בעיקרון תלוי מה האלטרנטיבות שלך, אבל אפשר לסכם את זה ב"לא" אחד גדול. מי שעושה קורס טק"מ, כמעט בודאות יוצב בקשר של גדוד או חטיבה (=תתכונן לסגור הרבה שבתות). אפשר להגיד שזה התפקיד הכי נטחן בחיל הקשר, והוא לא עוזר לך אפילו טיפה באזרחות. COYS - האמת, שמעתי שביטלו את גיבוש הסטי"לים, הפתעת אותי שזה עדיין קיים, ושאנשים אשכרה מתנדבים ללכת לגיבוש בשביל דבר כזה. אני ממליץ לך בחום לא לחשוב על ללכת לשם בכלל. בכל מקרה הגיבוש עצמו הוא די בדיחה (שני חברים שלי עשו אותו ועד היום צוחקים על זה).
האמת די הגיוני שביטלו,במנילה זה היה בתור יחידה מובחרת אבל חבר שלי אמר לי שהוא הגיע לשם בלי גיבוש בכלל,עכשיו אני רואה שכנראה באמת כבר אין גיבוש וישר מתקבלים. למה אתה לא ממליץ? זה ה"קרבי" הכי קל שיש.
אני לא מבין את ההיגיון שלך. למה אתה רוצה ללכת לקרבי? אם זה בגלל תחושת שליחות, אתגר אישי או כל עניין אידיאולוגי שהוא, אז אין שום סיבה שתהיה לוחם בכאילו, שיוצא פעם ב-21 יום הביתה, רק כי הוא בשאר הימים מקרצף את הספינה (ואגב אני שמעתי דברים מזעזעים על איך שמתייחסים לצעירים שם, אבל יכול להיות שאלו רק שמועות). אם אתה רוצה חיים קלים, אז לך כבר לתפקיד אחר. הניסיון שלך לחפש אחרי "קרבי קל" נשמע לי קצת מוזר, אולי לא הבנתי אותך טוב. בכל מקרה, הכל כמובן העדפות אישיות שלי, אני סה"כ מציג לך את המצב מנקודת המבט שלי ותעשה עם זה את מה שתבחר.
יש לי פרופיל 97 ואין לי כח להתחיל להוריד פרופיל או לעשות לצבא בעיות,אני כנראה אלך לקרבי כי הצבא ישלח אותי לשם ואם כבר אז שיהיה שירות יחסית קל. על היחסים לצעירים לא שמעתי. אני לא מהחבר'ה שמתים כבר להתגייס ולשרת את המדינה,אני לוקח את הצבא כחלק מהחיים שאני חייב לעבור ואם הבחירה שם היא בין ג'ובניק לקרבי אני אבחר קרבי,אבל כמו שציינתי בגלל שאני לא "מורעל" אני לא מעוניין ביחידה קרבית מדי.
אני לא מבין מה הבעיה,אם מישהו יראה אותי עם מדים הוא ישאל איפה אני משרת,מה אני אגיד שאני תותחן? בלתי אפשרי. בכל מקרה,התחלתי להתאמן היום לקראת הגיוס הכלל צה"לי במרץ(כנראה יקדימו לי תלוי לאן אתקבל) וזה לא ננראה טוב,בקושי גמרתי ריצת 2000 וגם בסטים של משקולות בבית אני לא סוחב,נראה מה יהיה עוד חודש כי אם אני לא אצליח להשתפר אני אשקול מחדש את השירות הקרבי.
אני בחייל חינוך בסוף בתל השומר, אחרי המון וויכוחים עם קצינת מיון. ההורים שלי הכי מאושרים בעולם, בתור אחד שאבא שלו היה בצנחנים ונפצע, כנ"ל הסבא ששירת בגבעתי ונפצע גם הוא, ומאז הם רק אכלו חרא מהצבא-הם מאושרים. אני אישית מרגיש פספוס שירד לי פרופיל ל-64.
למה סתם לדבר מחוסר הבנה ולהטעות אנשים? אתה מכיר בכלל אנשים מהסטי"לים שאתה קובע בכזאת נחרצות שזה חרא שירות? אנשים יוצאים עם חוויות וחברים לכל החיים, הצוות מאוד מגובש והכל באווירה כיפית, זה רחוק מאוד מכל השמועות. כן, אז נכון שלצעירים קצת קשה, אתה מגיע לספינה בתור הצעיר וצריך להיות אחד בתחת של השני עם אנשים שאתה לא מכיר ועוד לא ממש בחבר'ה שלהם, אבל כל אחד עובר את השלב הזה ונכנס לעניינים מהר מאוד. התעללויות? אני לא מכיר דברים כאלה, לפחות לא בספינה שלי. אז נכון שהחובלים הם קצת חארות, אבל זה נכון לגבי חלק לא מבוטל מהקצינים בכל צה"ל.. חבל שאנשים חושבים שהכלים האלה, שהם הכלים הכי יקרים בצה"ל ועם הטכנולוגיה הכי מתקדמת בתחום בעולם הם בסה"כ גיגיות שמקרצפים אותן. יש כ"כ הרבה מה לעשות וללמוד והתפקידים כ"כ מגוונים ומעניינים.. ומה הקטע של "לוחם בכאילו"? אתה מתפעל מערכות לחימה בזמן מבצע? אתה לוחם. פשוט מאוד. מה בדיוק "לוחם בכאילו" פה? שאתה לא פוגש את האויב פנים מול פנים? זה בסה"כ סוג אחר של לחימה. לוחם זה לא רק חירניק או איש סיירות. צאו מזה כבר. אתה חושב שבספינה אתה לא מסכן את החיים שלך ובגלל זה אתה לא לוחם? לך לאח"י חנית שחטפה טיל במלחמת לבנון השניה ותגיד את זה שם. נראה מה תהיה התגובה. רק מה, מי שיודע שיש לו קצת בעיה עם ים של מטר-מטר וחצי, שיעשה לעצמו טובה ויוותר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
תודה M T A,שפכת לי קצת אור על השירות,חבר שלי היה לא מזמן בגיבוש סטילים ואכן הוא לא כל כך רציני,אין הרבה ריצות והרוב זה לקחת יוזמה ולהראות מנהיגות ככה הוא אמר לי.