פרמייר ליג - מחזור 33

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י GentlePunter, ‏12/4/13.

1. Bill Shankly Member

דווקא שזה מגיע ליונייטד אני מנסה להיות הכי אובייקטיבי שבעולם. לא הייתי פייר הפעם? בסדר רשמתי לעצמי.

בקשר להערה הצבעונית "רק בגלל טעויות שיפוט והתחת של פרגי" אולי זה נשמע ילדותית אבל לא זה אומר שזה לא נכון. בלי זה ליונייטד לא היה כזה פער גדול יום מסיטי והמירוץ לאליפות הייתה פתוחה לרווחה!

2. golding מנהלים

אם אתה חושב שאתה אובייקטיבי אז איך אתה מצפה שניקח אותך ברצינות? הדבר היחידי שאתה עושה בדיוני המחזור הוא להשמיץ את יונייטד.

3. South Boy Member

הרי גם אם אני כותב מנקודת מבט מקצועית נטו והתגובה היא בגנות יונייטד אתם ישר מפרשים את זה כשנאה אז מה זה משנה בכלל? כמו בדיון המחזור מול סיטי שטענתי שיונייטד נראית אפורה וכבויה ואנשים אמרו שאני מדבר מקנאה או משנאה למרות שעוד הרבה חשבו כמוני, אז לפי מה שאתה אומר כל הנושא של יונייטד צריך להיות בגדר טאבו בשבילי ואסור לי לכתוב עליהם, דבר שאני בטח ובטח שלא מתכוון לעשות.
    אני לא אמרתי לרגע שיונייטד לקחה אליפות בגלל שופטים, אפילו אמרתי בפירוש שהיציבות של יונייטד מול הקבוצות הקטנות וקצב צבירת הנקודות שלה זה לא דבר של מה בכך בדיון הקודם, אבל כמובן שאת זה שמטתם ורק התייחסתם לזה שאני אומר שיונייטד קבוצה אפורה ומשעממת ומכך מתפרש שאני קנאי ממורמר, אבל העיקר שאני מסתכל על חצי תגובות ולא קורא אותן אלא מדבר מתוך כעס.
    אני טוען דבר אחד פשוט, שופטים הם בני אדם ולא מכונות וגם הם טועים, אבל יש טעות שיפוט ויש שיפוט מגמתי (אני בטוח שהאדון לא צריך הסבר), שני המונחים הללו נמצאים בקצוות שונים של הסקאלה, והאחד שיקום ויגיד לי שיונייטד לא נמצאת איפה שהשיפוט המגמתי נמצא הוא אידיוט. זה לא מה שנתן לה את האליפות, אבל זו תעודת עניות לאלופה שבדרך וגורם שמעורר אנטגוניזם גם אם אתה אוהד ליברפול פנאטי או סתם חובב כדורגל.
    וכמו שמלו אמר, הטענה שלך כלפי קארול והטענה שהשופט בעצם נגד יונייטד בגלל שהוא לא הרחיק אותו היא מגוחכת על גבול המצחינה מפאתטיות, בטח ובטח שעפ"י ספר השיפוט של אוהדי יונייטד עבירות קשות יותר מאלה של קארול כמו שהסברתי לך בתגובה הקודמת ומשום מה לא התייחסת לכך לא מצדיקות אדום, ובטח ובטח כשהשחקנים של יונייטד לא מתנהגים בכזאת עדינות ושבריריות כלפי היריב, ובוודאי כאשר מדובר בליגה כמו הליגה האנגלית שידועה בקשיחות שלה ובפיזיות שלה.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם זה היה סוארס שמתנהג ככה אתמול כולנו היינו מדברים על משחק מלוכלך. בשלושה אירועים שונים קארול פגע בשחקנים (דה חאה, רוני ואז וידיץ') בלי כדור באיזור, זה לטעמי משחק מלוכלך. כשואן פרסי ישלח מרפק אחרי שהכדור יעבור אותו אני יגיד שזאת עבירה ששווה אדום. אם באותו משחק הוא יוסיף לזה עוד שני אירועים כמו שקארול עשה אתמול אני אגיד שהוא שיחק בצורה מלוכלכת.

