אהלן, בנוגע לצו שקיבלתי בזה שאני אמור להתייצב מחר ב'בית התותחן' שבזכרון יעקב. חבר טוב שלי גם כן מתגייס לחיל התותחנים(יצא ככה במקרה) והוא לא קיבל את הצו הזה להגיע מחר. לא נשמע מוזר? כדי לו בכלל לנסות לבוא גם בלי הצו? בכלל, גם דיברו איתי בפלאפון ועושה רושם שזו בכלל סוג של הזמנה יותר מאשר סוג של נוכחות חובה. זה נראה לי הולך להיות הסבר על החיל ועל הטירונות במצגות וסרטונים(בין השאר גם ממה שהצלחתי לקרוא על הדבר הזה באינטרנט). בשביל זה אני באמת צריך להגיע עד לזכרון יעקב? אני ממש לא יודע אם אני אלך לזה מחר.
לגבי הפלחה"צ, אם אתה צריך מידע תפנה אליי, השתחררתי מגדוד שחר (498) באוגוסט האחרון. אבל בקיצור, לא הייתי ממליץ. אבל כנראה שאני לא אובייקטיבי במיוחד. דימה, איזו פלוגה היית ומתי השתחררת?
חיל התותחנים זה חיל שיודע הרבה סירובים בבקו''ם להתפנות, חיל שהרבה מאוד מתגייסים סולדים ממנו, ככה שאני מאמין שהוא עושה שיחות מוטיבציה לתת רעל ליחידה למתגייסים הטריים.
אני אוגוסט 06 שביט מחזור גיוס 2006 כמובן, השתחררתי ב 2009... בוא לגדוד שלי במילואים נסדר אותך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
נ"מ תכין תוזלין כי רק ככה יצא לך יציאה נורמלית עם בחורה בשלוש שנים הקרובות שלך,היו לי שתי חברים בחיל שקיללו תרגע שסימנו נ"מ במקום השלישי,עוברים בין סוללות בכל הארץ ויוצאים הביתה 19-3 לרוב והכי מעצבן שזה אחרי 3 חודשים נטו של טירונות אתה מתחיל עם זה ולא רואה תסוף.
אשמח לעזרה,ב23 לחודש הזה התגייסתי והייתי בכלא בבק'ום,בסופו של דבר הגעתי לבה'ד 13 ששמה הייתי מיועד למ.צ. הבנתי כבר עוד בבק'ום שטופס 55 זה שקר מוחלט למי שרוצה לעבור מג'וב לג'וב ולא מג'וב לקרבי שרק לזה הוא באמת תקף. איך אני יכול לצאת מ-מ.צ? עוד פרטים על הסיפור אפשר לקרוא פה(אני מקווה שאני לא עובר על חוק כל שהוא שאני מפרסם פורום אחר). שאלתי שמה כי זה פורום שיש בו הרבה אנשים מתחום הצבא,אבל פה יש הרבה אנשים בוגרים שאני מאמין שיוכלו אפילו יותר לעזור לי,אשמח לעזרה שלכם. בלי מתחכמים שיבואו וירדו עליי עכשיו,יש לי באמת בעיות בבית שאני צריך לעזור להורים שלי אפילו שרשמתי כמה דברים לא נכונים בת'ארד בפורום יחידה.
זה משנה בכלל מה נגיד לך? הרי אמרנו לך שאתה חייב לעשות הכל כדי לא להגיע לשם, ואמרנו לך להפגין קצת ביצים בבקו"ם, לא להישבר ואחרי יומיים הסתמרטטת את דרכך החוצה, לא יאומן... רוזיצקי אפילו היה מחזיק יותר... עושה רושם שרק הקב"ן יוכל להוציא אותך מזה. וזה יהיה קשה מאד. בכל מקרה עצה שלי, או שתחליט שאתה מפסיק להיות כזה רכיכה או שאתה הולך לסבול המון בצבא.
