מישהו היה פה מדריך חובשים ויכול להסביר לי על התפקיד? אני מתגייס ב22/3 לחובש שמיועד להדרכה. אז כמה שאלות: 1. אני עושה טירונות 03, כמה זמן היא? האם היא קשה מבחינה פיזית? איך היציאות בה? 2. איך התנאים והיציאות בקורס, הבנתי שאני אהיה בצריפין... 3. האם השירות עצמו יתחלק לעוד כמה ענפים או שכל המתגייסים יעברו אותו קורס ואותם שלבים לכל אורך השירות? חשוב לי בעיקר העניין של היציאות, בטירונות, בקורס, בקורס שיכשיר אותי למדריך ובכללי.
ח'ברה יש לי דילמה שמאוד הייתי רוצה שתעזרו לי. למי שזוכר התגייסתי בדצמבר האחרון לפיקוד העורף. עשיתי קורס בן שלושה חודשים שלא צלחתי בו ועכשיו רוצים להוריד אותי לגדודים(פלח"צ). אני עתיד להשלים טירונות ואימון מתקדם. עכשיו אין לי כל כוונה להצטרף לשם ולשרת לשם. אבל הבעיה שאני מסופח לשם וחייב להתייצב. למישהו יש פתרונות למצב שלי איך אני יכול לצאת משם?
עשיתי טירונות עם מדריכי חובשים. את הטירונות ככל הנראה תעשה בזיקים , עם כל מיני יחידות שונות שעושות 03. הטירונות תאכלס לא כל כך קשה מבחינה פיזית. יש מסעות ,מדסים וקידורים אבל אם אני עמדתי בזה אני בטוח שגם אתה תצליח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx. מבחינת יציאות אני אישית עשיתי 12-2 בגלל שהיו רק שתי פלוגות שם , תלוי בסד"כ שיהיה בבסיס . שיהיה בהצלחה !
עשית טופס טיולים יוצא כבר? אם כן, אז זה יותר בעייתי. בכל מקרה, לצאת מלוחמה (אם אפשר לקרוא לפלח"צ "לוחמה") זה הכי קל, אם תראה אפס מוטיבציה ואינסוף בעיות רפואיות.
בגלל שאני מסיים קורס וכל הקורס שלי כביכול יוצא אז חותמים בשבילי על הטופס. זה חוקי בכלל? ומה קורה אם אני צריך לחתום ומסרב לחתום עליו ומתעקש להשאר איפה שאני עכשיו?
זה סירוב פקודה לכל דבר. אם תסרב לחתום ותהיה מספיק עיקש (כלומר לתת להם להבין, שאין סיכוי שאתה מתקפל), אתה כנראה לא תרד לגדודים. מצד שני, אתה גם יכול להגיע לכלא. תעשה את השיקולים שלך.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3864565,00.html אני מכיר אותו אישית, הוא מהישוב שלי. כל הכבוד לו על היוזמה!
חבר'ה אני יוצא למילואים מחר ואני מת לדעת כמה כסף משלמים לי על יום מילואים. הבנתי שזה 8 שעות כפול כמה שאני עושה בשעה, נכון? לפי מה שהבוס שלי אמר יצא לי הרבה יותר מזה, וגם חברים שעשו מילואים אמרו שהם קיבלו הרבה יותר ממה שמקבלים בעבודה. איך זה תכלס עובד מישהו יודע?
איזה ביזיון , תודה שאתה אומר אני ידע להתחמק אם יקראו לי ליומיים. המילואים שלי 3 ימים אימון, הבנתי יתנו לי משהו סביבות 1000 שקל...קשה לי להאמין אבל חבר'ה אחרים שלי כן קיבלו סכומים כאלה.
ח'ברה אני צריך עזרה. למי שזוכר את המצב שלי התגייסתי בדצמבר האחרון לפיקוד העורף ועשיתי טירונות 02. כעת רוצים שארד לגדודים(פלח"צ). אני כאמור לא ממש מעוניין לרדת לשם והייתי רוצה לדעת איך אפשר לצאת. לסרב פקודה בהשלמת טירונות 03? (לא לחתום על נשק וכו') או לראות קב"ן ולהגיד לו שאני ממש לא מסוגל להיות לוחם מה שיכול לפגוע לי בעתיד גם בתור אזרח וזה משהו שאני שוקל אם כדאי לי לעשות. מישהו יודע מהם באמת ההשלכות של מישהו שרואה קב"ן ויוצא על כך מקרבי?(פרופיל נפשי?) ועל ההשלכות של כך באזרחות? או מה שהכי כדאי עבורי זה לסרב פקודה?