פרמייר ליג - מחזור 32

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י GentlePunter, ‏5/4/13.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה בעצם קבוצה אפורה מכף רגל ועד ראש? קבוצה עם ואן פרסי (ואיזו עונה היתה לו במשך חצי שנה) ורוני בהתקפה? קבוצה שהמגנים הבכירים שלה הם אברה ורפאל שכל הזמן חושבים קדימה? לא נדבר על איכות הבלמים שיש לנו, אם לא "הראש" הם לפחות חלק מה"כף רגל".

השבועות האחרונים קצת השכיחו את מה שקרה במחצית הראשונה של העונה. היינו אטרקטיביים, היינו יותר מדי אטרקטיביים. קיבלנו המון גולים, ולרוב פשוט שמנו יותר. הקבוצה לא מספיק טובה, הקבוצה לא מספיק חזקה, הקבוצה לא מספיק מאוזנת, הקבוצה לא צריכה לתת לאליפות שהיא עוד אמורה לקחת להסתיר מפניה את הצורך לבצע שינויים ושדרוגים. אבל קבוצה אפורה, היא לא, גם אם השבועות האחרונים בהחלט אפורים.

הצמרת האנגלית בהחלט חוותה ירידה בשנים האחרונות בהשוואה לטופ האירופי, אבל סיטי תשתפר, צ'לסי בונה את עצמה מחדש ואם תעשה את זה נכון היא תהיה חזקה מאוד, ויונייטד כהרגלה נמצאת בתהליך מסוים. אם פרגי יפסיק עם המחשבה האידיוטית ש"אם זה לא קין או רובסון זה לא ישפר אותנו", נתגבר גם על זה.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בליגה הוצאנו שלוש משלוש מצ?לסי כשאנחנו כובשים שלושה שערים בחוץ, שלוש משש מסיטי עם שלושה שערים בחוץ, שלוש משלוש מארסנל עם שני שערים, שש משש מול ליברפול כשאנחנו כובשים ארבעה שערים, כלומר ב6 משחקי ליגה מול הקבוצות ?בגודל שלנו? (לדעתי שלוש הראשונות שציינתי יהיו גם אלה שיזכו בכרטיס לליגת האלופות והאחרונה היא היריבה השנואה שלנו) השגנו 5 ניצחונות והבקענו 12 שערים (ממוצע של יותר משני שערים למשחק) ממוצע שערים ונקודות טוב יותר מאשר יש לנו בשאר משחקי הליגה, אבל אל תיתן לעובדות לבלבל אותך, היוניטד היא קבוצה אפורה שכובשת ומנצחת רק מול הקבוצות החלשות בליגהhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/4/13
  3. South Boy Member

אם היה לי כוח לחזור ולראות כמה מהשערים המרטיטים האלו וכמה מהנקודות שהוצאתם מהגדולות קיבלתם במתנה זה היה מפריך יופי את הטענות שלך, אבל זה בין כה לא משנה.
    שערים זה לא מדד לאיכות, גם בברידג' וגם באנפילד הקבוצה שלך נראתה פשוט זוועה, וכנראה שפספסת את הנקודה שלי אז לנסות להמשיך להסביר זה כמו לטחון מים.

4. שםמשתמש Member

מר רגשי נחיתות, תחזור לחור שלך. דווקא כתבת מקודם כמה טענות סבירות, אבל היית חייב להרוס. השנה יונייטד קיבלה יותר החלטות נגדה מאשר לטובתה, וגם מול הגדולות ספציפית לא ממש הרווחנו בסך הכל. ספציפית שלבי הילד הערס היה צריך להיות מורחק, וטוב שהורחק. עכשיו תחזור למיקום הטבעי שלך במקום השמיני, 28 נקודות ומשחק עודף לעומת יונייטד.

נערך לאחרונה ב: ‏9/4/13
  5. South Boy Member

אה הטענות שלי ממקודם עברו מסך? טוב לדעת.
    בכוונה לא העליתי את נושא השיפוט כי ידעתי שהדמעות שלך יעלו, תפסיק לבלבל את המוח כבר ואם אין לך משהו אחר להגיד פשוט שב בשקט, מעבר לעובדה שאתה נשמע פאתטי שאתה אומר שיונייטד קיבלה יותר החלטות נגדה מאשר לטובתה, גם אם זה היה נכון זה לא משנה את העובדה שאף אחד לא מערער עליה והיא שבאנפילד ובברידג' וב-WHL ובגודיסון פארק ובעוד הרבה דוגמאות נראיתם פשוט זוועה, נקודות שערים זה לא משנה את העובדה הזאת, ואני לא צריך שתסכים איתי או שתגבה אותי כדי לדעת שהיכולת של יונייטד היא יכולת שמביישת את כל אלופות הפרימיירליג לדורתיה, ואם היית אתה וחבר שלך עושים הפרדה בין יכולת לבין לנקודות ושערים אולי הנורה הייתה נדלקת.
    ועברנו להקנטות על הקבוצות? אין לך מושג איזה אפס אתה נשמע, ואיזה חיוך מלא ברחמים עלייך העלית לי, ילד טיפש.

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יכול לפסול את הדברים לגמרי, סאות' בוי. היכולת שלנו לחזור עם שלוש נקודות ממשחקי חוץ נגד סיטי וצ'לסי וליברפול היא פן משמעותי ביתרון הגדול שיש לנו בראשות הטבלה. והיה לנו המון מזל נגד ליברפול וצ'לסי, למרות שבסטמפורד ברידג' שיחקנו לפרקים היטב. נגד סיטי היה לנו מזל עם השער בתוספת הזמן, אבל הרבה חוסר מזל עם שער פסול קודם לכן, כך שהמשחק הזה הוא סיפור אחר.

אבל תשלח אותנו שוב לשלושה משחקי חוץ נגד הקבוצות הללו, בטח עכשיו, ואני לא רואה מצב שאנחנו מתקרבים למשהו שדומה לתשע נקודות. אני לא יודע לגבי איזון של מזל במהלך העונה, אין דבר כזה איזון קוסמי מושלם, אבל בהחלט היה לנו לא מעט מזל כדי לצאת עם שלושה ניצחונות משלושה משחקים כל כך קשים, בטח לאור המאזן שלנו בגשר ובאנפילד לאחרונה.

מה שכן, לומר שהיכולת של יונייטד מביישת את אלופות הפרמייר ליג לדורותיה, נו, זה פאתטי. גם בגלל שאני לא חושב שמישהו חשב במונחים כאלה לפני כמה שבועות, כשהיכולת שלנו באמת הידרדרה, וגם בגלל שראיתי אליפויות גדולות של יונייטד וגם כאלו שלא היו כך. עונות בהן הכדורגל לא היה משהו, כמו 96/97, כשהיינו רחוקים מלהיות גדולים (לקבל שישייה מסאות'המפטון וחמישייה מניוקאסל ואז עוד הפסד ביתי לצ'לסי והפסד ביתי לפנרבחצ'ה, זה קלאס?) ובסופו של דבר פשוט היינו טובים מכל השאר. גם הכדורגל ששיחקנו ב-2008/09 היה כל כך משמים לעתים. גם ב-2000/01 היתה תחושה לעתים שהקבוצה פשוט מתפגרת ככל שהעונה מתקדמת ואין לנו יריבות.

נערך לאחרונה ב: ‏9/4/13
  7. שםמשתמש Member

חחחחחחח סאות' בוי, אתה פשוט לא מסוגל להרפות מיונייטד וזה ניכר. קוראים לזה רגשי נחיתות. אני לא חושב שאתה בכלל ראוי לתגובה שלי, שתגיע לרמה הראויה אינטלקטואלית, תוכל. אפילו בדיון של הצ'מפיונס הזכרת את יונייטד כמה פעמים. כיף ש-"וויסקי נוז" לוקח אליפויות על חשבון המועדון הקטן שלך.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/4/13
  8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקשר לסיטי - הארט, קומפוני, זאבלטה (בעונה מפלצתית), יא יא טורה, סילבה, אגוארו, טבז, שחקנים כמו דזקו ונאסרי שעולים מהספסל, קבוצה בלי מגבלות מבחינת היכולת לשלם משכורות וסכומי העברה, כל אלה הופכים אותה לקבוצה שצריכה (לפחות) להישאר במאבק על האליפות עד הסוף. להגיע למשחק העונה עם 15 נקודות פחות מהיוניטד, לסיים את שלב הבתים בליגת האלופות בלי ניצחון כשאפילו איאקס סיימה מעליה, להיות מחוץ לסיפור האליפות כבר בסוף מרץ, מדובר בכישלון עצום של מנציני שבמקום למנף את המועדון אחרי העונה שעברה, במקום לקחת את המועדון צעד קדימה, הוא החזיר את המועדון שני צעדים אחורה.

10. Raulito Madridista

יונייטד הקבוצה הכי טובה באנגליה והיא ראויה לאליפות. לאו דווקא מבחינת סגל השחקנים אלא העיקביות - מול הגדולות והקטנות, ההתנהלות וגם לפי משחקי הדרבי(ממתי שני משחקים ראש-בראש מעידים על עדיפות ועוד בליגה, כשהפער הוא 15 נק' ולא מדובר בספרד ועניין ריאל-בארסה בשנים של מוריניו-גוארדיולה). סיטי הייתה צריכה להיות הרבה יותר דומיננטית. כמו שכתבתי על ריאל מדריד העונה, בעיקר בחלק הראשון - כל משחק חוץ היה פוטנציאל גדול של סיטי לאיבוד נקודות.

מצד שני, הכדורגל של יונייטד לא היה גדול באף שלב של העונה. מספר הנקודות הגבוה משקר, זו לא הייתה קבוצה ששווה מעל 90 נק' בעונה. וצריך להזכיר טעויות שיפוט כמו צ'לסי בגשר וכן-הלאה, משחקים כאלה מכריעים מאבקי אליפות. ההתקפה כבשה מספיק שערים אבל איכות המשחקים לא הייתה טובה. החודש האחרון בהחלט מקלקל. לדעתי פרגוסון לא הצליח להחזיר אף-אחד מהקיצוניים שלו לכושר נורמלי. בדרבי הקודם מול סיטי, היונייטד יצאו קדימה בטירוף עם הרביעייה יאנג-ולנסיה-רוני-ואן-פרסי.

11. South Boy Member

הנה אתה מתחיל עם הרגשי נחיתות האלה, לא יודע מאיפה אתה מביא את זה.
    אני לא יודע איך בכל זאת הגענו לדיבורי גנאי, אני סה"כ הבעתי את הביקורת שלי על הכדורגל שהקבוצה שלך מציגה אבל אתם מציגים את זה כהקנטה.
    אתה בנאדם אפס ואולי אתה מתיימר להיות אינטלקטואל אבל אתה לא קרוב להיות כזה, ממש לא מעניין אותי אם הדעות שלי מוצאות חן בעיניך או לא, וגם התגובה שלך לא מעניינת אותי יותר מדי ככה שאתה יכול לשמור אותה לעצמך כי בין כה אתה עושה לי טובה שאתה לא משמיע לי אותה, ואני ממש לא מבין למה אנשים מתפלאים או חושבים שמה שאני אומר זה משנאה, אני לא היחיד שאומר את זה!
    אנשים קטנים כמוך רק מגבירים אצלי את השנאה, אם אני מונע משנאה אז ממה אתה מונע שאתה קורא למועדון הכי גדול באנגליה מועדון קטן? צבוע, עלוב, מעורר רחמים.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כולם מדברים על טעויות שיפוט שהתרחשו בליגה (כשהם שוכחים טעויות נגדנו כמו שלפני שער הניצחון של ואן פרסי בדרבי נפסל לנו שער חוקי, ושב2-0 מול צ?לסי הם נמנעו מכרטיס אדום שהיה צריך להישלף והיה משאיר אותם ב10 שחקנים ל70 דקות של משחק), אני מזכיר לכולם שבלי ההרחקה של נאני בגומלין מול ריאל יש סיכוי גדול שהיום היוניטד הייתה בחצי גמר ליגת האלופות, אחרי שהדיחה קבוצה כמו ריאל, מה שלבטח היה משאיר חותמת על העונה של היוניטד וגם מונע את הביקורת על היוניטד, ביקורת שעולה בעיקר בגלל היכולת שהגיעה אחרי ההדחה מול ריאל, יכולת שמושפעת מהאכזבה מאותה הדחה. ובכל מקרה, טעות שיפוט במשחק כזה או אחר לא מובילים ליתרון של 12 ו15 נקודות על פני השנייה בטבלה, זה יתרון שנצבר בגלל שפשוט היינו הקבוצה הטובה בליגה לאורך זמן רב (מאז נובמבר למעשה).

13. שםמשתמש Member

העיניין הוא שיונייטד (או פרגוסון עצמו) שיפרו את עיניין היעילות עד כדי שלמות. קבוצות צריכות יכולת הרבה יותר גבוהה בד"כ בשביל להגיע לסביבות ה-90 נקודות. סיטי שנה שעברה, בעונת שיא של ממש (בטח בחצי הראשון של העונה, בה היא הביסה כל קבוצה אפשרית), הגיעה ל-89 נקודות. יונייטד בעונה ממוצעת מינוס מבחינת יכולת נטו הגיעה לאותו סכום, והשנה אם היא לא תפקשש, היא יכולה גם לעבור את רף ה-90 נקודות. אין שום קשר בין כמה המשחק של יונייטד "מרשים", "צבעוני" או "איכותי", לבין התוצאות של הקבוצה. בעיניי זה משהו שצריך להעריך, למרות שלדעתי יעילות לא צריכה לבוא על חשבון אטרקטיביות (ואני אישית חושב שהעונה היינו בסה"כ די אטרקטיביים רוב הזמן, לפחות לצופה הנייטרלי. אולי לא באיכות גבוהה של כדורגל, אבל הרבה משחקים היו מלאי מצבים ושערים לשתי הקבוצות המשחקות. לא היה רגע דל). בכל מקרה היו לנו משחקים טובים ומרשימים השנה, בעיקר באמצע העונה, גם אם לא בכמות שהיו מצפים מקבוצה שהשיגה כל כך הרבה נקודות עד השלב הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏10/4/13
  14. Raulito Madridista

בשלב מסוים של העונה היה נראה שיונייטד תרוץ חזק בכל המפעלים גם אם היא לא הרשימה כמו באיירן מינכן, לא מבחינת איכות הכדורגל ולא מבחינת הרצף, ועכשיו תיאלץ להסתפק באליפות 'בלבד'. בכל-מקרה, אנשים מערבבים בין המסגרות. אף-אחד לא הזכיר את ההדחה בשמינית גמר האלופות, בטח לא אני. במשחק הגביע מול צ'לסי למשל יונייטד בעטה בדלי בצורה לא אופיינית ובגומלין הייתה חלשה להחריד.

