בצורה מטאפורית זה מסכם את הגישת ראש בקיר של צה''ל בהרבה מקרים.. המפקד שלי סיפר היום שהוא יכול לקבל אישור לקבל איזה מערכת בעלות מיליון בלי בעיה, אבל להשיג אישור לשדרג איזה תוכנה שצריך באלף ומשהו, או בלשון של הגזמה, אבל חצי ברצינות לקבל אישור תקציבי לקנות עפרון, זה הרבה יותר מסובך ולא פשוט. זה סתם בגלל שהרוב עובד בצורה קבועה של ראש בקיר.
הוא גם נכלא והמפקד של אותו חייל גם הוענש. בסדר זה ברור שבמסגרת כל כך גדולה יהיה "פאלטות" אבל אני שמח לשמוע שהצבא מעניש גם את המפקדים על שטויות כאלה.
נו מישהו בא לכנס משתחררים בראשון..? לא יודע למה אני הולך לזה, נראה לי אני ארשם שהמפקד לא יחפור לי (אם בכלל נרשמים וזה עובר לאנשהו), יסתכל קצת ויסע חזרה הביתה... זה נשמע כמו בזבוז זמן.
קשה, לי לפחות, להתעלם ממה שקורה בשבוע האחרון סביב החייל, או יותר נכון האזרח, עידו, הלום קרב שבמשך שנים אף אחד לא מתייחס אליו. אתחיל בסרטון שעורר את כל הסערה מלפני כשבוע במהלך כניסה שלו לדיון בכנסת : אתמול, שודרה כתבה מלאה על כל הסיפור שלו: אני אחד שבדרך כלל מאוד חסין לדברים כאלו, אבל באמת שהיה קשה להשאר אליהם אדיש.
אושרה העלאת שכר החיילים. צעד ראוי, מתבקש ולמה לעזאזל הוא לא קרה לפני 4 שנים ?! ג'וב מקבל 810 שזה 108 שקל יותר ממה שקיבלתי כלוחם כל השירות /: