פתיחת עונת 22/23 ב- Serie A: מילאן, יובנטוס ונאפולי במוקד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י itzik.miro, ‏12/8/22.

1. SerieA Il Capitano

זאניולו רץ חצי מגרש ומבשל לדיבאלה - זה בדיוק הפוטנציאל של ההתקפה של רומא. בפעם הבאה זה יהיה שער.

קאנדרבה יכול להיות ההבדל מבחינת סלרניטנה העונה.

2. uri מנהלים

אני לא חושב שסאלרניטנה חלשה יותר מלצ׳ה או קרמונזה, אני כן חושב שרומא הגיעו למחזור הראשון בכושר יותר מאינטר ופיורנטינה.

3. DRORIKO Member

ועוד השדר הדביל אומר ״למה דרך האמצע״

4. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

היינו צרכים להוביל כבר 4-0

5. טל. Member

אני דווקא חושב שהכושר הגופני של שחקני ההתקפה של רומא הכי פחות מרשים - מבין כל קבוצות הצמרת האחרות שראיתי עד כה.

אבל במחזור ראשון, ועוד אחרי ניצחון, זה עניין שולי.
    ----------------------------

לסלרניטנה יש אחלה מאמן ואחלה קבוצה ואחלה קהל. אני לא חוזר בי. הם עוד יפתיעו הרבה.

6. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

למי שפיספס:

**
    זאניולו נראה ממש טוב אבל משהו בשלישיה הזו חורק ללא הדיוק והאינטלגנציה של פלגריני, שבעצמו היה די חלש בתור קשר. לא נראה לי שזה יעבוד מול קבוצה חזקה יותר.

מצד שני, אין יותר תלות מוחלטת באברהם. נראה לי זו הפעם הראשונה שהוא הוחלף מאז שהגיע לרומא.

7. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

לצערי לא ראיתי משחקים אחרים היום מלבד רומא.

- בדומה למה שכתבתי על לאאו ודיאז במילאן, גם אצל זאניולו, לפחות ממה שאני רואה, יש בעיה בקבלת החלטות. זה מפריע לי, כי אני באמת חושב שהתקרה שלו גבוהה מאוד, וזה אישו משמעותי. בנוסף, כרגע לדעתי חסר לו רוע, סטייל מה שזלאטן היה מספר על הסדרת חינוך של קאפלו כשהגיע ליובנטוס.
    - היו לא מעט ניצוצות בהתקפה של רומא, אין ספק שעש עוד הרבה אורגניות לעבוד עליה, על ההבנה אחד את השני, חילופי המקום וכו׳- אבל הפוטנציאל נראה, והוא אולי הפוטנציאל הגדול בליגה כרגע.
    - דיבאלה הוא עוד פרסונה שחסרה לה רוע, הוא כזה בטא מייל שזה לא יאמן. אני אוהב את פאולו מאוד, לא אומר את זה כביקורת.
    - אני מבין את ה׳אכזבה׳ מהעמדה של פלגריני, אני חייב להגיד שנהניתי לראות אותו. נהדר.
    - אם מתעלמים רגע מעומק, ובהנחה שאכן הפוטנציאל ההתקפי יתממש, רומא חסרה בלם ברמה גבוהה,שחקן כמו ניינגולאן(דינאמו טכני) באמצע ומגן ימני בשביל להיות מועמדת ראויה - זה לא כזה הרבה.

EsheD אוהב/ת את זה.
  8. טל. Member

אם רוצים לשחרר את פלגריני קדימה עם שאר האסים, צריך להתחיל לנסות שני בלמים בלבד מאחורה.

(ברור שלא נגד יריבות רציניות)

-הייתי רוצה להאמין שאם רומא היתה מגדילה את היתרון שלה, כבר היום היינו רואים את הניסוי הזה קורה.

נחכה ונראה מה יהיה בבית במחזור הבא...

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאור ההיסטוריה של המועדון הזה עם צעירים, זה לא יקרה, הלוואי שאני טועה, היחידי שנתן לצעיר לשחק היה קונטה קצת עם אזפוסיטו.

10. VAR Member

אלה דברים שחסרים לה כבר הרבה מאוד זמן (למעט הפיק של ורטוט בעניין הדינאמו, אבל אני כן חושב שקשר אחורי חסר עוד יותר). אז כנראה שזה כן כזה הרבה.

11. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

היו חסרים לה עוד הרבה יותר מזה.
    הפריחה של אברהם ופלגריני בעונה הקודמת, החזרה של זאניולו וספינצואלה(כמו 2 רכישות משמעותיות) וכמובן דיבאלה, ממצבים את רומא במקום אחר לגמרי. זה בנוסף כמובן לזה שהקבוצה כולה רצה יותר זמן עם אותו מאמן וכו וכו, המצב שנוצר שם היום, ממש לא מזכיר משהו שהיה שם בשנים האחרונות, לא קרוב.

12. AS R Member

בשביל מגן ימני הביאו את צ'ליק, שאני מקווה מאוד שנראה אותו תופס את המקום של קארסדורפ בהרכב.
    קבלת ההחלטות והדיוק של זאניולו הן מה שעוצר אותו מבאמת להיות שחקן גדול ולא רק כישרון גדול, ואני חושב שהעונה הזאת תהיה המבחן הרציני שלו, אחרי ששנה שעברה היא סוג של שנת התאוששות מהפציעות.

13. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון למחזור הראשון (מתחילת הקיץ ועד היום), לדעתי הנקודה\חוליה החלשה ביותר על המגרש היא שתי הכנפיים (באותה מידה). גם קרסדורפ וגם ספינאצולה.

למזלנו לשניהם יש פתרונות בתוך הסגל אז נשאר רק לראות אם ווינאלדום יהיה "ניינגולאן" ראוי.

בנוגע לזאניולו, הדומיננטיות הפיזית והצורה בה הוא מתנער מהיריב הייתה לו גם בעונה שעברה, אבל היום הוא פשוט טס על במגרש. בתחילת העונה שעברה לא היו לו ריאות לרבע מזה. היה רק מקרה אחד במחצית השניה (כשכריסטנטה התעצבן עליו) שהיה מצב לצאת למתפרצת והוא מסר לאחור כי בדיוק סיים ספרינט עם בעיטה לשער כמה רגעים לפני והיה חייב להתאושש. מסכים שהוא חייב לשפר את סיום המצבים. גם אם לחלקם שחקנים אחרים לא היו מגיעים במקומו.

14. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

זאניולו חייב לשפר את קבלת ההחלטות שלו,הרבה פעמים הוא בועט ממצבים קשים במקום למסור.
    נכון שלפעמים הוא נראה כמו ענק שממשחק במידנת הגמדים,וזה לא כוחות,אבל חייב להיות פחות אגואיסט.
    יש לו פוטנציאל פסיכי,מזכיר את זלאטן בשיאו,רק מהיר יותר.

לגבי הקישור וההגנה,אתמול זה לא בלט,כי שיחקנו מול קבוצה שכמעט ולא לחצה אותנו,מול קבוצות חזקות יותר זה לא יעבור כ"כ חלק.

15. טל. Member

שימו לב שבתחילת המשחק זאניולו מקבל החלטות טובות וכן מוסר ולא אגואיסט ולא עושה שגיאות.
    באמצע המשחק הוא לפעמים אגואיסט ולפעמים לא מוסר ולפעמים עושה שגיאות.
    בסוף המשחק הוא כל הזמן אגואיסט וכל הזמן לא מוסר וכל הזמן עושה שגיאות.

זה כי בתחילת המשחק יש חמצן למוח. ובאמצע המשחק פחות. ובסוף המשחק אין לו בכלל.
    אין לילד הזה ריאות. מדקה 30 הוא כבר קבוע שפוף נשען על הברכיים.

אם יש מימד אחד שממש רואים שהפציעות והריחוק המגרשים גרמו לו לנסיגה ולבעיות זה המימד הזה... של היכולת האירובית.

לדעתי האישית בזמן השיקום מפציעות הוא הזניח את העניין הזה והתמקד יותר מידי באימוני יכולות אנאירוביות.

שנה שעברה הוא נראה כמו שחקן עם ריאות של בן 40
    השנה הוא נראה כמו שחקן עם ריאות של בן 30 ומשהו.
    אין מה להשוות אותו לריאות שיש לפלגריני, לכריסטאנטה, אפילו לא לדיבאלה.
    אבל בהשוואה לעונה קודמת יש שיפור. וזה מה שהכי חשוב, תכל'ס... כי מגמת השיפור אמורה להמשיך.

נחכה ונראה.