האמת היא שבמקרה הזה ביבי לגמרי יילך עם הציונות הדתית (במידה שיהיו לו 61 איתם) כי הם יזרמו איתו בביצוע צעדים להרס מערכת המשפט כדי להציל את עורו. כמובן, שום קשר לאידיאולוגיה.
לא חושב שיש קשר ישיר בין האידאולוגיה הימנית היחס למערכת המשפט לבין האינטרס הביביסטי ביחס למערכת המשפט. אם כבר החשש הפוך: נתניהו יוותר על השינוי הימני במערכת המשפט לטובת עסקה מוצלחת בשבילו. זה גם בדיוק סוג הדברים שיאפשרו לגנץ להגיד 'הצלתי את המדינה'.
אפשר הסבר כיצד, אפילו תאורטית, יוכל ביבי להרוס את מערכת המשפט כדי להציל את עורו? הבן אדם לא יכול להעמיד אפילו את אשתו במקומה.
סקר ראשון שבודק את אפשרות הריצה המפוצלת של יהדות התורה (דגל - גפני, אגודה - גולדקנופף) מראה שדגל יעברו ואגודה לא. זה כנראה רק ישמש כאמצעי לחץ כדי לגרום לאגודה לרדת מהדרישות שלהם, ועדיין הנתון הזה הוא סוג של 'מהפך'. יש טענות שדווקא ריצה מפוצלת וסכנת אחוז החסימה תגרום לאחוזי הצבעה גבוהים במיוחד, ואפילו להצטרפות של קבוצות 'מודרות' בציבור החרדי (הפלג הירושלמי, אלי ישי, נעם, המתונים בעדה החרדית) ובפועל זה אפילו ישתלם ברמת הגוש החרדי. אני מניח שבסוף זה יסגר ביניהם בריצה משותפת. קשה לי להאמין שהם יאפשרו לביבי לעשות להם בייביסיטר כמו בן גביר וסמוטריץ'.
ברקת כנראה לא לומד ממה שהמתפקדים עשו לאדלשטיין, ומכין את הקרקע למהלך משלו: במקרה שבו אין לביבי 61 והוא מנסה לתת לגנץ את ראשות הממשלה בפועל (ולהיות רהמ חליפי וזה ששולט בקואליציה), ברקת מדבר כאילו הוא יעשה מהלך נגד זה. מעניין איך הח"כים, המתפקדים והמצביעים של הליכוד ירגישו אם האופציות הן או 'גנץ רהמ וביבי חליפי' או 'ברקת רהמ'.
לדעתי, מערכת הבחירות הנוכחית היא הכי מעניינת מבחינת הערבים, לאור העובדה שזו הפעם הראשונה שבל"ד מתמודדת לבד מאז שהעלו את אחוז החסימה. הכוח הפוליטי של בל"ד לדעתי מסתכם ב40-50 אלף קולות, כלומר, אם רק הנאמנים יצביעו להם, הם לא יעברו את אחוז החסימה. אבל, בל"ד עושים קמפיין חזק ורציני ועל פי הרושם שלי יש מצב שהקמפיין יתברר כיעיל, לא מעט אנשים שהם לא נאמנים למפלגה כזו או אחרת או כאלה שמאוכזבים מהמפלגות שלהם שוקלים להצביע לבל"ד כדי שיעברו את אחוז החסימה. מעניין מה יהיו התוצאות והאם בל"ד תנגוס בקולות של חד"ש ורע"ם.
@Mamadu האם התחושה שתיארת היא הסיבה לקמפיין הדי בל"די שחד"ש-תע"ל עשו על לפיד וגנץ? חייב לומר שאם חד"ש ורע"מ יעברו וחד"ש-תע"ל לא, זו אמירה די חזקה של הציבור הערבי. מצד אחד מפלגה הכי בדלנית בכנסת, ומצד שני מפלגה שהלכה לקואליציה ולהשתלבות. אני לא יודע אם יש עוד ערבים בפורום, אבל הולך להיות פה פורום שאלות-תשובות איתך
@VAR לא, אני עדיין מהמר שמבין שלוש המפלגות, בל"ד לא יעברו את אחוז החסימה. @avicii יש מצב, אבל ללא קשר לבל"ד גנץ דמות פסולה מאז הקמפיין המגעיל שלו על ההרס בעזה.
@Mamadu בתור יהודי שלא פוסל להצביע למפלגה ערבית אבל מאוכזב מהאופציות שיש, מעניין אותי לשמוע את הטייק שלך על מי הכי נורמלית מבין המפלגות, אם בכלל יש כזה. רע"מ מקושרים אצלי לטייטל איסלמיסטים שפחות מדבר אליי אבל לא יודע כמה הם מתעסקים בזה בפועל וכמה בדברים אחרים, אצל חד"ש-תע"ל, לפחות מהצד אני לא בטוח כמה טיבי ועודה מנהיגים טובים, בהקשרים של טיפול בפשיעה במגזר ובהזנחה של ערביי ישראל. בנוסף קשה לי להצביע למישהו כמו עופר כסיף (געגועיי לדב חנין), אני רואה אותו כמקבילה היהודית של יוסף חדאד. כרגע אני אצביע לעבודה אבל זה בגדר הרע במיעוטו (תמיד זה ככה אבל בבחירות האלה זה מאוד חזק מבחינתי).
אם "נורמלית" = מפלגת שמאל מערבית, אין חיה כזאת. בגדול אני לא הכתובת להמליץ לאיזו מפלגה ערבית להצביע כי אני לא מצביע, אבל בגדול בתור יהודי אני חושב שאין לך מה לחפש במפלגות הערביות, אלא אם אתה מתכוון להצביע מתוך כוונה של סולידריות. המפלגות הערביות הן מפלגות סקטוריאליות ועיקר העיסוק שלהן הוא המצוקות של החברה הערבית וכל נושא יחסי מדינת ישראל-יהודים-ערבים, שאר הנושאים שמעניינים את הציבור היהודי לא בהכרח מעניינים את הציבור הערבי והמפלגות הערביות. לדעתי אין לך מה לחפש ברע"ם אם אתה חילוני, אין לך מה לחפש בחד"ש אם אתה לא בולע את התעמולה הסובייטית ואין לך מה לחפש בבל"ד אם עניין המדינה היהודית קריטי לך. זה מדכא, אבל זו המציאות.
@Mamadu נורמלית מבחינתי זה מפלגה שחשוב לה לקדם את האזרח הערבי בעוד תחומים חוץ מהעניין הפלסטיני. רע"מ למיטב הבנתי כאלה אבל כאמור איסלמיסטים. מטיבי ועודה אני לא מקבל וייב שהם המנהיגים שיעשו את זה. כתבת על בל"ד "אם מדינה יהודית זה דבר חשוב לך הם לא מתאימים" - לא מזיז לי מה הדעה של מפלגה ערבית בעניין הזה כי כל עוד יש 110 מנדטים יהודים זה לא רלוונטי.