ראיתי גם את המשחק של גרמניה נגד דנמרק, מולר שיחק טוב, אך הייתה לו החמצה שדיי מזכירה את ההחמצה של נאני. יש הרבה החמצות אדירות בטורניר הזה עד עכשיו. בכל אופן, הגרמנים לא היו מבריקים, אך זה היה מספיק בשביל לנצח את הדנים ולסיים עם מאזן מושלם. וכמה מסכנים הדנים. לחשוב שהוציאו תוצאה אדירה נגד הולנד וגילו אופי יוצא מהכלל נגד פורטוגל עם החזרה מפיגור בן שני שערים, אבל שנייה אחת, ברגע ממש לא צפוי, שינתה את הכול מבחינתם. קשה שלא לרחם עליהם.
זה המשחק הגדול הראשון שהוא הופיע אליו בנבחרת מאז יורו 2004. זה בערך 1 ל-10 מה שבהחלט מכניס אותו לקטגוריה של "לא מופיע למשחקים גדולים בנבחרת". המשחק אתמול היה עד עכשיו היוצא מן הכלל, לא הכלל. איפה הוא היה מול גרמניה, שניצחון מולם היה הופך את המשחק אתמול ללא רלוונטי? איפה הוא היה מול דנמרק כשוארלה (!) הציל את הנבחרת? מה שכן, ואני אומר את זה בתור אוהד פורטוגל שיש לו הרבה מאוד ביקורת על רונאלדו, אנשים (פה ובכלל) לכלכו עליו כאילו מדובר באיזה בואה מורטה ולא בשחקן האירופאי הטוב בהיסטורה. אולי מול דנמרק הוא החמיץ מצבים שהוא חייב להבקיע, אבל הוא בהחלט לקח על עצמו אחריות סוף סוף וזאת היתה הפעם הראשונה מזה הרבה מאוד זמן שהייתי מרוצה ממשחק שלו, וזה בהחלט היה מעודד לקראת המשחק של אתמול. רונאלדו הוא לא שחקן של הבלחות חד-פעמיות ואני מאמין ומקווה שהוא ימשיך ביכולת המעולה (אדירה, פנומנלית) מאתמול גם מול צ'כיה. לא נתתי לפורטוגל הרבה סיכוי אבל תודות להגרלה נוחה והקריסה של הולנד יש לה סיכוי להגיע רחוק, ואני מאוד שמח שהתבדתי. מבחינתי הטורניר הזה הוא כבר מוצלח ומכאן והלאה הכל יהיה בונוס.
אי-אפשר להכליל משהו על שחקן בגלל חודש משחקים אחד. גם הנרי שהיה החלוץ הטוב בעולם בעונת 'הבלתי-מנוצחים' עם ארסנל(2003/04) לא עשה כלום באותו היורו. אבל כשמדובר בווסלי סניידר זה לחלוטין המשך של מגמה. מאז הטרבל הענק עם אינטר והגמר מונדיאל אליו הגיע עם הולנד - חלה נסיגה עצומה בכושרו. את המשחקים הטובים שלו, הן בנבחרת והן באינטר, אפשר לספור על כף יד אחת. בטורניר הזה הוא היה אכזבה רצינית. לא בעט אף כדור מסוכן(ואן דר-וארט בשלוש פעמים שעבר את החצי עשה הרבה יותר ממנו בשלושה משחקים), לא הפתיע בשום דרך. היה מאוד שקוף, איטי ומסורבל. התקשורת, כרגיל, תקטול בעיקר את אריאן רובן גם על היכולת וגם על האופי המחורבן. אבל סניידר, שבניגוד לרובן דווקא נראה עם פרצוף מחייך ונינוח - כנראה ממש לא אדם חיובי בחדר ההלבשה, ואוי למי שלא יקשיב לו. השאלה מהי ההגדרה שלך למשחק גדול. מעט מאוד שחקנים כנראה עומדים בקטגורייה שלך. לדעתי להבקיע צמד נגד בוסניה במשחקי הפלייאוף ולבשל עוד שניים - זו גם תצוגת תכלית. רונאלדו עם פרטנרים לא מספיק טובים ואת זה אני אומר גם אחרי המשחק אתמול - כי הולנד נראתה כמו ילד שמהמר במשחק פיפה ולא כמו נבחרת עם שיטה וכוונות. אחרי המשחק מול גרמניה ביקרתי את רונאלדו אבל עם פרופורצייה - התחיל לקחת אחריות בשלב מאוחר מידי. מול דנמרק זו כבר הייתה בושה. כשברק יצחקי כותב 'רונאלדו עשה במכנסיים' זה מצחיק ואידיוטי באותה מידה. כשרונאלדו מחמיץ מול שוער זה מקבל נפח אחר. במשחק מול דנמרק הולנד אולי איימה על השער 30 פעם וסבלה מחסור מזל, אבל היא לא הייתה מעניינת, סוחפת, לא הייתה בה השראה. אני כן הופתעתי מהחולשה של הולנד במשחק מול גרמניה למשל. כנראה ואן-מרוויק צדק כשהוא שיחק עם שני קשרים אחוריים כי הוא ידע שמרכז ההגנה שלו איום ונורא. ואן דר-וויל למשל הותיר רושם טוב במונדיאל ובמשחקים הנוכחיים היה פשוט כושל. מה שכן, לא נכון לטעמי להמעיט בטורניר הטוב שהציגה הולנד במונדיאל. גם ספרד הציגה משחקים חלשים. והולנד ניצחה מול ברזיל בידיוק כמו שצריך לנצח נבחרת איכותית - עם אופי. אף אחד לא שכח שמסי משחק, אבל תודה שהזכרת. לא בהכרח דיברת על השוואה, אבל מסי מוקף בשחקנים הרבה יותר טובים בארגנטינה, וכשהוא לא הבקיע אף לא גול אחד במונדיאל הוא לא זכה לביקורת כל-כך גסה כמו רונאלדו, בידיוק אחרי משחק וחצי לא טובים. להגיד שנאני היה לא פחות טוב מרונאלדו זה קצת...מופרך. הוא כבש צמד? הוא בעט פעמיים לקורה ואיים על השער עוד 3-4 פעמים? הוא עשה התקפות מתפרצות לידו? סחטיין על הבישול לרונאלדו אבל אני זוכר גם החמצה שהייתה עלולה להיות קריטית. ועם כל הכבוד ליכולת הבאמת טובה שהפגין(וכך גם מיירלש, ופפה ומאוטיו) - המשחק אתמול היה הצגה של איש אחד.
משחק גדול הוא מבחינתי משחק מול נבחרת שהיא (לפחות) לא פחות טובה מפורטוגל ושבו רונאלדו יכול לעשות את ההבדל, לא מול נבחרת שפורטוגל גם ככה עדיפה עליה. זה היה המשחק השני שבו הוא עושה את זה מתוך לפחות עשרה (והראשון היה מול הולנד ב-2004), שזה מאוד קרוב להסתברות. אני מתחלחל מעצם ההשוואה, אבל הלדר פושטיגה חתום על בערך אותה כמות הצלחות בנבחרת כמוהו. לגבי הפרטנרים שלו אני מסכים וגם ציינתי את זה, אף אחד מהם לא ראוי לצחצח את הנעליים של כריסטיאנו.
לא יכלת להסביר את זה טוב יותר ראוליטו, מילים כדורבנות. ממש לא כתבתי על רונאלדו את הדברים בגלל המשחק אתמול, הוא שחקן הכדורגל הטוב ביותר בעולם לא מאתמול ולא משלשום.