פרו 2011: הגמר הגדול!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י itay7, ‏11/2/11.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

קשה, קשה......מצד אחד באאוריץ' יש את סיסי וטחאדה שאני מאוד מעריך, רנסו שפוט האקס של אקידד וישראל סונייגה הוותיק שסתם מגניב לי השם שלו יחד עם המאמן אומניה שעושה יופי של עבודה שם, אבל מהעבר השני מונטאניו המלך הבלתי מעורער, כל כך הרבה כישרון במוח כל כך קטן. לפני עשור התרוצץ במגרשים של פארמה ועכשיו הוא בגמר הפרואני והאמת, מתאים לי שייקח איזה תואר, למרות שכקבוצה, אני חושב שמגיע לאאוריץ' להניף פעם אחת גביע, לא?

לילה של כדורגל מצפה לי היום. אני אנסה לעקוב למרות שבמקביל יש 4 משחקי פלייאוף בקולומביה + מאוחר יותר גמר הסודאמריקנה. :aaa021:

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ההיעדרות של קוסטאס עושה את זה קל יותר, הלב הולך עם אאוריץ' מהסיבות הגאוגרפיות והאנדרדוגיות שמובנה מכך. אבל הראש עדיין אומר שבסוף הסדרה הקבוצה מלימה תחזיק את הגביע, גם קבוצה מצוינת וגם המסורת לצידה. יש לי הרגשה שנגיע לשלושה משחקים אחרי שתי תוצאות תיקו, אבל אני אשמח אם אאוריץ' יפתיעו אותי כבר היום.

3. itay7 Member

בסופו של דבר סלומון ליבמן פותח בשער של אליאנסה, אני רואה שאין לינקים בינתיים ברוחה דירקטה, אז יש את האתרים האלו -
    TelePeruana ו-Mill-TV.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא מצאתי שום לינק נורמלי, באלו שצירפת השידור לא הולך חלק במחשב שלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx בינתיים הקבוצה מלימה מובילה

5. itay7 Member

לא רק מובילה אלא גם מנצחת בשיניים, אחרי שבדקה ה-93 נגיחה של טחאדה יורדת מהמשקוף אל הקו אבל לא נכנסת לשער... איזה מחצית שנייה אדירה! חבל שהאיכות שידור הייתה רעה והיה צריך להחליף כל פעם, נקווה שביום ראשון כבר יהיה ברוחה-דיקרטה דרך justin כמו שיש בד"כ...

בסופו של דבר, הניסיון של אליאנסה עשה את העבודה, נכון ששני המבקיעים היו בני 19 ו-20, אבל המצטיין במשחק היה הקפטן בן ה-38 חואן חאיו, שכבר זכה ב-4 אליפויות עם אליאנסה (הראשונה ב-1997), שסגר את מרכז המגרש ומילא את החורים בהגנה שהיה צריך (לא שהיו הרבה כאלו). יצטרך לקרות משהו מאוד מיוחד כדי שהאליפות תצא מלימה...

חתיכה למרכז של "קוקו" באסאן, ומסירה נהדרת של ה"בופאלו" אובלר הביאו לשער הראשון של ארואה בדקה ה-20. אאוריץ' די נכנסה להלם, ובמחצית אומאנייה עשה שני חילופים, שסיסיליאנו ופדרו אסקוי נכנסו במקום שפוט ומולינה, אבל לא עברו 11 דקות וג'וניור מונטאניו סבסב את מרכז המגרש ההלא מאורגן של הציקלון והכניס כדור על מגש לבאסאן, שבעט נהדר לרשת. הייתה הרבה ביקורת העונה על באסאן שעושה הכול טוב אבל לא מבקיע מספיק שערים ומפחד לבעוט, אבל השער השלישי שלו העונה הוא כנראה החשוב בקריירה הקצרה שלו.
    שימו לב מתי הוא הבקיע - במחזור הפתיחה, במחזור הראשון של הסיבוב השני (אחרי החזרה מהקופה אמריקה), ובמשחק הראשון של הגמר. היריבה הראשונה של אליאנסה בליבטדורס כבר בלחץ...
    אאוריץ' חזרה למשחק די מהר, שישראל סונייגה דחק מקרוב (מונטאניו נתקע מאחור וגרם לכך שהוא לא יהיה בנבדל), ואז עברו 40 דקות בהרגשה של דקות אחרונות. אאוריץ' יצאה קדימה בטירוף, עד שסיסיליאנו המנוסה אמר לחבר'ה להירגע אחרי זה ייגמר בשער שלישי. צ'ירוקה הגיע לאיזה שני מצבים טובים אבל לא בעט/מסר בזמן, אסקוי הבקיע שער שנפסל בצדק, סונייגה בהחטאה מזעזעת גזל שער בטוח של טחאדה, והמשקוף הזה שהקפיץ את כל האוהדים ששאגו גול...

