צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. COYS Member

מי היה פה נהג ויכול לענות לי השאלה?
    באיזה מועד גיוס מגייסים נהגים שהגיעו דרך קד"צ,האם בכלל צה"לי,גיוס של חיל הלוגיסטיקה או שבכלל יש דבר כזה גיוס נהגים?

2. Nevermore Member

יש פה נתמ"מיסטים?

3. פול סקולס Member

המשתמש samoel (מאור) הוא תוכניתן בחט"ל- זה לא אומר לי יותר מידי.
    השאלה היא האם הוא עשה קורס נתמ"מ או משהו אחר...

שווה בדיקה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

משהו יודע אולי איפה זה חטמ"ר עציון?
    אמרו לי שזה באזור קרית גת, אני צריך לבצע שם קורס סמב"צים.

5. COYS Member

שאלה למבינים:
    איזה יחידת חי"ר נחשבת הכי איכותית?
    באיזה יש את האנשים הטובים ביותר?

תענו לי גם על פי סטיגמות,לא משנה כל כך.

6. Engel Del Madrid Member

מבחינת חי"ר ? תכלס .. אין לזה תשובה .
    כי היעודיות של יחידות כמו שייטת , מטכ"ל או שלדג הן שונות ואי אפשר להשוות בינהם .. כמובן שגם ימ"ס לא נופלים מהם ובטח שלא ימ"מ (אבל זה כבר קבע) .
    תשמע .. אם יש חטיבה אחת שאני מתחרט וכנראה אמשיך להתחרט על זה עוד הרבה זמן שלא התגייסתי אליה זו חטיבת גולני וגולני בלבד .

אגב .. היום השתחררתי שוב , מהכלא אחרי 20 יום מחבוש .. הציעו לי האי התאמה וסירבתי . אין לי מושג מה הולך איתי בצבא הזה .

7. ACBenb Member

התקשרו אליי היום מחיל הרפואה ואמרו שקיבלתי זימון לחיל הרפואה ואני צריך להגיע לבה"ד 10... זה היה בבוקר והיא אמרה שאני מועמד להיות חובש, עכשיו יש לי 97 אז זה חובש קרבי?
    ומישהו יכול לתת לי קצת פירוט על השירות והתפקיד? איך היציאות מה התנאים האם זה קשה וכולה...

יש לי פרופיל 97 ואני מנסה להוריד אותו (מחר יש לי ועדה רפואית) בכל מקרה אני מחפש תפקיד עם ת"ש טוב בצבא, אני לא מאלה שלא אכפת להם לטחון וכמו שהבנתם כבר את הראש שלי רק להתחרבש כמה שיותר ולא לעשות כלום. מדהים שפעם בכלל רציתי להיות קרבי ולאט לאט אני כבר רוצה להיות ג'ובניק שרואה בית כל יום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    איך אני מקבל את מה שאני רוצה? (תפקיד קל עם ת"ש ותנאים טובים). אם אני לא אצליח להוריד פרופיל ולא אקבל זימונים ממודיעין (מקווה שהפקסים שאני שולח יעזרו) איזו ברירה תהיה לי?

הטלפון שקיבלתי מחיל הרפואה קצת נתן לי תקווה שאני לא אהיה בתפקיד קרבי ובשירות אני אראה הרבה בית עם תנאים טובים... יש סיבה לתקווה שפיתחתי?

צריך עזרה בנושא דחוף, מתגייס במרץ, מקווה שעוד אפשר לעשות משהו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

8. benos Member

חובשים קרביים של היחידות הקרביות מתמיינים לקורס חובשים רק אחרי הגיוס ליחידות השונות, לא לפני. ככה זה לפחות היה שאני התגייסתי.

נערך לאחרונה ב: ‏24/12/09
  9. Igi Member

ACBENB, אם לא תצליח להוציא ת"ש או להוריד פרופיל משמעותית(45 שזה די קשה או ל64) ואתה לא רוצה ללכת לקב"ן כדי לסדר לעצמך שירות קל וקרוב, לדעתי נשאר לך ביום הגיוס לסרב להתפנות אם לא תקבל מהקצין מיון מה שביקשת. תשב כמה ימים שם במעצר, אבל בסוף ילכו לקראתך .הכי קל לעשות את הבעיות האלה כמה שיותר בהתחלה.

