צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

זה בולשיט הביטול פז"ם הזה. לא תראה חייל שכבר שנתיים בצבא עושה מטבח, סריקה, מנקה שירותים וכו', לא כשיש מחזור שהגיע והוא צעיר יותר בלפחות 8 חודשים. (אצלנו כל שני מחזורים מגיע מחזור חדש, כולו, לסוללה אחת).

זה האמת די שילוב של השניים. בצו ראשון היו לי מספר דברים שבדיעבד אני יודע שלא מומלץ להגיד בראיון אישי כמו אני לא רוצה להתגייס לקרבי על אף שיש לי פרופיל כזה בגלל שאין לי מוטיבציה או כי אני לא מספיק חזק וכו' וכו'. באותה תקופה בכלל לא רציתי להתגייס לקרבי, מספר חודשים לאחר מכן שיניתי את דעתי ועכשיו אני לוחם.
    גם במבחנים עצמם הייתה לי בעיה שלא הספקתי הרבה כי מה לעשות אני די איטי (תמיד הייתה לי הארכת זמן בבית הספר), וכן, בתור מי שהגיע מ 3 יחידות מתמטיקה, אומנם 96 ב 3 יחידות אבל עדיין מ 3 יחידות, היו לי שם לא מעט בעיות, בעיקר בחישובים המהירים.

להגיד לך שאני מהמחוננים האלו שהוציאו בכל המבחנים 95 אז לא אני לא מאלה, אך תמיד גם בתעודה שלי הממוצע היה באזור ה 80.

השורה התחתונה היא שעם או בלי קשר אני לא נמצא כרגע בקורס מפקדים רק בגלל הדברים האלו, וזאת שטות. לראייה הדוגמא שנתתי לאחד הקצינים בקורס שיש חייל עם ממוצע של 95 אבל כבר פעמיים הוא עף מהקורס על חוסר תקשור עם הסביבה, חוסר אנושיות, חום, או כל דבר אחר שמפקד צריך.
    לעומת זאת יש לי קצין בוותיקה שיצא חריג מפקדים ולאחר מכן גם חריג קצינים והוא הקצין ההכי טוב שהיה לי ולכל הסוללה הזו לאורך כל השירות שלי.

מקווה שעניתי לך על השאלה הזאת.

2. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

יא צעיר, פז"ם זה לא רק מטבחים אלא בעיקר עניין השמירות והיחס מהמפקדים.

3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

הנה התעוררה לה מפלצת הפז"ם.
    מה אתה קטנוני? חשבתי שהבנת מהרעיון הכללי שאם הותיקים לא עושים אצלנו מטבחים אז כן הם גם לא עולים ש.ג ועמדות ועושים כמעט תמיד רק סיורים. גם מבחינת המפקדים והיחס שלהם הם עומדים רק למסדרי כוננות, בלי מסדרי גלצ"ח וכל השטויות האלו.

נרגעת?

4. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

לא חשבתי שתיעלב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

5. Legolas Member

נגדיר את זה ככה,אצלנו בותיקות מי שמ"א לרוב קם ב5 אחר הצהריים והוא יכול ללכת למטבח ולקחת לו אוכל בקלות וכמו כן הוא מסתובב בבסיס על חצי ב' ואחרי הארוחה,יושב ומעשן איזה שעה אוכל ארוחת ערב נמצא עם החבר'ה שלו וב10 הולך לישון,זה יומו של המ"א.
    ל"א בעיקרון אותו דבר רק שהוא עושה איזה סיור פעמיים בשבוע.
    אז מי שאמר שהפז"מ עבר מהצבא,עם כל הכבוד מדבר שטיות כי כמה שינסו להעלים אותו אף קצין לא יגיד למישהו שמשתחרר עוד שלוש חודשים לעלות לש"ג. אלא אם אתה בני מאיר שיתן לך גם בזנט בראש על הדרך,אבל זה סיפור אחר.

6. Red Left Winger Member

זה נכון שמי שמשתחרר אחרי יותר משנה וחצי(לא משנה מאלו סיבות רפואיות או לא יודע מה) מקבל את כל מה שחייל משוחרר מקבל אחרי 3 שנים?(מבחינת תעודות וכאלה)

נערך לאחרונה ב: ‏9/8/09
  7. burning soil Member

קורס מ"כים לא ברמה של טירונות מבחינת תיזוזים ומשמעת(לפחות לא אצלנו בתותחנים, כמו
    שהיה אצלי), אבל כן, בקורס הזה דוחפים לך דברים מכל כיוון, ומעמיסים עליך, וזה הופך למציק,
    אבל אם אתה מספיק בוגר להבין שכאן מכינים אותך למה שיהיה קשה בהרבה בהמשך, אתה
    לומד להסתדר עם זה. אין עוד הזדמנות ללמוד(לפחות את המקצועיות והבסיס) פרט להכשרות.

8. wolf89 Member

בגדול,
    אם עשית שנה או יותר, ויצאת על נפשי או רפואי אתה נחשב חייל משוחרר על כל זכויותיו באזרחות. כמובן שהמענק משתנה, מכיוון שהוא נקבע לפי מספר חודשי שירות כג'ובניק/תומך לחימה/לוחם.

אבל אני לא זוכר כמה זמן אתה צריך להיות לוחם כדי לקבל תעודת פלסטיק בצבע זהב שאומרת שהיית לוחם, לא שזה מרתק במיוחד.

9. ג'ובאני אלבר משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לי מחר גיבוש סטילי"ם ואני חולה. הבנתי שאם אני לא מגיע זה נחשב ויתור. יש דרך לנסות לדחות את הגיבוש בלי לנסוע עד לחיפה?

10. wolf89 Member

אני לא הייתי בסטילים, אבל שמעת מישהו אחד שאוהב את זה?

11. Red Left Winger Member

יש לי חבר בסטיל''ים.
    בחצי שנה הראשונה הוא היה צהוב מת מורעל.

עכשיו הוא שבוז מת רק מחפש דרך לצאת משם. חיל הים אחת הטחינות הקשות בצה''ל.

12. Red Left Winger Member

הכוונה היא,האם יש לך תעודה נניח אתה הולך למקום עבודה, תעודת שחרור להראות?

13. Engel Del Madrid Member

ביום שישי בצהריים הובא למנוחות סמל אור חדד , נגביסט בגדוד 51 , וחבר טוב .
    שיהיה זיכרו ברוך .. הבנאדם סעד את שני ההורים הנכים שלו ולקח אותם לכל מקום , בנאדם עם ראש על הכתפיים ולוחם אדיר שהשתתף גם בעופרת יצוקה .

אור , אוהב אותך אחי . שמור עלינו מלמעלה אה ?

14. wolf89 Member

כן, למרות שזה לא מעניין אף אחד.
    אני עשיתי שנה וחצי כי אני מתנדב, לכן אם אתה מחפש עבודה בגיל 20, יכולים לשאול אותך "היי מה עם צבא?". בהנחה וזה לא מקום רציני, תגיד שהיית מתנדב, זה בדיחה..

15. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

טרגדיה,זה החייל שנפטר מהמשחק של "חבריו" עם הנשק מגולני?

ת.נ.צ.ב.ה