אני לא מבין על מה אתה מתלונן RVP, התגייסתי יומיים אחריך וממה שאתה מתאר התנאים במעצר טובים יותר מהתנאים בפלוגת ממתינים. איך אפשר להתלונן על מאווררים ודפיקות חזקות בדלת של החדר? ישנתי באוהל בקור עם צ'ימידן ככרית ומה לא הייתי עושה אז כדי לשבת שעות מול מאוורר במקום לעמוד בשמש בזמן הזה. ועדיין, היה כיף בבקו"ם. זאת שכונה. אגב, אני עדיין לא מאמין על המזל שלי - הצלחתי להתחמק מחיל האוויר פשוט ע"י בקשה מהקצין מיון.
חחחחח משטרה צבאית... איזה זכרונות. אני זוכר את המצב שלי בדיוק כמוך. הודיעו לי כמה ימים לפני הגיוס שאני מ.צ... אמרתי אין שום סיכוי, בחיים לא הולך לחרא הזה. טוב, הגעתי לבקום בתור ילד שלא יודע כלום מהחיים שלו ואף אחד לא הכין אותו לצבא. לא ידעתי כלום, לא על העונשים לא על הכלא ולא על המעצר בקום ולא על דרגות... הגיעה הפינוי ואני סוס בגובה 1.90 ופתאום איזה גמד עם משקפי שמש מתחיל לצעוק לעמוד בשלשות ולהיכנס לאוטובוס. ניגשתי אליו בדרך יפה ואמרתי לו שאני לא מתפנה והוא התחיל לצעוק עליי ואמר אין דבר כזה אתה הורס את החיים שלך תגיע לכלא וכו'... בקיצור אחרי שאני והוא צועקים אחד על השני שמתי כומתה על הראש והייתי עם הסרבנים. כמובן שאיתי הצטרפו עוד איזה 10... אני לקחתי את המעצר בקום ממש קשה, לא ידעתי כלום מה הולך להיות לי וכמה זמן אני ישאר שם. ראיתי קצין מיון איזה מאתיים פעם וכל הזמן אמרו לי שסרבנות זה כלא 6 21 יום, אתה חוזר לפינוי עוד פעם ושוב פעם כלא 21 ושוב פעם ושוב פעם בלי לראות בית פעם אחת... נשארתי עד הלילה במעצר המסריח הזה בלי חברים ובלי אף אחד שאני מכיר, בסופו של דבר אמרתי לעצמי להתפנות ומקסימום נדפוק נפקדות ביציאה שלי ביום שישי בטירונות. כמובן שעשיתי טעות של אידיוט כי דבר ראשון: הכלא זה חופשה לעומת טירונות של מ.צ, בטח בשבועות הראשונים. דבר שני יכול להיות לך מזל ואחרי יומיים שולחים אותך למחנה 80 או ניצנים. מה שבטוח שכלא בלי לראות בית זה שטויות במיץ אבל מה לעשות שהייתי ילד ולא הבנתי מה זה צבא. בסופו של דבר הגעתי לטירונות וכששמעתי שיש ועדת פליטה בכל סוף טירונות התחלתי לעבוד(וגם לך יש ועדת פליטה בסוף הטירונות לפני הקורס פשוט לא אומרים לך את זה ומכל טירונות יוצאים בערך 5-10 חילים ממ.צ) ופשוט לקחתי הכל בכיף. אני פשוט שיגעתי אותם. כל לילה דפקתי בדלת של המ"מ ואמרתי לו שאני לא מצליח לישון כי אני בדיכאון ואני לא יכול להיות במקום הזה וכו'... תסביר לו עוד שאתה חושב על הבית שצריכים אותם ואתה לא יכול להפסיק לחשוב על הבית ואתה לא נרדם וכו'... דבר ראשון היחס אליך ישתנה והם יתנהגו אליך יותר יפה. אני כמעט כל לילה עשיתי את זה ושיגעתי את כל הסמלים של כל המחלות ואת המ"מים וכולם, פשוט חירפנתי אותם. תמיד ישבתי בצד והורדתי את הראש למטה והראתי להם שלא מזיז לי הצעקות שלהם והסברתי להם גם שהצעקות לא עוזרות ורק מכניסות אותי יותר לדיכאון. בסופו של דבר יצאתי משם בסוף הטירונות בועדת פליטה ונשלחתי לבקום ושמו אותי