תקשיב מאוד קשה לצאת ממ.צ. אני מכיר המון חבר'ה שיצאו משם ואפילו שניים מהם יצאו ממ.צ ל5 9 יומיות בקריה. אבל אני לא ממליץ להיכנס לרצף של סירובים ובלאגנים כי כל אחד והמזל שלו. יהיה את זה שאחרי דפוק של חודש יוציאו אותו ויהיה את הפראייר שיהיה עם דפוק של חצי שנה והם לא ישברו וישאירו אותך שם. אני ממליץ לחפש פרצות חוקיות, דרך הת''ש אם באמת יש לך בעיות, אם הבעיות לא יצליחו לך תעביר את הכתובת לסבתא סבא ותשחק על זה, רבת עם ההורים, אין תמיכה כלכלית, אתה חייב לעבוד, חייב לטפל בסבא או סבתא החולים. אם אתה מעוניין לצאת דרך אמצעיים נפשיים, תפנה למפקד שלך, תגיד לו שאתה לא נרדם ואין לך תאבון. תחילה הם לא יתייחסו אלייך, אחר כך אתה מתחיל עם משחק של החיים שלך! אתה כל בוקר אומר למפקד שלך שלא ישנת יותר משעה רצופה בלילה, אתה לא מפסיק לקום לפרקים ומ4 בבוקר לא הצלחת לחזור לישון. בחדר אוכל אתה לא אוכל כלום, אל תגיד שאתה בשביתת רעב או מסרב לאכול, תגיד שאתה לא יכול לאכול, בא לך להקיא ואין לך תאבון. אם זה לא יעזור אחרי כמה ימים, תגביר הילוך, תזייף התעלפויות, אתה לא אוכל ולא ישן ואין לך כוח. ברגע שיתנו לך קב''ן, תהיה חכם, אל תצא על נפשי, תגיד לו שאתה כן רוצה לשרת בצה''ל, אתה לא רוצה לצאת מהצבא, פשוט אתה לא מבין למה אין לך תאבון בבסיס ואתה לא נרדם.
או שתנסה להוציא את המירב מאיפה שאתה. אם יש בעיות בבית תבקש יציאות טובות, ואם לא אז תנסה להתחמק מלתת דו"חות ואולי תצליח גם להנות (אפילו קצת) מהשירות שלך. יש לי כמה אנשים שאני מכיר שעבדו עליהם לתוך מ.צ ובסוף יצא להם דווקא לא כזה גרוע.
DB, את האמת שחשבתי בהתחלה שהכלא בבק'ום הוא לא כזה נורא,ודווקא הוא כן,הייתי מעדיף להיות בכלא 4/6 שהסדר יום שמה הוא בעיקר עבודות רס'ר ולהיות הרבה בתא הכלא ולישון,בכלא בבק'ום אין דבר כזה,התעללו בנו חזק,למעשה הייתי השני שמה מבין כולם מתוך 30 שסירבו. אמא שלי גם בכתה לי ואמרה לי תלך על זה אני צריכה אותך בבית וכו' אל תעשה בעיות. אין לי סבא וסבתא,אבל אמרתי ורשמתי כבר בכל הדפדפת שקיבלנו שיש לי בעיות בבית,שאבא שלי נכה,שלאמא שלי יש גם בעיות בריאותיות ואני עושה הכל בבית,קניות,עוזר להורים ובמטלות הבית. אני אנסה לפנות לקב'ן. הקצין מיון עוד פעם אחת לפני שהסכמתי להתפנות אמר לי שיש לך בעיות ת'ש ואתה רוצה קל'ב,ויש לך את אורים שזה 2 דקות מהבית שלך שתוכל לעשות יומיות,לא הסכמתי להתפנות. אותו לילה דיברתי עם ההורים והיה להם קשה בבית,יום למחרת שוב היה לי את הקצין מיון הכי בכיר שיש וביקשתי חייל האוויר העיקר לא מ.צ הוא התעקש על שלו ובסוף נתן לי 28 על תנאי למשך חצי שנה. אני תקוע לא יודע מה לעשות,אני מת לצאת משמה,אבל בכלא קשה מאוד כי מתעללים בך נפשית ופיזית,אין לי מושג מה לעשות. אני אנסה להוציא קה'ס גבוהה אולי במידה ויתנו לי,להגיד שאני בקושי יושן. IGL,ואם אחרי שאני אגיד לקב'ן שאני לא נרדם ואין לי תאבון,אני מאמין שהוא מכיר כבר את הסיפורים האלה,אני אנסה את זה בכל מקרה.
תנסה סיפור שהוא לא מכיר.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx תבוא עם כדור, תזרוק על השולחן ותגיד לו : פוכדור צא.. או שתבוא ותנפנף ביידים לצדדים כמו ינשוף ותעשה קולות : ''פרררר'' ''פרררר'' של רפרוף כנפייים. הוא ייתן לך לצאת. http://www.varbak.com/israelphoto/%D7%A2%D7%A3-%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%A0%D7%A9%D7%95%D7%A3-nb19428.Xxx .not serious.