בלתי אפשרי לשכנע אנשים בשאלה "עתודה- כן או לא" או להמליץ, כי זה מאוד אינדיבידואלי. תלוי בחיל שבו אתה משובץ, במקצוע שלמדת, בשאלה האם אתה באמת עוסק במקצוע וכן הלאה. אני כן יכול לומר שעתודה אקדמית מתאימה באמת למי שיודע היטב מה הוא רוצה לעשות בחיים, שהשאיפה המקצועית שלו מאוד מסוימת וברורה והוא יודע אותה כבר בגיל 17 וחצי (למשל, אנשים שיודעים שהם רוצים להיות רופאים בכל מחיר, עתודה רפואית זה מסלול מעולה עבורם). זו השאלה האמיתית. אם אתה יודע מה הייעוד המקצועי שלך וסגור במאה אחוז על תחום הלימודים, עתודה יכולה להיות נהדרת. הבעיה היא שרוב האנשים לא יודעים מה הם רוצים להיות אפילו אחרי שהם מסיימים את הלימודים, על אחת כמה וכמה לפני, אבל זה המצב הטבעי. כשאתה מחויב למערכת צבאית לפרק זמן של שש שנים, זה כבר אחרת לגמרי. לעניות דעתי, אין טעם לחשוב על עתודה אקדמית רק כדי להיות עתודאי. צריך להחליט קודם כל מה אתה רוצה ללמוד. (אני אומר את כל זה בתור עתודאי לשעבר).
נווה, אם אין לי תקשורת כלל בבגרות (כי אין לי אופציה כזו בתיכון.. אם יכלתי להגביר הייתי עושה זאת), זה ישר מוריד את הסיכוי? איך הולכים שם המבחנים? זה לא איזה מבחן ידע כללי? אוהד-ארסנל, תודה על התשובה הרחבה. כמו שאמרת אני עדיין לא סגור על מקצוע בעתיד אבל זה כנראה בכיוון ההייטק ולכן אני חושב על הנדסת תוכנה\מחשבים(אין לי מושג למה קוראים לזה בשתי שמות שונים כאשר זה אותו דבר). בתור עתודאי, היה לך קשה בזמן הלימודים או בזמן השירות? ואם אפשר לשאול, מה למדת?
א. הנדסת תוכנה ומדעי המחשב זה לא אותו דבר. הקורסים מאוד שונים מעבר לשנה-שנתיים הראשונות והתואר אחר. ב. אני באופן אישי לא הייתי הולך לעתודה, כי אני לא חושב שזה מסלול טוב. עם הקבע אין לי בעיה. כדאי שתנסה להתמיין קודם כל לאחת מתכניות המצויינות של צה"ל כמו תלפיות וחבצלות (לא עתודה!) או פסגות וברקים (עתודה, אבל משתלמת). אם לא תתקבל מומלץ מאוד ללכת על תפקיד טוב במודיעין, לסיים 3 שנים ואז להתחיל ללמוד. ג. אם יש לך שאלות יותר קונקרטיות על תואר במדעי המחשב, או אם אתה שוקל ללמוד באונ' העברית (כמו שבטח הבנת, אני לומד מדעי המחשב באונ' העברית...) אתה יותר ממוזמן לשאול. בהצלחה!
בתכל'ס אני לא ממש יודע. ברור שאתה יכול ללכת גם אם אתה לא לומד תקשורת בתיכון אך סביר להניח שכאלה עם 5 יחידות תקשורת יועדפו, הסיבות דיי ברורות. אני יודע שצריכים לעבור מבחן ידע כללי בוודאות, אבל לא חושב שזה המבחן היחידי. על שאר דרכי הקבלה אני [עדיין] לא יודע בפירוט.
תודה לכולכם על התגובות. עזרתם לי מאוד. ממדו, בטוח? מה המועד הבא? אפריל? ספרז229, התכוונתי לכך שיש מקומות שקוראים להנדסת מחשבים הנדסת תוכנה ולהפך. אני לא בכיוון של מדעי המחשב. לפי מה שהבנתי יש שם יותר דגש על מתמטיקה ופחות על פיסיקה, נכון? לגבי חבצלות, פסגות, תלפיות ושאר התכניות האלה, דיברתי עם אנשים שהתחילו את תהליך המיון והתברר לי שמאוד קשה בכל התכניות האלה. בקושי יש זמן ואתה "כבול" לתכנית הלימודים של התוכנית. אגב, יש מצב שראינו אחד את השני פעם. אני לומד באוניברסיטה העברית מספר קורסים במקביל לתיכון (מכללת אורט גבעת רם) מה שהצריך בעבר הרבה שעות אל תוך הלילה ב"אקווריום" (intro2cs הרצחני...). אם לא הבנת על מה אני מדבר, לא משנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
כן, אני בטוח. אתה יכול לעשות בספטמבר ואחרי זה באפריל. או בדצמבר ואחרי זה באפריל (כי שני המועדים לא באותה שנה).