אי-אפשר להפריד לחלוטין בין כדורגל טוב לבין כדורגל יעיל, וברור שיעילות היא שם המשחק. מסכים בנוגע למה שכתבת על יונייטד ומבחינתי מה שאפיין את הקבוצה הזו מאז ומעולם הם שני דברים: 1) יונייטד היא קבוצה שתמיד השלם גדול מסך חלקיו, נניח בעונת 2002/03 כשהיא גברה על ארסנל במירוץ האליפות למרות שלדעתי לארסנל היה סגל איכותי ועמוק יותר, וגם בעונת 06/07 בקרב מול צ'לסי של מוריניו(ואן-ניסטלרוי בכלל פרח בריאל מדריד, לא הגיע אף-אחד במקומו וזו הייתה עונת הפריצה של כריסטיאנו). 2) יונייטד לא צריכה הרבה מצבים כדי לתת גול ולא צריכה לשחק טוב כדי לנצח.
    קשה להגיד על קבוצה שהיא שווה 100 נק' בעונה, זה כמעט בלתי-אפשרי, אולי בארסה של גוארדיולה(09/10 - 99 נק'; 10/11 - 96 נק'). בעונה שעברה ריאל מדריד השיגה 100 נקודות ליגה והכישלון מול באיירן באלופות(לאו דווקא ההדחה עצמה אלא היכולת, אפילו במשחק בית, הירידה לאחור) קצת הכניס פרופורציות והצביע על האומדן האמיתי אולי של הקבוצה גם אם הייתה תשושה ממאבקי הליגה בניגוד לבאיירן שאיבדה עניין; מצד שני, אם נעבור משחק-משחק - ריאל אשכרה הייתה טובה בכל המשחקים, היא לא לקחה אף נקודות, לא היו 'שודים' או 'גניבות'.(אולי מאיורקה, בטיס, ראיו), והיו עוד משחקים שהנקודות חמקו בצורה מרושלת(השיוויון של מאלגה בדקה ה-90, ולנסיה ועוד).

אמרתי לא פעם שיונייטד ראויה לזכות באליפות והיא הייתה הקבוצה באנגליה העונה, גם לאורך זמן וגם לא לאורך זמן. לדעתי כל ניסיון לחפש איזון בין טעויות השיפוט במשחק בגשר הוא מגוחך, זו הייתה 'שערורייה' כמו שנדב יעקובי אוהב להגיד. האדום של טורס היה מהמגוחכים שהיו. ויש הבדל אם טעות שופט מתרחשת במשחק עונה בין צ'לסי ליונייטד לבין 'סתם' משחק אחר.

15. שםמשתמש Member

קלאטנברג בהחלט הרס את אותו משחק (למרות שהאדום הראשון כן היה מוצדק, זאת אומרת שצ'לסי הייתה בכל מקרה ב-10 שחקנים במצב של 2-2, ואת הנבדל של צ'יצ'ריטו היה קשה לראות בלי הילוך חוזר. ההחלטה הגרועה באמת הייתה האדום המגוחך לטורס, פשוט טעות של שיקול דעת). בכל מקרה העונה באמת שאף אחד לא יכול לטעון שיונייטד ניהנתה משיפוט. להוציא פנדל באנפילד (לדעתי האדום מוצדק) ו2 החלטות מול צ'לסי, אני לא זוכר שום משחק בו הרווחנו משיפוט. לעומת זאת היו משחקים שבהם "קופחנו", כמו למשל נגד סיטי, בהחלטה שכמעט עלתה לנו בניצחון במשחק קריטי. גם מול טוטנהאם לדעתי הגיע לנו לפחות פנדל אחד. לא משנה, בכל מקרה, השיפוט זה לא העיניין, ואין טעם להתעסק בו.

אני מסכים עם מה שאמרת, אבל אני חושב שיונייטד בשנים האחרונות כן מפרידה בן יכולת גבוהה לבין משחק יעיל. זה בדיוק העיניין. יונייטד תמיד יעילה, ממש לא תמיד מרשימה (לפחות לא כמו שהיו מצפים ממנה), למרות שהיא עדיין יודעת לתת הופעות מרשימות מאוד מפעם לפעם. בשאר הזמן זה יעילות שנובעת משיטה, ניסיון, אופי, מסורת ומאמן ששיכלל את היעילות לכדי שלמות. לפעמים אולי על חשבון משחק מרשים וצבעוני יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏10/4/13