מישהו פה היה באחד מימי הסיירות האחרונים? הייתי אתמול, היה קשה אבל נחמד בסה"כ. רשמתי בעדיפות ראשונה מטכ"ל אבל קיבלת את העדיפוה שנייה שלי- חובלים.
הכל תלוי, אני הייתי בבקום שלושה חודשים והיו כאלה שאחריי יומים מעצר עשו טירונות 02... כי הגיוס שלהם היה קרוב, חלק מהם היום כמה ימים אחדים במעצר ושלחו אותם לפל"מ וחיכו לגיוס הג'ובניקים הקרוב. אם אתה לא מתפנה - אתה לא תלך לקרבי.
זה די דחוף.... אני רוצה לפסול מקצוע ולעבור תפקיד. הבעיה היא שאף אחד לא בדיוק רוצה לעזור לי, והמפקד הישיר שלי לא רוצה להמליץ על פסילת מקצוע. מה אני עושה במקרה הזה? עכשיו מילא היה נשאר לי עוד ארבעה-חמישה-שישה חודשים, אבל פאק, יש לי עדו שנה ותשע, ואני לא רוצה להעביר אותם בחרא... ועוד משהו, התערבות ההורים יכולה לעזור?
מתחנה מרכזית בב"ש יש קו 130 שמגיע ישירות לבסיס יש קו 30 שלפי מה שידוע לי עושה סיבוב באופקים ומשם לצאלים ויש קו 35 שמגיע לתחנה של מועצה אזורית אשכול ומשם נראה לי קו 14 אבל כדאי שכבר תשאל את הנהג. הכל תלוי באילו שעות מתחנה מרכזית ת"א קח קו 379 שמגיע לתחנות של המועצה אזורית אשכול ומשם כמו מקו 35 הנ"ל.
פשוט תסמן במנילה 5.. ואם כבר החלטת ללכת על חיל הים, עזוב אותך דבורים, השירות בסטי"לים הרבה יותר מעניין ומאתגר. כל הדבורנים יגידו לך שדבור זה צוות של 10 אנשים וזה הרבה יותר משפחתי והכל, אבל גם על הסער 5 הכי גדול תרגיש כמו משפחה, באחריות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx נשמח לקבל אותך פה בשייטת 3 :aaa021:
שם יפה, שייטת 3 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx כשהמלש"ב הממוצע רואה "שייטת 3" הוא אוכל סרטים של קומנדו, ומנגד כשהוא רואה את התחקיר ההוא של אילנה דיין הוא חוטף שבץ. יש להניח שאתם איפה שהוא באמצע, לא ככה? (כלומר, כמו כל שירות אחר בצבא- אחד יגיד עליו שהוא חרא, אחר יגיד עליו שהוא מצוין)
יש אנשים שבשבילם כל רגע בספינה הוא סיוט, אבל מצד שני גם לא חסרים כאלה שנהנים מאוד ונשארים עם חוויות לכל החיים. גם חלק רואים את הסטילנים בתור סתם ג'ובניקים שמקרצפים סיפונים כל היום ולא לוקחים חלק ממשי בלחימה כי האיום על ישראל מכיוון הים הוא לא גדול במיוחד, אבל העניין והאתגר בשירות הזה הוא עצום, כי יש כ"כ הרבה מערכות לחימה שונות ומגוונות על הספינה שאני לא אפרט עליהן כאן מסיבות מובנות, ויש כ"כ הרבה מה ללמוד ולעשות. והאמת היא שהסרטים לגבי הקומנדו הם לא כ"כ רחוקים מהמציאות.. שייטת 3 משתתפת בהרבה מאוד מבצעים של השייטת עם השם היותר מוכר. נכון שבתור סטילן אתה לא יכול לצפות לרדת בסירת גומי לחוף ולחסל מחבלים אבל אתה לפחות קרוב מאוד לאיזור האקשן ורואה דברים שבשום מקום אחר לא תראה. חוץ מזה הסגירות על הספינה לא כ"כ נוראיות כמו שחושבים. רב"ט בדרך כלל עושה 11-3, ז"א סופ"ש בבית ואז סוגר את השבת הבאה בתור חלק מהצד תורן(בספינה יש 2 צדדים תורנים שמתחלפים ביניהם כל שבת), וסמל\סמ"ר עושה סוגר בד"כ שבת ל12 ובשאר הזמן חמשושים.(תלוי בגודל הצוות, לכן עדיף להיות על סער 5 מהבחינה הזאת כי יש יותר אנשים ולכן מספר הסגירות יורד משמעותית). הסגירות הרציניות הן בעיקר בקורס. בנוסף לכל זה יש לנו את הפאסון של הים, הגלים, המדים הלבנים.. שזה גם דבר שמושך הרבה מלש"בים. בקיצור הדעות לגבי השירות על הסטילים חלוקות והוא לא נחשב לאטרקטיבי במיוחד כיום. והטיל שפגע באח"י חנית במלחמת לבנון השניה בטח לא עשה טוב. אבל אני ממליץ בחום.. ואולי אני אומר את זה כי אני רגיל אבל אין לי ספק שאם הייתי מלש"ב עכשיו זה השירות שהייתי בוחר. ואת התחקיר ההוא של אילנה דיין לא ראיתי, אבל הבנתי שמדובר בבחור שנפל מסרת גומי ונעלם בים. זה סיכון מאוד קטן שקיים גם בכל תפקיד ים אחר בחיל. גם הדבורים והצוללות וכמובן שייטת 13 עושים אימונים בסירות גומי בתור חלק מההכשרה.
תלוי אם אתה מסתדר עם הרסר שלך או לא.. לי אין אישור זקן ומאז שהגעתי לבסיס יש שבוע שפעם אני בלי ופעם עם.. למרות שבזמן האחרון החלטתי להשאיר אותו.. אם מ.צ תופס אותי אז די הלך עליי. אבל זה בסדר.. המפקדים שלי יגבו אותי.
היה שם חייל רוסי (אני בכוונה מציין את זה כי בתחקיר דיברו על בחור שבא מבית קשה וכו') שנמצא מת בתלייה... לא זוכר הרבה יותר מזה, אבל בוא נגיד שאם הייתה זו אמת לאמיתה (תיארו אותו שם ממש כמו עבד שמנקה 20 שעות ביום וישן בכוכים בספינה כי אין מספיק מיטות) זה בכלל לא היה מחמיא לסטי"לים...