צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. Number 8 Member

אז אני לא מבין מה הבעיה... אם התפקיד מיועד ליומיות, אתה לא צריך שום קהס. מה שכן, וחבל שלא אמרת כבר בהתחלה שאתה מיועד לתפקיד יומיות, הקהס יהיה גיבוי למקרה שלא ירצו לשים אותך בבסיס פתוח.

אבל תדע שבגדול קה"ס 42 ו43 לא מחייבים יומיות, במיוחד לא 42, 43 זה יותר חזק אבל עדיין לא מבטיח שום דבר.

נערך לאחרונה ב: ‏14/8/09
  2. Igi Member

תראה, יש המון קורסים בטכני שרובם 11/3 וזה לא מובטח שאני אכנס לזה של היומיות ובגלל זה אני דואג, כי גם חמשושים(ת"ש 2) לא מתאים למצב שלי כרגע והאנשים שמגיעים לקורסים של היומיות זה אנשים עם פרוטקציות או אנשים עם בעיות מוכחות. במצב שלי עם ה-42 זו אומנם בעיה מוכחת ומטכלית והם לבטח יתחשבו, אבל עדיין זה לא מראה להם שיש לי משהו מטכלי שאני חייב להיכנס ליומיות, רק חמשושים. בגלל זה ובגלל הניסיון שלי עם הצבא ומה שעשו לנו במיונים הראשוניים בקורסים, אני עדיין לא כ"כ סומך על ה"התחשבות" שלהם במצב שלי...אני מקווה שלא יהיה לי מסובך מדי לערער ל-43 ולקבל את היומיות.

נערך לאחרונה ב: ‏14/8/09
  3. Number 8 Member

איגור קה"ס 43 מבטיח ת"ש 3 כלומר שלוש לילות בבית שזה חמשושים פלוס אפטר באמצע השבוע. אבל מה שכן ואת זה כבר אמרתי מקודם, יש מצב שיתנו לך בסיס פתוח עם קהס 43 אבל זה לא מחייב... יכולים לתת לך גם בסיס עורפי סגור.

בנגע ל"התחשבות" - אל תיקח את זה בחשבון, ברוב המקרים הצבא לא מתחשב, מניסיון.

4. Igi Member

טוב בסה"כ אני לא חושב שזו אמורה להיות בעיה מבחינתי להסתדר שם ברגע שרואים שיש לי ת"ש סופי .אני מקווה שבעוד חודש אני אבוא לפה כשאני כבר נמצא בקורס שרציתי...

5. Igi Member

בהקשר לנושא הקודם, עידן רק רציתי לעדכן שנכנסתי פחות או יותר לאן שרציתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx מתחיל ב13.9 קורס חדש והרבה יותר טוב ואיכותי.

בכל מקרה למשהו אחר, איך אני בתור חייל יכול לדעת לפי פקודות מטכליות לפי מה מותר לי לדרוש ביקור בית אם המשקית ת"ש לא מוכנה בכזו קלות לשלוח?

6. xavi6 Member

אם אני אגיד למפקדת שלי שיש לי חתונה בחמישי היא תיתן לי לצאת או שתדרוש לראות הזמנה?

7. George Best Member

בטח שתדרוש.
    אגב, אני כמעט בטוח שרק אם זה אירוע משפחתי אתה יכול לקבל שחרור.

8. Igi Member

אם זה אירוע משפחתי היא מחוייבת מטכלית לתת לך לצאת. אני לא זוכר אם יש חוק מטכלי שאומר משהו לגבי הקרבה המשפחתית, אבל אני לא חושב שהיא כזו זונה שהיא לא תאשר לך אם זה לא מדרגה ראשונה...

נערך לאחרונה ב: ‏21/8/09
  9. xavi6 Member

אבל אם היא תבקש הזמנה? אני בעיקרון ממציא, אין לי באמת חתונה, אני סתם רוצה לעוף בחמישי למשהו ועל הדרך לעשות חמשוש נחמד.

10. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

נדיר שדורשים הזמנה, אבל יש מקרים כאלה. תלוי במפקדת עצמה.

גם תלוי מי מתחתן מהמשפחה שלך. אם לא מדובר באח או אחות אז היא גם לא מחויבת לשחרר אותך...

11. xavi6 Member

טוב מקסימום נגיד לאחותי שתשקר או לאימא שלי...

12. Legolas Member

תגידו,לפי פקודות מטכ"ל אם אחותי חוגגת בת מצווה האם מחיובים לשחרר אותי לאירוע? למרות שזה רק יציאה למסעדה כל המשפחה וגם זה נופל בדיוק על יום הולדתה?
    כי יש בעיות עם היציאות לאירועים בקורס מכי"ם חשוב לי לדעת האם להתחיל כבר לעשות בעיות על זה? או שהם חייבים ואז בכלל אני אהיה רגוע..

13. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני כמעט בטוח שהם לא חייבים. תשגע את המפקד שלך כמה שיותר מוקדם, ותקווה שהוא בן אדם טוב.

14. xavi6 Member

אני הצלחתי להפיל את המפקדת שלי וגרמתי לה לחייך. היא מובסת.

15. Lupo Member

אי יכולתי להגיע לבסיס בתחבורה ציבורית בשעות מאוחרות בלילה זה תירוץ טוב במשפט?