אפשר לשחק בהתלהבות, אפשר לתת הכל עד שאתה לא יכול לעמוד על הרגליים, זה בדיוק השחקנים שאני אוהב, אבל אפשר לעשות את זה גם בלי לחלק מרפקים או ללכת לעבר השוער גם כשהכדור כבר אצלו. טירוף ומלחמה של שחקן הם מצוינים עד שזה מגיע למצב שבגלל אותו רצון הוא מתייחס בקלות דעת לאפשרות שהוא יפצע שחקנים אחרים. תביט שוב במרפק לוידיץ', שים לב שהכדור כבר עבר אותו והוא ידע את זה ועדין החליט לשלוח מרפק, זה כבר לא התלהבות בעיני אלא מהלך ששווה אדום...

5. Mellow29 Kopite

את המשחק לא ראיתי (הייתי עסוק בפורנוגרפיה של מכבי חיפה), הסתכלתי על האירועים שציינת בבוקר. התקרית עם רוני: רוני דרך עליו בקטנה בלי כדור, קארול החזיר לו בעיטה. למה אני לא שומע אותך מדבר על רוני המלוכלך והפרובוקטור? אולי כי גם אתה מבין שאלה דברים שעושים בקרנות לעיתים קרובות, שחקנים מכל המדינות ומכל הקבוצות. קארול לא המציא את העבירות הקטנות שהשופט לא רואה, ואפילו במקרה הספציפי הוא בסה"כ הגיב.
    הכניסה בדה חאה: בחייך. הוא מנסה להגיע לכדור וכשהכדור מורחק הוא כבר צבר תאוצה ולא יכול פתאום לבלום. הוא עשה כל מה שיכול כדי להגיע לכדור, בשיא העוצמה והמהירות שהוא יכול לגייס, אתה מצפה ממנו להתאים את עצמו תוך חלקיק שנייה ממוד של "לנגוח לשער" למוד של "למזער פגיעה"?
    את המרפק לוידיץ' לא ראיתי כשהגבתי לך בבוקר, עכשיו הסתכלתי ואני לא מסכים עם הפירוש שלך לאירוע. לא חושב שהוא בשלב הזה כבר הבין שאין לו סיכוי להגיע לכדור, קשה לקבוע אם זה מכוון, אבל שוב, עם יד על הלב, כמה כדורגלנים עושים את זה? כמה בלמים עושים את זה באנגליה? עשר פעמים במשחק ממוצע?

שחקן שהמשחק שלו בנוי על פיזיות, אין פלא שהוא מגיע לסיטואציות כאלה 3-4 פעמים במשחק. למה כשבלם עושה את זה הוא קשוח וגבר וכשחלוץ עושה את זה הוא נגר ומלוכלך? אם זה היה סוארז הייתם מדברים כולכם על משחק מלוכלך, צביעות 100% אבל אלו הבעיות שלכם חבר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

6. oranfu Member

לעומת השחקן ההגון ואן פרסי שהבקיע אתמול מנבדל ברור אתה מתכוון?

מאוהד של מועדון שמנציח טינופות כמו קאנטונה, קין ורוני כאגדות הייתי מצפה שיידע להעריך שחקן ענק גם אם האישיות שלו לא כמו של גיגס (אה אופס, גיגס יותר דוחה)...

