פרמייר ליג - מחזור 34

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י GentlePunter, ‏19/4/13.

1. oranfu Member

כשקאנטונה בעט באוהד, יונייטד היו צריכים למכור אותו? אז שקט. וזה היה קצת, קצת יותר גרוע.

פרחח, מעשה מגעיל, אם השופט לא ראה הוא ייענש. לצורך העניין, זה מגעיל, אבל תכלס פחות גרוע ומסוכן ממה שאגווארו עשה ללואיז לפני שבוע, והוא לא נענש.
    אגב, הפעם הקודמת ששחקן נשך שחקן באנגליה, זה היה דפו שנשך את מסצ'ראנו. העונש? כרטיס צהוב.

בקשר למשחק, אדום לסטארידג' היה מוגזם מאוד מאוד. הוא לא הלך חזק במיוחד, לא עם 2 רגליים ולא עם הפקקים (כמה שזכור לי).
    גם לקראגר אני לא ממש מבין על מה הגיע אדום. על תלונות לשופט? אני באמת לא יודע, לא מיתמם.
    המשחק עצמו לא היה טוב שלנו. באמת שאני פשוט לא יכול להבין מה מישהו רואה בדאונינג שחושב שמגיע לו להיות שייך למועדון, על אחת כמה וכמה לפתוח. סטארידג' היה מצויין כשנכנס.
    איך טורס ממשיך לשחק בצ'לסי אני לא יודע. הוא כזה גרוע, הוא פשוט ממש לא מאיים. אחד החלוצים שהתמודדנו הכי טוב איתם העונה. ממש בקלות. אבל אולי הוא יבקיע דרדלה עלובה באירופה בחמישי ואז שוב יבלבלו את השכל שהוא חוזר.

2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

תקשיב,
    אני אגיד את זה מנקודת המבט שלי - אתה פה לוקח מקרה של בן אדם וטוען שצריך לשפוט אותו אך ורק כשחקן ולא כבן אדם - בסדר. מקבל. אני חושב שההשפעה של שחקן כדורגל "מפורסם" עם מילוני צופים היא השפעה עצומה, וכמות הילדים שמחקים את סוארז בהולנד בזמנו, באנגליה ובאווורוגאוי היא גדולה. ההשפעה שלו על ילד שמעריץ אותו היא השפעה שאף מורה או מחנך של אותו ילד לא תתקרב אליה. או קיי? ועל כן, כן, יש לצלוב אותו, זאת דעתי.

אתה לא מסכים - ואני מקבל, אבל לפני שאנחנו פותחים דיון פילוספי מיותר על תפקיד הכדורגלן המפורסם והשפעתו, תבין שהשקפה שלך, לא היחידה שקיימת.

נערך לאחרונה ב: ‏21/4/13
  3. Ricky van Wolfswinkel Member

אני לא מבין למה כשסוארז נושך וצולל לא מגיע לו להיות שחקן השנה אבל כשרוי קין דורך, בועט, מרביץ וגומר לשחקן את הקריירה כן מגיע לו.

אפרופו קין, האיש קיבל שלושה משחקים בחוץ על הדריכה על סאותגייט ועל נסיון ההתנקשות בהאלנד לעומת סוארז שכנארה שיקבל יותר על פאקינג נשיכה.

הצביעות של האוהדים של הקבוצה הבזויה הזו מדהימה.

4. Igi Member

ספורטאי ענק. גאווה לאוהדי ליברפול, אין ספק.

5. nwish Member

לא הייתי כאן אתמול כדי להגיב, וגם לא ראיתי בלייב, אבל להלן מחשבותיי בנושא:

