אני חושב אם לעבור מהצבא, מפציעה, עברתי לג'וב ליומיות, ביקשתי לעבור לכל מיני יחידות או תפקידים טובים, או שאפשר לעשות בהם דברים, קיבלתי תפקיד לא משמעותי חייל כללי, וגם לא ממש מתייחסים להמלצות רפואיות, גם הצבא החליט שהם סוגרים את היחידה הזאת, אז הם לא עושים פעילות מעניינת, מפרקים אותה ומעבירים דברים ליחידות אחרות. זה אידיוטי, לא מרגיש תורם, לא משמעותי, אולי לעבור לעשות משהוא אחר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_think.Xxx
אני אפתח קצת את הלב ואשמע פגוע, אבל כל מה שאני אגיד לך זה מכל הלב והלוואי ותלמד מהטעויות שלי. אני בסוף השירות, חמישה חודשים ברוטו, זה מה שנשאר. אני מגיע מבית ציוני, כולם כמובן שירתו ואחי הגדול סרן במיל'. רציתי מאוד להיות לוחם, עברתי יום סיירות, קיבלתי סיירת מסוימת ממנה נפלתי במיונים המקדימים והתגייסתי לצה'ל ללא דאגה מכיוון שאמרו לי "יש לך פרופיל 97, אם היית מיועד ליחידות האלה ונפלת, הצבא מחזיק ממך, יש לך קבא גבוהה ואין סיבה שלא תקבל מה שתרצה. התגייסתי במטרה באמת לאכול חרא 3 שנים ולתת מעצמי, בגיוס אמר לי הקצין מיון את האופציות שלי, מקבץ תפקידים הזויים שאני מתבייש לפרט אפילו. כמובן שהייתי סרבן, מעצר בבקום, לא נעים להתגייס ככה. עברו שבועיים והגיע גיוס בנות לכן הבקום היה חייב להיות מפונה, פינו את כולנו לכלל צהלי, התגלגלתי לתקשוב וככה שרפתי 3 שנים סתם. (אין לי כוח לפרט על הכל, ניסיתי לצאת לקרבי בהמשך) נחזור לעבר, אם אני חוזר עכשיו לטרום הגיוס, בידיעה שהשלוש שנים שעברתי אלה השלוש שנים שאני אעבור, לא הייתי מתגייס, גם אם זה היה עולה בזה שאבא שלי היה זורק אותי מהבית. תקשיב לי, תעשה יומיות, כמה שיותר שעות בבית, ככה תוכל לעבוד, להירשם ללימודי ערב לתואר ראשון, אל תבזבז סתם שנים יפות, תלמד מטעויות של אחרים. אני הכרתי המון חברים במהלך השנים שעברו דברים דומים כמוך, אני מכיר אחד שנלחם להגיע לתפקיד משמעותי ויצא למודיעין ובסוף הוא גוזר מפות. נדירים התפקידים שיספקו אותך, מעטים הם מאוד, אם תצליח להגיע לאחד כזה, מזל טוב. אבל הסיכוי נמוך, לא מזלזול אישי, אלא מההסתברות שאתה תיפול בין הכיסאות כמו שאני, נופל מיונים של סיירת, הגיע לטירונות 02.
לא ידעתי לאן לשייך את זה כי אין דיון על הסכסוך הישראלי פלסטיני. בחדשות ערוץ 2 פורסם שהפלשתינאים דורשים שכל אחד מהפליטים \(כל אחד מהמיליונים!) יקבל זכות היכן להשתקע כולל ישראל, ממש מעניין איפה יש להם להשתכן? ישראל או מחנה פליטים. אם מישהו חיפש סיבה למי לא רוצה שלום, בבקשה. אם אנחנו נסכים לסעים הזה, זהו סופה של מדינת ישראל
רציתי קצת להיות ביחידה קרבית, שזה יהיה משהוא משמעותי, לא סתם, וגם קיבלתי את זה בחי''ר. הייתי מרוצה אם היו מעיפים אותי ל02 במקום זה. בהתחלה זה היה כיף לכמה שבועות, להיות בבועה כזאת בשטח מנותק מהכל, ולחשוב שאתה עושה איזה משהוא משמעותי : LOL אבל אז אתה רואה שלא אכפת להם ממך, וכל הדיבורים של אם צריך משהוא רק תגידו ונעזור לכם זה סתם, שמתנהגים אלייך בחוסר אכפתיות ואחריות וגם לא מתייחסים לבעיות רפואיות. - , ועברתי זה יומיות כרגע, זה לא טוב מהסיבות שכתבתי. אני הולך על חצי א' בדרך הביתה, כבר נמאס מזה, זה לא תורם וגם משפיע על המצב רוח, לכן אני חושב שאולי עדיף לעבור מזה בכלל. ולא מאפשרים לחיילים מיחידה קרבית לקבל תפקידים מעניינים, חוץ מאם אתה בסיירת מטכ''ל שהיא חלק מאגף המודיעין, אז ישלבו אותך שם במקרה של מעבר.. דיברתי עם קצין מיון במפקדת זרוע היבשה, ביקשתי כל מיני תפקידים, גם דברים פשוטים יחסית וכל דבר הם סירבו. רק העבירו אותי להיות ביומיות, אבל בתפקיד של חייל כללי. הם אמרו שאפשר לכתוב טופס בקשת העברה, נראה לך שזה יכול לעבוד לכתוב בקשה כזאת? למה לא קיבלת יחידות קרביות לבחור, מלש''בים שמתמיינים לסיירת יקבלו דף בעולים על מדים לקרבי, אלא אם הוא הוריד את זה עם ת''ש, קה''ס/פרופיל או התקבל למודיעין/תקשוב. זה אמור להיות בעיה ללכת ל02. תפרט את התפקידים הזויים,. ומה התפקיד שלך בחיל התקשוב. לדעתי אתה יכול להיות מרוצה שלא קיבלת קרבי, זה לא באמת טוב, יש לזה פוטנציאל להיות הרבה יותר רע מ02, למרות הווסאח שמתלווה לזה ובערך חצי מכל שמתחיל מסלול בחי''ר, עובר לתפקידים עורפיים אידיוטים.
החל מינואר 2015: "לוחם בצה"ל שמקבל היום 860 שקלים בחודש, ייהנה מעלייה של למעלה מ-200 שקלים ומשכורתו תעמוד על 1075 שקלים בחודש. תומכי לחימה, שהשתכרו 628 שקלים בחודש, יזכו לתוספת של כמאה שקלים - ויקבלו 782 שקלים בחודש. החיילים העורפיים שהשתכרו 433 שקלים בחודש, יזכו לעלייה של כמאה שקלים - וירוויחו מדי חודש 539 שקלים". כשאני הייתי חייל קרבי קיבלתי 750 שקל לחודש, אז כן, יש כאן עליה בשכר אבל כל הרעש הזה וההצהרות של שר הביטחון זה ל 1000 שקל בחודש? נראה שהם פשוט חיים בעולם אחר האנשים שם במערכת.
חייל קרבי עם בית ללא בעיות כלכליות מתחזק יפה מאוד גם עם 750 שקל אז בטח עם 1000 .. סתם עושים טררם .. * ולהרבה חיילים קרבים עם בעיות כלכליות עוזרים מאוד(!!)
42 אחוז מקבלים תש כי הם רוצים יותר כסף בלי קשר לזה ש1000 בחודש זה פשוט עלבון ובקושי מכסה סיגריות אבל הדבר האחרון שצריך להתייחס אליו זה תש