צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. xavi6 Member

הבעיה שאני אהיה טבח בשריון, או תפקיד מסריח בשריון. סתם מעפן.

2. אבו Member

אני לא מבין, אתה חושב שעם פרופיל 64 אתה תוכל להיות רק פקיד?

3. Number 8 Member

תוריד ל64 ותבקש להיות בקורס מר"ם... אחלה תפקיד שמבטיח לך עבודה טובה וקבועה באזרחות מיידית.

4. xavi6 Member

מה זה קורס מר"ם?
    אבו, אני לא בקיא בעולם הג'ובניקים, ואני לא ממש מבין במחשבים.

5. Number 8 Member

מנהל רשת מחשוב.
    אבל זה כמובן אם יש לך ידע כללי פלוס במחשבים ואתה בכלל מעוניין לעשות בכל התחום הזה...

6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

נכון שזה הרבה יותר טוב מרוב המקצועות האחרים בחיל התקשוב, אבל איזה מבטיח לך עבודה טובה ואיזה נעליים. עשו עליך עבודה טובה שם בבה"ד 7, הא?

צ'אבי6 - קורס מר"ם זה מנהל רשת. זו אופציה לא רעה בכלל לשירות ואם יש לך אפשרות, תבחר בה, זה קורס בבסמ"ח שבו אתה ישן באכסניה, בקיצור החיים הטובים וגם הסיכויים להגיע לגדודים קלושים.

ספרס229 - אם הוא מוריד פרופיל אחרי שהוא כבר התגייס לשריון, אז הוא ישאר שם באיזו מפקדה (של שיזפון או אחד הגדודים), כלומר יתקע בחיל לנצח. בקיצור אם כבר לא להיות לוחם, אז במקום נורמלי (=תוריד פרופיל כבר בבקו"ם).

7. Number 8 Member

הלוואי עליי קורס מר"ם... וכן, דיברתי עם מספיק אנשים וחברים שהיו ונמצאים במר"ם וזה מבטיח להם עבודה טובה באזרחות. שום עבודה ושום נעליים, תפסיק לדבר שטויות, אני לא ממציא, הכל משיחות עם אנשים שחוו את הקורס הזה והיום נמצאים כבר באזרחות.

8. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני יודע שאתה לא ממציא. האכילו אותך בשטויות וזה מה שיצא (עם כל הכבוד, אני כבר שנתיים בחיל הזה ואני יודע טוב מאד מה המקצועות האלה שווים בתכל'ס וגם אני לא ממציא).

קורס מר"ם נראה לא רע בקורות חיים שלך, הרבה יותר טוב ממקצועות אחרים כמו מת"מ, מת"ן, טק"ם ועוד הרבה מקצועות בחיל. מכאן ועד להגיד שזה "מבטיח" לך עבודה "טובה וקבועה באזרחות מיידית", יש מרחק ענק, אפשר לחשוב שהוא יוצא מיחידת עילית של תכנות במודיעין, כולה פותח יוזרים ומגדיר אי-מיילים.

9. בועז Member

האמת היא שדניס ברקאמפ צודק באיזהשהו מובן. מר"מ נשמע כוללני מדי ומההיכרות עם כאלו שהגיעו ליחידה שלי אני יכול להבטיח שהמוכשרים מצאו עבודה בעולם ההייטק.
    אני השתחררתי לפני שנה והיום עובדים איתי שני חבר'ה מ8200 שבעוונתיהם היו מנהלי רשת.
    ומצד שני ממה שהבנתי מהם, אנשים שלא זכו להשתבץ ליחדות יוקרתיות כמו 8200 או ממרמ, לא מצאו עבודה. אגב עובד איתי גם מישהו שהיה מת"מניק בצבא ועוד אחד שהיה מתן, ממש גדוד קשר הם פתחו אצלנו. ברקאמפ מה אתה עושה בצבא?

עריכה:
    אגב בני,
    מי אמר שהוא רק פותח יוזרים או מיילים? ולמה אתה חושב שכל חברות ההייטק מחפשות רק מתכנתים מיח' מודיעין? מן הסתם שכדי להיות מתכנת אתה צריך להבין בזה, ומצד שני, אם מחפשים מנהל רשת/ נציג תמיכה לחברה, גם מנהל רשת יכול להספיק(ואפילו עדיף על פני איזה מתכנת מתוסכל שיהיה אובר-קואליפייד).

נערך לאחרונה ב: ‏1/8/09
  10. xavi6 Member

טוב תעזבו מר"ם, להוריד פרופיל או לא...

11. פול סקולס Member

כן (ותשנה את המשפט בחתימה, לא מחמיא לך...)

12. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה צודק לגבי זה, שאם מישהו יצא מהצבא מנהל רשת, אבל ביחידה יוקרתית כמו 8200 או ממר"מ, אז זה נראה מעולה ברקורד שלו ואז זה מאד יעזור לו באזרחות. הבעיה היא שמי שהולך לקורס ויזכה להגיע למקומות האלה הוא מישהו עם הרבה מאד פרוקטציות או הרבה מאד מזל.

לא אמרתי שמחפשים רק מתכנתים, רציתי לתת דוגמא להכשרה שהיא לבד מספיקה להשיג עבודה טובה מאד באזרחות.

אני משרת כאלחוטן בגבעתי, התחלתי כיעודי לקצונה ועשיתי את הקורס קשר"גים בבה"ד 7 לפני שחתמתי ויתור על המסלול (שזה נחשב כמו קורס לות"ם יח"ש).

13. בועז Member

אבוי, מקווה בשבילך שאתה משתחרר בקרוב, אני נזכר בכל מיני חפקים שהיו לנו וראיתי מה הצוותים של הקשר עושים וכמה הם מדוכאים בגלל זה(כלומר, אלו שיש להם מספיק בינה כדי לתפוס את זה). אבל זה עדיף על להיות קשר"ג זה בטוח...

14. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

בני, כמר"מ אני אומר לך בעובדה שכל מר"מ שהגיע ליחידה סבירה + שראיתי וידע להיות חכם בראיון עבודה מצא עבודה טובה עד מעולה. הרבה מקבלים תפקיד סתם, אבל זה בעיקר תלוי כמה אתה מתקדם בשירות שלך.

15. ACBenb Member

קיבלתי זימון ללבדיקת כושר לשירות. שאלתי אותם בטלפון מה זה והם אמרו שזה "משהו שקשור בפרופיל".
    נכנסתי לאתר "עולים על מדים" וכתוב לי שם משהו על "קבן קבע".
    מה זה לעזאזל?