגלל כתבי האישום, אפשר להסתייג מהימין האידאולוגי-דתי, כדאי להסתייג מהבעיה הכלכלית של החרדים. אבל כל עוד כל הביקורת מעורבבת ובסוף מי שקונה אנטי אחד צריך לקנות את כל השלושה (לביבי, לסמוטריץ, לחרדים) - זה גם מטופש וגם כושל.
החלטתי לכתוב את זה פה כי אני רוצה להשאיר את פורום אקטואליה לענייני המלחמה. יאיר לפיד במשך שנים אמר שלשבת בממשלה תחת נתניהו זה יהרג ובל יעבור. מבחינתו נתניהו הוא לא לגיטימי. פתאום בן גביר הפך להיות הסדין האדום שלו ועם נתניהו פתאום אין לו בעיה לשבת. פוליטיקאי.
1) זה תלוי בדביל הראשי 2) השאלה אם הם באמת רוצים להוביל לעזה בלי חמאס. אם לא, אין טעם בממשלת חירום. זה פשוט עוד סבב מול עזה כמו רבים קודם לכן, רק אם אסון גדול בתוך המדינה.
כל קבינט שהוא לא אמור להיות גנרל צבאי. בשביל זה יש את הצבא. הם צריכים להתוות אסטרטגיה ברורה לשינוי מציאות ולהפעיל את הצבא בצורה הזו שלהגיע ליעד ולתת לצבא להלחם באמת.