oranfu, חשוב לי להגיב לך ולומר שאתה לא שווה תגובה.
    South Boy ו-Ricky V W, על איזו צביעות מדובר? שמעתם מישהו מאוהדי יונייטד שמצדיק את קין או קאנטונה?
    בכלל, מה קשורים קין וקאנטונה לנושא? התלות שלכם בהשוואות של מקרים ליונייטד חייבת להיפסק (שימו לב שלא השתמשתי בביטוי המתבקש "פאקינג פתטית", בכדי לא להלהיט את הרוחות, מקווה שתעריכו את המחווה הזו).
    קין וקאנטונה וגם השוער של גרמניה שקפץ עם הברך לפרצוף של באטיסטון לפני 40 שנה לא רלוונטיים, והסיבה שכל הפורום מתרעם היום, היא העובדה שמדובר דווקא בסוארז. תבינו, ואני כותב את זה בהגיון וברוגע אז נא הירגעו אם הספקתם להתחמם, מדובר באדם הכי נאלח שנראה באנגליה, שחקן מצויין, אבל פרוקובטור ורמאי, ספק גזען, ספק אידיוט או פסיכי, שאחרי תקופה לא מבוטלת שבה הוא מעורב אחת לחודש לפחות בפרובוקציות מינוריות שמתאספות לכדי גועל נפש עצום - הוא פתאום נושך שחקן באמצע משחק, אתם מבינים עד כמה האקט הזה חולה או עד כמה חולה אתה צריך להיות כדי לבצע אותו מול 50-60 אלף איש ומיליונים בטלוויזיה?

תתאפסו, קחו נשימה, תחשבו איך הייתם מגיבים אם רוני היה נושך את קראגר, עכשיו תקראו את ההודעות שלכם שוב ותמחקו אותן.

נערך לאחרונה ב: ‏22/4/13
  6. alexshw Member

יש פה קווי דימיון לאותה פרשה עם קנטונה. גם אז היה עליהום מוצדק, הכתבים דרשו שיונייטד תמכור אותו למען תדמיתה.
    המועדון עצמו פעל בחוכמה כשהיה הראשון להשעות אותו להרבה חודשים, אך לא מכר אותו כי התועלת ממנו עדיין עלתה רבות(הוא בעצם היה השחקן שעשה את ההבדל באליפויות הראשונות של פרגוסון) על הנזק המסוים שעשה.
    ככה שאם מדברים על נושא מכירת סוארס מאמין שבמועדון יבחנו את התועלת מול הנזק שהוא עושה(כל זה כל עוד הוא בעצמו מעוניין להשאר).

אין פה חילוקי דעות לגבי העובדה שצריך לקבל עונש חמור. אני חושב גם במקרה הזה ליברפול חייבת להרים את הכפפה בעצמה וגם ההתאחדות צריכה להעניש, כשהיא גם לוקחת בחשבון את כל הגיליון ההתנהגות הגרוע שיש לו.
    בסופו של יום לא מאמין שסוארס כבר ישתנה. ימשיך להיות שחקן גדול, אדם וספורטאי מאוד קטן.

ובנימה אישית בדיעבד אותו מקרה של בעיטה באוהד גרמה לי להעריץ את קנטונה רק עוד יותר, ראיתי בזה שמירה על כבוד המועדון. קנטונה לא היה קנטונה ללא השגעון שלו. יחד עם זאת צריך לציין שקנטונה היה ספורטאי יותר גדול מסוארס, לא זכורים לי עליו סיפורים של רמאויות ולא גזענות.

7. Mellow29 Kopite

כדאי להתעמק בהיררכיית ה"חטאים" שיש בכדורגל ולתהות האם היא הגיונית. אני חושב שזה כמעט קונצנזוס שסוארז לא אמור לשחק יותר העונה, השאלה היא כמה משחקים הוא יחמיץ גם בשנה הבאה, בהולנד הוא קיבל 7 מהמועדון שלו ועוד 2 מההתאחדות, בסה"כ 9. גם לי עד אתמול היה די ברור שדברים כמו נשיכה, יריקה, תפיסה מתחת לחגורה ושלל דברים לא ספורטיביים הם דברים שצריך להעניש עליהם בחומרה. אבל האם זה הגיוני שמכה בביצים או נשיכה תהיה חמורה יותר או שוות ערך לכניסה חזקה לרגל?

אצל רוב האנשים שאני קורא, התשובה היא כן, זה מאוד הגיוני שנשיכה תהיה חמורה יותר מכניסה בשתי רגליים שיכולה לגמור קריירה. האם אין פה משהו קצת דפוק?

(טוני בראט העלה את הנקודה הזו בטיימס והשפיע על דעתי, בבוקר עוד הייתי מוכן להתווכח שזו פגיעה ברוח הספורט ושאר ירקות. אולי רוח הספורט שלנו צריכה לעבור התאמה מסויימת?)
    --------------------------------

ה-PFA הודיעה שתציע לסוארז יעוץ בנושא שליטה בכעסים ושקר כלשהו. יפה להם, אם המועדון לא חשב על זה קודם זה קצת מביך.

