צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

M_T_A,

דבר ראשון, סליחה אם פגעתי בך. באמת שאני אף פעם לא אייעץ פה למישהו, במשהו שאין לי מושג בו. יש לי שני חברים בשתי סטי"לים שונות (ואחד בדבור), ואני ניזון מהם. ברור שכמו כל מקום בצבא, מי שבא יותר "מורעל" או שהתפקיד יותר קוסם לו, יהנה ממנו - אני פשוט שמתי לב שהמוטיבציה של הבחור היא לא בדיוק בשמיים ולא נראה לי שיהיה לו ממש כיף שם. הדבר היחיד שאני יודע משמועה, זה לגבי ההתעללויות, וציינתי את זה כי אני לא יודע את זה בודאות (קראתי גם הודעה נרגשת של סטי"לניק בפורום בתפוז לפני שהתגייסתי, שמספר על שירות בלהות).

לגבי הלוחמה - זה באמת עניין של הגדרה. מבחינת סכנת החיים, זה לא מתקרב להרבה לוחמים אחרים, אבל אין ספק שזו פעילות מאד חשובה ושוחקת - שוב, מצטער אם הפריע לך איך שניסחתי את זה, באמת שזו לא הנקודה שניסיתי להעביר.

שנה טובה.

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לא יודע אם התייחסו לזה פה או לא אבל שימו לב לכתבה הבאה:
    נוסעים ברכבת נתקלו בימים האחרונים במדבקות שהדביקו אלמונים, המנחות חיילים לפנות את מושבם לקרביים שביניהם, תחת הכותרת "והדרת פני לוחם". הפקחים - בעלי רקע קרבי - דווקא מתלהבים. הג'ובניקים נעלבו: "זו אפליה.
    הסטיקר שהוריד את הג'ובניקים מהפסים. נוסעי רכבת רבים הופתעו בימים האחרונים לגלות מדבקה חדשה המעטרת את קירות המעברים ברכבות ברחבי הארץ. על המדבקות נכתב "ג'ובניקון פנה מקום - והדרת פני לוחם", והן מסבירות באופן גרפי לחייל ה"ג'ובניק" שעליו לפנות את מקומו לטובת החייל הקרבי.

ומה חושבים על כך פקחי הרכבת?
    "ג'ובניקים מפונקים, הם עושים בלגן ברכבת, שמים רגליים על המושבים, מלכלכים ושמים מוזיקה בטלפון הנייד בקול רם", הוא טוען. "מבחינתנו עדיף שייסעו לבסיס במכוניות שלהם. קרביים, לעומת זאת, מכבדים את החוקים ברכבת. שלא לדבר על זה שהם מגיעים עם תיקים ענקיים אחרי שבוע או שבועיים בבסיס ולא יכולים לשבת בגלל הג'ובניקים ותיקי הצד שלהם".

הסטיקר המלא:
    http://www.ynet.co.il/PicServer2/02022009/2182520/YAB_5974_wa.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/9/09
  3. Igi Member

ראיתי את זה השבוע ולא הבנתי מאיפה זה בא, סטיקר נחמד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

4. SeRgInHo Member

אין מה להתייחס לזה. ליצנות לשמה.

5. xavi6 Member

עזבו כג'ובניק או לא, כבנאדם, הייתי קם ללוחם, כי בתור אחד שטעם טיפטיפטיפה בשבוע וחצי בשריון ועכשיו כשאני ג'ובניק, ההבדלים הם עצומים, החבר'ה בקרבי פשוט סובלים הרבה יותר, ולדעתי הג'ובניקים שבנינו כן צריכים לתת את הכבוד ללוחמים ולקום עם חיוך ולחיצת יד. מקסימום נישב במדרגות, ביג דיל. כמו שילד קם בשביל הזקנה, ככה צריך לדעתי מבחינה צבאית. עם זאת הסטיקר מעליב ופוגע ומאוד קיצוני, ואם אני אראה את זה ברכבת-אני אוריד את זה.