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מתייחס לכל שחקן בפני עצמו ולכן אין לי בעיה לבקר גם את סוארס כשצריך, גם את קארול כשצריך וגם את רוני כשהיה צריך. אני לא מתעלם מכך שיש הבדל בין שחקן עם רקורד בעייתי לשחקן בלי רקורד בעייתי, כשלמשל סוארס הוא החשוד המיידי לאור האופי שלו, ולכן במקרה שלו יתכן ולא היינו צריכים שלוש תקריות במשחק אחד כדי לטעון שהמשחק שלו היה מלוכלך. אבל כשעומד לפנינו שחקן, ובמשחק אחד פוגע לא פעם אחת ולא פעמיים בשחקן בלי כדור, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו האם מדובר בצירוף מקרים מדהים או פשוט שחקן ששיחק מלוכלך. פעם אחת כשזה קורה לקארול אפשר לחשוב שזה לא מכוון, בפעם השנייה שזה קורה לו כבר מתחילים לחשוד אבל אפשר איפה שהוא להגיד שזה טעות, אבל בפעם השלישית באותו משחק כשהכדור כבר עובר אותו ואז הוא מחליט לשלוח מרפק לוידיץ', כאן כבר ברור שמדובר במעשה מכוון. ואתה אומנם לא ראית את המשחק במלואו אבל אני ראיתי, ומיד לאחר המרפק אותו וידיץ?, שרגיל לחטוף מכות ושבדרך כלל פשוט קם וממשיך לשחק, הוא נתן ספרינט לצד השני של המגרש רק כדי לגעור בשופט כשהוא רותח מכעס על המרפק. כבר אמרתי, יש מקרים שקורים ואפשר להגיד שהם טעות, אחרי שני המקרים והמרפק (כשבשלב הזה לקארול כבר יש צהוב כלומר הוא אמור אפילו יותר להזהר) כבר הבנתי שפשוט מדובר במשחק מלוכלך של קארול.

בכל מקרה, גם את יש ויכוח על מכוון או לא מלוכלך או לא, אני מניח שאין ויכוח על כך שקארול היה צריך לראות את האדום אחרי תקרית המרפק, אם לא אדום ישיר אז בטח ובטח שהמרפק שווה צהוב (שהיה השני של קארול במשחק). 

8. Mellow29 Kopite

אתה ממשיך לציין שמדובר פה בכמה מקרים שבהם הוא פגע במתכוון בשחקנים בלי כדור ועל כן הוא שחקן מלוכלך, אני לא מסכים איתך לא לגבי המקרה של רוני (החזיר פרובקציה לפרבוקציה) ולא לגבי המקרה של דה-חאה (אין לו שום סיכוי להימנע מפגיעה כשהוא הולך לכדור הזה מלכתחילה). אז מה שנשאר לנו זה מרפק לוידיץ', איפה שאני רואה את המרפק זה בכלל נראה לי חמור כמו שאתה מצייר את זה. אולי בזווית אחרת זה נראה חמור יותר, אני לא יודע. אפשר לשרוק לפאול ולתת צהוב, אפשר גם להתעלם מזה מכיוון שמדובר בקרב פיזי בין שני שחקנים פיזיים ואין סיבה שיעשו דבר כזה בכוונה. כשאתה אומר "אם לא אדום ישיר..." כאילו זו ההחלטה המתבקשת זה נראה לי מוזר, כי דבר כזה לא שווה אדום ישיר באנגליה בשום מצב. מן הסתם השופט הציב את הרף קודם לכן כשנתן לשחקנים לשחק בצורה אגרסיבית ולכן אולי ההחלטה שלו לא לתת צהוב הייתה עקבית ביחס לרף שהציב, לא ראיתי את המשחק אז אין לי מושג.

קארול בראיון אחרי המשחק מראה שזה הסגנון שלו. פה ושם זה יעלה לו בכרטיסים ו/או פציעות, אבל זה עדיף על פני שחקנים שבורחים ממגע או כאלה שנותנים את המרפקים שלהם מאחורי הגב.