סוארז:
    For my unacceptable behaviour yesterday the club has fined me today, I have asked the club to donate the money to to the Hillsborough Family Support Group for the inconvenience I have created to the Liverpool fans and to Ivanovic.

8. Sir Alex Las' Killa

אני לא חושב שיש פה קו דמיון לקאנטונה. התקרית של קאנטונה היתה נקודת השפל בקרירה המקצועית שלו, לעומת זאת סוארז מעורב בתקריות כאלו על בסיס קבוע בכל המועדונים שהוא שיחק בהם וגם בנבחרת. מדובר פה בשחקן בעייתי, למה זה משהו שכל כך קשה להבין לחלק מאוהדי ליברפול? וד''א, לשחקנים אחרים אין שום קשר לנשיכה של סוארז כפי שכתב במדוייק נייטויש. בדיוק כמו לעובדה שהוא לא לחץ לאברה את היד או צלל כמו ליצן מול הפנים של דיויד מויס, או לכך שהוא מתלונן על שריקות שהולכות נגדו בזמן שהוא צולל בכל מצב אפשרי - הוא בוחר לעשות את זה, ומי שסובל מזה זה כמובן המועדון שלו שעכשיו יצטרך קרוב לוודאי לסיים את העונה בלי השחקן הכי טוב שלו.

9. nwish Member

לגבי הקנס והתרומה:

מחווה נאה של היחצ"ן של סוארז, מקווה שכולם יזכרו שהוא אשפה ולא יהיו כאן אנשים שיעשו ממנו קדוש מעונה רק כי ה-PR במהלך הזה הוא מבריק ומנגן על המיתרים הכי מרגשים שיש לליברפול להציע.

קודם כל, יש פאנל מיוחד שדן בעבירות אלימות שיש להן קשר למשחק ויכול להוסיף או לקבוע השעיה של שחקן למספר משחקים בלתי מוגבל (בתיאוריה).
    אם הנקודה שלך היא השוואת החומרה בין המקרים, יש כאן אקט של ניאנדרתליות ברוטאלית. בוא לא נשכח שכל תיקול, גם הרך ביותר, יכול לחסל לשחקן כמה חודשים במקרה הטוב אם הסיטואציה מסתדרת כך.

אם אני זוכר נכון, עבירות שאין להן קשר לכדורגל ושהן פשוט אלימות, מהכניסה של קין בהאלאנד וכלה בגזענות\נגיחות\אגרופים\סוארזים וכו', נשפטות כעבירות שאינן בקונטקסט של משחק בפני בית הדין של ה-FA.

כך שיש שתי זרועות שפיטה שונות לשני הקריטריונים, מצד אחד עבירות כדורגל, מצד שני גועל נפש. אני חושב שזו הדרך הנכונה לבצע זאת, גם אם אפשר בהחלט לומר שפעמים רבות הביצוע לקוי.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעריך הרבה יותר אוהדים של ליברפול שאומרים כן, סוארס השתמש במילה גזענית, כן, סוארס הוא צוללן מהגדולים בתולדות הפריימר לייג, כן סוארס הוא שחקן שמסתבך הרבה פעמים בצרות בגלל האופי החרא שלו, אבל כן, בגלל שהוא השחקן הטוב ביותר בקבוצה שלי אני תומך בו/סולח לו בקלות אחרי כל תקרית.
    זה עדיף על פני הצביעות של האוהדים שטוענים שלא הבינו אותו נכון/הוא לא התכוון/בואו נתחיל להעלות מקרים אחרים משנות ה90 של שחקנים בקבוצות אחרות/הוא לא חריג בנוף הכדורגל.

11. פול סקולס Member

nwish, סחתיין על התגובות השקולות והעניינות שלך בנידון. מעורר הערכה.
    אין לי הרבה מה להוסיף לדברים שכבר נאמרו כאן.

אולי רק שאני לא בטוח שהנשיכה של סוארז את איבנוביץ' היא חמורה יותר למשל מהכניסה של רוי קין בהאלאנד.