10. ACBenb Member

טוב היום הייתי בועדה רפואית וכנראה שלא יורידו לי אפילו בקצת, כנראה שנשארתי על 97. מה האופציות שנשארו לי? מה הכוונה להוציא ת"ש?
    נניח ביום הגיוס אומרים לי שאני בתותחנים או כפיר או שריון או וואטאבר... אני אומר להם פשוט שלא בא לי בטוב? זה כלא? אם כן לכמה זמן? לא יתקעו אותי באיזה חור (סטייל עובדה למשל שאת חבר שלי שסירב להתפנות שמו שם...).

11. Igi Member

הת"ש הכוונה הקלות תנאי שירות. אם יש לך מישהו חולה(או שהיה חולה ואתה יכול להגיד שהוא עדיין במצב הזה) במשפחה ואתה פחות או יותר היחיד שיכול לטפל בו, אתה יכול לבקש הת"ש וזה ימנע ממך תפקידים מחורבנים שתטחן בהם.

תראה, אני לא יודע כל כך אם הכיוון שלך הוא באמת לעשות יומיות ולא משנה באיזה תפקיד(גם עובד כללי), אבל אם זה הכיוון, במידה והצבא לא מתחשב במה שאתה רוצה עד ליום גיוס, לעשות בעיות זו פחות או יותר הדרך הכי טובה שאני מכיר.
    לגבי החבר שלך... תראה, זה הכל תלוי בכמה אתה רוצה את זה. אם אתה יודע לדבר פשוט תראה שאין סיכוי שאתה מתפנה למקום שלא תואם את מה שאתה רוצה ומה שאתה חושב שמתאים ליכולות שלך וגם אין לך שום בעיה לשבת בכלא בשביל זה. יש לי כמה חברים שסירבו להתפנות, ישבו במעצר בבקום וחיכו כמה ימים/שבועות עד שיציעו להם תפקיד קל של יומיות קל"ב.

12. הרצליה Member

היסטוריה בחיל האוויר.
    בסיס חיל האוויר 27 נסגר היום באופן רשמי וחתום.
    שנה וארבעה חודשים אחרי שטייסות התובלה עברו לדרום גם המחנה הקטן שנשאר מהבסיס הגדול סיים את חלקו בשטח שליד נמל התעופה בן גוריון.
    150, חיילים,קצינים ונגדים יתייצבו ביום ראשון בבסיסם החדש.
    אין יותר בח"א 27 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

13. לא מצאתי כינוי Member

acbenb,

במידה ואתה מעוניין בשירות של קל"ב החוכמה היא לעשות את הבעיות מההתחלה, שאתה עוד בבקו"ם.

במידה ותתפנה לתותחנים, שריון או וואטבר הסיכויים שלך לצאת משמה יהיו קלושים מאוד, אפשרי, אבל מאוד מאוד קשה. הרבה מאוד צעירים עושים את הטעות של "נתפנה, ואז נראה מה יהיה, אם לא יהיה נצא" אז זהו שלא. רוב הסיכויים שגם אם תצליח לצאת מתפקיד הלוחמה, ישאירו אותך באיזה גדוד/חטמ"ר/אוגדה שכוחת אל/מפקדת חטיבה כתומך לחימה.

אתה פשוט תצטרך לסרב להתפנות ולהגיד לקצין מיון בבקו"ם שאתה לא רוצה שום דבר אחר חוץ מקל"ב, יש מצב שתקבל כמה ימי מחבוש ותישלח לכלא, אבל בסופו של דבר לרוב זה משתלם. בן אדם שאני מכיר אישית סירב להתפנות בגיוס של אוגוסט 9 לנ"מ, הוא ישב שבוע מחבוש ולאחר מכן קיבל טירונות כלל צהל"ית, בסוף הטירונות קצת עשו לו בעיות אבל בסוף הוא הסתדר על יומיות. החוכמה זה לעשות את הבלאגן מלכתחילה, ולא לחכות ולראות מה יהיה.

נערך לאחרונה ב: ‏31/12/09
  14. Barrel Roll Member

דווקא שהגעתי למצב שאני הכי צריך קרוב לבית עם כל הת"ש האפשרי, סגרו לי את בחא 27. מבאס.

15. הרצליה Member

אין עוד בסיס כזה, חלום!!

מפתיע אותי שאין שום איזכור בתקשורת על הסגירה, מוזר.