צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. StevieG Member

טוב, קצת סדר לגבי הקורס מ"כים אג"מי. הקורס אכן מתקיים בבהל"צ, אורכו הוא חודשיים, והאנשים שבדרך כלל מגיעים לשם זה מקרקל, משטרה צבאית(מעברים), חילוץ והצלה ועוד כל מיני נספחים כמו מדריכי צניחה, מד"סניקים(חבר שלי עשה את הקורס הזה והוא מד"סניק בגדודה בחה"ן) וכל מיני קשר"גים ולוחמים שרוצים להפוך אותם לרס"פים ובשביל זה הם צריכים קורס פיקודי, ולכן שולחים אותם לקורס הזה שהוא קל יותר וקצר יותר מאשר קורסי מפקדים של לוחמים.

טוב, עוד הסברים על הקורס, אם אתה יוצא לשם באמת: אתה הולך לישון באוהלים, די חם שמה(כמו שאתה יכול לנחש), האוכל מסריח, והבנות של קרקל...

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

הסיבה שיש מחשבה להוציא אותי לקורס הזה ולא קורס מפקדי תומת"ת בשבטה היא שהקב"א שלי נמוכה מידי מכדי להיות בקורס, ולא משנה כמה ניסיתי והמ"פ שלי ניסה, אין כרגע הקצאות לחריג נתונים כמוני. בגלל שהסגל עדיין חושב שאני מתאים להיות מפקד עלה הרעיון של לשלוח אותי לקורס הזה.
    אני צריך לחשוש שגם כאן יהיה לי בעיה עם הנתונים האישיים?

אגב, מיד לאחר הקורס חוזרים לאותה הפלוגה ממנה יצאתי?

StevieG,
    אחרי קורס כזה באמת קיימת האפשרות שאני אעלה כמפקד מחסום או שלא לוקחים ברצינות הכשרה של קורס כזה אצל לוחמים (תותחנים)?
    לגבי החום, אני מדבר כנראה על ההקצאה של המחזור הבא, של אוגוסט כבר יצאו. כמה שחם שם כרגע, אני מתאר לעצמי שבנובמבר כיף לא יהיה שם, ולא בגלל החום.

Nesta,
    בהתחשב בנסיבות שבגללן אני נשלח לקורס הזה (מה שפירטתי למעלה) אני מתקשה להאמין שינסו לשלוח אותי לקצונה כלשהי.

3. StevieG Member

כעיקרון, כמו שאמרתי, משטרה צבאית מעברים עושים שם את הקורס מ"כים שלהם, אז נראה לי שכן, זה חלק מההסמכה, מקסימום אני אשאל חבר שלי שהוא מ"מ שם.

אממ, וגם בחורף לא מי יודע נעים שם. יכול להיות ממש קר שם. דרך אגב, אני מקווה שאתה לא קלע או קשר, נכון?

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני אף אחד מהשניים, למה?

5. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

שאלה על מילואים.

מישהו סיפר לי פעם שאם חמש שנים לא מקבלים זימון למילואים, עוברים לעשות מילואים כלל צה"לי, כלומר התפקיד שלי מבוטל.... יש בזה אמת?

6. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני ממש לא המומחה אבל לדעתי אין דבר כזה, כל עוד יחידה מסוימת מגדירה אותך במצבת המילואים שלה (כמובן שהיא מוגבלת והנטיה הטבעית היא לזרוק אנשים שלא היו הרבה זמן לטובת כאלה שהשתחררו לאחרונה) אז אתה שם נקודה.
    תמיד חשוב להיות בקשר טוב עם קצינת הקישור של היחידה שבה אתה מוצב במילואים גם כשהן מתחלפות, בסופו של דבר פוטנציאל המילואים בחלק מהמקומות הוא כמו חלק נכבד מהשירות הסדיר.

7. Legolas Member

קורס מכי"ם מבצעיות בביסלמ"ח 17,מה חשבתי לעצמי?
    כמו אל טירונים מתייחסים אלינו ועוד בשבוע הראשון,המפק"צ עוד שנייה פתח לנו שעון,מה אלה השטיות האלה?