המעשה של סוארז לוקח את רוח הספורט לשפל גדול יותר מהתאקל של רוי קין, ומנגד, נשיכה בכתף לא יכולה לגמור לאף אחד את הקריירה, ואילו תיקולים כמו של קין, סקולס או ויני ג'ונס דווקא כן. אנחנו אוטומטית מקשרים בראש- במידה כלשהי לפחות- כל תיקול כאיזה שהוא ניסיון, מופרך ככל שיהיה, להגיע לכדור, אבל זה לא תמיד כך.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

השימוש הציני בהילסבורו מגעיל אותי.

13. Mellow29 Kopite

זה היה המשחק הראשון של הקבוצה אחרי יום השנה לאסון, ובתחילתו גם מחאו כפיים לזכרה של אן וויליאמס, מסמלי המאבק. לא מעט אנשים טענו שהמשחק הזה היה צריך להיזכר בזכות שני האירועים האלה, ובהתנהגות שלו סוארז פגע בכך. אף אחד לא שולח לו פרחים על כך שביקש לתרום את הכסף דווקא לשם, אבל אתה בטוח שאתה לא מתחיל עכשיו גם לחפש אותו בקטנות?

nwish
    כן, הכוונה היא להשוואת החומרה. האם תיקול מסוכן ולא מכוון (בלהט המשחק, לא סגירת חשבונות כמו אצל קין) הוא חמור יותר מתפיסה באשכים בלהט המשחק? האם זה נכון שהעונש על האירוע הראשון יהיה משחק אחד והעונש השני יהיה גבוה פי כמה? וכנ"ל גם לגבי העונש הדבילי שנתנו לרוני כשצעק למצלמה. אני לא חושב שהבעיה היא בועדות של ה-FA, הן בסה"כ משקפות את הדעות של רוב האנשים. הקונצנזוס הוא שסוארז צריך להיות מורחק בממוצע לפי 3-5 יותר משחקים משואקרוס שריסק לראמזי את העצם.
    בעידן שבו כדורגלנים וספורטאים הם כבר מזמן לא role models (לאנס אמסטרונג, טייגר וודס דוגמאות הרבה יותר בולטות בתחומם מאשר קאנטונה או סוארז), אולי זה קצת ניאנדרטלי לצפות מהם להיות כאלה.

14. oranfu Member

nwish, חשוב לך להגיב לי ולומר שאני לא שווה תגובה? יצאת קצת לא מבריק..
    אני מקווה שבעתיד אני אצליח לכתוב תגובות שכן יהיו שוות תגובה לדעתך, אני יודע שאני אישית נכנס לפורום כל יום בעיקר בשביל לראות את התגובות שלך...
    מה כל כך לא שווה תגובה? שרשמתי שמה שקאנטונה עשה היה יותר גרוע ויונייטד לא מכרו אותו? גיניתי את המעשה ורשמתי שמגיע לו להיענש. לא רשמתי שום ביקורת ולו מרומזת על יונייטד. פשוט נתתי את הדוגמא למעשה חמור ביותר שעשה שחקן, ומועדון גדול עם כבוד והיסטוריה לא מכר את השחקן שככה "פגע" בכבוד של המועדון.

כן, מה לעשות אני חושב שהנשיכה (מגעיל) חמורה, אבל לא יותר חמורה ממה שאגווארו עשה לפני שבוע, ולא יותר חמור מהנגיחה של פלאיני בשוקרוס ולא יותר חמור ממה שקבאי מניוקאסל עושה כמה פעמים בעונה (מנסה לשבור רגל בתיקולים מאוד מאוד מאוחרים).

לצורך העניין גם לא ראיתי אפילו אוהד ליברפול אחד פה בפורום שלא גינה את סוארז.
    הוא דפקט, והוא הדפקט שלנו. גם בקבוצות אחרות בליגה יש דפקטים גדולים והם ממש לא זוכים ליחס שונה מהאוהדים שלהם.

אמיר, אין שום שימוש ציני בהילסבורו. כל הקנסות שהמועדון מטיל על השחקנים נתרמים לאותו גוף.

15. 亚历山大帕托 Member

אם סוארז ידרוס ילד בכביש, אוהדי ליברפול יגידו "זה לא חמור כמו ההוא שדרס שני ילדים" והמועדון יוציא הודעה: "הוא דרס למען קורבנות הילסבורו".