אפסנאי קרוב לבית. אני עדיין בצבא אגב 3 שבועות לחופשת שחרור אבל יהיה לי דפוק כנראה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx. יש עוד גישה שזה צחוקים ולא לשים זין על אף אחד ולקחת הכל בצחוקים. חבר שלי יצא ככה. פשוט לא הפסיק לצחוק כל הטירונות ולעשות שטויות, לא היה אכפת לו מדרגות, היה ניגש לכולם ומתחיל לדבר איתם שואל שאלות מפגרות לא יושן בלילה ומסתובב בלילות. הוא פעמיים עלה למשפט וקיבל ריתוק אבל באמת שגם ריתוק הוא לקח בכיף ולא היה אכפת לו וככה הוא הראה להם. תמיד שהיו מאיימים עליו לקבל ריתוק הוא היה אומר שמבחינתו להישאר עד סוף הטירונות בבה"ד ולא מעניין אותו כלום... הוא פשוט הראה שלא אכפת לו מכלום, לקבל כלא לחטוף ריתוק הוא פשוט הגיע בגישה של צחוקים וזה מה שהוציא אותו. חוץ מזה אתה בסופו של דבר יכול להישאר במשטרה צבאית בשירות שלך. יש לי הרבה חברים שהם מ.צ. אם תילך לשיטור שזה הדוחות תדע שלא עושים שם כלום כל היום. היציאות חרא אבל אתה כל היום נח. לדפוק דוחות זה החלטה שלך אם אתה לא רוצה לתת דוח אתה לא נותן אף אחד לא מכריח אותך. אפשר להיות מדכ שזה יומיים יומיים או שבוע שבוע אבל לא בכלא, הכלא זה עבודה קשה תלך למעצר וגם שם חוץ מלחתום על ניירות אתה לא עושה כלום כל היום. להיות מד"כ במעצר זה לא רע ואתה עושה יומיים יומיים או שבוע שבוע. אתה יכול לסיים טירונות וקורס ובסופו של דבר להוציא תש גבוה ולפסול קורס ולהיות איזה עובד רסר או פקיד מחשבים או ש"ג או אפילו ספר וכל מיני שטויות ולעשות יומיות אפילו 5-9 יומיות. פוסלים קורס בעזרת תש או בלאגן שעושים(נפקדות כלא או כל מיני). אתה רוצה לצאת בעזרת כלא? תהיה סרבן כל היום אל תעשה כלום אל תשבר מהצעקות והאיומים שלהם קח הכל בקלות תכנס לכלא נראה לי 20 יום(הרבה כדי להרתיע אותך. יותר מ20 יום הם לא יכולים להכניס אותך), בכלא תראה קבן או גחלת תסביר להם על הבעיות שיש לך בבית, לא יוציאו אותך? תהיה עוד פעם סרבן ותגיד להם שאין על מה לדבר יכניסו אותך לעוד איזה 10 יום ואחרי זה בדוק יוציאו אותך כי יש ועדת אי התאמה לחייל. הבעיה עם זה שאחרי הכל אתה עדיין צריך לעשות טירונות כלל צהלי ואין לך 02 ואתה צריך לעשות ויקח הרבה זמן עד שתיכנס לסדיר. בקיצור תעשה צחוקים וקח הכל בקלות בסופו של דבר הכל חוויה גם הכלא, הייתי בכלא 6 ובכלא 4 עם כל מה שאומרים על כלא 6 אני מעדיף אותו כי הוא נראה יותר טוב. למרות שיש שם משמעת לעומת 4 אבל כל כלא בסופו של דבר משלים לך שעות שינה. אל תאמין לאיומים שתמיד נותנים לך. הכי חשוב כמו שהזכרתי כמה פעמים: קח הכל בקלות ותהיה גבר גם שצועקים עליך תחיך וקח את זה בכיף שלך אל תתן לאיזה מפקד צעיר בן 19 להפחיד אותך.
לא יודע עד כמה זה נכון, אבל שמעתי סיפורים ושמועות על אנשים שיצאו מהצבא עם דברים מטורללים כאלה. לעשות קולות של חיות וכו'. כנראה שלחו אותם מהקב"ן לאשפוז כפוי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אבל יותר סביר שמדובר במיתוסים צהליים.