בלי קשר ישיר למה שכתבת, קארול נמצא בתקופה מצויינת עבורו. היה מעורב בשערים בכל המשחקים האחרונים של ווסטהאם (למרות שבאמצע רצף המשחקים נקטע כשהם שיחקו נגד ליברפול), נוכחות פיזית גדולה וגם מהלכים יפים על הקרקע. ואני חושב על איך הוא היה יכול לעזור לליברפול העונה, בשני צדי המגרש. בחלק ההתקפי אנחנו פשוט חסרים נוכחות ברחבה וזה בא לידי ביטוי בעיקר כשהיריבות מצופפות וסוארז לא במשחק ואנחנו לחוצים להבקיע. אני חושב שגם במצבים הנייחים בחלק ההתקפי חלה ירידה משמעותית בשערים שהבקענו השנה לעומת השנה החולפת. בחלק ההגנתי לרוב החלוצים הפיזיים עשו צחוק מהבלמים שלנו ב-open play ולא ממצבים נייחים, אבל גם שם הוא יכול היה לעזור לנו מאוד.
    כשכותבים על כך שווסטהאם לא תוכל לעמוד בעסקת ההעברה של קארול בגלל חוקי הפיירפליי (אלרדייס אמר את זה השבוע), וניוקאסל מוכנה לשלם בסה"כ 7 מ' פאונד, אני חושב מה לעזאזל אנחנו עושים פה. לא מתאים לשיטה האוטופית של רודג'רס, אבל במציאות צריך לעשות כל מיני שינויים ושיפורים כדי להתאים אותה לצרכים העכשווים של הקבוצה. אני חושב שיכלנו להנות מאוד מקארול גם בקבוצה שמשחקת פחות ישיר מליברפול של דלגליש או ווסטהאם של אלרדייס.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחרי שראיתי את הראיון אני מבין, לחלק מרפקים זה מבחינתו חלק לגיטימי מהמשחק, כאן נסגר הסיפור מבחינתי, שחקן מלוכלך, אפשר להמשיך הלאה.

10. oranfu Member

לא ראיתי את המשחק, אבל לפי מה שראיתי פה, המרפק הזה של קארול לא שונה ממרפקים שוידיץ' (והרבה בלמים אחרים בליגה) שולח כל משחק.

11. Mellow29 Kopite

לקבל ולחלק מרפקים זה חלק מהמשחק הזה שנקרא כדורגל אנגלי, אין מה לעשות. קארול לא החלוץ הראשון שעושה את זה, וידיץ' לא הבלם הראשון שחוטף מרפקים והוא גם הראה בעבר שהוא יודע לתת מרפקים וההסתגלות שלו לרמה הפיזית באנגליה היא שהפכה אותו לבלם ענק.

12. שםמשתמש Member

תגיד לי, אתה רציני או שאתה עושה את עצמך? "לעומת ואן פרסי"? הבחור כבש מנבדל. זה יותר סטנדרטי מלעשות עבירה על שחקן. להבקיע מנבדל כשאתה לא ממש יודע שאתה בנבדל זה משחק לא הגון? מה הקשר?

מבחינת השיפוט - לכמה ליצנים שהגיבו פה על העיניין הזה - יונייטד כל הפאקינג עונה הזאת נהנתה משיפוט אולי ב-3 משחקים, כאשר במספר משחקים אחרים היא קופחה. לא נהנתה משיפוט ולא שום דבר. גם בליגת האלופות הודחנו בגלל שיפוט. אחרי בערך 25 מחזורים שבהם לא קיבלנו שום החלטה לטובתנו, אתם קופצים פה אחרי טעות מסכנה אחת בגלל איזה גול בנבדל (ותכל'ס, זה נבדל אידיוטי, מה הקשר של ואן פרסי לזה שקגאווה בעט ופגע בשתי קורות השער? זה לא שהכדור נמסר אליו. אבל ניחא, זה עדיין נבדל לפי החוק, פשוט חוק דבילי). אחד הכותבים עוד העז בחוצפתו לכתוב שבגלל שופטים אנחנו נזכה באליפות. בגלל איזה גול בנבדל שנתן לנו נקודה. ואחרי זה רוצים שאוהדי יונייטד לא יתנשאו מעליהם, ושייקחו אותם ברצינות, ואיך אנחנו בכלל מעיזים לדבר...עונה שלמה בקושי 2 החלטות לטובתנו ואחרי אישור של גול בנבדל (ממש הפעם הראשונה בהיסטוריה של המשחק. תקדים אמיתי, שער בנבדל) כל הרגשי נחיתות והקנאה יוצאים ומישהו אשכרה מזכיר את השיפוט. אז כן, כל הכותבים פה שמדברים כל הזמן על השיפוט ועוד בעונה הזאת יוצאים קטנים ועלובים ברמה שאני לא יכול לתאר, ואני לא מבין למה לעזאזל אני ממשיך להתייחס אליהם. יונייטד ופרגוסון זוכים באליפות כי הם הכי טובים, את תירוצי הקנאה למיניהם תשמרו לעצמכם.