נערך לאחרונה ב: ‏18/9/09
  6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה צעיר... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אני אישית נחשב ללוחם (ובאמת הייתי פעם), כשבת'כלס אני לא עושה שום דבר שמצדיק את ההגדרה הזו, ועדיין מגעיל אותי המקרה הזה. רוצים לצ'פר את הלוחמים? אני הכי בעד בעולם. להתחיל למיין חיילים סוג א' ו-ב' זה אחד הדברים שהכי גורמים לתחושת סלידה ואכזבה מהמערכת, ואין לזה שום הצדקה בחיים.

יש כל כך הרבה ג'ובניקים שקורעים את התחת יום יום, קמים בבוקר כדי להילחם על מקום באיזה אוטובוס מפוצץ ומחניק, סובלים ממפקדים כל כך אטומים ומפגרים שאין לכם מושג, ואחרי כל זה מקבלים את הזילזול הלא מוצדק הזה. הייתי מוצב חודשיים בצריפין כג'ובניק וזה היה הרבה יותר קשה ומשביז, מאשר בחלק מהזמן בגדודים. הזמן פשוט לא עובר, האוכל בקושי ראוי למאכל אדם (בחלק מהבסיסים הכניסו קייטרינג לפחות), והכי גרוע בבסיסים האלה זה שאדם לאדם זאב. לאף אחד לא אכפת אחד מהשני, אין שם חברים אמיתיים וחוויות, מדובר בסתם 3 שנים של עבודה קשה ברוב המקרים, עם מפקד אהבל ומשכורת מעליבה. הסטיקר הזה פשוט דוחה.

מה שהכי עצוב זה שראשי הצבא המפגרים הולכים עם הזרם, ראיתי שהם בודקים אפשרות שרק חיילים קרביים יוכלו לנסוע בחינם ברכבת, פשוט לא יאומן איך לאט לאט הג'ובניקים, שחלק לא קטן מהם לא מסוגלים מבחינה פיזית או מנטלית ללכת לקרבי, הופכים לאט לאט לאויבי המדינה.

7. ACBenb Member

יש לי עוד קצת פחות מחצי שנה עד הגיוס, ועוד יותר מחודשיים עד גיבוש צנחנים, אבל אתמול בארוחת חג היה על זה ויכוח משפחתי ואני חייב לחזור היום עם חוות דעת מאנשי הפורום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    מה יותר נחשב היום צנחנים או גולני? אני בעקרון רציתי להתקבל לצנחנים (גיבוש בדצמבר הבנתי) ואמרו לי שהיום גולני יותר טובים מצנחנים. פעם צנחנים נחשבו הרבה יותר טובים אבל דברים השתנו מאז.
    קודם כל, במהה זה מתבטא "יותר טוב" או "יותר נחשב"? יותר מפעילים אותם במבצעים?
    דבר שני, אני מפחד שבמידה וארצה גולני לא יקבלו אותי, כי הרי צנחנים זה עם גיבוש וגולני זה אך ורק לפי המנילה. ויש המון שרוצים גולני (5 על מקום אחד הבנתי), אז איך אני יכול להיות בטוח שאני אהיה גולני?

8. xavi6 Member

שתיהם אותו דבר, רק שבצנחנים אתה גם...צונח. אתה צריך גם לעבור גיבוש לצנחנים, לא כל אחד מתקבל. אם אתה עובר יש מצב אתה נכנס לדובדבן, יחידה מובחרת בצנחנים, יש לי שם חבר. אם תיפול מצנחנים תהיה בטוח שתהיה לך את האפשרות ללכת לגולני-גבעתי.

9. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

קח בחשבון כמה דברים :

1. אני הייתי מסופח בגדוד אחד מכל חטיבה (בגולני כלוחם ובצנחנים במפקדה), והרבה מהסטיגמות שאומרים על החטיבות נכונות. בגולני יש המון, המון ערסים (בעיקר בקרב הלוחמים, במפקדות המצב קצת יותר נורמלי). בצנחנים יש אווירה מאד "צהובה" ופלצנית. לגבי "איזו חטיבה טובה יותר" - אף אחד לא יוכל לענות פה על השאלה הזו בצורה רצינית. ובכל זאת, למרות שזו דיעה אישית שלי, שלא מגובה בכלום - לחטיבת גולני יש המון סיפורי גבורה והקרבה, אבל זה בעיקר בגלל שהקרבות הסתבכו אצלם יותר ממה שהם היו צריכים להסתבך. במלחמת לבנון השניה ו"עופרת יצוקה", מדובר בחטיבת החי"ר שהכי הסתבכה וסבלה מאבידות (תקנו אותי אם אני טועה). כמובן שזה לא בא לזלזל בחטיבה או לפגוע כאן במישהו, פשוט זו דעתי וחשבתי שאולי תרצה לשמוע אותה.

2. חטיבת גולני היא החטיבה הכי מבוקשת ע"י מתגייסים. הסיכוי שלך להגיע לשם, לא משנה מה הנתונים שלך, הוא לא הכי גבוה (ואלא אם כן יש לך פרוטקציות רציניות, אין לך שום דרך להבטיח לעצמך את המקום שם) - בצנחנים אתה מתקבל לפי הביצועים שלך, יש לך יותר מחודשיים להתכונן כמו שצריך, ואז אתה יכול לעבור בכיף, במקום להילחם עד ליום הגיוס ולמצוא את עצמך בשריון, חלילה. אני ממליץ לך ללכת על בטוח ולעשות את הגיבוש.

3. אני מציע לך לעזוב את ה"מה יותר נחשב". אתה הולך ל-3 שנים קשות וכדאי שתסתכל על דברים יותר חשובים מזה, שבאמת רלוונטים לגביך, חוץ מ"מה אחרים יחשבו", כי בזמן שאתה תטחן, זה שהחטיבה שלך היא הכי נחשבת זה בטח לא מה שינחם אותך.

4. לגבי השאלה שלך על "מי מפעילים יותר" - אין שום הבדל. גולני וצנחנים הן החטיבות שמופעלות במבצעים לפני כל חטיבת חי"ר אחרת, ואם אתה בכושר ממש טוב ויש לך הרבה מוטיבציה, אני ממליץ לך לנסות להגיע לגדוד הסיור של צנחנים או לדובדבן\מגלן דרך החטיבה, שם יש הרבה פחות טחינת שמירות + מטבח, והרבה, הרבה יותר מבצעים.

שיהיה בהצלחה.

10. Mr.Eko Member

ירדן,דובדבן היא לא חלק מחטיבת צנחנים. הכניסה ליחידה היא על ידי גיבוש אחרי שהתגייסת לצנחנים ולא יותר מזה.

ומזה מה יותר נחשב? שתיהן חטיבות,לשתיהן אותו אופי פעילות,מבחינת אנשים? את זה תשאל חברה ששירתו שם.

וממה שהבנתי מהרבה אנשים עם ותק לא קטן בצבא,אתה רוצה מבצעים? לך על גיבושי סיירות.

11. ACBenb Member

יהיה לי יום סיירות באוקטובר, זה יישמ עכאילו אני מוריד מערכי שלי אבל הסיכוי שלי לדעתי להתקבל מאוד נמוך. אולי ביום סיירות אני אצליח ואקבל גיבוש מטכ"ל (היחידה היחידה שאני יכול להיות בא בגלל שיש לי משקפיים עם מספר שלא מאפשר שייטת, שלדג או 669). ואני מכיר המון אנשים שרמת המוטיבציה שלהם להתקבל לסיירות המובחרות האלה פשוט אדירה והם בכושר הרבה יותר ממני ולא הצליחו. אני אנסה את מזלי, אבל אני לא חושב שזה ריאלי שאני אתקבל לשם.
    גם אני חשבתי ללכת לגיבוש צנחנים במטרה להגיע לשם ומשם למגלן, שהיא גם יחידה די מובחרת ומסקרנת. את הקבלה אליה הבנתי שעושים רק אחרי הגיוס.
    עזרתם לי מאוד חבר'ה, יותר ממה שזה נראה אפילו לכם, ודניס ברגקאמפ תודה על המידע הוא ממש עזר לי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