מונטאניו דאג להקדיש את הניצחון למשפחות הנופלים אסון ה"פוקר", ויכול מאוד להיות שהתאריך השחור הזה (8 בדצמבר) יזכר גם לטובה, לפחות השנה.

נערך לאחרונה ב: ‏9/12/11
  6. itay7 Member

היום ב-23:00 יחל המשחק השני (הפעם יש לינקים ברוחה-דירקטה), שבו אליאנסה זקוקה רק לתיקו בשביל לעשות את סיבוב האליפות בפעם הראשונה מאז 2006, ובפעם החמישית בשנות האלפיים. המשימה הקשה של אאוריץ' נראית כמעט בלתי אפשרי בהתחשב במאזן הבית המצוין של אליאנסה העונה - 11 ניצחונות, 3 תוצאות תיקו והפסד אחד בלבד (לספורט הוואנקאיו אחרי שהמקום בגמר כבר הובטח). למעשה, ההפסד ההוא להוואנקאיו היה הראשון מאז מארס 2010. אז נכון שאאוריץ' לא הפסידה בכלל בבית העונה עד שאליאנסה שברה את זה, אבל נראה שהאינטימוס יותר בשלים והסטטיסטיקה לא סתם לצדם.

אם בסוף אאוריץ' כן תצליח לנצח, יהיה משחק שלישי, שבמקור היה אמור להיות בקוסקו אבל לבקשת אאוריץ' הועבר ללימה, אל האצטדיון הלאומי המחודש. לאלו שלא ממש מבינים למה להם לשחק בבירה במקום במגרש נייטרלי, אז דבר ראשון אף מקום לא יהיה נייטרלי - חוץ מבצ'יקלאיו בכל מקום יהיו לאליאנסה הרבה יותר אוהדים, ודבר שני, האדומים היו לא טובים במשחקי החוץ בגבהים, לעומת אליאנסה שפרחה שם. בכל מקרה, נראה לי שבכלל לא נגיע למשחק השלישי ואליאנסה תחגוג היום (ובצדק) אליפות מס' 23.

הרכבים:
    אליאנסה: סלומון ליבמן; אדגר ויימארין, כריסטיאן ראמוס, לאנדרו פלייטס, לואיס טרוחיו; חואן חאיו, אדגר גונסאלס, פאולו הורטאדו, ג'וניור מונטאניו, קרלוס באסאן; רוברטו אובלר.
    אאוריץ: דייגו פני; רוברטו גיסאסולה, אדגר באלבואנה, לואיס גוואדלופה, נלניו קינה; אלפרדו רוחאס, חורחה מולינה, וויליאם צ'ירוקה, רוברטו מורינו; פדרו אסקוי; לואיס טחאדה.

נערך לאחרונה ב: ‏11/12/11
  7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

איתי, מה הולך שם, מלחמה או כדורגל?

בדרך למשחק שלישי...

8. itay7 Member

אתה לא זוכר מה היה בשנה שעברה עם ארבעה מורחקים במחצית אחת? אז אמנם אז זאת הייתה המחצית הראשונה של המשחק הראשון, ועכשיו זו המחצית השנייה של המשחק השני, אבל העיקרון זה, Los finales no se juegan, se ganan.
    יש לנו משחק שלישי, אחרי עוד שער של סונייגה ואיבוד עשתונות של כל אליאנסה לימה, החל מההחלטה הגרועה להוציא את אובלר במחצית שהיה 0-0, דרך הכמות האדירה של צהובים, שהפכו לאדומים, ובסוף עם המרפק של מונטאניו שפירק לסיסיליאנו את הגבה.

מונטאניו ובאסאן בצד אחד וסונייגה ורוחאס (שהיה טוב מאוד במרכז המגרש), לא ישחקו במשחק המכריע בגלל האדומים שהם ספגו היום, אלא אם יוחלט על איזו מחילה, מה שלא נראה לי יקרה, בטח לא למונטאניו.

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זוכר גם זוכר, זה היה הגמר הראשון מפרו שראיתי, לא לוקחים שבויים בפרו... איזה כיף שיהיה משחק שלישי, אני מת על זה שיש משחקים מכריעים.

השופט עם האוהדים קיבל משחק מהשלושה?

נערך לאחרונה ב: ‏12/12/11
  10. itay7 Member

אם אני זוכר נכון אז השופט ?האהוד?, זה ויקטור הוגו ריברה, ולא ויקטור הוגו קאריו ששפט היום (שפט מצוין לדעתי). בטח ייתנו לריברה את השלישי, הוא בדר?כ מקבל גמרים.
    אגב, זה לא היה הגמר היחיד היום, שבקוסקו ניצחה ריאל גארסילאסו 3-1 את פאסיפיקו FC, ואם היא תשמור בראשון הבא על יתרון שני השערים בלימה יהיה לנו בעונה הבאה קלאסיקו קוסקני.

11. itay7 Member

תקצירים ארוכים של שתי המחציות:

תקציר קצר של כל המשחק:

אז מה היה לנו? בעצם, מה לא? המשחק נפתח שאאוריץ' הייתה הרבה יותר נחושה, בעיקר בזכות וויליאם צ'ירוקה וה"שפן" של אומנייה, רוברטו מרינו. בדקה ה-25, אחרי שליטה של אאוריץ' וכמה מצבים טובים לשער, צ'ירוקה מתח שריר והוחלף ע"י אנדרסון קואטו, שהיה רע מאוד ובעצם מרגע זה עברה השליטה לאליאנסה, שאילצה את דייגו פני למתוח את 192 הס"מ שלו מס' פעמים.

העייפות השפיעה גם על אליאנסה, והחלוץ הפראגוואי רוברטו אובלר הוחלף במחצית ע"י חוסה קרלוס פרננדס, שהמשיך להיראות חלוד מאוד. "זלאטן" אמנם הבקיע שער בדקה ה-56, אבל אחרי דין ודברים בין השופט לקוון, ולמרות שבהתחלה השער משום מה אושר, השער בוטל בצדק כי "זלאטן" הבקיע אותו בעזרת היד, ולמעשה היה צריך להיות מורחק כי בפתיחה של המחצית הוא ספג צהוב. מה שכנראה גרם לקאריו לרחם עליו היא העובדה שרק דקה קודם לכן הורחק קרלוס באסאן בצהוב שני, אחרי דריכה על רוחאס.
    המשחק המשיך להיות חם וצהובים הונפו לשני הצדדים בקצב, אבל היה גם כדורגל ובדקה ה-63 הגיע השער, שישראל סונייגה דחק פנימה עם האשכים, כדור רוחב של רוברטו גיסאסולה אחרי מסירה עומק נהדרת של טחאדה. אין ספק, צריך ביצים בשביל לנצח בגמר, ולסונייגה הוותיק יש והן חזקות מאוד. זה לא ממש עזר מול השופט קאריו, שהראה לו בדקה ה-71 את הצהוב השני, שנראה לי קצת מוגזם אבל זה עצר התקפה מתפרצת ולא ממש הייתה כוונה לקח את הכדור.
    "זלאטן" הספיק לנגוח החוצה עוד מצב קורץ, ורוחאס ראה את הצהוב השני אחרי תיקול חזק על מונטאניו, אבל אליאנסה לא חשבו ולמרות יתרון מספרי שיחקו טיפשי והעיפו כדורים למעלה, למרות שכדור אחד כזה כמעט נגמר בשער של אקס בית"ר והפועל פ"ת, ג'וניור ויסה, אבל לואיס גוואדלופה הכניס רגל והרחיק לקרן. בדקה ה-89 מונטאניו הורחק אחרי מרפק לפרצופו של קולומביאני אחר, ריקרדו סיסיליאנו, שנכנס במחצית והיה המצטיין במשחק, שלא היה בו הרבה כדורגל האמת.

בסופו של דבר, הגענו למשחק שלישי, דבר שאמנם היה די צפוי כי יחסי הכוחות מאוד מאוזנים, אבל הדרך לגמר הייתה הכי פחות צפוייה, ששתי קבוצות הבית הטובות בליגה מפסידות במבצריהן.
    אז תרשמו לפניכם, בלילה שבין רביעי לחמישי, ב-03:00 שעון ישראל, באצטדיון הלאומי מגיעה ההכרעה. אם אחרי עוד 90 דקות אנחנו נהיה בשוויון, המשחק ייכנס להארכה ואח"כ לפנדלים.

12. itay7 Member

בעוד שלוש שעות(23:30) יחל הגמר הגדול, שאמנם היה אמור להיות ב-03:00 שעון ישראל (20:00 של פרו), אבל הוקדם עוד ביום שני לבקשת אאוריץ' וכוחות הביטחון. מבחינת אאוריץ' הכוונה היא כמובן שיגיעו פחות צופים (כדי שיהיה פחות יתרון לאליאנסה), בגלל השעה הלא נוחה, ומבחינת סידורי הביטחון, נו האמת שאני לא יודע מה קורה שם, בלאגן אחד גדול. עיריית לימה הודיעה שאין ביטחונות למשחק, בעיקר בגלל שאין גדרות (פלוס עניינים טכניים של שילוט וחוברות שתוקנו בינתיים), אבל בסופו של דבר משרד הפנים (אחראי גם על ביטחון הפנים) הודיע שהמשחק יתקיים כסדרו ובאחריותו. הדבר המגוחך הוא שכבר היו משחקים באצטדיון הלאומי המחודש, הן של הנבחרת (ידידות מול בולוביה ובמוקדמות מול פראגוואי), והן של אוניברסיטאריו (נגד ואסקו בסודאמריקנה ונגד ססאר וייחו בליגה), וגם הופעות של אמנים בינלאומיים, ופתאום המקום לא בטוח מספיק.

נכון שפה יש עניין של שני קהלים, ומשחק עם הרבה מאוד אמוציות ורמת סיכון גבוהה, אבל לצערי יש בעיריית לימה החדשה אנשים שמעוניינים רק להזיק, ואני אישית מקווה שסוסנה ויאראן, שזוכה ל-9% אחוזי תמיכה לעומת מעל 80% שרוצים שהיא תלך אחרי פחות משנה בתפקיד, תתפטר כבר, או שתתחיל לעבוד לפחות.

בכל מקרה, לעניינו. הגענו לרגע ההכרעה, ואחת משתי הקבוצות הכ"כ מאוזנות האלו תצא עם גביע האליפות, אחרי 90 דקות, 120 דקות או אולי דו-קרב בעיטות הכרעה. אגב, למרות שאאוריץ' לא זכתה באף אליפות לעומת 22 של אליאנסה (כולל תארים בעידן הקדם-מקצועני לידיעת תושבי אבז'נדה), שחקני ומאמני אאוריץ' זכו ב-23 אליפויות, אותו מספר בדיוק שזכו שחקני אליאנסה והצוות המקצועי. מפחיד.

בשתי הקבוצות ייערכו לא מעט שינויים, בגלל ההרחקות וגם בגלל פציעות, אבל לשמחתו של מיגל אנחל ארואה החלוץ רוברטו אובלר החלים מפציעתו וייעלה בהרכב, בעוד בצד השני וויליאם צ'ירוקה לא כשיר, ומי שייפתח במקומו יהיה אקס אליאנסה, ריימונד מאנקו.

הרכב אליאנסה: סלומון ליבמן; אדגר ויימארין, לאנדרו פלייטס, כריסיטאן ראמוס, לואיס טרוחיו; אדגר גונסאלס, הנרי קינטרוס, פאולו הורטאדו, ג'וניור ויסה, ז'ואזיניו ארואה; רוברטו אובלר.
    הרכב אאוריץ': דייגו פני; רוברטו גיסאסולה, לואיס גוואדלופה, אדגר באלבאונה, נליניו קינה; חורחה מולינה, אדוארדו אוריבה, ריימונד מאנקו, רוברטו מרינו, פדרו אסקוי; לואיס טחאדה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/11
  13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

באמת היה רגוע מדי, אולי עכשיו יתחיל להתחמם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx דקות טובות של אליאנסה והקצב עולה קצת כמו גם התיקולים החזקים.

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/11
  14. itay7 Member

הקצב בא והולך, במחצית הראשונה היו דקות של משחק ממש מהיר וטוב, ואז אומאנייה החליט שנמאס לו והכניס כבר בדקה ה-35 קשר אחורי נוסף במקום את אסקוי ההתקפי. נכנסו להארכה, אני לא רואה איך זה לא נגמר עם שער ניצחון של מאנקו נגד האקסית והאוהדים ששורקים לו בוז כל הזמן...
    מה שכן, לפחות יש משחק כדורגל נקי ובלי עצבים כמו במשחק הקודם. לטוב ולרע.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏15/12/11
  15. itay7 Member

חואן אאוריץ' אלופת 2011!

דייגו פני, שהיה המצטיין בכל המשחק, עצר שני פנדלים, ונתן את התואר הראשון אי-פעם לקבוצה מצ'יקלאיו!