צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. דימה Member

מוזר מאוד.
    אני יודע שבהרבה יחידות כמו גבעתי עכשיו (נוב 6 עשה סטטית לא מזמן), גם בצנחנים כשעשיתי איתם תרחט.
    נוב 5 שם עשו מאזין והכל...
    וגם בפלוגה שלי ספציפית אני יודע שיש עם זה בעיה והיו לי 2 מסדרים ביום.
    אחרי זה הורידו את זה לאחד אבל זה קצת מעליב, בשלב מאוחר מדי.

מכים צעירים פתאום היו נכנסים אליך לחדר (ודרך אגב כשאני הייתי צעיר גם זה לא היה קורה. נוב 04 היו בחדר ואף אחד לא נכנס, אף אחד חוץ מהסמל שלהם או מכ ותיק)
    זורקים לך פלנלית בבוקר ועושים לך משהו כמו "עוד שעה וחצי מסדר ניקיון על הנשק".
    דברים כאלה, פשוט מוציא אותך מדעתך.
    אם אתה בדרך להיות מכ שתדל להמנע מדברים כאלה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx למרות שאני בטוח שנפלו עליהם מלמעלה.
    אל תפחד לדבר מה שאתה חושב בישיבות עם הקצינים למה זה מה שהורג את הפלוגה בסוף, הבובות על חוטים האלה..

2. Igi Member

למי אני פונה כדי להשיג אישור עבודה קבוע?

3. wolf89 Member

משקית תש

אתה כעיקרון אמור להראות את חשבון העו"ש שלך של ה-3 חודשים האחרונים, אז אני מכיר אחד שאבא שלו טחון, הוא שוכר דירה בת"א, ואוכל כל הזמן במסעדות יקרות, והיה זקוק לאישור עבודה. המשקית תש שאלה אותו, "תגיד X, למה אתה כל הזמן אוכל במסעדות יקרות?" הוא ענה לה "אני גר לבד, אני צריך לאכול..לא?"
    זה היה נשמע לה מאוד הגיוני, והיא אישרה את אישור העבודה שלו בו במקום.

כמובן שיכולים להיות לך חסכונות וקופות חיסכון של מאות אלפי שקלים, אבל בעו"ש יהיה 100-200 שקל ולפעמים גם 0, ומבחינת הצבא, אתה עני מרוד. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

4. Igi Member

אה זה הכל? יש לה כבר את העובר ושב שלי מהתשמ"ש אז לא אמורה להיות בעיה.
    ד"א אם כבר בנושא של הת"ש, בקשר לתשמ"ש(תשלומי משפחה)...הגשתי בקשה עם כל המסמכים והכל, כמה בדרך כלל הצבא יכול בערך להביא? לדוגמה אם אני בן יחיד לאם חד הורית ושנינו בחובות לא קטנים . הבנתי שהצבא מממש גם תלושי מזון לסופר ואם מתקלקל משהו בבית ודברים כאלה...

5. wolf89 Member

אני לא בטוח בעניין, הייתה לי ביחידה אחת שקיבלה תשמש, נראה לי באיזור ה-80 שקל בחודש. בטח זה משתנה ממקרה למקרה. בנוסף היא ועוד חייל בודד שהיה לי ביחידה קיבלו מדי פעם (בדרך כלל בחגים) תלושים לסופרמרקט. והייתה פעם אחת שקיבלו במתנה תלושים לקנות בגדים בH&O או משהו.
    אני מאמין שבעניין הזה המש"קית ת"ש תוכל להגיד לך הרבה יותר טוב, אני מאמין שלא יהיה לך שום בעיה בעניין. שיהיה רק טוב. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

6. Igi Member

יש לי שאלה. הלכתי לפסיכיאטר חיילי בירפ"א בתל השומר והוא אמר לי שקיבלתי סעיף קה"ס 42 (קל"ב + ת"ש 2) ולא דיבר על הורדת פרופיל נפשי. אין סיכוי שהוא הוריד לי פרופיל נפשי ולא אמר לי על זה כלום נכון?

7. Number 8 Member

קהס 42 זה ממש לא קל"ב... רק ת"ש 2.

8. דימה Member

אל תדאג לחיילים בודדים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    משכורת 2300 שקל ועוד איזה 700 ממשרד קליטה...סוגרים איזה 3 בחודש.
    בטח יהיו כאן עכשיו כאלה שיגידו שהם צריכים את זה וזה, אבל יש הרבה נוכלים שמשחקים אותה גרים לבד ובעצם משכירים דירה עם מישהו..
    לא בעיה לעבר את הצבא - גוף גדול ומטומטם.

9. Igi Member

זה די מחייב שישימו אותך בתפקיד שקל"ב.

ד"א, בדקתי וזה בסה"כ סעיף ולא פרופיל נפשי. מה שכן, יש גם קה"ס 43 שדי מחייב יומיות...

נערך לאחרונה ב: ‏14/8/09
  10. Number 8 Member

"מחייב"... חארטה. אומרים שבדרך כלל שמים אנשים עם קהס 42 בבסיס פתוח אבל בגדול זה שקר. אם הפסיכיאטר אמר לך שככל הנראה ישימו אותך קל"ב, זה לא יקרה. מה שכן זה מבטיח ת"ש 2, כלומר לפחות שני לילות בבית, ואם אתה סוגר שבת אז תצא שני אפטרים באותו שבוע.

אגב, גם קה"ס 43 לא מבטיח יומיות... זה כמו ת"ש 3, כלומר לפחות 3 לילות בבית. קה"ס 50 זה יומיות.

11. Igi Member

התכוונתי שבתפקידים שאני אמור לשרת בהם זה די מחייב. ולגבי קה"ס 43, תחשוב בהיגיון, כמה תפקידים כבר יש שהיציאות הקבועות שלהם זה רבעושים? ת"ש 3 זה כמעט בוודאות יומיות.

12. Number 8 Member

עדיין לא הבנת שאין היגיון בצבא?

תקשיב, אם אתה מיועד לתפקיד שהוא יומיות אז בלי שום קשר לקה"ס תעשה יומיות... אבל אם זה לא תפקיד ג'ובניקי אז ישימו על הקהס הזה זין. תלוי לאיפה תגיע. אותו דבר בנוגע לת"ש 3...

13. Igi Member

זה לא קשור לחוסר ההיגיון בצבא, אין כמעט תפקידים שעושים בהם רבעושים קבוע וזה למה ת"ש 3 מכונה בדר"כ כת"ש המינימלי ליומיות.

וכן אני כרגע בממתינים לקורס שאחריו מיועדים לתפקיד ג'ובניקי יחסית, אבל קה"ס 42 לא מחייב יומיות כמו שגם אתה יודע כך שעם קה"ס שמקביל לת"ש 2 יכולים לשים אותי בכל קורס שאני אוכל לחזור בו חמשושים. בגלל זה כדי לא לתת להם בכלל אפשרות כזו, אני מקווה לערער ולקבל קה"ס 43 אם אני לא אצליח לסדר בקומבינות כאלה ואחרות שימיינו אותי בקורסים של היומיות.

14. Number 8 Member

אפשר לשאול איזה קורס?

15. Igi Member

בעיקרון זה הכל קורסים של אלקטרוניקה והקורסים שאני רוצה(ושקל מאד לקבל אם יש לך בעיות מוכחות בבית או בעיות רפואיות) זה קורסים של דרג ד' שנחשבים האיכותיים ביותר ממה שיש וההצבות שלהם הם באיזור המרכז(צריפין,פלמחים,תל נוף וכו'...) עם יציאות יומיות. בדיוק מה שאני צריך.

סתם להשוואה, הקורס שמויינתי אליו בהתחלה היה קורס שהוא בעיקרו דרג א' שההצבות שלו הן בהר מרון, מצפה רמון ורמאללה עם יציאות של 11/3... לפחות משם הצלחתי לצאת אחרי קצת בלאגן. בקיצור, ככל שהדרג יורד הטחינה עולה.