מחר מתחיל טירונות אחרי שנתיים לימודי הנדסאי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx יחידת ההסרטה הנה אני בא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
מה קשור תעודת הנדסאי ויחידת ההסרטה של חיל האוויר?? ובלי קשר, יש לי שאלה לגבי "נוהל התאבדות" בצה"ל. אם חייל אומר לחבר שלו שהוא רוצה להתאבד הבנתי שפותחים ב"נוהל התאבדות" ובעצם מצמידים לו בן אדם 24 שעות עד לפגישה עם קב"ן. אז החייל הזה אשכרה צריך לחרבן עם דלת פתוחה? (זה לא קשור אליי כל העניין הזה, אני לא בצבא...)
כן, אם כי לא תמיד מקפידים על זה ושומרים על הכבוד של הבן אדם עד לרגע הזה. אבל בעיקרוןו, אסור לתת לו לחרבן בדלת סגורה.
שאלה לי אליכם. מצבי הוא כזה: אני עובר תקופה לא קלה, וההשלכות שלה הן פרופיל 21 "נפשי" (לפרוטוקול, אין כזה דבר כל פרופיל 21 הוא פרופיל רפואי, כתוצאה מסרטן\צליאק\סכיזופרניה). ויציאה מהצבא. אני בשלב שבו הפסיכיאטר והפסיכולוג שלי שלחו מכתבים לצבא, ובעצם אני ממתין ל"ועדה רפואית", שלמיטב הבנתי זה פגישה עם קב"ן, שבמקרה שלי צפוי לאשר את המלצת הפסיכיאטר ולשחרר אותי. מישהו יודע להעריך כמה זמן זה לוקח עד שמזמנים אותך לועדה? הפקידות בלשכת הגיוס לא מנדבות שום מידע בעניין, ומשיטוטים קראתי שלאחדים קבעו ועדה תוך חודשיים בעוד אחרים קיבלו אותה מהיום למחר. קיצר, מישהו התנסה במצב הלא-כל-כך נעים הזה?
בצבא אין אחידות, כך שיכול לקרות מצב שלבן אדם ישחק המזל ותוך יומיים תהיה לו ועדה ובן אדם אחר יחכה שבועיים ויותר. אני מאמין שבמקרה שלך זה ילך איפשהו באמצע. מצד אחד, מדובר במכתבים מגורמים אזרחיים לצבאיים ולרוב דברים כאלה מתעכבים. מצד שני, נשמע שמדובר במשהו דחוף, כך שאני מאמין שצה"ל יזרז איתך תהליכים. מותר לדעת למה אתה יוצא על נפשי? אני מקווה בשבילך שלא תתחרט מאוחר יותר.
לכל אחד יש בחיים תקופות לא קלות, החוכמה היא להתמודד איתן, כמאמר הפיתגם "מה שלא הורג - מחשל ". אינני שואל אותך במיתכוון מה אופי הקשיים שאתה חווה, אבל תמיד אני ניזכר בעצה מצויינת שקיבלתי מידידת נפש שלי: "גם כשאתה חושב שמחסן האנרגיה שלך ריק, תמיד נשאר מעט כדי להתניע מחדש". צבא, מניסיון אישי, היא תקופה חשובה, מבגרת, מחשלת, ואני ממליץ לך בכל לב ללכת ולהתחיל לשרת. לא יסתדר? תמיד אפשר לפרוש, אבל תמיד תוכל להגיד לעצמך, ולסביבה, שניסית. אה: בהצלחה!
גם אני עברתי תקופות לא פשוטות בצבא, אבל התגברתי, אבל מי אנחנו שנשפוט אותו? כנראה שהבן אדם חשב על מה שהוא עשה לפני. ולגבי שאלתך אחי, זה באמת תלוי כמו שאמרו פה, גלגלי הבירוקרטיה בצה"ל ממש לא קבועים או סדירים, ויכול להיות שתשוחרר מהר ויכול להיות שזה יקח קצת זמן, מה שלדעתי כמעט בטוח - ישחררו אותך, הם בדרך כלל לא לוקחים סיכונים עם המלצות כאלו, אף על פי שהן אזרחיות ומשחררים.