לא ממש יודע איך הוא משחק בדרך כלל, אבל אתמול אנדי קארול נתן משחק דוחה וקשה לי להבין איך הוא לא קיבל אדום בשלב כזה או אחר. מספר עבירות מכוונות ומשחק מסוכן ליריב, בין היתר לדה חאה.

נערך לאחרונה ב: ‏18/4/13
  13. oranfu Member

למה סוארז רמאי? כי הוא צולל פה ושם? גם השחקנים של הקבוצה שלך.
    ואן פרסי בכלל שחקן ששולח מרפקים כל הזמן בלי להתבלבל.
    רוני החזיר גם צולל כשצריך ועל המשחק האלים שלו אין צורך להרחיב.
    הקבוצה שלך לוקחת אליפות, תתעסק בזה במקום לרשום זבל על קבוצות אחרות.

בקשר לטעויות שיפוט אתה גם טועה. לא בגלל זה אתם לוקחים אליפות כמובן, אבל שאוהד יונייטד יתלונן על שיפוט באופן כללי זה כמעט כמו שאוהד מכבי ת"א בכדורסל יעשה את זה. זה משהו שברור לכל מי שלא אוהד יונייטד. גם מהאלופות לא הודחתם בגלל השופט. לפחות תדעו להפסיד בכבוד.

14. שםמשתמש Member

סוארז רמאי. הוא רמאי והוא רמאי הרבה, הרבה יותר גדול מכל מי שציינת. מי סופר את כמות ההצגות והמעשים הלא ספורטיביים שהוא עשה. עוד מימי אייאקס למעשה. איפה הוא ואיפה רוני. אין לנו אף שחקן בקבוצה שאפילו מתקרב לרמה של סוארז. הלו, לסוארז יש שם רע מאוד וזה ידוע. זה לא רק אני חושב ככה. זה כולם, וגם אוהדי ליברפול.
    בגדול אני תמיד מתעסק אך ורק בקבוצה שלי, הבעיה היא שרגשי הנחיתות של אוהדי הקבוצה שלך יוצאים כל הזמן ואני נאלץ להגיב להם.

בנוגע לשאר הדברים שכתבת...כל כך הרבה שטויות...למי יש כוח לקרוא. כבר אין לי כח. אתה קורא את מה שאתה כותב? אני לא מתלונן על שיפוט. איפה ראית שהתלוננתי על שיפוט?! זה שכתבתי שהודחנו בגלל שיפוט מליגת האלופות? אז זה נכון, אבל מזמן הפסקתי להתלונן על זה, בערך יום אחרי המשחק. עכשיו סתם ציינתי את זה כחלק מזה שאמרתי שהעונה אף אחד לא יכול לטעון, אפילו בצחוק, שהרווחנו משיפוט בסה"כ. ומה הקשר ללהפסיד בכבוד? גם רוב אוהדי ריאל יודע שנאני לא היה צריך להיות מורחק.

נערך לאחרונה ב: ‏18/4/13
  15. Mellow29 Kopite

תגידו מה הסיפור? אנחנו בגן ילדים או מה? למה על כל הודעה רצינית שקשורה לכדורגל יש פה 5 הודעות מלאות ירידות ילדותיות (זה אפילו לא ברמה של "עקיצות") על שיפוט וצלילות או ניתוחי אופי של שאר המשתתפים בדיון?

תחזרו בבקשה לדבר על כדורגל ולא על רגשי נחיתות, קנאה והפסדים בכבוד ותשמרו על תרבות דיון נורמלית.
    :aaaprot: