טוב הבנתי שהעניין בוטל, בושה בכלל שזה עלה לדיון. לא ייאמן. רוצים לקחת מהנסיעות? תשלמו משכורת כמו שצריך. בושה.
הורדתי את תותחנים ל1 כמו כולם בחילות ונתתי רק לח"יר 5 העדפות שלי זה: 1) ח"יר 2) חילוץ והצלה בפיקוד העורף 3) חיל התותחנים לשנות משהו? אני רוצה להתגייס ח"יר!
1. חי"ר 2. איסוף קרבי 3. הנדסה קרבית זה נראה משהו טוב למילוי מנילה על מנת לקבל חי"ר? לפי מה שאמרו לי עדיף לא להכניס שיריון ותוחנים באחת העדיפויות
ההכשרה, במקרה שלך צריך להגיד לצערך, לא מלמדת כלום על היציאות שיהיו לך בקו. כשאני התגייסתי בזמנו ההכשרה שלנו הייתה קשה בכל מובן, כולל היציאות. הייתי עושה במקרה הטוב 12-2, במקרה הנפוץ יותר 19-2. ועוד שירתנו בבהל"צ ליד אילת, מה שאומר שגם כשיוצאים מגיעים הביתה בשישי בשעה יחסית מאוחרת, אותו הדבר בקשר לחזרה לבסיס. תוסיף לזה את העובדה שההכשרה שלי במצטבר הייתה עשרה חודשים (טירונות + אימון מתקדם (שהתארך בגלל ההתנתקות) + שלב ב'), ותקבל קושי בהכל, כולל ביציאות. לעומת זאת חבר שלי שהיה בגולני עשה טירונות במשך זמן קצר הרבה יותר והיה יוצא כמעט כל שבוע הביתה. ואז עלינו לקו... היציאות שלי השתנו ל10-4 בעוד הוא בקושי ראה את הבית. המסקנה, היציאות בתקופת ההכשרה משפיעות מקסימום על הקושי והחוויה של הטירונות/ההכשרה. הסיפור בקו הוא אחר לחלוטין...
לא חושב שיש נוסחה שבזכותה אפשר לקבל או לא לקבל חי"ר. מה שכן, מודיעין שדה (או איסוף קרבי כפי שקוראים לו היום) הוא חיל קטן יחסית (לפחות ככה זה היה בתקופתי) לעומת חילות גדולים הרבה יותר כמו שיריון ותותחנים. ולכן יתכן שזה יעזור לך כי אולי יעדיפו לשלוח לחיל מודיעין השדה, שבמילא מספר המגיעים אליו מצומצם, כאלה שבחרו בו בעדיפות ראשונה. גם החיל של הנדסה קרבית (עשו איתנו טירונות בבהל"צ) הוא חיל יחסית קטן לעומת שריון ותותחנים. רק תכין את עצמך לעובדה שאם לא תגיע לחי"ר סיכוים גדולים שתגיע לאחד מהחילות האלה...
תראה לחיל ההנדסה, משום מה, גדל הביקוש בשנים האחרונות, ככה שיעדיפו להכניס לשם כאלה שמבקשים בעדיפות ראשונה להגיע לשם. מצד שני, אם תוקעים אותך שם, יהיה לך קשה מאוד לצאת משם.
5 לחי"ר ו-1 לכל השאר זו הבחירה הכי טובה שלך. ככה תוכל לעמוד על שלך עד הסוף בשביל חי"ר ולא יהיה להם תירוץ במידה ויחשבו לשים אותך במשהו אחר שבכלל לא בחרת.
אז כנראה שכסף לתחבורה ציבורית לחיילים אין, אבל להכפיל את המענק שחרור דווקא יש: "מליאת הכנסת אישרה הערב (שני) פה אחד בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של ח"כ משה (מוץ) מטלון (ישראל ביתנו), להכפיל את מענק השחרור לחיילים. על פי הצעת החוק, מענק השחרור של לוחמים ששירתו שלוש שנים בצה"ל יוכפל מהסכום הנוכחי של 9,300 שקלים לסכום של 20 אלף שקלים, ומענקי השחרור של תומכי לחימה ובוגרי שירות לאומי יוגדלו בשיעור יחסי דומה. בשל המשמעות התקציבית של ההצעה, הגדלת המענקים צפויה להיעשות באופן הדרגתי לאורך השנים 2012-2016. החוק מהווה תנאי שהציבה מפלגת ישראל ביתנו לקבלת מסקנות ועדת טרכטנברג".