8. xavi6 Member

פתח לכם שעון, מסכן שלי...

9. Igi Member

אם היית מגיע לפז"מ שלו ועובר את התפקידים שלו היית מבין על מה הוא מדבר.

10. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לצערי בהרבה מאוד חילות קורס מפקדים הפך לטירונות 2.
    אני יכול להעיד שגם בתותחנים המצב דומה. דרך אגב, אני האמת הגעתי גם למצב שהרס"פ בקורס פתח תנו שעון.

נ.ב לפחות היציאות שלכם טובות בקורס? כי אצלנו זה בדרך כל 12-2 עם פעמיים 21.

אגב. ירדן, xavi6, שצ.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/8/09
  11. פול סקולס Member

שי, אם לא אכפת לך שאני שואל,
    הקב"א הנמוכה שלך היא תוצאה של זלזול במבחני-צו-ראשון/ראיון אישי וכו',
    או שאלה כביכול היכולות שלך (כאילו שזה מעיד על משהו)?

או שזה בגלל נסיבות אישיות ואחרות שאין מקום לפרט עליהן...

12. Legolas Member

לגבי העניין של המשעמת כל מי ששאלתי אמרו לי שככה זה בשבועיים הראשונים עד שעוברים את רף 1 וזה בשביל לבחון אותנו שאנחנו לא מתרגזים בקלות ויש לנו משמעת,אני מקווה שזה נכון כי כרגע אני לא רואה לזה סוף. כמו כן מדובר על לו"ז צפוף שאם יש לך 5 דקות רק לנוח ולהתעפץ אתה אומר תודה אבל בכללי מסיימים שיעור ואומרים לנו עוד רבע שעה תיהיו בכיתה אחרת וזה ללכת לכיתה הבאה ולהגיע 5 דקות לפני כי כמובן איחור יגרום הערת משמעת.

יציאות הביתה,כרגע לפי מה שהבנתי רוצים לשנות את הרגל היציאות ב17 לקורס מכי"ם ולהתחיל לעשות חצאים,בנתיים לפי הלוח אני סוגר שבת ל3 לפעמיים 4 אז נראה מה יהיה.

13. StevieG Member

ככה זה קורס מ"כים בכל מקום. זה חפירות, זה חבל קצר, זה התעלקות על החניכים, ואין מה לעשות, ככה זה היה וככה זה יהיה. אתה רוצה להיות חפ"ש ולהתחפשן ולישון, לך תהיה לוחם במבצעית/רובאית/מסייעת/פלחו"ד, כל החרא שיש לכם אתם החי"רניקים.

14. Legolas Member

חחחחח להתחפשן בקו? תגיד לי איפה אתה חיי,אומנם אני הייתי בויתיקות אבל אני עדין לא נחשב ותיק,לזה יש לי עוד 8 חודש ולכן אלא אם אני רוצה לטחון בקו,לעשות מטבחים/שמירות ולמלא שקי פק"ל במהלך השנה ו4 שנשארו לי לשירות אני לא אסיים תקורס מכי"ם,אבל חיפשתי תפקיד עם יותר אחריות וגם לשנות אווירה טיפה,בנתיים זה היה מעצבן ומלחיץ נקווה שעם הזמן זה ישתנה.

15. דימה Member

כמה שאני יודע כל הצבא הולך על ביטול פזם, מי יותר ומי פחות.
    בוא נגיד שאצלי זה לא כזה קריטי...יחידה חדשה שהוקמה ב 2003, אבל בגבעתי למשל הבנתי גם מבטלים לאט לאט.
    צעירים עושים יותר ויותר סיורים ומשימות איכותיות מה שפעם כשהייתי צעיר הייתי יכול רק לחלום.
    מזל שהשתחררתי בזמן...

אז מה שאני רוצה להגיד בזה לגולס, שאם יצאת למכים אז לדעתי עשית בשכל..כי את הותיקות שלך (אם יש לך עוד 8 חודש לל.א), לא היית מקבל עד אז בכלל.
    ובמכים תמיד יהיה פזם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx בין המכים הכוונה.