בוודאות מדובר על מיתוסים,לפחות בשיחה שלנו עם הקב'נית היא אמרה כבר דברים שכיחים שאומרים לה ומה שאמרתם היו חלק מהם. אני אנסה לדבר עם המפקדים ולחפור להם. וההמתנה בבק'ום זה כלום לעומת הכלא,לא יודע אם יצא לכם להיות בכלא בבק'ום שכולם אומרים שזה קל שמה,אבל מתעללים בך נפשית ופיזית,אולי פעם זה היה משהו אחר. איזה אסיר גם אמר לי שעדיף להיות בכלא 6/4 כי שמה יהיה לך הרבה יותר קל מאשר בכלא בבק'ום ששמה מתעללים בסרבנים ומנסים לשבור אותם עם לעמוד כל היום ביהלום וכו',נקווה לטוב. אבל במידה ואני אסיים טירונות בסופו של דבר ויפלטו אותי שוב פעם,אני יתחיל עוד פעם טירונות?,ואם כן אני יצטרך לחתום על ויתור פז'ם? ויש לי כרגע הת'ש 3,במידה ואני רוצה לעלות לבקש את זה מהמשקית ת'ש?,כי עוד פעם מה שרשמתי להם בדפדפת ההיא של מה שהולך בבית היה הרבה יותר גרוע ממה שאמרתי להם במדור פרט שראיתי משקית ת'ש פעם ראשונה עוד שהייתי מלש'ב. ואם אני אדבר עם קב'ן ואני יגיד שאני לא מצליח להרדם,אני אוכל יותר מדיי בזמן האחרון פי 2 מהרגיל(חלק מתסמין של דיכאון מז'ורי),עייפות,חוסר חשק ומוטיבציה,יתנו לי קה'ס?
כשאני יצאתי על 21 נפשי (אמיתי), דיברתי קצת עם חבר'ה שחיכו יחד איתי לתור שלהם להיכנס לקב"ן. חלק מהם היו אנשים שזו לפחות פעם שנייה שלהם אצל הקב"ן... והאנשים האלה, שבפעמים הראשונות ניסו דברים דומים למה שרשמתם פה בצחוק (אף אחד מהם לא באמת עשה קולות של ינשוף; אני מניח שגם הטיפשים ביותר מבינים שזה לא יעבוד להם), אמרו שלא רק שהקב"ן לא שחרר אותם מהצבא, אלא הוא העיף אותם מהחדר שלו אחרי דקה. אחרי הכל הם אנשי מקצוע, והם יודעים לזהות- בקלות רבה, יש לומר- מישהו שמנסה לשחק אותה משוגע. מי שלא בא עם המלצה חותכת של פסיכיאטר, הכי בטוח (ובתכל'ס, הדבר היחיד בערך שעובד) הוא לשחק את המדוכא. להשפיל מבט, לענות על שאלות באיחור, לדבר בקול חלוש... אם אתה לא מקבל שחרור במקום, סיכוי גבוה שלפחות תקבל סעיף נפשי ומעקב של קב"ן להמשך השירות, ואז תוכל בהמשך לצאת עם קצת עקשנות מצדך.
ברגע שאתה מסיים טירונות, היית בהשבעה וכו' אתה לא צריך לעשות טירונות חוזרת אם פולטים אותך מהחייל. או שאתה מתחיל קורס בחייל אחר(קורס ספקים או משהו כזה) או שאתה כבר נכנס לסדיר. אם אתה רוצה להעלות תש אתה צריך ללכת למשקית תש כן
אם יש לי מילואים מיום שני עד יום רביעי, אם אני הולך ביום ראשון לרופא משפחה ומוציא ממנו 4 ימי מחלה זה פשוט מבטל לי את המילואים? או שיש עוד משהו שצריך לעשות (מלבד ליידע את המ"פ).
אוטוטו סמ"ר אה? אני מכיר 2 שיצאו 21 נפשי,והמצב שלהם באמת רע והם רואים פסיכיאטר באופן קבוע שאישר שהם אינם כשירים לשירות.מעטים האנשים שהצליחו לקבל ת"ש גבוה או 21 נפשי בלי שתהא לא בעיה אמיתית.
גם אומרים את זה על אנשים שמוציאים גימילים בזמן השירות הסדיר, אבל בפועל זה כמעט ולא קורה. במילואים זה יותר נפוץ? בחייאת רבאק, אני ממש לא נגד מילואים, אבל אחרי 8 חודדשים שאני משוחרר, עדיין עם הזכרונות הרעים מהשטח וכל החרא של הסדיר, הם קוראים לי לבוא לשבוע בשטח בשיא החורף בדיוק על החג. במדינה הזאת חייבים לזיין אותך עד הסוף. השאלה היחידה שלי זה אם צריך ללכת לרופא משפחה או לחר"פ?
שי, למה אתה עושה סיפור מתלת-יומי, שהוא בעצם 48 שעות נטו? בכל מקרה, תלך קודם לרופא-משפחה, ותבקש בתחילת המילואים מסדר-חולים.