ירדן, ממה שאמרו לי צנחנים לא כל כך צונחים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx כולה 5 בשביל ההכשרה (או משהו כזה) וזהו.

12. xavi6 Member

בסדר, אבל לכן הם צנחנים ולא גבעתי או גולני, כמו שבשריון נמצאים בטנק, אחרת גם הם היו חיר רגיל.

13. Legolas Member

למרות שלא יוצא לי לנסוע ברכבות כמעט אף פעם,כי עם הותק אתה מגיע למסקנה שאוטובוס הרבה יותר יעיל ומהיר,הסטיקר הזה בעיני בושה,לא הייתי מצפה שחייל שהוא ג'ובניק יקום למעני רק בגלל שאני "לוחם" ואני עם שני תיקים ענקים ובדרך לשבועיים לבסיס או חוזר אחרי 21 מהבסיס,מי שתפס תמקום ראשון מגיע לו,מה שכן מעצבן אותי שיש תופעה בקרב חיילים ולא משנה לאיזה הגדרה הם שייכים,שלא יקומו למען אנשים מבוגרים ממקומם וזה בעיני החרפה הכי גדולה.

ולגבי איזה חטיבה יותר נחשבת,התחרות תמיד תלך בין גולני לצנחנים וגבעתי בצד,בסופו של דבר כולן חטיבות ח"ר שרק בצנחנים אתה עושה קורס צניחה וזה ההבדל היחיד שלהם מגולני,לגבי גבעתי אם בא לך להנות מתקציבים נמוכים ולחכות עד לסוף מסלול כדי לקבל פליז ודברים כאלה תגיע לגבעתי.
    ולפי מה שאני רואה לגבי "סוג" האנשים כי כרגע אני בקורס מכי"ם ואני עם כל החיילות,צנחנים צהובים מוות חצי קצינים כבר אני חייב לומר,גולני יותר עממים וצ'חצים וגבעתי שקטים ומופנמים ועושים תעבודה שלהם בשקט בלי יותר מידי פוזות,מה שכן שבכפיר יש אנשים באמת ברמה גבוהה והם מהשפיצים בקורס שזה דבר שלא ציפתי לו.

נערך לאחרונה ב: ‏20/9/09
  14. דימה Member

גדוד צנחנים וגדוד גולני כחלק מחטיבה עושים את אותה פעילות זה כן.
    חוץ מזה שגם בגולני אפשר לצנוח (אמנם לא כחלק מהכשרה), אבל חוץ מזה הכל אותו דבר.
    הדבר השונה היחיד שמצנחנים אתה יכול להגיע רחוק יותר מגולני - קרבי יותר.
    דובדבן, מגלן, סיירת מטכל, עוקץ וזהו בעיקרון לא עולה לי עוד שום דבר לראש...
    מגולני אתה יכול להגיע כרגיל כמו בכל מקום...סיירת גולני זה טוב מאוד ולדעתי לא נופל משום סיירת אחרת.
    ואם אני לא טועה זה היעד המועדף על נופלי שייטת 13.

אם אתה שואל אותי לך לצנחנים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    מה אתה צריך תבור עכשיו...

15. פול סקולס Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

בגולני יש: פלס"ר, פלחה"ן, פלנ"ט
    בצנחנים יש: פלס"ר, פלחה"ן, פלנ"ט, דובדבן, מגלן

אין שום דרך להגיע מצנחנים לעוקץ או סיירת מטכ"ל בתור חייל בסדיר.